- OLED TV topic
- HP notebook topic
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Akciókamerák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
Új hozzászólás Aktív témák
-
vulnrea
aktív tag
7 év frissítést kap,az általad istenitetek mennyit?
5 év frissítés jár mindegyikre, a csúcs készülékre pedig 7, de az is csak a 2025 utáni készülékeknél.
Tudom, hogyan adta ki és jelentek meg a Samsungra a frissítések és lettek sok esetben bugosak és vártunk, hogy újra jöjjön a fix rá, hogy kijavítsák, használtam korábban én is évekig.
Már akkor több márka az új androidot használta, mikor az én csúcs készülékemen meg se jelent. Az Oppo esetében mikor megjelent az Android 15 rá kb 2 héttel telepítettem a végleges ColorOs-t, és nem volt bugos. 2 hetente jött rá security frissítés, havonta pedig egy nagyobb.
Huawei esetében is hasonló, mindig naprakész, itt is 2-3 hetente kapok security frissítéseket. Múlt héten telepítettem épp az új Harmony OS Next frissítést, de lehet jelentkezni az 6. tesztelői rendszerre is már.
-
vulnrea
aktív tag
Valóban nincs nagy különbség zoomban, abban talán az új P80 Ultra lesz jobb és az új Mate 80. Amiket eddig készítettem teszt képeket vele hozza az előző Oppo képeit, zoomban is, nekem ennyi elég. Este nem fotózom, max néha a csillagokat szoktam mikor olyan helyen vagyok épp, ahol ez lehetséges.
Normál fotókban azért van különbség, mert számomra sebb tónusú fotókat készít a Huawei, inkább természethűbb, mint sem mesterkélt. Az égboltot és a felhőket is úgy adja vissza, hogy nincs túlszatruálva, élesítve.
-
vulnrea
aktív tag
Ahhoz képest amit vettem helyette és használok (Huawei), hidd el az. Oppo volt előtte, annyira jól vannak optimalizálva a rendszereik, hogy nem kell aggódnom este, hogy hány %-on vagyok. Merült és nem csak írom, hanem ez az igazság, forrósodott magától, amikor használva sem volt.
A kamera pedig nagy visszalépés volt nem csak az említett Oppo Find X6 Pro ami már 2 éves. A kamera és annak minőségére pedig nem tudok mit írni 0 számomra, és ha nem az, babrálni kell vele a pro funkcióban, hogy értelmesebb képet készítsek, vagy szórakozzal a GCam-al.
-
tn90
csendes tag
Pedig igaza van, akkumulátoridő tragikusan rossz az S25U-nál, az S24U és az S23U is jobb nála (csak említésképpen, az Xperia 1 VI ugyanúgy 5000mAh-s akkuval simán hoz 10-11 órás SOT-t, átlagos használattal 3 naponta kell tölteni).
"Ez nem teleobjeltíves gép" - hanem mi szösz, a 2db teleobjektívvel a hátán?
Ja, hogy a Samsung kb. 3. éve nem tud értelmes szenzort belerakni a csúcstelefonjaiba, a 72mm-es (-nek hazudott, valójában 61mm 10 megapixelen, amiből kivág, és felskáláz 12 megapixelre a maradék kb. 7 megapixelből) objektív mögött még mindig csak egy 1/3,5"-os képérzékelő van, ami 2021-ben is már inkább középkategória volt, nem csúcs.
A főkamera 200 megapixellel, 1/1.3"-on olyan minőségű képeket tud csinálni többszörös exponálással, mint bármelyik 1/1.7-2.3"-os 12 megapixeles szenzor 2020-ból, de csak 1 exponálásal.
Ezt a képalkotási szintet a Xiaomi, Vivo, Honor már régen lelépte.
A 7 év támogatásnak meg várjuk ki a végét, hogy mennyire lesz használható 22-es Androiddal 2032-ben is. -
gyikike
újonc
Nekem S25 ultrám van és kb semmi sem igaz abból smit írtál.... Merül mint az állat?? Napi 7-9 óra közötti SOTot hozok vele simán😂😂🤡🤡 0 a kamera? Ez nem teleobjeltíves gép, ezt kb arra találták ki, hogy egy családi bulin csinálsz pár képet,a rendszer meg 7 év frissítést kap,az általad istenitetek mennyit? Réd igaz a mondás, hogy agyhalál után is van élet.
-
judas13
veterán
válasz
Elit3Zotya #32 üzenetére
Ên tényleg most csodálkozom erre rá. Nagyon komoly lett, ez igen. Kijelenthető, ők meg ki tudja miért nem lépik ezt meg..
-
Ricardo
titán
Valamennyi nem árt, főleg ha vannak nagyon világos, és sötét részei is a képnek. Mert hiába "természetes" a kép ha például az ég "hófehér", vagy az árnyékban lévő rész egy sötét zajtenger.
Egy kicsi nem árt, de ha több van a kelleténél az sokat árt."Ha ugy tetszik izfokozo."
Inkább mint a só.
A megfelelő mértékben hasznos
Kell egy pici, mert a sótlan étel sem túl finom, de az elsózott étel meg borzalmas. -
mhydas99
senior tag
Tudom, hogy a HDR nagyon jol tud kinezni. Meg a tutti frutti neon szinu jegkasa is. De attol meg nem termeszetes. Csak sajnos a termeszetestol mar nagyon elszoktak az emberek. A HDR kepek mind tulszaturalt, tulkontrasztolt kepek. Azert mert az tetszik a szemnek. Ha ugy tetszik izfokozo.
A termeszetes kepek szebbek, meg akkor is, ha nem tul konturosak az elek, az eg nem szikrazoan kek es az arnyek nem a szurke otven arnyalataban pompazik.
De ez az en velemenyem. -
Elit3Zotya
addikt
Én sem gondoltam volna, hogy lesz még egyszer olyan, hogy ki merem jelenteni, hogy összességében jobb kamerás telefon szerintem nincs a jelenlegi Vivo ultráknál.
Talán a Nokia 808 volt az utolsó ilyen.
És a Samsung ha kicsit is jobban oda tenné magát, szerintem simán megtudná lépni ezt a Vivo szintet. -
judas13
veterán
válasz
Elit3Zotya #29 üzenetére
Soha nem hittem volna el úgymond a Vivoról, hogy ekkorát gurít kamera fronton.
-
Ricardo
titán
válasz
Elit3Zotya #29 üzenetére
Most (ismét ) tsztelgtek egy Gcam verziót.
Az sem tökéletes Amellett hogy a szelfi kamera kuka (nem csinál képet, vagy ha mégis, nem menti el) kicsit sötére veszi a dolgokat.. Amennyivel a gyári túllövi a HDRt- és a csúcsfényeket, annyival alull lövi a gcam. a kettő között lenne az ideális. Ha szerkesztőben visszaveszem a gyári képen a csúcsfényt, akkor megkapom azt amit alapból látni szeretnék.
Ez természetesen a napos szabadtéri képek esete.
beltérben mozgást fotózni, más kérdés. ott azért ennáél tövbbre avan szükség.
Ott a shutter lag az amit valahogy orvosolni kellene a gyári appnak. Gcammal még nem próbáltam. -
Elit3Zotya
addikt
Sajnos ez a legnagyobb hibájuk a pro módoknak a többi gyártónál is.
Gcamnak kb ez az előnye, hogy ha állítod a paramétereket, akkor is marad a hdr, csak ugye ott stabilitási problémák és sok bajlódás is van vele, de megérheti sok készülékre a törődést.
Egyedül a Vivo amiről tudok, hogy minden paraméter állítható a hdr megtartása mellett. -
mhydas99
senior tag
Teljesen felesleges lenne. Marmint a tech addictoknak nem, de a vasarlok legnagyobb reszenek igen. Az S Ultra nagyon jo kepeket es videokat keszit. Vannak annal jobbak, de nagyon keves. Ugyanis lehet, hogy par fotomobil mondjjk zoomban vagy szinkezelesben jobb (bar ez szubjektiv), de videozasban mondjuk pont nem. Abban a Samsung mindig is eros volt. Portrefotokat is eleg szepeket keszit. Altalanos nappali fotozasra is kivalo. Igazabol az S szeria (foleg Ultra) kameras szettje a mindennapi fotozashoz tokeletes. Pro modban keszitheto azzal is kozel olyan kep, mint egy Vivo X200 Proval (szerintem).
A szenzorokat tenyleg ideje volna mar nagyobbra es jobbra cserelni, mert sokat szamit, de igazabol a point and shoot fotozasra az iPhone mellett az S szeria is kivalo. -
Ricardo
titán
válasz
Elit3Zotya #25 üzenetére
Azért kíváncsi lennék mit tudna kihozni a samsung egy kamerára kihegyezett szériából.
Lehetne egy olyan vonaluk, mint PL a Xiaominak az Ultra. -
Elit3Zotya
addikt
Samsungnak csak annyit kéne tennie, hogy hoz egy full kamera centrikus csúcs modellt.
Nagy kamera szigettel, csúcs szenzorokkal, ez mellett maradhatna ez a jelenlegi széria is.
És a piac eldöntené melyiket részesíti előnyben.
Csak annyi van a dologban szvsz, hogy nem akarnak pénzt bele ölni, úgy is megveszik. -
Ricardo
titán
válasz
Elit3Zotya #16 üzenetére
Majd talán az S28-ban
-
judas13
veterán
válasz
bigmasterg #9 üzenetére
baromi jó képeket lehet ezzel lőni csak most néztem meg, nem hittem volna grat!
-
hdavid1
tag
Azért pl. egy HP9 szenzorhoz nagyon nagy és vastag kamerasziget kell. Ezért szerintem se a Samsung, se az Apple nem fog ekkora szenzorokat használni a telefonjaikban a zoomkamerához.
-
janeszgol
félisten
válasz
bigmasterg #9 üzenetére
Rohadtul tetszenek ezek a képek. Ilyen jó felvételeket ma már ritkán látok. A színek természetesek, a zoom kiváló. Elgondolkodtató. Előtérbe tettem a Vivot emiatt.
-
janeszgol
félisten
Igen, ennyire számít. Én az ultraszélest még soha nem használtam egyik készülékemben sem. Nem is találom hasznosnak. Sőt zavar, hogy ma már minden alapkamera széles látótávú. Ezért torzul a kép.
Viszont 3-3.5x zoom lenne elég. Az iPhone-ban 5x van, ami szintén haszontalan nekem. -
Aryon87
félisten
Számít bizony. Más perspektívával lehet fotózni. P30Pro, P40Pro, Mate50Pro és most a Xiaomi14Ultra esetén is 80%-ban a zoomkamera(k) az elsődleges nálam.
Cikkhez is szólva: nevetséges amit a Samsung csinál, de míg a sok fan megveszi ugyanazt 100x köntösben, addig mit érdekli őket. Ugyanez az Alma is.
Mindeközben meg meg lehet nézni a seggberúgott Huawei mit hozott össze megint otthon + milyen fotó kit van hozzá... Tiktok tele van vele.
De ugyanez elmondható a Xiaomi Ultra és a Vivo esetén is. -
Elit3Zotya
addikt
válasz
bigmasterg #4 üzenetére
+1
Igazán oda tehetnék már végre magukat, mert ezek a szenzorok felett eljárt már az idő..
Másnak oda adják a csúcs hp9-et, de maguknak bolondok lenének.. -
vulnrea
aktív tag
Nevetséges. Utolsó Samsungom S9+ volt, amit a szervizben sikeresen tönkretettek. Lett egy Huawei Mate 40 Pro, imádtam. Legjobb telefonom volt.
Jött a korlátozás és nem sokkal utána megváltam tőle, erre a modellre pedig nem lehetett a Harmony OS telepíteni.
Ezután egy Oppo Find X6 Pro lett a következő, kamerában top1 volt nekem, nagyon-nagyon jó készülék.
Idén mégis elcsábultam egy S25 Ultra személyében. Soha életemben nem volt ennyire rossz telefonom, nem elég, hogy merül mint az állat, visszalépés az Oppo/Huawei rendszeréhez, audió és kamera pedig egyenesen 0!
Most újra Huawei Mate 70 Pro+ használok, Harmony Next rendszerrel. Google, 5G működik.
Az utóbbi 5 évben az európának készülő telefonok többsége alig fejlődik.
-
Gábor001
tag
Ha a mai hírek igazak, akkor mégis mi új lesz ebben a készülékben?
-
mhydas99
senior tag
válasz
pusszycat #11 üzenetére
Volt mar Nokiam, Sonym, Huaweiem, LG-m es Motom.
Huaweit imadtam a legjobban (P6, P8, P9, P20 Pro) de miota nincs ra legalis Google hozzaferes illetve a hardver is elmarad az elvarttol, azota passzoltam sajnos. A Motom meg most is hasznalatban van, szeretem masodtelefonkent. A tobbiek korabbi darabok, de mindig ujat probalgattam. Regebben. Most is tetszik sok marka, de hardveresen nagyon hasonloak egymashoz, igy a marka (megbizhatosag, support) es a szoftver szamit nekem elsosorban. Ezekben a Samsung a nyero. De amugy a Google Pixelt is kedvelem, csak nekem a szoftver kicsit puritan. -
pusszycat
nagyúr
Utolsó Samsung telefonom egy S9+, mégis megvagyok, jövök megyek. Nem kell foggal körömmel ragaszkodni egy márkához, ki kell próbálni másokat is. Szerintem.
-
mhydas99
senior tag
válasz
bigmasterg #9 üzenetére
Eddig is tudtam, hogy jo a Vivo, de azert ezek eleg komoly kepek es tenyleg kivalo a zoomkamera. Tenyleg rendesen kihasznalod a kamerkat, latszik hogy szeretsz fotozni.
En sem bannam, ha lassan hasonlo minoseget raknanak le az asztalra Samsungek is kis meretben. Nem vagyok markahu, de minden bosszusag ellenere a Samsung szoftvereben bizok meg a legjobban.
De le a kalappal, az X100 Ultra nem veletlen az egyik legjobb kameras mobil. -
bigmasterg
addikt
Eqv 24mm , ami általában az 1x szenzor egy csomó mindenhez szetinem túl széles látószög.
Egy 2x (eqv 50mm) szetinem sokkal jobb, kevesebb a torzítása, közelebb van az emberi szám látószögéhez. Kellemesebb kinézetű képeket lehet így kapni.Vivonál 3,7x a zoom, ami eqv 85mm, klasszikus portré gyújtótáv, de tárgy fotóhoz is kiváló, illetve itt makrónak is jó.
Ebben a telefonban hoz egy fő szenzor minőséget ez a gyújtótáv.
Először ezt a képet láttam, amikor azt mondtam hogy nekem ilyen kell. (100%ba belenagyítva nézd meg, katt a letöltés gombra lensdumpon, ha oda átvisz). -
mhydas99
senior tag
válasz
bigmasterg #4 üzenetére
Annyira szamit a zoom? Nem kotekedeabol kerdem, hanem mert erdekel...mar 7 eve jo zoommal rendelkezo telefonjaim voltak/vannak (habar nem kiemelkedoen jok ebben) de egy-ket kiveteltol eltekintve sosem hasznaltam. Inkabb csak akkor ha olvastam volna valamit, de 2-3 meterre volt tolem es aprobetus. Illetve portreknal.
-
bigmasterg
addikt
Szégyen amit a samsung csinál. (Hogy 4-5 éve alig van kamerában változás)
S22 Ultráról Vivóra váltottam (x100 ultra), mert a samusung sehol sincs kamerában hozzá képest.
Simán újra samsungra váltanék, ha egy hasonló szintű zoom szenzort használnának, de egyelőre ez kizártnak tűnik. -
mhydas99
senior tag
Amig nincs, aki megszorongassa a Samsungot es az Applet a fejukre nove, addig nem is fognak erdemi valtoztatast eszkozolni. Csak amikor szorul a hurok. Minek, ha ugyis megveszik az emberek?!
-
h4h01
senior tag
Samsung jelenlegi politikáját nézve örülhetsz kisfiam, ha a tollat megkapod, és nem veszik ki belőle a kecsesebb házra hivatkozva
-
doooo
veterán
Semmi szükség 200-ra, ha a megmaradó 50 mellett nagyobb szenzort kap. Bár mondjuk a 3x kamerát kell cserélni végre, az az elsődleges dolog perpillanat. A főszenzor ugyanúgy változhat, attól, hogy a megapixel szám változatlan. És persze ne feledjük el, hogy konkrétan fél év, mire megjelenik, bármi lehet addig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- EAFC 25
- Futás, futópályák
- OLED TV topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HP notebook topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest