- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saját célra LO-t használok régóta, de a munkák miatt én is kénytelen vagyok MSO-t is. Viszont nekem egy 2007-es verzió van, ami annyira régi, hogy a MS elfelejtette tönkretenni.
A legfrissebb verziókkal is teljesen kompatibilis és hibátlanul megy W11 alatt!
Ami durva, hogy MS-nak nincs megoldása arra, ha A3-nál nagyobb képet kellene beszúrni, ilyenkor csak az LO Draw működik. -
válasz
Geri Bátyó #19 üzenetére
Én sem mondtam, hogy az LO a hibás.
Viszont amíg legalább egy résztvevője lesz a folyamatnak, aki MSO-t használ (márpedig a fentebb leírtak miatt biztosan lesz), addig bukta van.
Azzal, hogy az MS szándékosan nem kezeli jól a szabványt, egyszerre tesz keresztbe az LO-féle renegátoknak, és a Google Docs-féle, náluk erősebb konkurenciának. -
-
azbest
félisten
még túl bonyolult makró sem kell ahhoz, hogy az ms szivasson a saját magával való inkompatibilitással. Már nem csak a webes és mac-es verzió butább, de az előfizetésses verzióhoz képest is vannak butítások az öröklicenszesekben.
Múltkoriban naivan exellel akartam két bank közti váltásnál a kiexportált partnerlista sorrendjét a másik bank importjánál szükséges sorrendre átcserélni és pár mezőre külön szedni irányítószámot, várost és címet.
Gondoltam miért próbáljak erre python programot írni vagy hasonló... excelben valami hót egyszerű módon szét lehetne vessző mentén vágni, makró nélkül. Én naív.
Találtam TEXTSPLIT-et, de kiderült, hogy csak az előfizetésesben van. Volt korábban tán a normál 2021 verzióban is, de kivették tán [link] , valsz frissítéssel. És helyette egy vba makrót kellett írni, hogy ne végtelen hosszú idióta függvénykombinációkat kelljen használni [link]A tanulság, semmit sem érdemes ms termékben csinálni, mert megpróbálnak bekényszeríteni előfizetésekbe. Ha valamit velük csinálsz, akkor előbb utóbb, valami szabványtalan ms függő megoldásod lesz, ami miatt ms-t kell venni.
-
bossbob
tag
-
bossbob
tag
Köszönjük HCL kollégának az írást! Mindig örülök ha láthatok újabb fogásokat, megoldásokat Linuxon.
Én is mentem az írást, mert amúgy nem szoktam már MS Office-t használni de jó ha tudjuk a módit!!!
Bár ahogy írták páran, egyeseknek lehet egyszerűbb egy gyors virtuál gépet összedobni még ha annak nagyobb is az overhead-je...
Én is LibreOffice-t hazsnálok otthon, illetve mostanság az OnlyOffice-szal is meg vagyok elégedve. -
Nem MS officeban.
Kellett ilyet, gondoltam nézzük LO. Nem nyert. Google Docs? Az se. Gimpbe behúztam a PDF, és beleírogattam, kinyomtat PDF
MS Offce-m nincs, csak ennek a tesztnek az erejéig volt.@consono : Igen, ha az elég. Előző munkahelyemen volt egy másfél év, amíg dolgozhattam Linuxról, ez volt a legnagyobb macera (de úgyis ritkán kellett doksikba írnom, így nem volt annyira gond). Minden mást meg tudtam csinálni vagy webessel, vagy LO-ban, OS szintű dolgokat mint share elérés, RDP, ilyenek meg simán.
-
Aha. Megpróbáltam kitölteni vele egy mezei fotópályázatos PDF-et. Csúnya vége lett
(Gimp lett a vége
)
Jó az online Google Docs, de ugyanúgy tud random inkompatibilis lenni bármivel, mint a Libre.Még jó, hogy vannak szabvány doksiformátumok...
Amúgy egyre inkább az Office a vendor lock-in, nem az OS, ahogy látom. Amit meg tudsz oldani Windowson, azt Linuxon is, kivéve a M365 only doksik.
-
tDr1v3r
veterán
Kérdés hogy minek? Ott a Google Workspaces cuccok, ingyen, van AI is hozzá meg minden, jól működnek.
-
válasz
Kisgépkezelő #7 üzenetére
Mivel gondolom ez egy frontend a Wine-hoz...
@baloo79 : Szíveen
Nyilván, van sokféle, itt a lényeg, hogy ennyire oda nem illő dolgot is lehet csinálni
-
baloo79
tag
Köszi, hogy megosztottad, anno én is játszottam vele.
De ma már az én esetemben: a cégnél MSO (illetve már MS 365), mert azt adják, itthon pedig Linuxon LibreOffice-ozom, ha épp össze kell dobni valamit.
Olykor a Google Docs-féle Táblázatkezelőt is használom.
Alapfeladatokra ezek az alternatívák is tökéletesek. -
Kisgépkezelő
senior tag
Egész jó ez. Ahogy nézem kb. ugyanazt tudja mint a Bottles amit én használok hasonló célokra. Az talán egy kicsit többet nyújt, meg felhasználóbarátabb, de cserébe a fejlesztői hajlamosak megbolondulni*, úgyhogy felírom ezt a listára, hátha szükség lesz még rá.
*mániájuk a flatpak, és ezért párszor már megpróbáltak "csapdákat" tenni a kódba, hogy csak az ő "official" verziójuk működjön.
-
-
Sokfelé (tipp: kb. a teljes magyar közigazgatásban is) Microsoft Office dokumentumokban zajlik az élet. Amivel a LibreOffice majdnem kompatibilis. Olyan (amúgy többnyire teljesen felesleges, és máshogyan is megoldható) formázásokat használnak, ami LO alatt szétesik.
Fun fact: Különböző MSO telepítések között másolva is szét tud esni egy dokumentum formázása.Annak idején töltöttem időket azzal, hogy az általunk generált .xlsx-ek ne csupán megnyíljanak, hanem mindenhol ugyanúgy is nézzenek ki, ugyanúgy legyenek képletezve stb. Nemtriviális.
-
-
Aku-Aku
tag
Van egy érdekes projekt: a winegui. Esetleg érdekes lehet kipróbálni.
-
Valahogy nem látom azt a szcenáriót amikor valakinek tényleg kell az Office (és nem csak azért mert "azt szoktam meg") és Linuxot használ, de inkább nekiáll Wine-al szórakozni, mint hogy pár perc alatt összekattintgasson egy WM Win-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- ELADÓ Fanatec Club Sport Pedal V2
- Lenovo ThinkCentre M73 4-magos Core i5 asztali PC 16Gb Ram
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest