Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyöször
senior tag
válasz
simonjoe #61999 üzenetére
Nekem valami bóvli van a cross alsó ráccsai közé berejtve, szerintem működik. 2 nyúl kefélt közvetlenül az út bal oldalán (ami ugye nincs csak 2 menetirány szerinti jobb) az útpadkán. Meghallották, hogy jövök, természetesen nem a fűbe szaladtak, hanem át az úton, be elém, így elcsaptam őket. Szerencsére kibírta a műanyag, nem ráccsal meg nem is ködlámpával vettem le, hanem ahol a merevítés van a kettő közt.
-
Qtya123
őstag
válasz
zsolt19900 #61994 üzenetére
Nekem a lefelé ívelő részt sosem verték le. Ebben sem, a Lexusban sem.
Abban gyárilag van fém küszöbvédő, ugyanúgy nem takarja a lehajló részt, mint tboldi által linkelt Jazz esetében sem.
Egyik autóban sem volt nekem hajszálkarc a leforduló részen, ellenben a vízszintes részen a Crossban igencsak szaporodtak.
-
tboldi
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
válasz
Cunaja #61987 üzenetére
Én meg a "2 anyás" tábort képviselem, aki megvette volna a gyárit, bármennyibe is kerül.
(Ahogy a Jazz-zel is tettem.) -
Qtya123
őstag
válasz
blakey #61984 üzenetére
Továbbra sem tartom beszólásnak az írásomat, hiszen az én autómról beszéltem, ezért kaptam fel a vizet a fikázás szón. Nem tudom kívülállóként olvasva mennyire félreérthető, nem gondolom annak, de nyilván csak az én szemszögemből tudom értelmezni a saját mondatom.
Te félreértetted ezt, én meg félreértettem a belinkelt cuccot és nem értettem miért mutogatsz nekem pirosat, mikor ott a színem.Peace.
Siriusb:
Jogos. Amúgy asszony is vezeti. Magas sarkú cipőben is néha. Szóval semelyik oldal nincs biztonságban.
-
Siriusb
veterán
válasz
Qtya123 #61978 üzenetére
Ha már úgyis megy a kötözködés...
(Vigyázat, szarkazmus következik!)
Jót mulattam magamban, elolvasva:
... a népek legalább 50%-a nem képes 3 cm-el magasabbra emelni a lábát, hogy ne rugdossa meg a küszöböt....
s utána azt látom, hogy a vezetőoldali küszöbről készült a fénykép! -
blakey
titán
válasz
Qtya123 #61983 üzenetére
Ember, ne kötözködj, hogy fikázok, ki a tököm beszélt a Te autódról... - Csak annyira kötözködöm amennyire te "beszóltál", márpedig olvasd el kivülállóként. Ha annyit írsz, hogy a zöld autón nem jó/tetszik a piros, akkor mindenki érti, szóval relax. Nem is írtam, hogy pirosat tegyél fel - "Ehhez hasonló fényvisszaverő matricákat lehet kapni…"
Mindvégig az enyémről beszéltem - én meg arról, hogy én mit tettem fel a sajátomra, egy picit nyugisabban reagálj a dolgokra, nem kell ennyire "heveskedni". -
Qtya123
őstag
válasz
blakey #61982 üzenetére
Ember, ne kötözködj, hogy fikázok, ki a tököm beszélt a Te autódról...
Mindvégig az enyémről beszéltem, azon hogy állna már a belinkelt piros szalag? De pontosan ezt írod le te is, akkor mi a baj?
Hogy megjegyeztem, hogy a belinkelt piros a vicc kategória az ÉN autómon? Nem a tiédről van szó.Az meg, hogy a zöld fényezésen fekete van, igen eltér. De írtam, hogy a belső fekete műanyaghoz hasonlót akartam. A gyári is fekete, mint látod. Sőt a gyári króm meg mindegyiktől igen erőteljesen eltér, ami nem ezüst színű autó.
De azért egy csöppet esztétikusabb bármelyik, mint a zöld alapra piros matrica. -
blakey
titán
válasz
Qtya123 #61980 üzenetére
Piros autón a piros fényvisszaverő nem rikító, de van ezüst is illetve fekete is.
Szóval mielőtt elkezdenél "fikázva" írni valamiről, inkább nézz körül, mert nem bazári megoldásról írtam, ráadásul az enyém kevésbé rikító, mint a tiéd ami élből eltér a fényezéstől, oda az átlátszó lett volna a megoldás. -
blakey
titán
válasz
Qtya123 #61978 üzenetére
Ehhez hasonló fényvisszaverő matricákat lehet kapni méretre vágva, lekerekítve, 700 Ft-ból megvolt a 4, a célnak megfelel, ráadásul ha nyitva az ajtó és jön egy autó akkor "macskaszemként" viselkedik, az ajtókra is ragasztottam, és minden alkalommal figyelmeztetem a beszállókat, hogy magas a küszöb, figyeljenek oda.
-
Qtya123
őstag
Nem akartam, de kellett küszöbvédőt raknom az autóba, mert a népek legalább 50%-a nem képes 3 cm-el magasabbra emelni a lábát, hogy ne rugdossa meg a küszöböt....
Néztem a gyári krómot, vegye meg 44 ezerért, akinek 2 anyja van: [link]
Van sima fekete fóliás kivitel is "csupán" 24 ezerért, szintén 2 anyával rendelkezőeknek javaslom: [link]Találtam a neten fóliásnál küszöbvédő szettet, 6.000 Ft volt a matt fekete: [link]
Méretre vágtam és ez lett a vége: [kép]
Szóval ha valaki a fenti árak töredékéért szeretne, akkor itt egy példa. Tartósságra meglátjuk milyen lesz, tapadni jól tapad és könnyű volt vele dolgozni. Könnyen kijött alóla a beszorult levegő, ahol elhibáztam.
-
Franky74
aktív tag
Kérdés: a vadriasztók érnek valamit?
Van értelme felrakni a kocsira? -
yaneez
csendes tag
válasz
szabonagyur #61973 üzenetére
Kinn igen.
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok,
Suzuki Swift 2007 1.5 (RS415) -be milyen specifikacioju fagyallo valo? G11? Mannol -nal a G11 es az AG11 ugyan az? -
Gyöször
senior tag
válasz
yaneez #61964 üzenetére
Őszinte részvétem, nagyon sajnálom az autódat, mielőbbi felépülést neki Ezeket a tetű őzeket végre elkezdhetnék tömegesen irtani, ránézésre olyan 20xosan túlszaporodtak és nem kell senkinek sem. Én a bekerített kertemben küzdök ellenük folyton. Illetve nem merek hátradőlni és nyugodtan vezetni mert mindig 120% ezekre koncentrálok.
Úgy mentem, hogy tempomat és a féken a lábam, hogy az a kis idő se legyen amíg átteszem a 45öst. De nem jó, mert gázról átdurranva sokkal nagyobbat nyomok rajta. Ha fék felett tartom akkor beáll és nem satuzok rá eléggé.De ha úgy ugrik akkor tökmindegy hol van a láb.
Drága a pörköltje így.. -
yaneez
csendes tag
Egy kicsit más... 30+ éve vezettem eddig baleset nélkül, de egy kamikaze őz úgy gondolta megszakítja ezt a remek sorozatot. Országúton, ahol már milliószor jártam sikerült egyet telibe kapnom a kukoricás takarásából. Gyakorlatilag megijedni sem volt időm.
A 3 hónapos vasat viszont szépen hazavágta. Kb olyan 1.5 millára becsülik eddig a kárt megbontás nélkül. A szervíz és a biztosító (Casco van természetesen) úgy néz ki dűlőre jutott egymással és talán végre történik is valami. Elvileg lesz alkatrész is ehhez a típushoz a szervíz szerint, de nyugtával a napot...
Reménykedem.
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
Gyöször
senior tag
válasz
dethroner #61962 üzenetére
Ha ránézel ez most is 6,5 literes. Kb 2 éve voltam utoljára pályázni 1x, az előtt meg vagy 5 évig se. Van rá esély, hogy 7éves mol100 benzin van benne, a garázs ahol pihen nyáron belül melegebb mint ami kint van. Néha kiszisszentem ha belebotlok ebbe a krosszra összekészített mindenféle majd jó lesz dobozra ;-))
-
Gyöször
senior tag
válasz
Brogyi #61958 üzenetére
Mindig is ilyen fehér koszos szarban hordtam a Cr250 be a benzint pályázni, meg a pofa se robbant fel előtted. Na de aki krosszozni szeret az nyilván szeret veszélyesen élni is :-))))) szóval pont kapóra jött a mol botond motorolajos kanna, amivel ha megdörzsölöm a hajam, égnek áll. Meg a kosztól is ami átkenődött. Megoszlanak a vélemények, hogy a hajamtól lett rerkes a szép tiszta kanna vagy fordítva
-
Gyöször
senior tag
válasz
ncc1701 #61945 üzenetére
Nálunk a dígók nyomták mindig az 500 ért tankolást. Sose értettem. Főleg mikor a szétkoszhadt transitba vett egy liter gázolajat. Fél óráig forgatta mire beindult, nem kanyarodott ki a kútról jöhetett vissza. Szerintem poroló tankkal járni többe kerül mert mindig ki kell menni a kútra.
-
Brogyi
őstag
Fiúk, valamit nagyon összekevertek. A kocsi tartálya manapság műanyag, de az nem egy közénséges polietilén sz@r. A pofa kezében egy régi retek volt, de ha ennyire nem értitek akkor egyszerűbben írom. A tartály szinte biztos fekete, esetleg szürke. A hozzáadott anyagok miatt. Biztos, hogy ohmmérővel tudsz mérni valamilyen ellenállást. A pofa kezében egy koszos fehér színű sz@r volt, amit ha megdörzsölsz akkor a hajad áll föl (ha van), és nem az ékességed. Nem ér többet ez az egész.
-
dethroner
veterán
válasz
Brogyi #61950 üzenetére
Hogy csak még jobban elborzadj, írok egy történetet.
20 évvel ezelőtt a keleti országrészben éltem, és én is mint minden rendes munkanélküli fiatal, mi is átjártunk az ukránokhoz minden földi jóért. Ukrajnára akkor (is) speciális szabályok vonatkoztak, pl onnan csak 10 liter üzemanyagot lehetett kannában hozni. Meg amennyit el tudtál/akartál dugni, de ez más kérdés. Szóval hogy lehet a legális 10 litert picit megtolni? 2db 5 literes kanna kell, önteni beléjük kb 1 liter benzint, jól rátekerni a kupakot és kirakni a nyári tűző napra pár órára. A kannák szépen megdagadtak, és tartották is hónapokig az alakjukat. Máris 5 liter helyett 6,5 liter ment bele, szóval van legálisan 3 liter plusz
Nem kell befosni a műanyagtól, az üzemanyag tankok, vitorlás és motor hajók is műanyagból készülnek, még ha kicsit más eljárással is.
De mesélhetnék még arról hogy lehet napi szinten áthozni úgy több karton cigit, hogy a vám hiába túrta át a kocsit, semmit se talált, és hogy lehet a 100 literes gáztartályba 106 liter gázt tankolni (idehaza és kb mindenhol hivatalosan a tartály 80%-ig tölthető, utána lecsap a szelep) stb, stb.
Nem kell mindent elhinni a hivatalos propagandának, hogy minden milyen veszélyes és meg fogsz halni ha mégis megteszed. -
bod101
aktív tag
Sziasztok,
Vitarában (2015) milyen típusúak a lengéscsillapítók? Mivel a helyettesítő termék?
Köszi! -
ncc1701
veterán
válasz
Brogyi #61943 üzenetére
Btw vannak olyan idióták, akik úgy gondolják, h még nem kell kiállni a kútnál tankolni, mert elég lesz a nyál hazáig, legközelebbig. Az ilyenek sétálnak az út mentén a kúthoz, ahol vesznek jó drágán egy 5 literes kannát, telitankolják, majd visszasétálnak a kocsihoz, ahol beletöltik.
Pedig ha egy csepp esze lenne, kiszámolhatná, h pont ugyanannyiba kerül teli tankkal közlekedni, mint csont üressel. -
Brogyi
őstag
Aranyosak ezek benzin leszívók. A múltkor láttam egy opelost amit a ferihegyi úton kanyarba műanyag kannából töltötte a szarját. Eszébe se jutott, hogy valamelyik majd el fogja taposni. A műanyag kanna mutatja, hogy nem a kúton tankolt, mert azt nem igazán lehet.
-
_stick_
őstag
Sziasztok! Egy gyors kérdés, 2016-os 1.6 benzines S-cross benzin tankjához le lehet dugni egy leszívó csövet, vagy van valamilyen rács ami védi?
-
dethroner
veterán
válasz
gabyka #61936 üzenetére
Lehet hogy számít a 9 év használat?
Mert ennyi ideje szolgál hűségesen ez az olcsó Pio fej.
Nekem mindig jó aláírásam vannak (voltak), volt hogy moderátor is beszólt miatta. De hát nem tehetek róla, olyan vagyok mint a TelaViv2, mindenem a szórakoztatás
2ozzmexy Ennek a Pio fejnek én vagyok az egyetlen tulaja 9 éve, már az előző rönóban is zenélgetett nekem, és jelenleg a citroenben is kiszolgál. De mivel nem érintőképernyő, így nem sokat matatok rajta. Úgy látszik valahogy mégis piszkálom, vagy amikor kozmetikában volt a kocsi, na nem sokszor, akkor ők pucolták.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
dethroner #61933 üzenetére
Ahogyan a kolléga írja takarításkor (előző tulaj) vagy a kezedrol. A kezed felülete is érdes valamelyest, vannak rajta olajok/zsírok egy minimális homok, stb.
Ez tökéletesen természetes, ez mindenkivel így van. Sok érintőképernyő "opálosodik" emiatt, ezért kell a 9H keménységű gorilla glassra is fólia. Más a szitu egy telefon esetén (azt többet nyomkodod, számold meg hány érintés mire feloldod) ,egy autó rádiót nem nyomkodsz annyit, eleve egy autó élete 80%-ban parkol.Egy személyes megjegyzés: többek között ezért utálom az átitatott belteri törlőkendőket, amikkel takarítanak sokan meg a konyhai papritorlot amit szintén istenitenek...
Lényeg hogy nem kell foglalkozni vele, amit használsz az elhasznalodik, ha karcos és annyira zavar cseréld ki ( senki sem fogja
)
-
-
dethroner
veterán
válasz
racerx #61932 üzenetére
Ha női kéz is piszkálhatja, akkor azért van esély a gyűrű és műköröm okozta karcoknak.
Cunaja kolléga szerintem a merev, kemény üvegfóliának nevezett védelmet tette fel és annak lehetett az érzékenységével gond. Én amikor raktak a subaruba került fejre védelmet, az a hagyományos, vékony celofánszerű fólia volt. Annak nem volt gondja, érzékelt gond nélkül.A citroenbe most egy régi 1 dines fej van, monokróm kijelző, tényleg sose piszkálom, mert gombokkal kezelendő. De pár napja levettem és megnéztem, tele van apró pici hajszálkarcokkal. Na az hogy került rá, ha elméletileg sose érintem ott meg?
Pont ezért én is azt gondolom, van értelme a kocsi fejen is a védelemnek. Bár ha jól emlékszem a swift fejre pont hogy nem rakattam semmit -
Cunaja
addikt
válasz
dethroner #61927 üzenetére
Az üvegfólia tökéletesen lett felrakva és csak a párás reggeli indulásokat nem szerette. Ma hajnalban lekaptam, mert már idegesített. Alig bírtam leszedni. Egyből töléletes volt az érintés. Nem a védelemmel volt itt a baj, hanem az üvegfólia vastagságával.
A sárfogó gumit, majd megoldom. Fix, kemény műanyagból, biztos nem kerül rá.#61926:
Te melyik bolygón élsz? Magyarországon a termékek 80%-a Kínából származik. Az most teljesen mindegy, hogy ki az értékesítő.
Te is tudod, "ami nem kínai, az nem is eredeti".
Egyszóval amit itthon venmél fóliát, az túlárazott kínai csoda.
Ami meg nem kínai, annak 5x-s ára van. Közel sem biztos, hogy jó.
Lehet ez a fejegység, nem szereti az üvegfóliát.
Azérta tanácsokat.
-
dethroner
veterán
válasz
racerx #61926 üzenetére
Szerintem a kijelzővédő nem haszontalan, legfeljebb nem jó került rá. Amikor hozzánk került a Forester, vettem bele 2 dines fejet, egyből rakattam rá fóliát. Ide elégnek találtam a sima mezei fóliát, de telefonra pl kizárólag üvegfóliát rakok. A lényeg az egészben, hogy nekem sose volt bajom a kijelző érzékenységével, minden érintést hibátlanul érzékelt. Aztán eladtam a fejet itt a hardveraprón, és szerintem nem volt az új tulajnak se baja vele, mert nem jött ilyen visszajelzés.
Védeni kell amit lehet, de oda kell azért figyelni mit használunk -
racerx
őstag
válasz
dethroner #61925 üzenetére
Egyáltalán ezeket az Alis szarokat kellen elfelejteni mindenből..Most lehet h jó (bár a képernyővédő üvegnél láttuk hogy nem - egyáltalán mi a f..nak kell rá, no mindegy), de aztán a szépen odaragasztott (3M persze LOL
), odakedácsolt, odarögzített cuccok majd szépen eleresztenek, szétb..ák a fényezést, összegyűjtik a koszt, vizet, stb stb..
-
dethroner
veterán
válasz
Cunaja #61918 üzenetére
Javaslom ezeket amiket linkelsz, nagyon felejtsd el! Nagyon alacsony a swift hasa, ha valami tárgy bekerül a kerék mögé és a merev szarral rágulusz, kiszakítja a csaavarral együtt a dobbetétet. De ha a rugalmas gumival csinálod meg ugyanezt, akkor az áthajlik felette.
Miért ragaszkodsz ahhoz hogy ilyen merev szart vegyél? Használd így ahogy van, de folyamatosan tartsd nyitva a szemed és ha valahol találsz normálisat, csapj le rá.Próbaképp én vennék normális magyar webshopból Ignis vagy Baleno, esetleg Vitara/Cross gumi sárfogót, óvatosan odamérném, és ha nem jó visszaküldeném. Ha meg jó, örülnék.
-
-
gabyka
aktív tag
Üdv, egy kis segítséget kérnék. Öcsém vett egy 2008-as swiftet, gyári rádióval, ami tudja az mp3-at is lejátszani. A kérdésem az volna, milyen formátumban érdemes az albumokat a lemezre feltenni? Vagy csak simán dobjam fel a könyvtárakat és kész? Illetve milyen mp3-akkal bírkózik meg (vbr, cbr, mekkora bitráta stb)?
A válaszokat előre is köszönöm -
Cunaja
addikt
-
Qtya123
őstag
válasz
Cunaja #61918 üzenetére
"A melóban köves úton megyek"
Hú azt de utálom én is, amikor köves úton a leglassabban araszolva is hallja az ember, hogy csapkodja a kavics az autót.
Ilyen szempontból örülök a Cross-nak, mert az egész küszöb be van burkolva oldalról és alulról is műanyaggal: [kép]
Ez vásárláskor nem volt szempont, hogy ilyen burkolt legyen az autó, de utána belegondolva örültem neki. Na ezt csapkodhatja a rohadék kavics.
Amúgy meg hiába védve az alja, meg az ajtók oldala jó magasan gyárilag a műanyagokkal, ha olyan kis gyenge a festése a Suzukinak, hogy a motorháztetőt meg szénné bombázzák a kavicsok.
Gyakorlatilag majdhogynem minden 500-600 km-es pályázás után látok új sérülést mosáskor a motorháztetőn.
Lefóliáztatni meg már nem akarom, mert már annyi pötty van rajta, hogy ennek már mindegy.Esetleg egyszer megunom, akkor le lesz fújva és kap egy fóliát utána. De úgy vagyok vele, hogy inkább a motorháztetőm legyen szénné verve, mint a szélvédő.
-
Cunaja
addikt
válasz
tboldi #61916 üzenetére
Jelenleg én is user error-ban vagyok, mert nem találok egy normális sárfogót. Szinte hihetetlen, kapni minden sz...rt, de a Suzuhoz nem kapni.
Most ezen tanakodom.
Már nagyon unom. Közben néztem ezt is, talán hozzálehet vágni.
A melóban köves úton megyek, mindenképpen kell rá valami.
Elvileg itt van hátsó, de kérdés, hogy a 2017-es model után, változott-e valami a 2022-es modellben? Első nincs itt. -
Cunaja
addikt
válasz
mefistofeles #61910 üzenetére
Fólia!
Tegnap előttem ment egy új fehér S-cross és minden indulásnál ugrált. Elég sokáig voltam mögötte és nem tudtam hova tenni a dolgot.
Nem simán elindult, vagy rángatozott, ahogy s Swift szokott, amikor nem veszi be az egyest. Ez rendesen ugrott egyet.
Ilyet még nem láttam. Nem tudom, hogy automata volt-e.
Érdekes jelenség. -
Cunaja
addikt
válasz
racerx #61906 üzenetére
Bingó!
Hétfőn megvárom a szervizt és utána lekapom az üvegfóliát a francba.Mindenkinek!
Amúgy az egyes fokozat, 700km után, kezd megjavulni. Kb. minden 100 váltásból 1x fordul elő, hogy nem veszi be.
Átlag fogyasztás óra szerint 5 és 5.2 ami, teljes BP dugós és klímás fogyi. Tankolás szerint 5.1 volt.
Elmondhatjuk, hogy viszonylag jól méri.
Ez csak normálatlan városi fogyi 100km-en.
Folyamatosan dolgozom, nincs idő távolabb szaladgálni, majd csak október 20-án, tudok kiszabadulni a pályára. Nincs ember. -
bigdigit
addikt
Scross AT váltó körüli konzol zörgés.
Miután a szervizben nem tudom mit csináltak vele de a nyekergés megmaradt én is immár neki estem.
Mint kiderült nem az ezüst színű dekor műanyag nyekereg hanem az eggyel bentebb lévő váltókar körüli illetve felette lévő műanyag borítás feszeng valahogy ha a helyére van cuppantva. Próbáltam jobb híján szigetelő szalaggal tompítani rajta de csak némi sikert értem el. Most a legkényesebb zörgős pöcöknél nem nyomtam be teljesen a helyére mert az az ezüst színű műanyag keret eleve tartja. Így valamivel jobb a helyzet.Majd meglátom milyen menet közben. -
Cunaja
addikt
válasz
dethroner #61890 üzenetére
Sikerült elintézni, hogy visszafizetik az árát.
Keresni kell normálisat.Egy kérdés.
A kijelző panel középen, egy reggel sem érzékeli az érintést.
Nálatok is csinál ilyet, amig be nem melegszik a belsőtér?
Azután már minden érintést érzékel.
Tudom, mi lehet a gond, de azért megkérdezem, talán nem jól gyanakszom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!