- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Változik az internet, pénzt csinálhatnak a weboldalak az AI miatt
- Nem keres több megrendelőt az Intel 18A node-ra az Intel
- Lehet, hogy az OpenAI rakja össze az Apple Siri asszisztensét
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Riasztó topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen házat vegyek?
- Hobby elektronika
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumkola
nagyúr
válasz
Vhiktor #29648 üzenetére
PC-n Nvidia kártyával sajnos használhatatlan a VRR (G-Sync), mert látható brightness flickering van ahogy nagyobb a freki ingadozás. Még PS5-nél is elő lehet hozni a Pókemberben. 55C735 és 75C645-ön is.
Részletes leírás, mindent próbáltam, sajnos nem szűnt meg:
[link]
[link]
[link]Ez egy tök általánois bosszantó dolog, még OLED-en is előjöhet.
Nálam csak az oldotta meg hogy kikapcsoltam PC-n a VRR-t, és olyan erős VGA-t vettem ami tartja a fix 120 FPS-t. Ha kell, akkor a grafika butításával.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #29642 üzenetére
Én itt javasolnék, hátha mást is érdekel.
A VRR-re kitérhetnél az egyik videódban, vagy akár külön videóban. Megannyi panaszt olvastam ezzel kapcsolatban gyártótól függetlenül, miszerint VRR-ben ha az fps ugrál fel le, azaz nem fix 60 vagy 120, akkor nagyon erősen jelentkezik az "inverse ghosting", meg a sötét, árnyékos képrészletek lilán elszíneződnek stb.
Csilliárd fórumhozzászólást végigbogarászva én arra jutottam, hogy ez mindegyik gyártónál erőteljesen jelen van, azaz a vrr ezeken a tévéken nagyjából egy van de minek opció, miközben pont az lenne az elsődleges célja hogy lehessen változó képfrissítés mellett is játszani úgy, hogy ne tűnjön fel 10-20 frame drop.
-
tigipuf
senior tag
válasz
Vhiktor #29434 üzenetére
Nem érdekel mivel nem hiszed el. Maradjunk annyiban,hogy engedélyeztem a bluetooth kapcsolatot ,és működik.A tcl távon kétszer megnyomva a vissza gombot a telekomos box főmenűjébe lépek és azt állítok amit akarok.A home gombbal meg a tcl főmenűben vagyok és ennyi.A szürke tárcsával meg lépkedek a telekomos csatornák közt.Mint írtam is a tkom távirányítót nem használom mert minek,egyedül szoftverfissítésnél kellett egyszer igénybe vennem .
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #29382 üzenetére
Igen tudom, ezzel teljesen tisztában vagyok, ezt még spec sheet-ből is ki lehet következtetni. Ez egy 2016-os modell, akkoriban sok olyan funkció nem is létezett ami manapság már alap. Azzal tisztában vagyok hogy bármit veszek ami nem alsópolcos az előrelépés lesz számomra. Nem fejlesztek, nem a jobbat keresem, kényszerűségből most kell megvennem azt az új tévét, amit csak késő őszre terveztem, a mostaninak sok volt a kb 30.000 óra, elromlott. Majd megnézem a szervíz menüben mennyi is volt pontosan.
@Celtis: 30 éve nem nézek tévéadást
. Amúgy igen tudok a jelenségről, miszerint az európai 50hz-es jelekkel gondja volt akkoriban sok tévének, nem csak Samsungoknak, szerencsére engem nem érint ez, talán a HDTVTEST-es Vincent fejtette ki bővebben a miértjét. Hogy teljesen alkalmatlan lenne a HDR-hez, azt azért erős túlzásnak érzem, ez nem egy 300nites ips. A HDR-hez nem csak local dimming kell, persze a fekete nem olyan szép edge lit-tel, de 2016ban az 1400nitet igencsak megtapsolták még ha csak 10mp-ig is tartotta a tévé, manapság pedig továbbra is kb premium feature. Amúgy a HDR sem izgatott soha igazán, no nem azért mert bármi baj lett volna vele, hanem mert annyira fájt utána visszaváltani SDR-re
.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #29380 üzenetére
KS7000, írtam zárójelben, az USA KS8000 eu megfelelője. Nem tudsz szerintem olyan modellt mondani már manapság ami ne lenne ennél jobb a középkategóriában. Itt még nincs FALD nincs 120+hz stb, cserébe van hozzá egy plusz aliexpresses távirányítóm mert mindig begyűrődik a párna alá az eredeti.
A csere most kényszerből születik meg nálam, de nyilván így szeretném letudni gyorsan az időtálló feature-ket és nem visszavásárolni ugyanezt nagyobb méretben.
Egyetlen dolog izgat igazán, az a response time. Nálam Game módban azért eléggé látszik szemmel az utánhúzás, nagyon szeretnék ebben előrelépni végre, illetve a legfontosabb az 1440p támogatás, de ahogy látom ezzel sem lesz semmi gondom. Nvidia VGA-m van ha ez számít.
A 144hz-ről az RTINGS-en láttam egy anomália megemlítését a QM8-as tévé tesztjénél miszerint a VRR csak 60 és 120hz környékén működik megfelelően, alatta közte és felette, azaz 144hz-en nem, mert ott jelentkezik némi utánhúzás. Nem tudom hogy ez általánosságban igaz e, viszont erről azt hiszem a redditen is láttam említést. Lehet hogy ez csak modell specifikus dolog.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #29373 üzenetére
Ami azt illeti ez egy tűpontos előrejelzés és még én is tudom magamról...
DE!
Épp ezért igyekszem a lehető legalaposabban körbejárni a témát még időben, hogy minden aspektus világos legyen számomra és se ilyen se olyan téren ne érjen meglepetés. Kompromisszumkész vagyok, ha pl ez a tévé csak 13ms-es inputlaggal rendelkezik a 9ms helyett, az oké, ha nem tud 4000 nitet csak 1000-et az is, kevés HDR tartalmat fogyasztok eddig se érdekelt ez. Tisztában vagyok vele hogy ez ezért az árért cserébe nagyon jó ajánlat (konkrétan páratlan) de mellette egyéb tekintetben "van jobb" többért, tehát tudom azért helyén kezelni a helyzetet.
Az viszont nem oké hogy veszek 7 év után egy új tévét és még annyit sem tud mint a régi. Azaz hogy egy sima sdr 1080p film akadozik, vagy hogy a hang elcsúszkál random módon, az olyan kompromisszum ami már nem fér bele, azzal szerintem nem lehet együtt élni, hiába a miniled vagy az akármi más.Szerintem tökéletesen pontosan érted mit akarok ezzel mondani. Épp ezért kutakodom és próbálok érdeklődni olyan embereknél akik erről elsőkézből tudnak nyilatkozni, legyen az akadás, LD High beállítás, vagy bármi ami felmerül.
Én örülök neki hogy olvasni olyan tapasztalatot is, hogy van akinél nincs az akadás, meg a hang is rendben van, mindig is rendbe volt stb, tehát nem valami globális jelenségek ezek és nem kell elkönyvelnem hogy ez egy rossz tévé csak mindenki lenyeli hogy rossz.
A Samsung (QLED) pl nem tud 144hz-et a TCL meg igen. Mondjuk ez egy olyan feature ami nekem nagyon fontos lenne, ami azt illeti ez volt az első trigger amikor megláttam ezt a modellt (gombnyomásra tudnám klónozni a monitort és nem kellene kiterjesztett módban használnom külön 144hz és külön 120hz-en)
Nekem sajnos nem mindegy hogy valami 400e vagy 900e, az OLED teljesen kizárt, a tévén is dolgozom napi sok órán át. Ez mellett viszont az ilyen silány alsókategóriás szürkés feketés LD nélküli modellekre sem lépnék vissza már (most egy Samsung KS7000 van éppen). Márpedig ennyi pénzért minden más gyártónál szinte csak azt kapni azonos méretben, úgyhogy továbbra is vonzó a TCL.
Hidd el, hogy annak ellenére hogy minden jel arra utal hogy ilyen szőrszálhasogató módon én a tökéletest akarom olcsón, azért nincs teljesen így, viszont nem is fizetnék kétszer annyit ugyanazért értelemszerűen. Nem vagyok fanboy más témákban sem.
Látom azóta még írtál, a plusz infókért nagyon is hálás vagyok, a HDMI range-t nem szoktam piszkálni, az kizárólag a PLEX miatt történt ideiglenesen, pchez FULL RGB van természetesen, illetve nálam az AUTO nem mindig működött jól a PS4-el, de ha szerinted a TCL-en ez hibátlan, akkor nekem ezzel sem kell törődnöm.
Az ezt megelőzőekre nem is reagálok, nem görgetném tovább.
Mostanra én is kíváncsian várom miket fogsz a tesztedben mondani a tévéről, biztos van még csomó minden amire nem gondoltam pedig jó lenne tudni előre. Lehet hogy épp valami bagatell apróság lesz az, ami felülír mindent.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vhiktor #29372 üzenetére
Az utolsó bekezdés abszolút nem kotekedes, hanem valóban jó tanács. Elkezdesz majd szorakozni gammakkal és sehogy nem lesz majd jó, nem fogd tudni megfelelően beallitani ahogy gondolnád, jon majd a banding stb és majd jön az idegeskedés.
Aki már a vetel előtt erős fenntartásokkal van az eselyesen csalódni fog, még akkor is ha nem kellene. Ez a tapasztalatom.Van Samsungból is miniled.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #29369 üzenetére
Ha normális választ adtál volna elsőre, akkor nem tetted volna ezt meg még egyszer, ne forgasd vissza rám ezt a meleg van dumát plz. Nem várok el sem tőled sem mástól semmit, ha nem szeretnél válaszolni ne tedd nincs harag.
A CAL-DAY/NIGHT módnak számomra azért volt haszna ha úgy tetszik, mert így van a tévén 3 "slot" ahova 3 féle különböző beállítást tudtam elmenteni. Az elsőre BT1886 gammával kalibráltam egy I1 Display Pro-val fehéregyensúlyt+színteret, a másodikra 2.2-vel és mivel a Samsungon a Plex klippel 95-re állított kontraszttal, hiába jó a PC-re kötött Limited-Limited-Limited video level lánc, ezért a harmadik CAL-NIGHT "slot"-ra került az oda amúgy helyes 87-re állított kontrasztú kalibráció egyenesen a plexen futtatott patternekkel szépen kézzel egyenként váltogatva. Így egymás alá pakolva tudtam hasonlítgatni. Mondjuk az tény, hogy valóban nem állítgattam ezt utána ide oda. Egyáltalán nem fog ez hiányozni, azt hittem a TCL-en is elő lehet varázsolni hasonlót, ha nem hát nem, nálam a BT gamma a nyerő.
Az LD témában köszönöm a válaszod, azt hiszem ezzel egy pillanatig sem foglalkozom innentől tovább és nem aggódom miatta, mondjuk tök őszintén az ilyesmi szerintem nekem fel se tűnt volna szabad szemmel, pláne mozgóképnél.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #29367 üzenetére
Lehet hogy nekem mégis kellene, de ezt inkább egyedül dönteném el, csak egy ártalmatlan kérdés volt.
Egy érdekességet linkeltem hátha mást is érdekel, illetve jó lett volna hallani egy hozzáértőtől hogy a fenti vélhetőleg user error és nem kell vele foglalkozni, de így is megfelel. Én kérek elnézést.. -
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #29365 üzenetére
A Samsungokon a szerviz menüben lehet aktiválni +2 képmódot (CAL-Night,CAL-Day). Én ezt anno megtettem, mert így gombnyomásra lehet váltogatni a kalibrált és a gyári állapotot. Ilyen nincs elrejtve a TCL-eken?
Találtam egy érdekességet ha már teszt, egy 805c user postolta, miszerint a Local Dimming High-ra állítva elmossa a a részleteket, a képek alapján hasonlít a clippingre. Esetleg ha valakinek van kedve megnézhetné. Forrás: [link]
példa:
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #29332 üzenetére
Nyilván nem az összes létező TCL tulajnál jelentkeznek ezek, az gondolom feltűnt volna már a gyártónak is. Gondolom te is és még itt több tulaj szerencsés volt vagy tényleg nem is értem ezt a mizériát, ahogy van akinek csúszik a ps5 hangja, van akinél nem.
Nekem csak egy Plexre van szükségem meg 2 szabad HDMI bemenetre, se fityfenés Disney meg Netflix meg bármilyen tv adásra..Ha leakcióznák a Samu QN85c-t 400ra azonnal megvenném azt hiába csak 65", vissza se néznék, de ilyen áron most elkezdem rábeszélni magam erre.
-
classic B
senior tag
-
Celtis
veterán
válasz
Vhiktor #29297 üzenetére
Nem. Kétszer cseréltek alaplapot. és kaptam egy ígéretet, hogy ha várok még egy kicsit, akkor meglesz a csereutalvány. Így most nem erőltetem a békéltető szálat. De a fogyasztóvédelmi bejelentést megtettem a TCL support miatt.
Sajnos hiába jó a vas, ha hitvány a szoftver. Még meglátom a firestick mit tud elfedni ezekből. -
nyaxi
csendes tag
válasz
Vhiktor #29165 üzenetére
Szia!
Köszönöm, elálló végül a tvtől, vissza fogják adni a pénzt.
280-ert sikerült venni a 75c645 típust, max ebben az árban tudsz ajánlani olyat, ami valószínűleg nem lesz csalódás? Lehrt egy alap LG is (eddig is az volr, 65uk6400), tudtam nézni a filmeket, most hogy ekkorát csalódtam a qled-ben, bár lehet csak egyedi hiba ez a készülék... És lehet 65 colos is, csak legyen már jó tvm... -
Stealth
senior tag
válasz
Vhiktor #29202 üzenetére
Megerősítem, frankón működik így.
A következőt javaslom:
1. Az SDR képpel kell kezdeni az adott forráson, majd megjelölni, hogy csak az éppen aktuális forrásra alkalmazza a képi beállításokat.
2. A következő legyen a HDR, itt is be kell állítani a képet. Nálam itt már nem lehet beállítani, hogy minden forrásra vagy csak az aktuálisra legyenek érvényesek a beállítások.
3. A harmadik a Dolby Vision. Nálam itt sem lehet beállítani, hogy minden forrásra vagy csak az aktuálisra legyenek érvényesek a beállítások.Én a NAS-sal kezdtem, lejátszó Kodi. A fentiek szerint beállítottam mindent.
Jött a MAX. Itt a DV-t kellett után állítani, az SDR-hez nem kellett hozzányúlni.
HDR tartalmat nem találtam a MAX-on, sokat nem is kerestem.Netflix. Nekem csak HD csomagom van. Az SDR értékekhez nem kellett hozzányúlni.
KábelTV (Vodafone, csak az ingyenes csatornák vannak). Az SDR értékeket be kellett állítani.
Hát lehetne ez egyszerűbb is. -
mikrofon
veterán
válasz
Vhiktor #29218 üzenetére
Teljesen igaz. Te ezt nem teheted meg, de nálad lesz a legkevesebb user error és az ebből származó vélt hiba is. Mint kiderült itt is valamilyen felhasználói beavatkozás következménye volt a felhasználó szerinti hibás, de valójában meg funkció szerinti működés.
Ezt annak kellene végig csinálnia, aki valamilyen rendellenességet gondol, tapasztal.
A leírásomnak az a célja hogy hiba esetén visszakapjuk a valóban gyári, nem a kicsomagoláskori, hanem a szoftverfejlesztő csapat általi kiinduló állapotot.
Sajnos amikor a dobozból kiveszi a felhasználó először a TV-t akkor sem biztos, hogy ez a kiinduló állapot fogadja, mert lehet a készülék egy szúrópróba szerinti vagy tervezett darabszámonként ismétlődő tesztelés miatt már átállított és hibásan visszaállított FW-jű készülék.
Sajnos tudjuk pont ez az a folyamat, ami nem jól működik a TCL-nél, emiatt is olcsóbb. Ezért, némi felhasználói beavatkozást igényelhet.... -
Stealth
senior tag
válasz
Vhiktor #29207 üzenetére
Elméletileg működhet szerintem, én sem próbáltam még.
A kérdésem inkább arra vonatkozott, hogy: mindig mondod a tesztjeidben, hogy a legjobb képmód a mozi (filmaker), színhelyes, gamma görbe, deltaE, stb.
Létezhet az, hogy egyes képmódok máshogy vannak beállítva(kalibrálva) gyárilag?
Mert ha nem, akkor külön képmódot kell választani és beállítani az általad javasolt dolgokat és elvileg kész. Nem tudom érted-e mire akarok kilyukadni. -
st6969
őstag
válasz
Vhiktor #29165 üzenetére
Az enyém C805 és felhős a panel eléggé. Én is meglepődtem, mert sokáig nem láttam, de aztán egyszer csak észrevettem (fixen mindig ugyanazokon a területeken), és onnantól nem is kellett, hogy extra sötét legyen a jelenet, akkor is látható volt. Aztán rájöttem, hogy a local dimming kikapcsolódott. Azt visszakapcsolva szerencsére a felhősödés eltűnt. Szóval miniled, de ha nincs megfelelően beállítva, akkor alapból felhős lehet ez is.
#29172 Celtis
Ha a v098-at visszarakjuk, akkor nem fog ismét automatikusan frissíteni a mindenkori legújabbra? -
attilla84
tag
-
Stealth
senior tag
válasz
Vhiktor #28972 üzenetére
Itt.
Mondjuk ezek:
VC-1 1080p/23.976 (MKV w/TrueHD 5.1 audio)
VC-1 1080i/29.97 (MKV w/DTS-HD MA 5.1 audio)
A virágboltból nekem minden akadt ami VC-1, de ezek is amiket linkeltem most.
V028 és V98 dettó.Köszi!
-
GZoli7
senior tag
válasz
Vhiktor #28926 üzenetére
A házimozi topicban egy tag világosított fel erről, aztán utána néztem videókat, meg olvastam, ahol nem ezt írják, de aztán vitatkozni nem akarok, simán lehet, hogy így van.
A lényeg, hogy nekem két régebbi ARC-ot tudó Pioneer nem működik. Meg egy csomó embernek sem több hangprojektor, stb, tele a net vele. Az LG G3-ban kapcsolható az ARC/eARC lehet nem véletlenül... -
Stealth
senior tag
válasz
Vhiktor #28828 üzenetére
Be van állítva a frekvenciaváltás -nem tudom, hogy ez e a helyes kifejezés:
ON Start/Stop-ra kell állítani (én angolul használom, ott ez a menü). -
dave_gahan
aktív tag
válasz
Vhiktor #28645 üzenetére
Erre senki?
(bocs, a 28644. kommentre gondoltam)
További észrevétel. Ahogy nézem rajta a foci EB meccseit, érdekes, hogy bármely képmódba rakom, olyan, mintha bizonyos időközönként (mondjuk 10/20 másodperc) enyhén változtatná a módot. A fű hol élénkzöld, aztán inkább sárgásabb, elképesztő. De csak épphogy. Mintha hullámozna a színhőmérséklet és/vagy egyéb paraméterek...
-
Reverting
őstag
válasz
Vhiktor #28726 üzenetére
En probaltalm v135-re 55c805-on, de toroltem is, NF. Harom test problema 1E.3E. 23:50-tol... ez volt a tesztem... eleg eros jelenet... ;-) igy lehet adok neki megegy lehetoseget.. de gyari beallitasal jobb volt...
Totalnal hatalmas laggok, a lovas jelenet szethullot, jobban mint a gyari erteken, sima dv iq-n... de mint irtam, csak ezzel neztem... szoval ujra felrakom es megnezem tobb filmen is, mert ez csak egy gyors teszt volt, es nem tudtam rendesen foglalkozni vele, de koszonet erte h megosztottad... kivancsian varom a tesztet is...es velemenyt is ha az lesz elobb...
-
Stealth
senior tag
válasz
Vhiktor #28708 üzenetére
Várni kell egy-két napot, hátha megjön.
Szóval én megvárom a teszted, ha addig nem jön ota, akkor a teszttől függően feldobom (vagy nem) pendrive-ről a v135-öt.
Egyre jobban idegesít ez a hercehurca. Nem értem, hogy ua tv különböző régiókban miért nem kaphatja meg ua firmwaret.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest