- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- VR topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Az Intel volt vezére beismerte, hogy benézte az AI-t
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mindenki választhat a saját preferenciái alapján (ahogy nem minden férfinek sem ugyanaz a nő tetszik, vagy nőnek férfi, úgy igaz ez minden számtech termékre is, a procihűtőre is).
-
válasz
Geri Bátyó #22 üzenetére
"a procihűtő azért van, hogy hűtse a procit" - eddig egyet is értünk, és a termék ezt a kitételt teljesíti is.
"elsősorban a dizájnra megy," - minden hűtő a dizájnra megy, különben csak egyfajta, egyen kinézetűek lennének. Vannak extrém kinézetűek, és vannak hagyományosak. Mindenki választhat a saját preferenciái alapján (ahogy nem minden férfinek sem ugyanaz a nő tetszik, vagy nőnek férfi, úgy igaz ez minden számtech termékre is, a procihűtőre is).
"egy fele tömegű procihűtő teljesítményét hozza" - ezt említetem: ha neked nem a legjobb (vagyis ha nem Thermalright, hiszen számodra az a csúcs), akkor már vacak. Holott nem igaz. Egy normál vásárlónak bőven elég, ha le tudja hűteni a hűtője a prociját (a jelenlegit, illetve akár a jövőbelit); és nem kell neki sokkal nagyobb teljesítményű, több tudású. Mint ahogy alaplapból sem csak az X-es chipset-esek léteznek, amikben minden feature (akár 'felesleges' is) van; és ettől azok nem lesznek vacakok. Egyszerűen csak más a prioritás egyes embereknél, mert pl. van olyan, akinek a kinézet fontosabb, mint hogy 400W-os procit is le tudjon hűteni (lásd: #26).
Vagyis ismétlem: attól, hogy te nem ilyent keresel (és én sem), attól még vannak olyan helyek, ahol tökéletes lehet (pl. ha számtech bolt lennék, akkor tuti összeraknék egy-két 'látványos' (félpanorámás, üveges) házas megoldást a saját dolgozóimnak munkaeszközként, amelyekbe egy ilyen hűtő pont beleférhetne - látványos lenne a betoppanóknak, helyben vásárlóknak - de itthonra soha nem vennék ilyen hardvereket).
-
KAMELOT
titán
válasz
Geri Bátyó #18 üzenetére
Nekem Silverstone Heligon HE01
4930k procival, utána váltottam vízre. -
Nyilván nem szép úgy rámondani a 320-at, hogy 2. venti nélkül azt nem tudja, de legalább adnak hozzá egy második ventihez rögzítőfület.
Ugyanakkor a közvetlen utódja, ami kicsivel kisebb és könnyebb, az 240W, de ott már nem adtak második ventihez rögzítőfület.Szóval: kisebb, könnyebb, halkabb és 1 ventivel is tud min. 240W-ot, vagy nagy, nehéz, hangos és 2 ventivel is csak 200W.
-
RVR400
veterán
válasz
Geri Bátyó #18 üzenetére
Tehát, amire ráhazudják a 320-at, de nem annyi, az jó, amire meg nem hazudnak rá, de 200, az szar. Értem.
-
Feri1984
tag
Sok kicsi hangszóró volt benne.
A crysist toltam vele és emlékszem amikor jött az enemy helikopter akkor bújtam a házikóba/fák közé és ugyan nem láttam a helit de pontosan be tudtam határolni nem csak az irányát de a magasságát is valamint hogy merről merre halad.Npc-k ugyan ez.
ÁÁÁ nagyon király volt.De csak kb 1 órát bírt benne a fejem. -
Feri1984
tag
Nekem egy zalman 3D fülesem volt annó a 2000-s évek közepén.
Azóta sem hallottam még csak megközelítőleg sem hasonló térhangzást,azóta is emlegetem.Egy súlyos probléma volt vele,eszméletlen kényelmet volt.Nyomta a fülem a fejem tetejét.
Aszem ez volt : [link] -
-
Károly85
junior tag
Nekem is van egy ZM-NBF47 valahol, de ez a turbina nem kellene.
-
Daelion
őstag
Én pl pont ezért fogom lehet, hogy megvenni ha nem lesz nagyon elrugaszkodott az ára pláne itt magyarba de ez ugye majd kiderül.
Tetszik ahogy kinéz és régen nekem sajnos kimaradtak a Zalman hűtők mert akkoriban nem voltam annyira jártas ezekben a témákban és csak a gyári ment mindenen.Jelenleg egy ID-Cooling SE 224 XT ARGB V3 van a 12600KF-en ami így alap órajelen+offset Biosba elég is neki és még kussban is van. 'Tuning engem sem érdekel, csak azért van ez a procim mert olcsóbb volt mint egy 13400F de annál meg jobb'
Tehát nem kéne új hűtő de nekem sosem tetszettek annyira ezek a torony hűtők és engem meg igen is érdekel, hogy néz ki a gépem ha már itt van az asztal tetején ablakkal az oldalán.AIO-n is gondolkoztam csak a kinézet miatt de arra még nem vitt rá a lélek.
-
A.Winston
tag
válasz
Geri Bátyó #18 üzenetére
Ezt beceztek az R utan Rambo-nak is, mert allitolag szetvagjak a lamellak a szerelo ujjait.
-
subset
senior tag
Ezt érdemes megnézni:
https://www.youtube.com/watch?v=9kul1zlF3UE -
Komplikato
veterán
Én anno nagy rajongója voltam a Zalmann hűtőinek, de hiába csináltak nagy, drága és sérülékeny réz hűtőket, ha a többiek elmenve a sok hőcsöves irányba sokkal olcsóbb és hatékonyabb hűtőket gyártottak. Nem mellékesen akkoriban jó házakat is gyártottak vagy tápokat, de ezek is "elmúltak".
Van itt egy régi gép, amiben a C2Q procin egy Asus Silent Knight van, ami ezekkel majdnem egyidős, de verte már akkor is a Zalmann hűtőket. Igaz ez a verzió is sérülékeny és drága réz verzió.
Mindezek ellenére a régi szép idők emlékére drukkolok nekik, hogy sikerüljön visszakapaszkodniuk az élmenyőzbe, de azért nagyon meg kell majd dolgozniuk. -
-
válasz
Geri Bátyó #16 üzenetére
Miért lenne vacak? Ha nem csúcsteljesítményt kínál, akkor már vacak? Értem én, hogy vannak jobbak, de ha valakinek a kinézet fontosabb?
Próbáljunk már meg egyszer elvonatkoztatni a saját preferenciáinktól! Igen, én is el tudok; mert nekem sem kellene - pl. nálam az, hogy ki a gyártó, nem számít (se a Zalmanra, se a Thermaltake-re, se a Noctuára, ...(és még sorolhatnám)... nem élvezek el), a kinézet szintén nem érdekel (lehet akár búgócsigás is, ha az megfelel a saját mércéimnek), és az sem dob fel, ha 500W-ot is le tudna hűteni (hiszen nincs is ilyen procim). Ennek ellenére el tudom képzelni, hogy valaki egy ilyen, cikkbeli hűtőt vesz, mert ablakos, RGB-s házába rakja, ahol jól néz ki. Ráadásul a teljesítménye egy átlagos procihoz bőven elegendő (sőt!, AMD oldalon mindre is, ha nem tuningol valaki - a 9950X3D is csak 170W tdp-jű).Komolyan: engem már kezd dühíteni ez az "ez is sz@r" hozzáállás, ha éppen valami nem a legjobb valamiből/mindenből...
-
oettinger01
őstag
válasz
Geri Bátyó #18 üzenetére
Nálam is Thermalright CPU hűtő dolgozik már nagyon régóta, több platformon keresztül. Nehézkes már sokszor a lefogatók beszerzése, de ameddig csak lehet ez az ultra extreme marad a felelőse a cpu hűtésének
-
Szívemből szólsz, mert nagy Thermalright rajongó vagyok. A régi gépemben egy Silver Arrow ITX-R van, ami 760g és a legnagyobb nyári melegben is max. 80 °C-ra engedte a tuningolt i7 930-at egy nem jól szellőző házban. Ez ez is nagyon szép szerintem.
Hivatalosan 320 W, de szerintem az csak akkor, ha ráteszel egy 2. ventit. -
válasz
Geri Bátyó #16 üzenetére
Plusz teljesen egyedi felépítés, a ventilátor sem cserélhető. Ez hiába unalmas dizájn, még mindig hatékonyabb:
-
Értem én, hogy nosztalgia, meg egyedi kinézet, de egy 920 g-os hűtő, ami csak 200 W-ig jó, az elég vacak. Ráadásul a ventik tulajdonságai sem jók. 2000-es fordulaton ez a légnyomás/légszállítás/zaj kombó csapnivaló.
-
tibaimp
nagyúr
Annó kb. mindenkinél dolgozott a gépben valami Zalman termék, ma meg már....
-
Reverse Direct TouchHeatpipe >>>> indirect touch >>>> no ditect touch...Borzalom ez a modern marketing....
-
jerry311
nagyúr
Ha már turbina kinézet, akkor csakis ColerMaster Jet 7
-
Balázs Z.
tag
válasz
Mostly Harmless #1 üzenetére
Fú, nagyon szerettem 2002-2003 körül a Zalman cuccokat! A videokártyát egy ilyen hűtötte passzívan, az Abit NF7-S northbridge-ét pedig egy ilyen ZM-NB32K.
A procin (AMD Athlon XP 2400+, Thoroughbred maggal) egy Glacialtech Silent Breeze ment, majdnem némán. -
husztiimi
csendes tag
A cikk címe nagyon tetszett, ezért kattintottam ide. A cikk kevésbé. A hsz-ek viszont viccesek. Megérte idekattintani.
-
Esetleg hozzá ez az Aerocool AeroEngine gépház?
-
Remington
őstag
Végre egy kis egyediség a sok tucat torony között.
-
Vissza a gyökerekhez? A képen egy Zalman CNPS12X.
-
cami][us
senior tag
Jól fog menni a lombfúvó ihlette kártyámhoz.
-
8th
addikt
válasz
Szintén. A CNPS9500 rézhűtőm az egyik legjobb procihűtőm volt evör.
4 GHz fölé húzott P4 hőmérsékletét simán féken tartotta közben viszonylag még halk is volt. Ez is jónak néz ki bár a rajta lévő burkolatot nem annyira értem. Nélküle valószínűleg könnyebben leadná a hőt. -
SolenG
csendes tag
Én ezt megvenném 'szobai' ventilátornak is, csak nem kellene a hűtőbordás rész. :-)
-
flexxx2
őstag
bitangul néz ki, főleg fehérben,
de lehetett volna jobb is, pl egy burkolat a hőcsövekre mint a szárny és hajtomú között rész:
-
ROBOTER
addikt
válasz
Én használtam Zalman 3D monitort (váltott soros) egy ideig. Csodálkoztam is a márkán.
-
Mostly Harmless
tag
hű, de szerettem régen a Zalmanokat. tök innovatív banda volt, aztán beleszürkültek a tömegbe.
(igen, volt Reseratorom is.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Escape from Tarkov
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Konteó topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest