Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
Igen.
Nekem a PC is rá van kötve, és konzolnak is kell a port. Ott már bajban lennék a C765 esetében.Nyilván a legtöbb esetben nem kell két magas frissítésű port a felhasználónak, csak azt nem értem, hogyha korábban így csinálták, hogy a 4. port az eARC, akkor ennél a típusnál miért változtattak.
-
Sziasztok!
Újabb TCL Tv-ben gondolkodom, és felmerült a kérdés, hogy miként tudok váltani a Tv beépített hangszórója és az eARC-on csatlakozó erősítő között?
Be kell másznom a menübe minden alkalommal, vagy van rá valami gyors beállítás?
Továbba érdekelne, hogy ha eARC-on megy a hang, akkor automatikusan elhallgat a Tv hangszórója, vagy kapcsolni kell valamit?
Köszi!
-
thboxx
aktív tag
válasz
aram01 #37909 üzenetére
Szia!
Az erősítőn és a TV-n is az "ARC" jelzésű ( vagy "eARC") HDMI aljzatot használd. A TV elvileg automatikusan észlelni fogja a kompatibilis eszközt, de manuálisan is be lehet állítani a "Csatornák/Bemenetek" menüpont alatt. Érdemes az erősítőn is megnézni a beállításokat. Milyen AVR-t szeretnél használni? -
Reinu
tag
Sziasztok,
TCL C805-höz keresnék 10m-es HDMI 2.1 kábelt nem csillagászati áron, amin biztosan megy 4k 120hz. Másik szobából szeretném rákötni a gépre.
Ezzel próbálkoztam, de fel sem ismeri vele az eszközt, nem hogy 4k 120hz...
CO2 HDMI KÁBEL 2.1 HDMI KÁBEL HDMI HDR eARC FULL HD 4K 120HZ 8K 60HZ 10M(9070 xt van a gépben)
-
Bogyi007
veterán
Azért továbbra is vegyétek figyelembe hogy a 765 esetében ha kell az eARC is akkor az egyik 144/120 Hz-es HDMI port menni fog a levesbe...
-
kenicsab
tag
válasz
kokokka #36119 üzenetére
- thboxx
most néztem a Yamaha RXV-373 csak Arc csatlakőzással rendelkezik, ezért nem képes a Tv eArc módra
- kokokkaNos a kütyü rendelkezik egy Hdmi-audio kimenettel amit bármilyen legalább 5.1 erősitőre lehet csatlakoztatni normál Hdmi input! portra.
a tv eArc-nak (az eArc porton) látja az extractort és azonnal kezeli is , viszont felfelé nem konvertál pl D.Atm. , de DD+ igen és egyéb 5.1 formátumok.
Tehát,
Tv - extractor - AVR (hdmi input 1-2-3-4 stb.)
Kezeli a CEC-t, viszont a hangerőt nem minden esetben! -
kenicsab
tag
válasz
thboxx #36108 üzenetére
Szia!
Ami működhet az egy Hdmi audio extractor [pl. link] .
Kínából olcsóbb...
Nekem az erősítőhöz kellet, mert nem fogad eArc-ot egyáltalán pedig 7.1 Denon.
Mind a netflix mind a D+ 5.1 DD+ ban szólalt meg így , egy hátránya van, hogy bekapcsolás után mindig Arc módban indul és át kell váltani eArc-ra.
Láttam csak eArc-os változatot is.
Egyébként jó és elég volt neki a tv usb-je tápnak, igaz hub-on. -
Bogyi007
veterán
válasz
Qtya123 #36055 üzenetére
Néztem is nagyot Vhiktor 55C765 tesztje során hogy a 805-ös után miként fordulhatott elő hogy az eARC csati nem a 4K 60 Hz-es porton van. Nálam ezzel el is hasalt volna a tévé.
Ugyanis van Ps5 és Series X konzolom is és egy Tcl Soundbar is mellé és a konzolokat egyértelműen a 144/120 Hz-es portokra teszem.
-
Qtya123
őstag
Nem téves.
C805, C845 és C855 esetében mindhárom TV-n az alábbiak szerint vannak a portok:
HDMI1 4K 144 Hz
HDMI2 4K 120 Hz
HDMI3 4K 60 Hz
HDMI4 4K 60 Hz eARC/ARCEgyébként valóban annyi kellene, hogy 4K 120 Hz alatt ne legyen egyik port sem és akkor mindegy, hogy erősítő, soudbar, konzol, akármi... Csodálom, hogy még egy C855 esetében sem így van, hanem ugyanúgy 60 Hz-es portok, mint akár egy C805 esetében, miközben árban majdnem a duplája a C855.
-
-
Qtya123
őstag
Vhiktor C765 teszt videójában láttam, hogy így van. Csodálkoztam is, hogy ezt így minek?
Ha valakinek rá van kötve a PC és mellette konzolt is használ, akkor egyiket kénytelen 60 Hzes portra tenni, ha EARC is kell. Nem értem miért kell elpazarolni egy 144 Hzes portot EARC-ra. Kíváncsi vagyok miért változtattak ezen. -
ρσгτσ
addikt
válasz
faölelgető #36045 üzenetére
Ez így elég gáz, mert ha kell valakinek az eARC/ARC, akkor gyakorlatilag egy eszközt tud csak csatlakoztatatni, ami 120 vagy 144 Hz. Tényleg nagyon hülyén van megoldva...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex #36036 üzenetére
Vitték tovább a "hagyományt", mert többek között C805 -nél is így van megoldva. Vannak hülye megoldások, az biztos.
CI nyílás alá vagy fölé nem raknék semmilyen csatlakozót. Főleg nem olyat, ami fontos lehet... pl. eARC/ARC.
Szerk.:
Bár nyilván ezeket nem húzkodod állandóan, de akkor sem túl ideális kialakítás. -
ρσгτσ
addikt
válasz
faölelgető #36033 üzenetére
Elvileg így kellene lennie. A konzol vagy PC mehet az első 2 HDMI valamelyikére, ott nincs eARC/ARC. Ha mindkettő van, akkor az konzolnak elég a 4K/120Hz bemenet. Meg amúgy is.
-
dm1970
aktív tag
válasz
Roland1 #35900 üzenetére
Szia!
Nekem is volt már 1x earc-on, csak az segített, hogy másik HDMI-t kezdtem használni. Aztán egyszer próbaképpen visszadugtam, azóta jó.bnorci71
Nem rég én is kérdeztem, keress rá.
CAM kártyánál is előjön, s rosszabb, mint boxon keresztül.
Azt nem értem, hogy miért csak a nemzeti csatornáknál jön előAz m4-en kívül egyik sportcsatornán sem tapasztaltam, hogy változgat a fű színe.
Sajnos nem jött ajánlás, hogy mi lehet a gond, s esetleg mit próbáljak állítani. Az biztos, hogy a szolgáltató kizárható, mert a box telekomos volt, most pr telekom van koax+CAM. -
wal_hu
csendes tag
Sziasztok!
Tudom volt már téma többször, de leírom a gondom, hátha átsiklottam a megoldáson, ha van egyáltalán.
TV: TCL55C805
Erősítő: Denon AVR-1713
A két eszköz HDMI2.1 kábellel összekötve eARC/ARC-on keresztül. Az erősítő, a TV menüjében látszik, CEC rendesen működik, ki-, illetve bekapcsolja az eszközt. Ami nem megy az a 5.1 hang továbbítás. Műsor indítása után az erősítő megkapja a jelet, de mivel nem ATMOS kompatibilis, Dolby Digital+, jelet érzékel, viszont a hang nem nagyon megy át. Olyan a hang mintha nem tudná rendesen dekódolni. Lehet, hogy a beállításokat (Pass Through, AUTO, stb) nem értelmezem rendesen, de szinte minden lehetséges kombót kiprbáltam már. V135 firmwaren ment rendesen, (sima Dolby Digital-ként) V420-ra frissítés óta van ez a gond. TV-n belül nincs olyan lehetőség, hogy ki lehessen választani, hogy pl. csak Dolby Digital jelet küldjön az erősítőre? Amazon Fire TV sticken, ha jól tudom van ilyen opció.
Optikai kábelen keresztül működik rendesen. -
Swenk
aktív tag
válasz
redingitell #35550 üzenetére
65C805 tv, ittthon cseréltek garanciában alaplapot. Én már a hiba felvevő hölgynél kértem, hogy helyszíni javítást kérek, hely van rá.Hetente egyszer jönnek Budapestre, ketten voltak, jól dolgoztak. Nem, nem az akadozások miatt. A sok dugástól meghalt az earc HDMI csatlakozó. Minden ok volt, a tv az új alaplappal is kiválóan működik, 135-re frissített.
-
pooty
tag
válasz
atys76 #35442 üzenetére
A kábelnek minimum 2.0-nak (ARC) vagy 2.1-nek (eARC) kell lennie, ez is megvan?
Amúgy itt van űrlapos kapcsolatfelvételi lehetőség:
Lépjen velünk kapcsolatba (tcl.com) -
Slowhands
lelkes újonc
Sziasztok!
Van egy TCL 65c765-ös TV-m és a kérdés az lenne, hogy
szerintetek a PS5 slim-et érdemes a HDMI 1 (earc) portra kötni vagy mindegy melyik HDMI-be dugom, lesz valami különbség, hogy melyikben van? -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Bogdán Máté #34917 üzenetére
Switchet nem kell az earcre kötni, semmi értelme. Próbáld meg másik bemenettel.
-
Bogdán Máté
csendes tag
Sziasztok!
50C655-öt hozott a jézuska, egy kb. 14-16 éves hd ready buta Samu plazmát váltott. Biztos csak ahhoz képest, de a képe nekünk álomszép, akár filmezés, akár gaming esetében.
A hangjától féltem, mert ebben még ugye pont nincs mélynyomó, de a 2.0 Onkyo is nagyon adja, rendesen vannak mélyek, egy 2.2 Samu soundbar hozta ezeket eddig nekünk a plazma mellett, de Karácsony óta a hangprojektor pihen, nem érzem hiányát.
Viszont egy furcsa jelenség a kezdetek óta tapasztalható: egy Nintendo Switch van a hdmi 3-ra (az eARC) kötve és rendszertelen időközönként elveszti a kapcsolatot a TV és a konzol. Alapból úgy állok hozzá, hogy ez lehet a TV, a kábel vagy a Switch dokk hibája is, de utóbbi kettőre azért nem fogadnék nagy összegben, mert a régi TV-n nem csinálta ezt a konzol. Persze nem is volt eARC, ami lehet érzékenyebb valami ingadozásra, ehhez nem értek.
Tapasztalta ezt valaki ilyen alsóbb polcos TCL tv-n, ez csatlakozó, esetleg alaplap vagy más hardver hibája lehet? Vagy engedjem el az eARC-ot és kössem másikra a Switchet? (Sokkal előrébb nem lennék, mert akkor más eszközzel járnék így, mindhárom hdmi port ki van használva). -
Cseri0058
őstag
Sziasztok!
van egy tcl 55c645-ös tv-m illetve egy tcl s55he soundbarom.
Elvileg mind a kettő eszköz tudja az earcot, de én ezt hol látom, hogy arcon vagy earcon csatlakoznak egymáshoz?
Most jött meg az ultra high speed hdmi kábelem, ami elvileg tudja az earcot, de a tv-n sehol nem látom hogy jóe -
Swenk
aktív tag
válasz
RVR400 #34416 üzenetére
Nálam ez pont nem így van. Earc kapcsolat van a C805 tv-m és a Denon AVR-X2800H. Jobb kézben tartom a TCL tv gyári távját, majd óvatosan megnyomom q-val jelölt bekapcsoló gombot és láss csodát: bekapcsol a Tv és az erősítő is, SZÓL. De ha kicsit halkan, akkor a tv saját távjával hangosíthatom a Denont, és ami felejthetetlen, halkítani is lehet, sőt az egész szart ki is lehet vele kapcsolni, és lehet előről kezdeni.
Azt nem tudom, hogy 4 éve mi volt, de hogy most ez tökéletesen működik, az biztos. -
blueye
veterán
válasz
kokokka #34343 üzenetére
Megerősítem az alsóbb kategóriából (65T8B) amit írsz, nálam sincs hiba atóta sem, pedig tesztelem. Eszembe se jutott de egy új jó minőségű HDMI kábelt bontottam az összekötésre a Samsung Q700A-val és eARCon tökéletesen dolgoznak össze. A TV is meglepően jó, digi kábel.
-
kokokka
addikt
válasz
Celtis #34340 üzenetére
Nem ma kezdtem hidd el. Ha azt írom nem akad, akkor az úgy is van. Egyenlőre legalább is, és remélem így is marad. Különösen háklis vagyok rá, amit itthon más nem lát, engem az is zavar. Minden nap szét tesztelem, van még két hetem rá, ha kiderülne, hogy valami nem jó, de most az. Tegnap teszteltem különböző HDMI kábeleket és igen, van olyan, amelyikkel tudtam produkálni a hibát, de ha vissza kötöttem mindent az első állapotra, megszünt az akadás. Próbáltam mindent közvetlenül a TV-re kötve és AV-n keresztül is, utóbbi a jobb megoldás ezt már látom. eArc-on teljesen jó, még ma is a padlóról szedegetem az állam olyan kepe van.
-
DrHouse
csendes tag
Sziasztok.
Nos... Sok-sok várakozás, google, tesztek, stbstb. beszereztem egy TCL 65c765TV-tv-t.
Az alábbi tapasztalatokat osztom meg … :P
Felállás:
HDMI1 eArc erősítő
HDMI4 Telekom beltéri
HDMI3 PS5 Konzol
(Miután a "régi" NAS-omat nem igazán akarta kezelni a TV, ezért a filmeket egy külső hdd-re másoltam )
USB - USB 1TB HDD
Az un. akadásokat én nem tapasztaltam, sem netflix, sem YouTube…
Viszont...……..
Filmek USB HDD-n keresztül:
Próbáltam "belső" médialejátszóval is, ezután vlc, kodi, file Explorer…
Az egyik program elindította a filmet a másik nem, az egyik nem is látta, a másik indította, de az angol volt az alap nyelv.
A lányomnak (7 éves ) 3 különböző programot tanítottam meg, h ne angol legyen a mese amit nézni szeretne, vagy éppen indítható legyen.....
A TV indítása... IGEN!! be tudjuk állítani, h az utolsó legyen az amivel indít (mármint azzal indít amivel leállt) pl. nálam hdmi4 (tv beltéri - telekom), de akkor is jelzi h külső hdd van bedugva... van mit tegyen vele??
Erre vagy 3-5 kattintás kell, h végre a TV (telekom) induljon.
A TV indításnál, össze vissza kapcsolja be az erősítőt és a PS-t.... Kikapcsolásnál szintén... Az erősítő is szerencsejáték, h kikapcsol-e vagy sem.
Van, hogy a ps5 alszik éppen, kikapcsolom a TV-t erre felkelti a PS5-t! - wtf????
Egyelőre ezért a pénzért nekem BRUTÁLIS csalódás.
Példa:
5 évvel ezelőtti TV-n, MINDEN úgy múködött, ahogy kellet!!!
--------
1db Pozitítum. A kép!! Az szép - nagyon. De a többi??? A kezelhetőség, a mindennapi használat??
Én csak annyit szerettem volna, h egy butuska LG 60as 7100PLB TV szintet hozzon, csak szebb képpel.
Nem. Nem hozza (a kép minőséget leszámítva).. No persze lehet én vagyok full noob.. De nem atom fizika amit elvárok.Másnak vannak "hasonló" tapasztalatai?
-
sergio81
tag
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni, egyenlőre csak olvasgatok, tájékozódom! Rendeltem egy 75c803-ast mivel jó akcióban volt aztán ahogy olvasgattam képbe jött a 75c935 és mivel találtam egyet 200€-val olcsóbban megrendeltem azt is! Gondoltam a c803-at visszamondom! Most hogy így nézegetem a videókat, látom hogy az earc 4k 60Hz!? De mindkettőnél!!! Ez hogy a p.csába létezik? Számomra evidens lenne hogy mondjuk ha valaki avrhez csatlakoztatja annak a hdminek is 120Hz-nek kellene lennie! Nekem van egy Yamaha A4A-m természetesen arra lenne minden rákötve mint ahogy eddig is(támogatja a 4k 120hz-t 2.1hdmi-s)! Tehát a tv-n akár ha csak az eArc lenne 4k 120Hz nekem az is elég lenne!
Gondolom akkor minden tcl tv ilyen, mert akkor valószínű felejtős! Pedig 899€ volt a c935 nagyon örültem hogy jó vételt csináltam! -
G-Bali
senior tag
válasz
Celtis #33741 üzenetére
Ha jól értem a tv-n ki tudod választani az ARC-ot hang kimenetként.
-Igen ,ilyenkor elmegy a hanga Tv-nAz erősítő mit csinál, kiír valamit?
-Tv Audio-ra van kacsolva,de nem csinál semmi
Az erősítőn a CEC engedélyezve van?
ARV-en a Input Setupnál a TV Audio HDMI(ARC)-ra van állítva.Plusz a VIDEO/HDMI Setupba a HDMI Control be van kapcsolva ,és azon belül is a -Pass Through Source ON -TV Audio Switching ON -power OFF Control All.
Az erősítő ki/bekapcsol a tv-vel együtt?
-Nem
Ha ilyenkor a tv-n a hangerőt próbálod szabályozni történik az erősítőn valami?
-Semmi (de amikor Bekapcsolom külön a AVR-t akkor a TV kiírja hogy Csatlakoztatva a HDMI 1 eARC/ARC-hoz)
Tv-n amikor megnyomom a hangerőgombot akkor "Ez a fajta szerkentyű nem csatlakoztatható.Kérjük válasszon másik hangkimenetei eszközt."
A frissítés (420) nem oldotta meg ,az is lehet hogy Marantz 7009 -t nem szereti a TV -
Cocos 2.
csendes tag
Ha eArc keresztül van a soundbar a tv-re kötve,akkor a TV hdmire kötött tv box-nak is szólni kellene a soundbaron?
-
Celtis
veterán
válasz
mikrofon #33512 üzenetére
Akkor félúton van az igazság. Valóban részben rosszul tudtam én és blakey is, mert csak az ARC-ra volt igaz amit írtunk. Pl. nekem is Yamaha AVR-em van és csak CEC-cel megy az ARC.
Viszont neked sem volt teljesen igazad, mert nem a soundbar tulajdonsága ez, hanem attól függ, hogy sima ARC vagy eARC a kapcsolat a tv és a hangeszköz között.Itt van a kutya elásva:
Unlike ARC, eARC does not require HDMI-CEC to function. The device detection system for HDMI eARC is already built in.
Ma is tanultam valamit. -
kris07
csendes tag
válasz
soldi3r #32948 üzenetére
Igen, igen, már szétnéztem, sőt van is nekem egy olyan kütyüm, még régebben vettem, csak nem használtam, hogy HDMI be, HDMI ki és a kimenetnél ott egy 3.5-ös Jack (az eARC-ba kötném). Azt nem tudom, hogy működik-e, működne-e vele, rontana-e a képminőségen, így valószínűleg rendelek egy olyat, amelyik optikaiból csinál RCA-t és 3.5 Jack-et. De láttam olyat is, amelyik Bluetooth-on fogad és abból csinálja meg ezeket. Szerinted melyik lenne a jobb? Inkább a stabil vezetékes, vagy a Bluetooth-os? A menüben elvileg mindkettő féle felé lehet küldeni az audio jelet. És ilyenkor szólhat a tv-is, vagy csak ott jön a hang?
-
kris07
csendes tag
Jó, igazad van!
Akkor szerinted melyik a jobb megoldás? eARC ból HDMI->RCA, vagy Optikai Toslink->RCA adapter? Vagy esetleg Bluetooth-ból RCA? Láttam már olyat is, hogy kicsit késik a hang, ha egyszerre szól a tv-ből és az erősítőből.
És még az is érdekelne, hogy konkrétan a TCL c765 -nél be lehet-e állítani, hogy optikain, vagy HDMI-n küldje a hangot.
A képről, tv-ről egyéb tapasztalat? Köszi -
kris07
csendes tag
Köszönöm a válaszokat! Akkor ezek szerint, nincs analog audio kiment a c765-ön..
A hang menüben be lehet állítani bármelyik módhoz pl, hogy az optikain menjen a hang? Vagy gondolkozzak eARC adapteren? -
kris07
csendes tag
HAli.
Engem is a C765-ös érdekelne...
Lassan rácsapnék, DE! Például, az előttem felvetett, gyengébb adással, videóval mit kezd, tényleg annyira szörnyű je. Esetleg a laggolások... Vagy ott van az audio kimenet problematika is. Valahol azt írják (vagy kép is van), hogy van rajta 3.5 Jack, valahol meg, hogy nincs... Régebbi (de nem úgy régebbi, hogy sz@r) DIY erősítőhöz kötném (ugye RCA), jóféle hangfalak társaságában filmezéshez, de ha ezen csak optikai van, akkor neccesebb a helyzet. Akkor muszáj venni egy eARC átalakítót ami RCA-t csinál? Vagy az optikaiból? Elég nekem a szterejó is.
Nagyot vennék, úgyhogy az meg nem kevés péz, ezek meg azért alapvető dolgok, elvárások annyiért. Jelenleg 500K a legóccóbb jó nagyban
Ha használja már valaki, segíthetne mielőtt lejár a BlackendDekkerDéj -
Swenk
aktív tag
Sziasztok!
A tv 65C805, a VA panel bitmélysége: 10bit /8bit+FRC/
A Dune Hd Pro Vision 4K box hdmi-vel direkbe, a tv hdmijére csatlakozik, /nem eARC-re/ mert azt tapasztaltam, hogy szebb a képe, mint a denon 2800-on keresztül.Nem tudom, hogy miért van így, de nekem jó ez.Ami még érdekes, hogy ilyenkor atmos TrueHd 7.1-t tud küldeni a denonra,/ átereszti/ így nem kell hdmi szétválasztó. /Fw V412/
A fotón látható beállítási lehetőségek vannak a Dune boxon aki ért ehhez, mondja már meg, hogy mi állítsak be, hogy a legjobb legyen.
Köszönöm szépenAz elsősorban a maximális mellett még a tartalomnak megfelelőt is lehet beállítani.
-
ratracer
csendes tag
Sziasztok! - Euronics + 75c765 első napok
Pénteken (11.15.) 12:33-kor rendeltük az Euronics oldalán 75c765-öt. Azért innen, mert volt pluszban hozzá kuponunk, így a többi áruház ára nem volt versenyképes már. Mivel olvastam róla, hogy Euronics szeret bontott terméket is küldeni, így a megjegyzésbe beírtam rendeléskor, hogy ilyet nem szeretnék.
Másnap, szombat délelőtt 9:10-kor már a nappali közepén állt a bontatlan doboz - annak ellenére, hogy a lehetséges szállítást következő hét közepére jelezték. Vagyis eddig pozitív a tapasztalat az Euronics online rendeléssel.
Eddig külső forrásként csak Telekom box (HD felskálázás) és a saját streaming appok tesztelésére volt lehetőség. Sokkal rosszabra számítottam a HD TV-műsorok felskálázásánál, élő stúdióképek is rendben. Netflix, MAX, Disney, Prime - mindegyiknél egyből vált a TV DVision, HDR vagy HLG jelzésekkel. Az látszik, hogy a streaming szolgáltatók nem ugyanolyan minőséggel/adatfolyammal dolgoznak (pl. MAX gyengébben tűnik, mint Netflix és Disney).
Akadások? Kikerestem a Vérapó kérdéses jelenetét. 30:01-nél volt egyetlen egy reccenés, az oldalirányú gyors mozgásnál. A fenyőfa mozgása akadt egyet, de ennyi. Reggeli kávénál olvastam, hogy Deadpool/Rozsomák kezdésnél a hópelyhek mozgása sem sima. Ezt egyáltalán nem érzékeltem. Jelenleg minden beállítás alapbeállításon van a TV-n, mivel nem volt még időm elmélyedni benne.
Amibe viszont én is beleaszaladtam az az őreg Harman Kardon házimozi erősítő. eArc / Arc probléma. 5.1 hangot nem tud fogadni hdmi-n az AVR. Optikán viszont ment.
Egy 15 éves LG 47LW5590-t váltott a TCL.
Imádom, hogy mostantól a fekete az fekete. -
Swenk
aktív tag
S O S! Kontakthibás lett az eARC aljzat a tv-n. / 65C805/Hangot továbbít az avr-re, de nem küld képet az avr-ről a tv earc aljzatára.Ha átdugom a tv másik hdmi bemenetére, van kép. Az aljzat egy kicsit ki van gatyásodva, láthatóan.
Csak abban bízom, hogy emiatt nem kell alaplapot cserélni, és tudnátok valakit ajánlani, aki esetleg a helyszínen kicserélné. Hely van, biztonságos, Ha így lehetne megcsinálni, talán jobb lenne, mint a szállítás.Valakinek volna javaslata a megoldásra? Garanciális, de nem tudom, ez belefér-e, meg ők tutti alaplapot cserélnének.
Köszönöm szépen -
atyca
senior tag
Sziasztok!
Adott egy TCL43V6B (Google TV,Dolby Digital AC4, Dolby Audio) mely eARC-vel (is) csatlakozik egy Ultimea Poseidon D50 soundbarhoz.
Sajnos így nincs hang, pedig elméletileg mind két masina ARC képes.
Valami tanács a TV beállításokkal kapcsolatban?
Köszi előre is! -
vaksi8
senior tag
válasz
beyruth82 #32393 üzenetére
Arról van szó nálam, hogy az erősítőm az earc ra van hdmi vel kötve, a tv távirányítójával ki be kacsol azzal nincs baj, de elég sürün a hangerőt nem állítja, csak többszöri tv ki/be kapcsolása után. Van egy samsung soundbarom is, azzal még nem próbáltam. A képe gyönyörű, pláne ha jól a játékhoz van igazítva. Filmek is szépen mutatnak rajta. Már kicsit bánom hogy nem a 75 öst vettem a 65 helyett
-
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Azt mondja meg valaki, hogy miért csinálja a C805, hogy a házimozi erősítője earc ra van kötve, és a hangerőt nem lehet állítani a tv távirányítójával csak ha kb 5ször ki/be kapcsolom a tv-t? A 10 éves panasonicom hiba nélkül csinálta, ezt meg ki be kell huzogatni, kapcsolgatni hogy jó legyen. A playstationt a 1es hdmi-en se találja meg mindig, de ez nem olyan gyakran fordul elő -
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
C805 nél másnál is előfordul az a probléma, hogy a házimozi hangrendszerem earc ra van kötve és elég gyakran az erősítő hangerejét nem lehet állítani a tv távirányítójával. A tv t ki/be kapcsolja azzal nincs gond. Viszont egy pár újraindítás után magához tér, de legtöbbször nem reagál a hangerő szabályozás -
eftipcsi
csendes tag
válasz
Stealth #30016 üzenetére
Nos, a Reddit-en megtaláltam a megoldást, az erősítő menüjében az inputs/input Assign beállításoknál a TV audio-hoz a digital mezőbe a coax lehetőséget kellett kiválasztani (az optical-lal is működik ). A logikát nemigazán értem, de így már fogadja az erősítő az tv Earc csatlakozójából a többcsatornás hangot. Mindenesetre köszönöm hogy próbáltál segíteni, a fentiek meg lehet hogy másnak segítenek.
-
eftipcsi
csendes tag
Sziasztok,
A múlt héten vásároltam egy TCL 55C845 típusú készüléket, nagyon tetszik a képe, és eddig majdnem minden szép és jó, de egyetlen egy dologgal nem boldogulok, és nem tudom eldönteni hogy a tv hibája-e, vagy én nem állítottam be valamit jól. Szóval az EARC hdmi kimeneten nem tudok többcsatornás hangot kicsiholni a HM erősítő felé. Denon AVR 3400H a típusa, a régi sima ARC-os panasonic tv-ből simán kijöttek az általa felismert hangformátumok, firmware a legújabb van rajta. Hdmi kábelt már cseréltem 2x is tuti hogy az EARC szabványnak megfelelő 2.1-es a jelenlegi. Másik külső forrásból az erősítő azonnal felismeri és átvált az adott hangformátumra. Olvastam már korábban hogy másnak is volt hasonló küzdelme, de most nem találom hozzászólást ahogy a megoldást sem.
Valakinek valamilyen tippe, javaslata van? Vagy ez ilyen és kész? 😞
Előre is köszönöm! -
XenHai
senior tag
Sziasztok
C805 mellet használ valaki soundbart Samsung Q seriát ?
Mennyire durva a késleltetése eARC mellet . Pcről szeretnék Multi PCM hangot ráküldeni a TV-n keresztül. A direktbe köthető 990D eléggé drága ami tud 120hz et meg vrr-t. -
mikrofon
veterán
válasz
JoceeHunt #29216 üzenetére
TV-ről az erősítőn csak akkor lesz hang, ha eARC HDMI csatlakózóba rakod, mert csak ezen van a TV-ből kifelé audiojel komunikációja.
Az AVR-en legyen kikapcsolva a CEC. Ha én ezt kikapcsoltam a Yamaha AVR-en akkor az nem kapcsolt be.
A TV-n automatikusan kell hagyni a hangkimenetet ahhoz, hogy ne kelljen kapcsolgatni, kézzel váltani.
Esetleg azt próbáld még ki, hogy :
kihúzod a UPC műholdvevőt a TV-ből.
kikapcsolsz és áramtalanítasz teljesen mindent, (TV PS5 és erősítő)
vársz 30mp-t
visszakapcsolsz mindent
a UPC műholdvevőt NEM csatlakoztatod a TV-hez.
megnézed van-e 120Hz.Illetve azt az összekötést is kipróbálhatod, hogy mindent az AVR-be kötsz.
AVR hdmi - PS5
AVR hdmi -UPC műholdas beltéri
Majd az AVR-t a TV HDMI1-be
Az AVR-en kapcsold be a kikapcsolt állapotban történő passtrought üzemmódot.
Az AVR-en próbáld kikapcsolni a CEC-t
Íg ha kézzel bekapcsolod az AVR-t azon szól a hang, ha ki van kapcsolva, akkor pedig a TV-n.
Én így használtam korábban és tökéletesen működött. Csak nekem két média lejátszó volt az AVR-re kötve. -
válasz
Celtis #29115 üzenetére
No, megnéztem hétvégén, át is dugdostam a kábelek, jelenleg az alábbi módon:
HDMI1 (4k, 144Hz): PS5 direktben
HDMI2 (4k, 120Hz): UPC műholdas beltéri direktben
HDMI4 (4k, 60Hz) eARC: Denon X3500h erősítőLett erősítő hangom végre, viszont:
- PS5 indításkor továbbra is 60Hz-et ír ki jobb felül a TV. Bármit állítgatok nem tudok kihozni nagyobb Hz-et.- UPC tudom gagyi sokszor SD, a képen meg is látszik, de előtte is ez volt, 1-2 HD csatorna van, ezzel megbarátkoztam.
- Erősítő elindul TV bekapcsolásakor, ezzel még küzdök, a TV-n kellene a hang kiadást a TV belső hangszóróra raknom talán? Viszont ebben az esetben ha nem automatikus akkor manuálisan mindig állítgatnom kell ha éppen az erősítőn szeretném hallgatni a filmeket?
A gondom az erősítő automatikus elindulása TV bekapcsolás esetén, sőt ha a TV-t bekapcsoltam, és 20 perc múlva a PS-t bekapcsolom azzal is indul az erősítő. Idegesítő állandóan ki-ki kapcsolgatni az erősítőt. Ha átrakom nem eARC HDMI-be akkor meg nincs hang az erősítőn. -
mikrofon
veterán
válasz
ArsenalPA #29173 üzenetére
Valószínűleg a CEC-cel lesz gond. Ez szokott bizonyos AVR-ekkel összeakadni. Esetleg próbáld ki hogy kikapcsolód és így teszteled. Ha ez okozza és szükséged van CEC-re akkor ennek a beállításaival kell játszani.
Megoldás lehet még média lejátszó => AVR => TV (HDMI1 és nem HDMI eARC) -
ArsenalPA
csendes tag
[] Sziasztok!
Van egy TCL 85 c845 TV m eArc csatlakozóvan és egy NAD 758 V3i Arc HDMI vel
Nagyjából 2-3 óra használat után elmegy az erősítőn keresztüli hang, vagy átvált TV re vagy simán megkukul minden.
Ezek után be kell lépnem a NAD menüjébe, 1-2 dolgot ki -be kapcsolni és újra működik.
Mi lehet a probléma? [kép] [kép]
A haladó házimozi fórumon mondták, hogy itt kérjek segítséget, mert valószínűleg a TV dobálja el a jelet. Lehet benne valami, mert a TV digitális hangkimenet nél ilyenkor letiltja a az automata vagy HDMI beállításokat és csak a PCM működik...kép -
Celtis
veterán
-
GZoli7
senior tag
válasz
counterbill #28918 üzenetére
Nekem 645 van, de ugyanez a gond. Állítólag az eARC nem kompatibilis az ARC-val, csak ennyire. Állítani nem lehet, mint LG-n.
El kell fogadni, vagy venni jobb erősítőt a support szerint.
A régi TV-m tudott PCM-en is több csatornát, nem az a baj.
Engem is érdekelne valami tuti megoldás... -
ArsenalPA
csendes tag
Sziasztok!
Van egy TCL 85c845 TV m eArc csatlakozóvan és egy NAD 758 V3i Arc HDMI vel
Nagyjából 2-3 óra használat után elmegy az erősítőn keresztüli hang, vagy átvált TV re vagy simán megkukul minden.
Ezek után be kell lépnem a NAD menüjébe, 1-2 dolgot ki -be kapcsolni és újra működik.
Mi lehet a probléma, a TCL tilthat le valamit? -
kenicsab
tag
válasz
SPeti1 #27938 üzenetére
Szia!
Így már értem a "porblémát".
Nem tudni nálad milyen a Denon, így hát leírom az én felállásomat:
TV c805, a hdmi1 ben firestick, a hdmi4 ben hdmi audio extractor eArc kompatibilis, Denon AVR hdmi nem eArc kompt.
Így a hang a hdmi kütyű out-jából az AVR inputjába küldi a multihangot gond nélkül, a TV meg eArc soundbarként látja azt.
Szépen működik még a BR player is megy vele.Ha a tied eArc kompt, akkor a tv hdmi4-et kell az AVR hdmi out!!! jába kötni és lesz hang és mivel ez kétirányú , elvileg a kép is.
Gyanítom hogy nem hdmi 2.1 es az AVR és ezért butul le HDR-é.
Viszont ha nem ilyen az AVR-ed, akkor nincs megoldás az audió kütyű nélkül.
Még télen próbáltam egy olcsóbb eszközt és az sem engedte át a DV -t. Vissza is küldtem. -
SPeti1
csendes tag
válasz
kenicsab #27928 üzenetére
"Ezt kifejtenéd picit, nem világos hogy erősítő esetében hogy jön képbe a Dolby V.?
Mert ha D. Atmosra gondolsz, akkor az érthető"Szia,
talán rosszul fogalmaztam,
AppleTV a Denon házimozi erősítőn keresztül kapcsolódik a TV HDMI1 bemenetre
ilyenkor teljesen normálisan megkapja a hdmi-n az infokat és vált DV-re,
viszont, ha a TV HDMI4-be átteszem, akkor ez nem történik meg, HDR-ként jelenik meg a kép.
A HDMI4 azért kellene, mert az tud eARC-t, így ha esetleg szükséges lenne,
meg tudná kapni a TV felől is a Denon a hangsávot.
A Dolby Atmosnak ehhez semmi köze, tudom az többcsatornás hangzás ... -
kenicsab
tag
válasz
SPeti1 #27908 üzenetére
"Ami szerintem hiba, hogy a HDMI4-et használva, mivel ez tud hangot visszaadni az erősítőnek (eARC), nem vált át a tartalom Dolby Vision-ra., a HDMI1 és HDMI2 tökéletes."
Szia!
Ezt kifejtenéd picit, nem világos hogy erősítő esetében hogy jön képbe a Dolby V.?
Mert ha D. Atmosra gondolsz, akkor az érthető, csak dedikált hanglejátszók esetében engedi pl: soundbar ill, D.A. AVR! -
SPeti1
csendes tag
Sziasztok!
Sok gondolkozás, fórum olvasás után végre eldöntöttem és vásároltam egy 75c845-öt.
Köszi a sok hasznos infót!
eMAG velem kegyes volt és x2-est küldött.
Az ajánlott képi beállításokat elvégeztem, nagggyon szépek a Netflix DV filmek
és a sima HD tartalmak is jók. A médialejátszó nálam AppleTV, nem a TCL sajátját használom.
A hang a 2.1 Onkyo-val elfogadható, de azért nem esett le az állam tőle.
Ami szerintem hiba, hogy a HDMI4-et használva, mivel ez tud hangot visszaadni az erősítőnek (eARC), nem vált át a tartalom Dolby Vision-ra., a HDMI1 és HDMI2 tökéletes. -
Kellene nekem egy gyors segítség. A médiaboxot (zidoo1000) melyik hdmi re kössem? Van hdmi 144 hz hdmi 120hz ( service port) van hdmi 60hz hdmi 60hz earc/ arc. Eddig más tv-hez a hdmi earc csatit használtam vagyis abba ment a hazimozi kimenete most is azt használjam? A zidoo 1000 jut eszembe az avr be megy elsőnek. Rosszul írtam az elején.
-
classic B
senior tag
válasz
Vismajor01 #26173 üzenetére
Hang forrása automatikusra van téve vagy eARC-ra? Próbáld utóbbira, ha nem úgy lenne.
-
VFR800
csendes újonc
Felmerült nálam egy probléma a 65C805-el: Telekomos Androidos beltérire váltottam a Wifi-n elérhető TV műsorok miatt. Ezt a beltérit a C805 HDR-ként azonosítja eleve amikor bekapcsolom, és ezáltal abba a képmódba is kapcsol a Tv, holott pl a Poirot vagy a Szerencsekerék biztos nem az, amit a szolgáltató küld. Mindegy melyik csatornára váltok a fényerő 100% lesz stb. Mondjuk ha leveszem pl 40 %-ra, akkor meg túl sötét, pedig sdr-nél ott valahol kellene legyen. Van erre valami megoldás? U.i: HDMI kábelen van a tv-re kötve és próbáltam már Earc bemeneten és másikakon is.
-
Redlight2
tag
válasz
betmen3 #25290 üzenetére
Szia. Üdv a klubban!
képbeàllítàsoknàl én vhiktor vmelyik youtube videòja alapjàn àllítottam be, asszem a c835 alapján. Utàna picit mòdosítottam a sajàt ízlésemnek megfelelően és így szàmomra tökéletes.
Én is soundbarral hasznàlom, csak samu nem tcl. Hdmi-vel érdemes összekötnöd, hogy működjön az eARC. Onnantòl fogva a tv intézi a dolgokat, a soundbar tàvirànyítòjàt el is rakhatod. -
Swenk
aktív tag
65c805 tv, earc, hdmi kábellel, sony STR - DH-790 avr. Plexen filmet néztem, minden ok. Átkapcsoltam tv-re a távon lévő gommbbal. Bejön egy csatorna, nincs hangja, kapcsolgatom a csatlistát, nincs hang, visszamegyek a filmre, amit a plexen néztem, annak sincs hangja, pedig az előbb még voooót. Aztán beállításokban: saját hang van, arc -n nincs. Se átküldés állásban, sem automata állásban nincs hang. Villásdugó kihúz, visszadug: van hang. Ez most mi ?????
És ha 2 naponként előfordul ugyan ez? Egyáltalán ilyen miért fordul elő? 2 hetes tv...Ha úgy alakul a szervíznek hogy mutatom meg a hibát? Hány némulás után kell szervízt hívni? -
sircoon
csendes tag
válasz
(ex)Cat #24835 üzenetére
"Tehát ha a TV-re telepített nagyjából bármilyen lejtászóval játszok le filmet, akkor eséllyel nincs TrueHD hang, ha viszont külső lejátszóról, akkor van/lehet, mert a tv amúgy átengedi magán a hangfolyamot az eARC-os kimenetre kötött bármi felé, aztán az majd kezd vele amit tud/akar?"
Igen, én erre jutottam.
Külső lejátszóról nem is néztem / teszteltem, hogy a TV felismeri-e a kép formátumot (szerintem fel kéne neki). Csak a TrueHD-ra koncentráltam. -
(ex)Cat
senior tag
válasz
sircoon #24784 üzenetére
Most nem tudom jól értem-e a dolgot
C805-öm van, egy Bose 900-as soundbarral, eARC-os csatlakozón, reményeim szerint egy jó HDMI kábellel összekötve, de ezt még majd azért cserélni akarom.
Tehát ha a TV-re telepített nagyjából bármilyen lejtászóval játszok le filmet, akkor eséllyel nincs TrueHD hang, ha viszont külső lejátszóról, akkor van/lehet, mert a tv amúgy átengedi magán a hangfolyamot az eARC-os kimenetre kötött bármi felé, aztán az majd kezd vele amit tud/akar?
Ha ilyen külső lejátszóról megy a film, akkor mi a helyzet a képpel? Én próbáltam AppleTV-vel lejátszani és ilyenkor a TV nem írta ki, hogy DV vagy bármi. Ennek lehet az oka, hogy:
- Nem jó a kábel?
- Nem detektálja ilyenkor a TV a képformátumot, vagy csak szarik ár és nem írja ki?
- Én voltam a hülye és nem megfelelő forrásanyagot próbáltam nézni?
- Az ATV a hibás? (elvileg tudnia kellene)
- Csak az eARC-on keresztül menne a dolog? Ami ugye kilőné a lehetőséget, hogy aztán azon kössem össze a SB-ral is.. -
-
Stealth
senior tag
válasz
joydrv #24764 üzenetére
Az 1.171-es firmware-nél írják, hogy:
Az eARC funkcióval élvezheti a Dolby Atmoshoz hasonló, a tárgyakat követő hangú tartalmakat, valamint az ARC funkcióval szintén nem továbbítható Dolby TrueHD, DTS:X, illetve többcsatornás LPCM tartalmakat is.Már csak a kábel maradt, azt kell megnézni, hogy 2.1-es HDMI-e. Szerintem.
-
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #24742 üzenetére
Hupsz az erősítőd adatlapján ez szerepel:
eARC:
A HDMI eARC csatlakozás tömörítetlen 5.1 csatornás és 7.1 csatornás hangzást, illetve a Dolby Atmos® és DTS:X® rendszerek objektum-alapú hangzását biztosítja, egy ezzel kompatibilis televízión keresztül.
Elérhető a 2018 őszén kiadott hálózati firmware-frissítésen keresztül.Jó firmware van rajta?
-
mikrofon
veterán
Nem tudom milyen lejátszóval próbáltad, de megérne egy próbát a Kodi aktuális nightly verziójával. Ott a hangbeállításoknál ha jól állítasz be mindent és a TV is tudja, illetve eARC portra van kötve az AVR, akkor működnie kell. Ha így sincs akkor valami nem kerek. A termék adatlapon a hang specifikációnál szerepel hogy tud Dolby TrueHD-t.
[link] -
mikrofon
veterán
Egy érdekes future -t / hibát vettem észre a TV-men.
Nekem a TCL 65C845X1 típus van a legújabb V599-es verziójú firmware-val.
Csak kijelzőnek használom. Firestick 4k max gen2 média lejátszó van rákötve a JBL bar 1300 soundbar-ra és az a TV-re. Eddigi TV-knél (C825 és C728-nál is) a HDMI1 volt az, ami a legnagyobb felbontást tudta és az volt az eARC kompatibilis csatlakozás is. Így ebbe a készülékbe is automatikusan ide kötöttem be a HDMI kábelt. Semmilyen hibát nem vettem észre. Egy- két hétig így használtam, mert gyorsindítást használok. Majd az egyik teljes kikapcsolás és bekapcsolás után felfigyeltem, hogy kiírja a TV, hogy audio eszköz van hdmi1-en, kössem át hdmi4-re, mert az az e-ARC kompatibilis. Megnéztem és tényleg, rajta is van a felirat (HDMI1 - 4K@144Hz; HDMI4 - 4K@60Hz eARC/ARC). Úgyhogy át is dugtam a soundbart. Majd felfigyeltem, hogy bizonyos egyenletes mozgásoknál, pásztázó kameramozgásnál, pici szaggatások akadások voltak. Valószínűleg ez nem a különböző megjelenítési és video frekvencia miatti mikróakadás, mert azt nem nagyon szoktam észre venni, legalábbis eddig. De ahhoz hasonlóvolt. Akkor lett gyanús, mikor hiába állítottam, kapcsoltam ki-be a mozgásmegjelenítés javításait, nem változott. Se rosszabb se jobb nem lett.
Visszadugtam a HDMI1-be és megjavult vagyis eltűnt.Nem tudom, hogy ez típushiba, firmware hiba, egyedi probléma, mert ugye én újracsomagolt készüléket vettem és amint megjött felraktam a legújabb v599-es szoftvert, mert a C825-ön bevált. UCS előzményéről semmit nem tudok.
Amúgy egy appleTV+-on nézett filmnél és egy HBOmax-on vagy Amazon Prime Videon nézett filmnél is ilyen volt. Vissza dugtam a kábel. Azóta nem láttam ezt a jelenséget!Majd ha lesz egy kis időm megcsinálom ugyan ezt visszafelé és megnézem, hogy akkor is elő jön-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest