-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
vtechun #21265 üzenetére
Én biztosan nem mernék a lakásban otthon hagyni csak úgy egy ilyet bedugva
Még a kínai wifi-s LED égőt is áramtalanítom, csak "játszani" (próbálgatni, fejleszteni hozzá alkalmazást) vettem amúgy is. Ha majd komolyan gondolkodom intelligens világításban, akkor veszek szépen Phillips Hue-t és aludhatok nyugodtan. (most amúgy is lakást veszek, épp nézegetni kezdtem a wifi-s termosztátokat is)Ez a cikk biztosan megállja még most is a helyét: [link] már csak érintésvédelmileg is életveszélyesek ezek a cuccok. Hajszálvékony elválasztás a kis és nagy feszültségű rész között, atom pici helyre összezsúfolt elektronika, stb.
vtechun: igen, anyuéknál RPi2 van a gyári Raspberry táppal. Elviszi a saját tápjáról a Samu 1TB-os külső 2.5"-os vinyómat gyönyörűen. Mellesleg most már közel két éve megy náluk éjjel nappal, borzasztó vacak az áram szolgáltatás feléjük (áramingadozás, áramkimaradások) épp múltkor hallgattam, még nem cincog. Az olcsóbb tápok ezt az igénybevételt nem szokták itt bírni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- iPhone topik
- Hálózati / IP kamera
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest