- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
rebbag
tag
Sziasztok, bocs ha hülye a kérdés.
Phenom II x3 720Be procim van am2+ gigabyte lapban. Kicsit meghajtottam 3200mhz-re.
Az érdekelne, hogy ha nb-t meg ht-t hagyom auton az baj? Ettől még gyorsabb lesz igy IS, mint alapból nem?
köszi előre IS -
darál0w
Jómunkásember
válasz
barisssa #14988 üzenetére
hali.
elolvastam az alattad lővő HSZeket is, így már látom kaptál választ. de sokra ne számíts
volt ilyen procim. 3,1ghz volt, amit ki tudtam belőle szedni...szoval igencsak a határon jársz. AUTOn feszt tuning közben nemhagyunk...szépen állítsd be manuálisan a kívánt értékre.
-
barisssa
tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne h miért lehet nálam ez a probléma!
Amikor a AMD Athlon X2 5000+os procimat felhúztam 3.0GhZig akkor jött a kékhalál de viszont 2.9Ghz en meg fut!
Áram elegendő szerintem AUTO-n van, de úgy is próbáltam h fix áramot kapjon, többel is meg kevesebbel is.
Ha valaki tudna megoldást megköszönném!!!KÖSZÖNÖM
-
pojzon
tag
Üdv újra!
Ugyan nem teljesen kapcsolódik a kérdésem a témához, de hátha tudja valaki, hogy melyik progi van arra, hogy magonként kijelezze az aktuűlis sebességet? Mert az everest csak amblok mondja meg az aktuális sebességét a procinak, nem magonként sajna.
Mert arra lennék igazából kíváncsi, hogy amikor a turboboost bekapcsol, akkor csak egy magot húz a rendszer vagy mind a 4-et egyszerre.
Köszönöm előre is!
Üdv!
-
zolyee
tag
válasz
Silentfrog #14981 üzenetére
valóban jó kérdés.
mondjuk ilyen feszültség értékek mellett azért erősen melegedni is kéne a procinak szerintem.
fél óra prime után 48 fokos volt a proci -
zolyee
tag
Üdv mindenkinek!
tuningoltam 1 phenom 8650x3 at, és olyan furcsaságokat vettem észre hogy a biosban emeltem feszt 1.375-re de a windowsban viszont 1.47 és 1.510 es értékeket jelez vissza a cpu-z valamint az easy tune progi is.
a prime stabilan fut a proci nem melegszik de azért mégiscsak idegesítő..... -
Pero
senior tag
válasz
Silentfrog #14978 üzenetére
nem az 1333 azt a proci memvezérlője támogatja, de biosban ott az opció h 1600 ha OC felirattal ha nem. innentől kezdve mennie kéne elvileg gond nélkül csak am3 sokkal finnyásabb a ramokra mint anno am2 volt.
-
Pero
senior tag
válasz
Silentfrog #14976 üzenetére
anno 1600as OCZ platinumokkal szenvedtünk páran volt aki egyáltalán nem tudta stabilizálni phenom mellett, nekem is csak 1333 cl6on volt hajlandó menni ami érdekes volt h még cl7el sem volt stabil. azt nem tudom hogy memvezérlő nem szerette e vagy a lapom, de nagyon nem volt jó. a mostani meg 1333 cl7es eredendően, de megy cl6 ot is ill 1600 cl7el is elvan, De Oliverdának sikerült ugyan ilyenekből 1600 cl6ot is kihúzni, ami tetszetős.
-
Silentfrog
veterán
Állandoan kihajigált a játékokbol memoriahibára hivatkozva,bárhmelyik helyre volt rakvaa modulok
Megcseréltem ami elől volt /a proci felől nézve/ az hátlura került igy bármelyik helyen rendesen müködik.
Tök uj ramok mi lehet a nyüge nem tudom, a memteszt szerint hibátlanok.
Kiprobáltam azt is hogy csak egy modul volt bent,ugyse engedte a tuningot.
Áprilisban milyen jellegű hibák voltak a memoriákkal?
Bár lehet ,hogy a rmokkal van valami gebasz,mert egy modul is dualba megy az everset szerint ami azért érdekes
Sőt ganged modban megy dualba ami még érdekesebb,de lehet hogy az everest ir butaságokat. -
Pero
senior tag
válasz
Silentfrog #14973 üzenetére
hát ha ramok okoznak galibát akkor elsőnek azt kne tisztázni, tavaly áprilisban páran már szívtuk ezeket a köröket.
amúgy hűtést fel le szerelni csak addig macera míg rá nem érzel.
anno hyper212vel mit szenvedtem most meg már kb 1kézzel felraknám ha kéne, -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Silentfrog #14973 üzenetére
ramokkal nekem is volt problémám. el is adtam őket. vettem másikat. és ezek se mennek az 1es és 2es slotokban, csak a 3as és 4asben...1-2ben rendszeresen fagytak ezek is...a másik ramom meg ráadásul nem hozta a már megszokott teljesítményt. ezt a lapnak tudtam be. de egyszerűbb volt ramot cserélni, mint lapot. ezek most mennek rendesen
-
Silentfrog
veterán
válasz
darál0w #14972 üzenetére
Köszi srácok a tanácsot de ki nem veszem ebből a lapbol a procit.
Megszenvedtem mire ráhegesztettem a hütést,a tx 2 ventije szinte összeér a memoriával,ráadásul bajom volt a memoriamodulokkal,valamiért nem mindegy melyik modul van elől és állandoan fagyott játék közben,pedig pont ugyaz mind a kettő ram
Szerettem volna egy kis tuningot de nem variálok,ha nem megy akkor nem megy. -
Pero
senior tag
válasz
Silentfrog #14969 üzenetére
ki kéne tényleg próbálni azt a procit egy másik lapban, az antituningot csak azért nem hiszem mert visszvett szorzóval sem ment tovább. FSB növelés meg inkább a lapot terheli mint a procit. ill kikéne próbálni egy másik phenomII-t abban a lapban.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Silentfrog #14969 üzenetére
egy Black Editionnal jártál volna a legjobban.
külön topik nemhiszem, h van. sőt biztos. de ez is odatartozik. kérdezz rá hátha van vkinek.
-
Silentfrog
veterán
válasz
darál0w #14968 üzenetére
Sehol sinincs megoldás a problémámra ott sem tud senki mondani ujat.
Szerinted az "e" prociknak van topicja?
Egyébbként nézegettem a te procidat is de sok időre szoktam venni a procikat/2-3 év/ a régit meg nehezen tudom eladni igy maradtam a 8 k val drágább "testvérénél".
a fogyasztás ugyanaz igy az sem tántoritott el.
Néztem még egy x4 945 phenomot is de ott nem egyértelmü a fogyasztás 95 w vagy 125 watt.
Igy ez lett. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Silentfrog #14967 üzenetére
hát igen...érdekes. proci topikjában mit mondanak?
btw nekem is az van kb
athlon 620as L3al. de nekem megy szépen
-
Silentfrog
veterán
válasz
darál0w #14965 üzenetére
Probáltam integráltal,nem befolyásol semmit,4670 van benne a lapban jelenleg.
Bár nem ismerek senkit akinek "E" x4 phenomja lenne de pont ugy viselkedik mint egy tulhuzott energiatakarékos.
ide modben 59wattot eszik az emlitett 4670 kártyával,130 watott a Metro 2033 játék közben./mind a 4 magot terheli a játék/
A tesztekbben ugyanez a procival sokkal nagyobb wattfogyastást nézek.
pl itt [link] -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Silentfrog #14964 üzenetére
akkor az sem hiba. csak a lap maradt. pedig nem egy rossz darab...
int VGA?
ha optimista felfogással gondolkodsz, akkor igen. egy "E" Phenom
-
Silentfrog
veterán
válasz
darál0w #14963 üzenetére
fsp 400/azért irtam el az fsbt fspnek.feljebb/
Everest tabilitás teszt +furmark együtt szépen megy.
De odaadnám ezt a procit egy tuning gurunak mit hoz ki belőle.
Lehet,hogy a fejemhez vágná...
Bár durván alulfeszelve meg hibátlanul megy,1.14 en játszok vele eredeti orajellel.
Örüljek,hogy kaptam egy "E" phenomot? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Silentfrog #14962 üzenetére
hát nemtudom...akkor csak a lapnál van kapufa....esetleg táp nembírná?
milyen tápod van?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Silentfrog #14948 üzenetére
phenomnál minek is kellene engedélyezni?
tuti nem ott van a baj.
szoval HT és NB visszaosztva, NB magasabban jár, mint HT, procinak, ramnak adtál feszt?
#14949) Pero itt a pont.
-
Silentfrog
veterán
Igy van,bios frissités lesz szerintem.
Nekem is ez volt a furcsa,hiába vettem visszább a cpu ratio szorzoját igy sem engedi emeleni 211 mhz nél jobban a cpu fsbjét.
Ramokkal is szorakoztan ugy sem sikerül
Elolvastam itt a ph összes amd tulhajtási cikkét/ van vagy 4/
Mindent pont ugy csinálok mint a cikkekben.
Még sem boldogulok -
Pero
senior tag
válasz
Silentfrog #14948 üzenetére
nem a procival lesz sztem ott gond, mert ha lentebb veted a szorzót akkor gyári órajel alatt kéne maradnod, szal ez nem indokolná, próbálj meg egy bios frissítést a lapon, mert az h nem megy felette az a lapnak a stiklije lesz. amivel még lehet játszani h lazítasz a ramok időzítésén, bár kétlem h azzal lenne gond.
-
Pepomen
csendes tag
Hali valaki asrock m3a780gxh alaplapot meg Phenom II x4 955-es procit tuningolt már? Az írjon.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Silentfrog #14945 üzenetére
hát nálam nem
lapodat sanja nemismerem, de mennie kellene 250-300 között...
vmit biztos nem jol csinálsz
-
Silentfrog
veterán
válasz
darál0w #14944 üzenetére
Csakugyan nem fsp.
Most gubancoltam ki a tápom kábeljait,ez volt a fejembe...A táp neve
Ha visszaosztom az nb szorzot akkor automatikusan visszaosztodik a ht link is igy nem valoszinü.hogy ez a hiba.
Letehet,hogy ennyi kb 6% tuning van csak benne? Van ilyen antituningos processzor? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Silentfrog #14943 üzenetére
az meg nem fsp, hanem FSB, de AMDnél RC...
HT és NB is maradjon 2000mhz alatt, a HT pedig nem lehet több, mint az NB. így probálkozz...(nemkell minimum szorzo...egyelőre csak 1el vedd viszzább mindkettőt...)
-
Silentfrog
veterán
Ide is bemásolom a problémámat,hátha valaki tud nekem okosat mondani,én már nem tudom mit csináljak
Van egy phenom x4 925 rev c2 procim és ezt szeretném tuningolni de sehogyan sem tudom,vagyis csak minimálisan.
A problémám az hogy nem tudom a fsp növelni 211mhz fölé,nem idul el a gép.
Elsőnek elkezdtem az fspt növelni,kiváncsi voltam meddig engedi az eredeti szorzoval/14x/,ugy hogy a cpu nb és a ht link speed a legkissebb szorzora raktam.
A ramokat visszaoszottam 1066 majd 800 mhzre
fsp 211 nél kifujt nem ment tovább.
Utánna meglévő ht-nb-ramszorzo mellett csökkentettem kisebb szorzora a cpu ratiot /6-7-8 stb/ és igy probáltam emelni a cpu fsp értékét,sikertelenül 211 nél már nem indult el a gép.
Végül az egész mokát amit itt leirtam végigjátszottam egy kis cpu feszültség emeléssel a meglévő 1.3 voltot emeltem 1.4 voltig fokozatosan,de igy sem megy 211 mhz fsp fölé.
Szerintetek mit csinálok rosszul?
Kikészit ez a x4 925.....
Valaki tud tanácsot adni? -
pojzon
tag
válasz
darál0w #14930 üzenetére
Mostmár valamennyire kezdem átlátni a sok számot.
Amúgy valsz nem egy hatalmas nagy tuningprocit sikerült begyűjtenem, persze azért nem olyan vészes, de 3640-et megy 1,2V-al. Lényeg, hogy egy jódarabig megint nem kell majd cserélni szerkezetet, mert mire átlagos felhasználás mellett kevés lesz, addigra új platform érkezik.
-
darál0w
Jómunkásember
-
pojzon
tag
válasz
darál0w #14928 üzenetére
Hát valamennyivel jobb, legalább is ugyan azon beállítások mellett kisebb a maximális hőfok.
És sikerült az áhitatott +5Mhz-et kipréselni a bckl-ből, sőt a cpu feszt is lejebb vettem 1,2-re és még így is stabilnak tűnik a cuccos.
Kérdés, hogy szerinted mennyi a minimális fesz ami egy 3,6Ghz-et elvisz egy ilyesmi proci? Vagy ez olyan mint a tuning, hogy vagy megy vagy nem, nincs nagy átlag?
-
darál0w
Jómunkásember
-
pojzon
tag
válasz
darál0w #14924 üzenetére
A ramok 2000Mhz-es és 1600-on járnak éppen. Ezért nem is gyanakodtam rájuk, hogy nem bírnák az iramot esetleg.
Meg ma megérkezett az extreme procikhoz adott gyári hűtő, majd felaplikálom, hátha az eredetihez képest jobban hűt és az megoldja ezt a problémát. (mennyire normális ha teljes terhelésnél 70-80 fok között vannak a mag hőmérsékletei?)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
pojzon #14923 üzenetére
akkor a 2xes elvet tartsd továbbra is.
ramok mennyin mennek?(orajel)
QPI/VTT : Az alapbeállítás 1,2V, az Intel által megadott szigorú maximum 1,35V
és akkor egyértelműen csak 3feszt kell piszkálni.
Dram, QPI/VTT és Vcore
Dram és QPI feszek maximumát már leírtam, sőt a Vcoreét is. de értelemszerűen ne a legmagasabb értékkel kezdj.
ha jol látom proci alapfesze 1.22V. ezt kezdetnek modjuk tornázd fel 1.3Vra, de csak akkor ha biztos vagy benne, h nem a ram fogja vissza a rendszert most.
-
pojzon
tag
válasz
darál0w #14922 üzenetére
A 2x szorzózás az megvan mindenhol, és a dram veszültség az 1,5V-ra van állítva. (az összes egyéb fesz az alapértéken van)
Akkor azt mondod, hogy léghűtéssel nyugodtan menjek el akár 1,4V-ig a CPU fesz esetén, és a QPI fesznél mi lenne az egészséges felső határ, ami fölé nincs értelme menni, mert ha nem megy akkor úgy sem fog menni?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
pojzon #14920 üzenetére
amire érdemes odafigyelni :
alapon és tuningnál is az Uncore órajelének legalább a duplájának kell lennie, mint a memória órajelének.Ebből következik, hogy az Uncore-szórzó legyen legalább 2x akkora, mint a memóriaszorzó.
a QPI Link órajele legyen minimum a duplája az Uncore órajelének, tehát a szorzókra is ugyanez vonatkozik.
proci feszültség (CPU Vcore), a memória feszültség (DRAM Voltage), a QPI/VTT feszültség (QPI/VTT Voltage)amivel neked foglalkozni kell. normális alaplapoknál 190-200 BCLK-ig semmilyen más feszültséget nem kell emelni!
Dram feszt állítottál e?
és mennyin megy? a maximális ajánlott fesz 1,65V!
Vcore : 24/7-es tuning esetén 1,4V bios feszültségig menjünk el
-
pojzon
tag
válasz
darál0w #14916 üzenetére
Szia!
Lehet lenne mégis kérdésem, mert tegnap próbálgattam a gépezetet és 160-as bclk-ig jutottam, ami úgy fest, hogy 1,3-as QPI illetve 1,22-es CPU feszültség mellett bekapcsolt turbomode mellett stabil, viszont ha 165-re rakom fel, akkor ott a win kékhalálozással elbúcsúzik tőlem, hiába emelem a CPU feszültségét akár a csillagos egekbe..
Ez azt jelentené, hogy ennyit bír a rendszer vagy valamit nem jól csinálok? Minden egyéb feszültséget alapon hagytam, csak ezzel a kettővel operátam eddig.
Ami esetleg lényeges, hogy jelenleg még csak gyári hűtőm van, és a bclk-hoz kapcsolódó szorzók a minimumon vannak, tehát mindenhol a 2-szeres elv ment. (remélem érthető, hogy mire gondolok.
)
A rendszer elemei i7 930-as P6TD és 2000-es ramok.
Köszi előre is!
-
Blaze71
őstag
-
pojzon
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség, mert most váltottam C2Q-ról i7-re és sajna gondom támadt a tuningolással. (kicsit bonyolultabb mint az előző rendszer volt)
Szóval ha valaki segítene nekem, hogy mit merre kellene piszkálni, mi mire milyen hatással van és nagyjából mire lehet számítani.
A rendszer egy P6TD + i7 930 + 3x2Gb DDR3 2000Mhz kombinációból áll.
Köszönöm előre is!
Üdv!
-
tomta
tag
válasz
jános 15 #14912 üzenetére
Az 5000+ Procihoz 1066 MHz-s DDR2 modulok kellenének és akkor is csak némi tuning érhető el (~25).
13*250MHz=3250MHz,
v.
B]13*266MHz=3458MHz,
kb 1,5V-os CPU feszemeléssel.A memóriáid lesznek a meghatározó korlátai a tuningnak.
800-as rammokkal jó eséllyel ~900MHz el lehet érni stabilan, akkor így alakulnának a dolgok: 13*225MHz=2925MHz -
jános 15
csendes tag
Sziasztok valaki tudnae nekem segiteni nekem egy AMDX2 5000 PROCIM VAN és szeretném meghúzni a memóriák 4 db 800 mhz esek DDR 2 sek alaplapom Asus M2N sli DELUXE HOGY a Biosban hogy is állitgassam a dolgokat fesztet megaherzet meg a többit remélem valaki tud segiteni előre is köszönöm
-
ReWGeT
tag
hali!
az lenne a kérdésem hogy ma vettem egy új EKL hűtőt és mivel bírja gondoltam felhúzom az E6750-emet. én úgy gondoltam hogy 3,6GHz-et simán kell bírnia(alapbol 2,66GHz)
de nem igy van. most 8*375 -ön megy és a max amivel még elindul az 8*390
lehet hogy kéne valamit állítani, a mem steppinget, esetleg overvoltage-olni kéne?
a lapom: Gigabyte P31-DS3L
mem: 2*2GB Kingmax 800MHz 5-6-6-213,6 körüli értékre felszeretném húzni (8*450)
kösz a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged