- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- VR topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple asztali gépek
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Acer notebook topic
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
válasz
Vhiktor #13916 üzenetére
sőt a hdr sem azonos a dolby Vision el,utóbbi ebben a tesztben sötétebb a sötét részeknél..
[link]a Dolby Vision dimming hibára akiknél előjött lehet ez a megoldás?(én majd holnap tudom tesztelni)
"Go to the Settings menu, select Advanced Settings under Picture option, highlight Contrast, and enter the numbers 1950 using your remote. A hidden menu will then appear on your screen.Scroll down to Parameter Setting and click OK.
Select Dynamic Backlight Control (DBC), and turn off DBC Enable. For other models, you can turn off the Energy-saving option under DBC."
telekom tv box (optikai)
lehet valahogy a telekom sbt digitális egyseget vezérelni a tv távirányítójával?(csatornát váltani,stb) -
mikrofon
veterán
válasz
Vhiktor #13757 üzenetére
Amúgy egy ilyen algoritmus mennyire foglalja le a hardvert?
Ezen igazából a mozgás megjelentés menüben található opciók kapcsán gondolkodtam el.
Lehet pl olyan hogy egy nagy bitrate-ájú film valójában azért akad, szaggat be időnként mert valójában a nagy bitrate-ájú filmet nem csak megjelenítenie kell a hardvernek hanem feldolgozni módosítani és megjeleníteni ráadásul mind ezt azonnal. Hogy ugye még a hangtól se csússzon el a kép... -
Dark_Spirit
csendes tag
válasz
Vhiktor #13755 üzenetére
Teljes mértékben érthető, ezért mondtam, hogy kompromisszumos, hiszen felezi a valós felbontást. Gondolom itt a fő szempont az volt, hogy gamingnél tudjon a tv egy jó képfrissítés, ami ugye adott esetben fontosabb lehet, mint a nagy felbontás.
Valószínűleg - legalább is nekem az a logikus - ugyan ez a helyzet akkor is, ha alapból 1080p-t akarsz 120-on futtatni. Bár az úgy meg már elég csúnyácska lenne, lehet nem is nagyon engedi a rendszer.Minden esetre asszem jobban járok a valós magas frissítésű panellel
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vhiktor #13755 üzenetére
Egy kis korrigálás az algoritmushoz.
120 hz esetében 1 másodperc alatt 120 db kepkocka van.
60 hz esetében pedig 60.A fentieket kicsit kiegeszitve és pontosítva az történik, hogy minden páratlan képkocka esetén kiolvassa a páratlan sorok pixeleit, a páros kepkockalnal pedig a páros sorok pixeleit és ezekbol interpolal egy új pixelt és ezt jeleníti meg 60 hzen.
-
Dark_Spirit
csendes tag
válasz
Vhiktor #13751 üzenetére
Érdekes olvasmány, röviden nekem az jön le belőle, hogy azert akad kompromisszum a technológiában.
Szóval az “igazi” magas képfrissítés bőven jobb, kérdés, hogy megér-e plusz 60k-t
Főleg ha 3m-ről nézem, valszeg amnyira nem szembetűnő, hogy 4k-bol 1080p lett. Az mondjuk nem teljesen tiszta, hogy az alapbol 1080p-s tartalommal mit kezd a rendszer.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vhiktor #13749 üzenetére
First, the screen body is reduced. For example, the TV is equipped with only a 4K 60Hz screen, and through interpolation/DLG/HSR and other technologies, the approximate 120Hz effect is achieved by interpolating/algorithm.
The application of interpolation technology on TV is not uncommon, it can insert a black frame according to the relationship between two adjacent frames, improve the video frame rate, and make the picture smoother. However, this technology will affect the brightness of the picture to a certain extent.
DLG is also a technology used in pseudo-4K 120Hz TVs. The refresh rate refers to the number of times the electron beam repeatedly scans the image on the screen, the higher the refresh rate, the better the picture stability of the image, and the higher the picture fluency. Pixels are arranged in rows on the display panel, and the display of the image is done by the sequential scanning of each row of pixels by an electron beam. DLG technology is more "clever", it is no longer scanning every line, but every two lines are scanned, on the 4K picture (3840X2160), the original each frame of the image needs to scan a total of 2160 lines, one second can scan 60 frames of the picture, now only need to scan 1080 times, reducing the time by half, you can achieve a second scan of 120 frames. While achieving a high refresh rate, this process has gains and losses, and the two lines of content that were originally different are replaced by the same content of the two lines, and the effective amount of data is halved accordingly, representing the decline in resolution. The advantage is that the refresh rate can be "improved", such as it can be increased from 60Hz to 120Hz, the disadvantage is that the picture clarity drops a lot, and the original 3840X2160 screen has become 3840X1080, with obvious graininess and insufficient fineness.
It can be imagined that the point-to-point express delivery, the ability of the courier is certain, the efficiency is capped, it is a comprehensive consideration of speed and volume, and the speed is required, it is inevitable to give up a certain amount of goods to carry first. The loss of data volume mentioned above is similar to the abandonment of the amount of goods carried.
-
Dark_Spirit
csendes tag
-
OldMike
őstag
válasz
Vhiktor #13462 üzenetére
Szia!
Mivel a fórumtárs is ilyen (43"-os) méretet venne (és utalva #13430 hozzászólásomra) érdekelne, hogy van-e olyan kapcsolatod a gyártóval, ami alapján biztos lehetne, hogy kizárólag az Alza és a Mall által forgalmazott 43C735 magyarországi kompatibilitású?
Illetve én szemeznék az 50C735 változattal, de az valamiért nálunk nem létezik.
Köszönöm. -
sysrq
őstag
válasz
Vhiktor #13398 üzenetére
Gondolom nincsenek. Itt kevés van de kütyümániás mind, főleg samu termékek látszanak wifin, de még soha nem szóltak hogy hangos lenne valami.
A Logitech diNovo Edge szuperül felismerve, kicsit segit a légegér hiányán a tapipad.
A videóban 5:12-től látom ott is akar homekit-et beállítani, azt nem lehet lelőni? -
törölt tag
válasz
Vhiktor #13316 üzenetére
De hogyan állítsam be a különböző értékeket ugyanahhoz a képmódhoz? Lehet én értem félre, de a videódon elsőnek az SDR beállításokat mutatod, a "movie/mozi" képmódhoz, majd a HDR beállításokat ugyanott, a mozi alatt állítod. Ez nekem nem világos. (Mivel azt írtad, hogy pontosan ugyanabban a képmódban, és pontosan ugyanazon beállításokkal)
A Dolby Vision beállítások meg nekem nincsenek. Ezt akkor láttam utoljára, mikor megvettük a TV-t, azóta valahogy nem találom. (mondjuk nem is igen kerestem, akkor darkra tettem, azóta "jóvanazúgy" Megjegyzem tényleg
)
Aztán, nekem az "intelligens beállítások" menüpont is hiányzik.
Tény, hogy volt egy frissítés pár hete, én azóta nem babráltam, valamint az is tény, hogy 4k Fire Stick van a hdmi 1 porton, azon keresztül használjuk a TV-t.Most próbáltam egy factory resetet, de jelszót kér, és nem jön elő a billzet felugró, ergo nem tudok semmit begépelni.
Akkor lehet, hogy nálam vmi nem stimmel?
A videódat elmentettem, köszönöm, ha ezek a dolgok tisztázódnak, akkor rámegyek.
-
törölt tag
válasz
Vhiktor #13314 üzenetére
Gondoltam erre is, de semmi extrémet nem álítottam el, vagy be. Sőt, eredetileg egy YT videó setupját tettem magamévá.
Hmmm, azt hiszem EZ volt az. TCL C725 C727 C728 TVs - tips for picture adjustment
Annyi, hogy nem a movie módot hasznátam filmezésre, hanem talán a standardot? A movie nekem túl barnás/sárgás ezekkel a beállításokkal, amolyan "vintage" fotó stílus, de enyhébben, árnyaltabban azért. (van erre egy fotózásban jasznált kifejezés, de most nem jut eszembe) -
fauv
őstag
válasz
Vhiktor #13294 üzenetére
Köszi Urak. A srácnak akarok venni egyet és nem tudom, hogy mennyire jó a 825, nem lesz e az az érzésem állandóan, hogy basszus inkább a jobb kellett volna. 55-ös -be gondolkodom.
Nem akarom, hogy a srác csalódjon a képminőségbe, ha a 825 is bomba tv. akkor maradok annál.
Sokan ajánlották a TCL TV-t, nem tudom, hogy 400 ezres kategóriába van e jobb 55-ös -be a 825 nél. -
válasz
Vhiktor #13169 üzenetére
Tényleg nagyon várom én is a tesztet, mert most ugye megint vannak számunkra problémak
Ha OLED akkor mi csak LG-ben gondolkodunk, a szervíz miatt, Sony más árkategória. A többi gyártóról vannak horror sztorik, szóval nem. Viszont LG kivette a DTS-t hát köszi. Oké, hogy jobb az OLED, de elvileg itt látványosabb a HDR a fényerő miatt. Azért a mostani 77" OLED árak már egy picit nagyon a fájdalom küszöböm felett van, és akkor még ilyen DTS kisstílűséggel is tetézik. Látom megint kinlódás lesz választani
-
rr100
csendes tag
válasz
Vhiktor #13088 üzenetére
Köszi, szintén várom a tesztet!
Idáig oled TV-ket nézegettem, de ez valahogy szimpatikusabb.
Tudom, hogy nem ideális, de hely hiány miatt egy szekrény alsó polcára kerülne, csak 2-3 cm hely van a TV körül, ez jelenthet gondot? Gondolom a hangzást ez alaposan hazavágja...Milyen a TCL szervize, van vele tapasztalat?
-
Saccco
nagyúr
válasz
Vhiktor #13049 üzenetére
"HDR
TV matrices are getting ever higher brightness and color range to display HDR content as clearly as possible. The C835 takes the C825 one step further. In the 10% window it reaches 1300 nits (against just under 1000 nits on the C825), and on a completely white screen it reaches 640 nits (540 nits on the C825). Strikingly, in the 25% window, it reaches almost 1600 nits." - [link] -
Kiskutya
veterán
válasz
Vhiktor #13014 üzenetére
Nálam a c715 ilyen. Azért bosszantó hogy ennyi idő után más modell esetében se tudják javítani. Hdr tartalom után ha sat tvt nézek kell csinálnom egy oda vissza kapcsolást mozi módrol szabványa meg vissza mozira hogy a fényerő meg a színek vissza álljanak. Eddig nálam minden szoftvernél csinálta....
-
rainman72
nagyúr
válasz
Vhiktor #12998 üzenetére
Oled mellett a C825 kicsit kevés.
Am kiváncsi lennék milyen a C835 mellette
Ha fényes helyen mint nekem az egyik fal ott azért még mindig jobb egy oled sztem.
A 200nites nanocell is elment kategória,meg kell oldani
Nem tudja a C825 sajnos azt mint egy oled akárhonnan is nézzük -
válasz
Vhiktor #12570 üzenetére
Koszonom az otletet!
Kikapcsoltam, de sajnos igy sem.
Ujrainditottam a konzolt, de akkor sem.Amit eszrevettem, hogy mikor inditom a forzat pl, kiirja a tv, hogy jatek uzemmod. Ha kijovok a menujebe a boxnak, akkor kikapcsolja a jatek uzemmodot. Ellenben kezzel bekapcsolhato funkciot nem talaltam erre, tehat kezzel nem tudom hol lehetne jatek uzemmodba rakni, en arra gondolok, ez lesz a gond...
-
Flowtation
őstag
válasz
Vhiktor #12228 üzenetére
Köszi!
A párára gondoltam első sorban, hogy bajt okozhat-e? Persze csak ilyenkor nyáron lenne kint a tv.
Viszont ha kintre valami olcsót vennék, akkor a benti lg-t nem viszem ki, azzal nincs semmi baj, nagyon meg vagyok vele elégedve, csak a kellemeset a hasznossal elvén gondoltam, hogy azt tesszük ki (nem egy használtat) és bentre jön az új. -
Eagl3
veterán
válasz
Vhiktor #11355 üzenetére
Az mondjuk gyanús ha nem mondták, általában kidomborítják azokat a tulajdonságokat, amik előnyére változtak valaminek.
Egyébként érdekes az a fényerő dolog, tegnap este néztem a Witcher első éved utolsó részét. Dolby Vidion (Netflixen), érezhetően tele volt olyan jelenettel, ahol nagy hangsúlyt fektettek a HDR-re és nem láttam ugyan sok TV-t, ami magasabb csúcsfényeket tud, de nem igazán éreztem, hogy de jó lenne egy kis plusz fény egy-egy becsillanó hajszálra.
Ezek valószínűleg tipikusan olyan dolgok, amit akkor lehet észrevenni, ha közvetlenül egymás mellett lenne két TV, vagy műszerrel van kimérve. -
Eagl3
veterán
válasz
Vhiktor #11240 üzenetére
Nincs. Mozgásjavítások is ki vannak kapcsolva.
Az az érdekes, hogy csak youtube-nál vettem észre de ott sem minden videónál. Ezeken a videókon az EIZO monitoromon vagy az iPhone kijelzőjén természetesebb az arcszín.Egyébként a piros színen biztos lehetne állítani a TV-n, mert egy kicsit abba hajlik mindenhol, de csak minimálisan.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Vhiktor #11197 üzenetére
Egy észrevételem, kérdésem lenne (a többi 728 felhasználó felé is): most nappal nézve a Dolby Vision beállítás, kicsit sötét (redőnyt leengedve hibátlan), nappali fényviszonyok mellett, viszont fényesebb ugye az IQ beállítása de ott szappanopera effekt van, ezen lehet változtatni fényerő csökkentéssel az IQ módban, vagy a te sötét beállításodnál fényerő emeléssel, jól gondolom?
Nappal jobb lenne egy kicsit több fényerő Dolby Vision esetében de a szappanopera hatás nélkül. -
-
kisPocok
csendes tag
válasz
Vhiktor #10692 üzenetére
Nem biztos, hogy értem mit értesz banding alatt. Körülírnád, kérlek?
off: Itt a nyitó posztom
-
kisPocok
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest