Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Apple MacBook
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Home server / házi szerver építése
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mefistofeles
veterán
válasz
hemaka #59697 üzenetére
Hát azért...
Mondhatnám, hogy nekem is mindegy, de akkor nem ha összetöri mások autóját, esetleg családokat feleznek meg. És hiába mondod, hogy most éppen semmi nem történt. A tragikus balesetek legalább felét olyan "szuper" sofőrök okozzák akik hetek, hónapok, évek óta mennek mint a barom, szarva minden szabályra..... -
-
-
válasz
Cunaja #59691 üzenetére
Szerintem is jó, egy pár autónkon volt is és van a Splash-en is, a CC-re nem lehet felrakni sajnos. Sőt egy régi Mitshubishi Colt a cég bemutatói képei között ott szerepel, az is a tulajdonunk volt.
talán ha beírod: ship50 akkor 50%-al csökkentett postaköltséget kapsz. -
Cunaja
addikt
válasz
mefistofeles #59682 üzenetére
Pont ez kérdeztem én is, hátha neked van. Ezek szerint nincs.
Itt a házunk előtt áll egy régebbi Swift, azon Szatuna van és jól néz ki.
Ültem már olyan autóban amin volt és élmény volt vezetni. Van levegő, de nem viszi le a fejedet a huzat. Ha megjön a Suzu, akkor Szatunát veszek.
A gyorshajtók is megnézhetnék ezt a kis filmet. Pláne, amikor a pszichológus beszél.
Ma hajnalban, a Kerepesin, elment mellettem a barom SX4-es kb 120-al. Mentem 62-vel( 60 a megengedett ) ő kegyelme, elhúzott mint állat. Nem is láttam. A Keleti előtt a lámpánál meg utolértem normál tempónál. Megérte? Szerencsére a rendőrbácsik is látták egy kis traffival. Most fizethet a semmiért, mert nem is került előrébb mint én. -
SirKero
őstag
Nem kell ide tuning Suzuki május leggyorsabbja
[link]
-
eami
veterán
válasz
télen-nyáron megy a klíma, nagyon ritkán van csak lehúzva az ablak, akkor is csak akkor amíg kommunikálni kell valakivel vagy nyáron a felmelegedett levegőt kiengedni gyorsan az autóból.
-
Moleman
addikt
válasz
Nekem minden autómon volt, most már egyiken sincs. Mikor leszedtem, félelmetes volt látni, hogy mennyivel jobban kilátok, a légterelő kb megduplázza az A oszlop holtterét. Valamennyire persze átlátszó, de ugye sötétített és nagyon torzít is.
Komfortban amúgy nem rossz, esőben kifejezetten jó párásodás ellen. A légellenállása biztosan jobb, mintha nélküle engednéd le 3 ujjnyira az ablakot, viszont teljesen felhúzott ablaknál biztos rosszabb, de nem gondolnám, hogy deciket számítana.
A régi Szatuna nagyon jó minőségű volt, az évtizedeket kibír (aztán egyszer jött egy madár 140-nél és leszerelte nekem
).
A Hekot viszont nem szerettem, sorjás is, a rögzítése sem annyira meggyőző, nekem minden autón mozgolódott a helyén, amitől egy idő után elkezdte karcolgatni az üveget is. -
mefistofeles
veterán
Ablak légterelőkön gondolkodom, 21-es swiftemhez.
Kinek vannak tapasztalatai, mennyire javítja a komfortérzetet? Gondolok itt pl. a huzatra, illetve a fogyasztásra (légellenállás) nem hat ki? -
tboldi
nagyúr
válasz
Qtya123 #59680 üzenetére
Vegyük pl. a Honda K20-as és K24-es motorjait, kivételesen szívó létükre jó tuningalapok, de gyári konfigban sokat ezekből sem lehet kihozni. Többek között a VTEC nyitást lehet lejjebb hozni, illetve drive-by-wire esetén a gázpedálállásokhoz tartozó fojtószelepnyitás mértékét feljebb tornázni, ennél többhöz már nem árt a hardvert is módosítani. Különben csak valami ilyesmit kapunk.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Qtya123 #59677 üzenetére
Nem csináltattam, de pár % pluszteljesítményért ennyi pénz…
Szívónál hardveres módosítás nélkül egyszerűen nem lehet többet kihozni. Több üzemanyagot lehet adni, de levegőből nem nagyon lesz több, csak amennyit a szívosor képes befogadni, és még kéne tartani a lambda=1-et is, ergo mégsem nagyon lehet többlet üzemanyagot adni. ÉD A turbónál legalább lehet növelni a töltőnyomást, nagyobb a mozgástér játszani a befecs. térkép értékeivel.
A gyújtással sem lehet sok mindent kezdeni, ott a benzin és a kopogásos égés elkerülése szab határt.A Jazzemet amúgy sem lehet, az 1.4-esek Bosch ECU-it nem lehet írni egyáltalán. Csak az 1.2-esek Keihinje írható (abból sem minden fajta), és a 78 nyamvadt póniból lesz kb. 80, juhú!
-
AMD Power
titán
válasz
mefistofeles #59652 üzenetére
Persze."Nagy" tempónál bármi történik oldalról, ott sok esélyed nincsen. :(
-
válasz
szabonagyur #59666 üzenetére
Roncs, liciten nyertes viszi.
-
szabonagyur
félisten
válasz
mefistofeles #59661 üzenetére
Nem Swifttel, de egyre többször látom, hogy Vitara/Scross tulajok gyógyszere gurul el, főleg mióta 1.4T van bennük és van egy kis dinamika is mellé (de ugyanúgy látom a Dacia, stb tulajokat is).
-
mefistofeles
veterán
válasz
szabonagyur #59657 üzenetére
Nyilván nem típus specifikus a dolog, de általában a bekokózott " halálos iramban" fiúk nem Swiftel vagy kia picantoval csapatnak.......
-
Cunaja
addikt
válasz
szabonagyur #59659 üzenetére
A főnököm BMW-s.
-
Cunaja
addikt
válasz
szabonagyur #59657 üzenetére
Maximálisan igazad van. Az autó márkája teljesen mindegy. Idióták voltak, vannak és lesznek is.
Csak a hozzászólásra reagáltam a bömössel. -
Cunaja
addikt
válasz
mefistofeles #59655 üzenetére
Sose lesz vége a száguldozásnak, csak akkor sajnos, ha megöl valakit és hüvösre zárják.
Minden kereszteződést be kellene kamerázni és küldeni a csekket. Igen, a bömös tulajok nagyon szeretnek menni és az indexet sem ismerik. A magyar vezetők hiába szabálykövetők, ha nem tisztelik őket. 13-évig voltam hívatásos, sajnos láttam érdekes dolgokat. Ma már csak magán autós vagyok kamerával, de a kultúra nem sokat javult. -
Cunaja
addikt
válasz
hemaka #59653 üzenetére
Nyugodjék békében!
Naponta ott megyek el, de sajnos nem 70-nel mennek, hanem 110-el. 72-vel megyek GPS szerint és úgy mennek el mellettem, mint ha én állnék. Rendesen ledudálják az embert. Most ugye cserélik az aszfaltot egy szakaszon és 30-as van. Na ott is 80-al suhan el némelyik vad barom. Feltéve ha nem én megyek elötte 34-el. Akkor totál ideg. A képen látható S-Cross is lehet el ment már mellettem nem is egyszer, mert van 3 új fehér S-Cross tulaj, aki túrja le az autókat. Lehetséges, már csak 2 maradt. Pedig szerintem ez az autó úgy lenne igazán szép, ha szabálykövető lenne. A többi márkát most nem említem, mert nem lenne elég a mai nap a vadbarmok felsorolásához. Napi szinten akarják az embert is összetörni.A kollégámat is az oszlop kapta telibe oldalról, de szerencséje volt, mert nem volt utasa. Az anyós oldalán meghaltak volna.
-
hemaka
nagyúr
válasz
mefistofeles #59650 üzenetére
Az egy 70-es szakasz, de azert ott lazan megy mindenki 80-al. Mondjuk ha emberunk 100-al vagtatott, akkor lehet nem a kulsoben kellett volna, mert igy a kis furgonos eszre sem vehette amikor elnezett balra meg nem volt sehol az scross es elkezdett kifordulni, csatt.
-
AMD Power
titán
válasz
mefistofeles #59650 üzenetére
Egy balesetnél nagyon sokszor a szerencsén múlik minden. Az sem mind1 ,hogy 160cm vagy vagy 190cm. Az a B oszlop ,hol és fordult be az utastérbe , akkor pont merre csapódott a feje stb. Volt e bármi alapbetegsége. Neki most nem volt szerencséje!
-
hemaka
nagyúr
Az oszlop adott az uj scrossnak, emberunk nem is elte tul. [link]
mondjuk azt nem tudni be volt-e kotve, csak azt irjak gyorsabban ment a megengedettnel. Habar bpn ki nem ugy megy? -
Na mentem vele 200km-t és s néha nem működő hang alapú cím diktáláson kívül teszi a dolgát. Nagyon eltalált kis cucc.
-
Akkor azért nem ment, otthon nincs behúzva
Jelenség: Figyel de nem hall. Meg néha magyar angollal mondja, hogy idézem: something wrong
Na hazafelé próba.
Szerk: Valóban úgy működik. Ezeket nem nekem találták ki, sok biztonsági szr.
-
Vélemény: Waze megy, de nem hallja a címet amit bemondok neki, ergo indulás előtt kell telefonon beállítani és utána indítani az autót.
Google maps: Megy, de néha nem hallotta a címet. Gépelni nem lehet?
Egyébként több megyén át mentünk nem szakadt meg a kapcsolat, szépen navizott.Röviden: Teszi a dolgát, de kompromisszumokkal. Várni kell sztem újabb fejegység szoftvert, kütyű firmware-t, sőt a telefonos AA is egy összetevő.
-
Qtya123
őstag
válasz
Gyöször #59633 üzenetére
S-Cross, tárcsafék. Nem szedtem szét, de nem tudom, hogy tud-e olyan lazán ülni a helyén a betét, hogy a tárcsa mozgassa.
De jó tipp. Mielőtt szétszedném, lehet azt csinálom, hogy hátrafelé gurulva enyhén fékezek közben és ha akkor nem adja a hangot, akkor tuti a betétet mozgatja a tárcsa.
A betét nem tudom gyári-e még, a tárcsa az 100%, hogy még az eredeti.Azt amúgy nem tudom, hogyha üt egy tárcsa, azt hátul is lehet-e érezni. Elöl nyilván igen, ezt tapasztaltam is, mikor az IS-en egyszer egy rohadt nagyot fékeztem, az agyon dicsért Textar tárcsa azonnal megmakkant és ütni kezdett, fékezés közben rezgett a kormány. Egy felszabályozás segített, de többet Textar tárcsám nem lesz.
-
Gyöször
senior tag
-
Gyöször
senior tag
válasz
szaniszlokar #59597 üzenetére
Tudom nem olcsó mulatság, de ki tudod próbálni 100as benzinnel? Úgy hogy kiautózod jól a tankot és töltesz rá egy érzékelhető mennyiséget. Ha véletlen ezek túl nagy előgyújtást adnak gázra lépéskor akkor becsörrenhet, de akkor a kopogásérzékelő visszavenné. Talán.
-
Janusz001
őstag
Allgrip tulajok, a hátsó hajtás miatt nektek is egy kicsit "zajosabb" a kocsi? Előtte 2wd volt, annál nem volt ez a hang, volt régebben egy Toyota land cruiserem, abban hallottam ilyesmi hangot. Nem zavaró, de ha másnak síri csend van, akkor átnézetem.
Párom is átvette a kocsit, így 2 gyöngyfehér automata Scross áll a garázsban
-
Qtya123
őstag
válasz
hemaka #59599 üzenetére
Nekem meg a vadi új első fék kezdett enyhe fékezéskor vonyítani kicsit. Nem túl hangosan, de pont olyan magasságú frekvencián, ami idegesít.
Egyelőre lusta vagyok szétszedni, hogy adjak neki kencét a betétek hátuljára.Másik, hogy mikor gurulok hátra (nem is kell rükibe tenni, elég ha üresben gurulok nagyon lassan), akkor a hátsó fék/kerekek (hátsó fék nem lett cserélve) felől lassú ütemes katt-katt-katt hang jön. Nincs semmi rendellenesség a féket megnézve, és a futómű elemek is hibátlanok, mert mikor állították az elsőt, akkor végignézték hátul is. Nem összkerekes szóval annak az alkatrészei sem lehetnek. És csakis hátrafelé gurulva van ez a hang. Ez egy X akta nekem egyelőre.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Cunaja #59625 üzenetére
Nálunk a WagonR-nél épp ellenkezőleg, nem elég nagy a klipsz. A Hondára meg pont azért raktam fel elsősorban, hogy az ablakok zörgését megszüntessem, bejött.
100-as benzin: Épp ma raktam tele a Jazz-t Shell V-Power 100-zal, volt 7000 pontom, amit beváltottam, így csak 15490-et fizettem 28,39 literért.
Amúgy úgy rémlik, hogy az árstop bevezetése óta az itthoni OMV kutakat is a Mol szolgálja ki.De a tévedés jogát fenntartom.
-
Cunaja
addikt
válasz
tboldi #59624 üzenetére
Pont ezért kérdezem. Olvastam néhány hozzászólást a videós oldalon, hogy nagy a klipsz, vagy az ablak elkezdett lötyögni és hasonló. Ezért lenne jó, ha valaki Swift-es használna ilyet.
mefistofeles Nincs neked véletlenül légterelő?
Az Osztrák 100-ast próbáld ki amúgy üzemanyagból. Most, hogy hatósági ár van, tudom,hogy fájó lehet a különbség, de ha már nem lesz, akkor nem olyan vészes és közel sem fogyaszt annyit. -
tboldi
nagyúr
válasz
Cunaja #59622 üzenetére
Nem Swift, hanem WagonR és Jazz, de mindkettőn Heko van. A Hondán nincs vele semmi gond, bár a biztonság kedvéért rendeltem még 8 db klipszet, hogy még feszesebben álljon. A WagonR-nek viszont olyan szélesek a rései, amiben az üveg jár, hogy a hátsók mindig lejjebb csúsznak, nem tudják a klipszek annyira odaszorítani. Csodálom, hogy apum még nem hagyta el őket.
-
tboldi
nagyúr
válasz
burgatshow #59617 üzenetére
Én már azért is újat kérnék, ha ferde lenne, vagy nem teljesen a sarokban.
-
Cunaja
addikt
Sziasztok!
Egy Swift 2020 utáni kérdés. Használ valaki légterelőt és ha igen, milyet?
Talán a Szuezi-csatornán hajózhat a Suzu, jó lenne valami szuper légterelő is, mire megérkezik.
-
Moleman
addikt
válasz
burgatshow #59617 üzenetére
Eddig minden autómat szélvédőcserésen, visszaügyeskedett régi matricával vettem.
-
burgatshow
veterán
Pedig az a hulye matrica potolhato okmanyirodaban ha jo minosegu fotoval bizonyitani tudod. En is most fogom megigenyelni. Es akkor nem kell ujra rendszamoztatni.
-
Macka
veterán
válasz
mefistofeles #59612 üzenetére
2005.11. hó, 192 ezer km. Magyarországi, kavics miatt volt szélvédőcsere, és a szélvédőn lévő hologramos hatósági matrica megsérült, ezért kellett újra rendszámoztatni. Ha jól emlékszem az 5. tulaj vagyok, a negyedik anyám volt.
Fújva nem volt, mindenhol gyári érték. 1-2 minimális ajtórányitás van rajta, de az is csak akkor látszik, ha nagyon oldalról nézed, és keresed, hogy hol van.
Amikor vettem 1.1M volt, az akkori kínálat csúcsa, de nem akarom eladni. JR11 felnit vadászok hozzá, csak baromi drága. -
Macka
veterán
válasz
mefistofeles #59609 üzenetére
Én is kifejezetten ezt kerestem, és valóban korát meghazudtoló állapotban van kívül, belül, műszakilag.
Kb nulla elektronika, ellenben 940 kg, 109Le. Nem kell hanyatt esni tőle, de valóban szórakoztató vezetni. Utolsó csavarig gyári, az összes patent gyári benne. Rozsda sehol, semmi.Köszönöm
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Hobby elektronika
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Új Samsung Sony LG LiitoKala 18650 21700 25R 30Q 35E 40T VTC6 M50 M58T 50E Li-Ion akkucellák
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- ÚJ, USB-C-s / elemes, rádiós (RF), wifis (Tuya, SmartLife, stb.), programozható okostermosztát
- Eladó KitchenAid Artisan 4l-es konyhai robotgép mandulaszínben
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával