-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri78
őstag
Sziasztok!
Pls segítsetek.
Van pi3-as a házban. Feltettem sd-re a libreelec-et. Minden ok, indul, Kodi is megy. Hálót látja.
Egy Asus RT N18U routerre van dugva kábellel. A routeren lóg 2 winchester. SMB-vel próbálok kapcsolódni rá, látja is a könyvtárakat a meghajtókon, de amikor be akarok lépni, kéri a user nevet és a jelszót. Beírom a router jelszavát, de semmi - nem fogadja el.
Mit csinálok rosszul? Milyen user/pass páros kell ide?Igazából nem értek ezekhez....
Köszi a segítséget.
-
Beri78
őstag
válasz
Titmouse09 #29860 üzenetére
Köszi a segítséget. Majd próbálkozom.
Igen, a grafikus felületen próbáltam.
Most sógorom valamit csinált, (valami fileba beleírt valamit) és sudo mount -a, és sudo kodi paranccsal betallozza. De ezt minden újraindítás után be kell írni...ami nekem még nem is bonyolult, de a család többi tagját nem terhelném vele...
-
Beri78
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Adott egy otthoni hálózat. Asus RTn18U router – aminek a két usb csatiján 1-1 külső vinyó lóg, tele a családi videókkal. Kábelen rá van kötve a routerre a raspberry pi 3. Ezen már van egy kodi is.
A gondom az, hogy kodiban smb-vel próbáltam betallózni a 2 vinyó mappáit, de mindig user/pass-t kér, amit ha helyesen megadok, akkor se történik semmi – mindig újra kéri, és kéri….illetve a többi hozzáadás módszer se működik – pedig a user/pass helyes, mivel másik eszközön is van kodi (android tv), és ott pikk-pakk működött a dolog.
Amennyiben van valamilyen egyszerű megoldás, amit pi laikusként is megtudnék tenni az ügy érdekében, pls segítsetek
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB DDR5 RAM / 256GB M.2+1TB M.2 SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 250SSD + 750HDD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2400G / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- AMD AM5 Gamer PC (Ryzen 7500F, 32GB DDR5, RX 7700 XT 12GB, 1TB SSD)
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman N4 Chieftec 400W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest