- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Acer notebook topic
- SSD kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
2007ath
aktív tag
Sziasztok! T42-essel kapcsolatban kérdeznék. Normális-e, hogy ha a WIFI a setupban be van kapcsolva, a bootolás (vagy a kikapcsolás) 2-3 perccel is meghosszabbodik? A bootolásnál kb. 2 percig csak a teljesen üres Windows asztal látszik és utána jelennek meg az ikonok.
Már telepítettem a legfrissebb (WIFI + LAN) drivereket, de nem változott a helyzet. Valószínű az IP címet adja ki borzasztó lassan, de nem igazán szeretnék fix címet beállítani.
Van erre valamilyen megoldás?
-
2007ath
aktív tag
Sziasztok! Megosztom veletek a T42-essel kapcsolatos legújabb tapasztalatom, illetve majd lenne egy kérdésem.
A #3757-ben írtam le kálváriámat a használtan vett notebook-kal kapcsolatban. (Kijelző mozgatásakor fagyás, majd boot-oláskor nem töltődik a Windows, helyette sötét képernyő, gyakran 1 hosszú 2 rövid sipolás ...)
Gondoltam egyet és kivettem a gépből a 2. memóriamodult (a gép aljáról) és a hibák nagy része egy csapásra megoldódott. Most is előfordul, hogy a boot-olás nem indul el vagy nem fut végig - sötét képernyővel leáll - de jóval ritkábban (kb. 15-ből egyszer), és az is általában akkor, ha hosszabb ideig (több óra hosszat) használaton kívül volt a gép. Működés közben (ha betöltődött az operációs rendszer) már fagyást nem tapasztalok.
A kérdésem: mit tegyek (tehetek), hogy ez a bizonytalan bootolási probléma megoldódjon?
-
2007ath
aktív tag
válasz
2007ath #3757 üzenetére
"További érdekesség, hogy a külső monitoros használat után általában elindul a notebook kijelzője is"
Később kiderült, hogy ez csak a véletlen műve volt. Ma már egyátalán nem kapcsol be a saját kijelzője, külső monitorral viszont hibátlanul működik a gép.
Ha saját kijelzővel indítom, egy hosszú és két rövid hanggal indul, a kijelző pedig sötét marad. Külső monitorral rendesen működik. Mi lehet a hiba oka? Az alaplap hibája kizárható-e?
-
2007ath
aktív tag
Sziasztok! Egy tegnap már jelzett - T42 (kijelző?) - hibával kapcsolatban kérdeznék, mivel vannak újabb tapasztalatok.
A jelenség - ahogy már tegnap is írtam -, hogy egy idő után bevibrál a képernyő, majd lefagy a gép. Csak a kikapcsoló gombra reagál. Úgy tűnik, hogy a kijelző mozgatása vagy bizonyos helyzete esetén jelentkezik a hiba. Ha ezután újra be akarom kapcsolni a gépet, nem tölti be a Windowst, csak a sötét képernyő marad, és a ventillátor működik. Többször, kisebb-nagyobb szünet (van, hogy fél napos) után megpróbálom újraindítani, de szinte mindig úgyanez a helyzet. Nagyon ritkán viszont hajlandó betölteni a Windowst is, de hamarosan újra fagyás lesz a vége.
Ma megpróbáltam külső monitorral használni, azzal úgy tűnik hibátlanul működik.
A fenti leírás alapján milyen hibára tippeltek? Én a kijelző szalagkábelének kontakthibájára. Viszont ma telefonon megkérdeztem egy notebook szervizeléssel foglalkozó céget, ahol a szervízes azt mondta, hogy szalagkábel hiba esetén nem fagy le a gép, Ő inkább az alaplap hibájára gyanakszik. További érdekesség, hogy a külső monitoros használat után általában elindul a notebook kijelzője is, bár azzal hamarosan ismét fagyás következik.
Help!
-
2007ath
aktív tag
válasz
Gondwana #3711 üzenetére
Nem a háttérvilágítás a hibás. A kijelző elsötétülése előtti bevibrálást úgy kell érteni, hogy a rendes fényerő mellett a képenyő 1 -2 vizszintes csíkban beremeg. Pl. ha egy szöveg van a képenyőn, annak egy vagy két sorában az alsó és a felső része egy pillanatra gyorsan elmozog egymás felett. Bocs, de ennél plasztikusabban nem tudom leírni a jelenséget.
-
2007ath
aktív tag
Sziasztok! Előre is elnézést az amatőr kérdésért. A ThinkPad-eknél az LCD összekötő kábel egybe van építve a kijelzővel, vagyis csak azzal együtt lehet cserélni? (T42-esről van szó)
A hibajelenség a következő: A gép egészen addig normálisan működik, amíg meg nem mozdítom a kijelzőt. Utána a kijelző bevibrál (néha többször is), majd elsötétül. Ezután egy ideig (talán fél óra) bekapcsolni sem lehet, pontosabban a gép elindul, de a kijelző sötét marad. (Jól sejtem-e, hogy az elektronikus védelem a zárlat miatt egy időre lekapcsol?)
Cáfoljatok vagy erősítsetek meg, én arra tippelek, hogy az LCD összekötő kábele a bűnös (kontakthibás). Gondolom, a javítás költsége (ha egyátalán érdemes javítani) horrorisztikus lehet.
Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest