- Adobe Creative Cloud előfizetést kínál az NVIDIA App
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- Hamarosan kapható a Helegaly linuxos handheld gépe
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Dell notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kompakt vízhűtés
- SSD kibeszélő
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- Micro Four Thirds
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomgabor
őstag
válasz
rumkola #30875 üzenetére
Köszönöm. Olvastam hogy sokkal jobb, de a 4k 120Hz-t kb soha nem fogom kihasználni és jobban szeretnék 60Hz-t hogy a mostani olcsó 1080p60 27" monitoromat tudjam mellé tenni függőlegesen. Különböző Hz kijelzőket nem szeretik egymást szvsz.
Új videókártyát is kéne venni amin Hdmi 2.1 van és úgy ahogy megbirkozik a 4k-val.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
rumkola #29650 üzenetére
Egyetlen egyszer sem találkoztam vele egyetlen játéknál es tvnél sem.
Pcn kevesen játszok, az csak tesztre van, ps5 pörög.
Első 2 link monitorokról szól ahogy nézem.
3adikat majd megnezem.Játszok eleget, soha nem tapasztaltam a mostani tvknél. Persze nem játszom az összes játékkal.
Egyébként meg lehet simán az adott game hibája is.
Az első cikk is azzal kezdi, hogy nem minden játéknál. Innentől kezdve lehet engine hiba is.
Nekem nvidia kártyám van, pcn azzal tudom megnézni.Ha írsz konkrét játékot konkrét helyen hogy hol jön elő fixen akkor azt beleveszem a következő tesztbe, ezen ne múljon
-
Celtis
veterán
válasz
rumkola #29520 üzenetére
Ha ténylegesen 60Hz-en megy a panel, akkor ugye nem tudnak megjelenni egyforma ideig a 24fps-es képkockák, azaza judder jelentkezik.
Épp ezért a mai 60Hz-es tv-k nem 60Hz-es képfrissítéssel jelenítik meg a 24p tartalmat, hogy ne legyen juddder.
Az, hogy egy adott tv 120 vagy mondjuk 48 Hz-es frissítéssel jelenít meg egy 24fps tartalmat az égvilágon semmi különbséget nem jelent. Amikor ugyanazt a képet frissíti be a kijelző, abból gyakorlatilag semmit nem látsz. Mindegy, hogy 1-szer vagy 4-szer frissül újra ugyanaz a képkocka, nem tudsz különbséget tenni. -
BlueSteel
tag
válasz
rumkola #29350 üzenetére
Orulok a kommentednek hiszen egyszerre releváns és irreleváns.
Irreleváns, mert más TV-d van, más firmware-rel. Szerintem csak a Pentonic 700-ra írt firmware-rel van ez a gond. (C845x1-es kollégák nem említenek semmit).
Másrészt releváns, hiszen bizonyítja, hogy nem az általam linkelt filmmel van a baj, -tobbek kozott - a te TV-den pl. semmi akadás nincs rajta.
-
mrmft
senior tag
válasz
rumkola #28788 üzenetére
Igen, QLED. A marketing alapjan mar QLED Pro elnevezessel - mas a reteg kialakitasa, jobb a kontraszt igy. Amit neztem teszteket meresek alapjan is.
"TCL QLED PRO - A QLED ultra magas színtartománya. Tapasztalja meg az élethű képminőséget és az ultraszéles színtartományt élénk, gazdag színekkel és lenyűgöző kontraszttal." -
pistabyte
tag
válasz
rumkola #28196 üzenetére
Köszönöm. Majd akkor én is teszek egy próbát, hogy az adrenalin szoftverben kikapcsolom az élesitést,és a monitorban is kikapcsolom a super sharpnesst. Csak elvileg ezt a VA panel sajátossága a Ghosting effekt, ips-nél tudtommal ilyen nincs.
De a lényeg hogy tv-nél ez jobban orvosolható. -
kenicsab
tag
válasz
rumkola #26117 üzenetére
ok, így már képben vagyok,
esetleg még ez lehet jó: [aktív hdmi] -
Imi1981
veterán
válasz
rumkola #25725 üzenetére
Igen ha hdr a videó akkor valószínű az lehet. De persze lehet úgy tesztelte, hogy egyforma beállítással és úgy van eltérés de a fényes ikonok és a folyamat jelző csík az ilyenbe belezavar mert ugye nem egyformán működik a local dimming. Vagy pont azt akarta szemléltetni hogy a local dimmingtől fuggően vesznek el részletek! Akkor viszont tényleg nem jó.
-
Imi1981
veterán
válasz
rumkola #25522 üzenetére
Van play áruház hisz a rendszeralkalmazások között ott van és meg tudom nyitni de ott a szerkeszthető sávban nincs és nem lehet berakni oda mert nincs a választható alkalmazások között. Nem értem miért nincs kint alapból az alkalmazások között mint android tv -n.
Láttam elsőre is melyik menüpont az és a benenetválasztóval lehet elhozni de nincs ott play áruház! Ezek vannak [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
-
Bogyi007
veterán
válasz
rumkola #24107 üzenetére
Miért nevezed kamu 120Hz-nek? mind az Xbox és a Playstation is felismeri 120Hz-esnek a tévét, Series X 1440p-ig, a Ps5 1080p felbontásnak.
#24311 petikeke és #24367 Cseri0058
Sweet Tv lesz a ti barátotod. Teljesen mindegy milyen email címet adtok meg regisztrációkor (lehet kamu is) akkor is 7 napig kártyaadatok megadása nélkül tudjátok használni, ha kártyaszámot is megadtok, akkor 14 napig használhatjátok a fullos csomagjukat.#24348 7Heads Drago
Tudtommal Android Tv platformra sajnos nincs még Telekom Tv Go applikáció... -
Vhiktor
nagyúr
válasz
rumkola #24338 üzenetére
Ez nem teljesen igaz. Pl 23.9876 hz-en is hajszál pontosan ugyananyi a féynerő mint 120 hz-en, műszerrel mérve.
Esetleg inkább arróol ban szó, hogy szarul működik a VRR a tv-ben (a panel nem tudja elég gyrosan modulálni a képfrissítést) vagy maga a VRR megvalósítás a rossz. -
winters123
tag
válasz
rumkola #24330 üzenetére
Nálam pl. PS5-ön a God of War Ragnarök vibrál VRR esetén.
Szerintem önmagában beszédes, hogy annak a menüjében van külön opció, ami a VRR vibrálást hivatott csökkenteni, de az sem váltja meg a világot.A szabvány, működési elv a szar (kiforratlan), nem az eszközök.
Felesleges bajlódni vele, érdemit nem veszít vele az ember, ha nem használja.
PC-n a DLSS/FSR frame generation technológiák úgyis feltolják 100 köré az FPS-t, a konzolokon meg bírják már a játékokat úgy megcsinálni, hogy hozzon egy fix FPS-t, ha már egy hardverre kell csak optimalizálni. -
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
rumkola #23651 üzenetére
Ezt ti sem gondoljátok komolyan. A TCL arra vár, hogy én Angyalföldön 1, veszek tőlük tv-t. 2. Érdekel milyen szoftver van rajta 3. Fórumozgatok erről 4. Kiderül, hogy van egy eldugott weboldal, ahol megtalálok egy pont a tv-hez illő, frissebb szoftvert 5. Lesz ami lesz alapon, letöltöm, feltelepítem 6. Használom, és megírom nekik/valahova, hogy ez most jól sikerült frissítés, vagy kuka...
-
7Heads Drago
veterán
válasz
rumkola #23521 üzenetére
Semmit nem számít. Átakartam venni a csomagot, csak szar volt az automata. Nem tudod őket felhívni(sameday). Az EMAG-nak csak egy chat robotja van amin ha át tudsz jutni akkor majd kapsz egy élő embert aki összevissza kamuzik. Nekem 2 db csomagom volt náluk az egyik EMAG-os a másik egy román cégnél. De ha belépsz a face csoportba nagyon jól látszik, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal. Mivel elég nagy a piac és 99%-ban van másik cég is aki árulja a terméket én nem fogok kockáztatni egy ilyen labilis céggel. És hogy régen mi volt az se számít. Valami most megváltozott ennél a cégnél.
-
Cseri0058
őstag
válasz
rumkola #23365 üzenetére
Én annyira jöttem rá, hogy a 23.976fps el van baja. Legalábbis egy 25 fps-es sorozattal semmi baja nekem sem. Tökéletesen fut.
Remélem későbbiekben javítják.Egyébként az akadás nem drasztikus itt sem, én látom, de pl. a bnőm nem látja, csak ha mondom hogy figyelje.
Nem az 578-as firmware az utolsó?
Ezt próbálta már valaki?Telegramról leszedett frissítést próbált már valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest