Új hozzászólás Aktív témák

• DIEGO15

őstag

Sziasztok!

Szeretnék építeni saját, egyszerű felhasználásra, RPi 3 B+-ból egy NAS-t. Az elképzelés az, hogy egy saját készítésű fa dobozba építem bele úgy, hogy az RPi-n kívül még 2db 3,5" HDD is beleférjen és mindössze egy darab 220V tápkábel "lógjon" ki a dobozból (néhány csatlakozó kivezetésen kívül).

Eddig egyetlen életképsenek tűnő ötletem akadt a megoldásra. Abban kérném a segítségeteket, hogy véleményezzétek, esetleg, ha tudok jobbat akkor osszátok meg velem :)

Egy ehhez hasonló usb power hub-ot tennék dobozón belülre, amiből kapná a tápot az RPi és ilyesmi kábeleken keresztül pedig megosztva a terhelést a HHD-k. (Plusz még egy extrahalk venti is kerül bele, azt is a hub-ba dugnám).

A kérdés, hogy szerintetek mennyire életképes az ötlet. Kételyeim vannak, hogy elég e önmagában 2,4 amper a 3 B plusz-nak, és elég e úgy neki, hogy még két HDD is terheli valamennyire (?). Továbbá azt sem tudom, hogy mekkora "terhet" tudok levenni az RPi-ról, ha a HDD-k egyik csatiját a HUB-ba dugom.

Új hozzászólás Aktív témák