- Milyen TV-t vegyek?
- Hobby elektronika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz
Kicsirics77 #20797 üzenetére
Köszi, a másik cigam féle leírás alapján csináltam, az egyszerűbb nekem.
Most a szűz rendszerre feltettem a Transmissiont, de nem akar elindulni
Config hiányra panaszkodik, pedig be van állítva minden (más most a felkülete mint az előbb a beállításoknak).
localhost átírva 192.168.1.10 -re, user/pass hozzáadva, okézva. De indításnál error, config nincs beállítva, és visszadob ugyanoda.Ráadásul a távirányítón (tv) nem támogatja alapból a back-et, azt configolni kellett egy programmal, persze azt se tudom mivel csináltam. Esetleg tipp? Hozzá kellett adni a kiegészítőkből ha jól rémlik.
-
Kicsirics77
veterán
-
havri1
félisten
válasz
Kicsirics77 #20795 üzenetére
Helyén volt, már újraraktam az openelecet
Most nem szarakodok a codec-ekkel, előbb lőjjem be a Transmission-t. -
havri1
félisten
válasz
Kicsirics77 #20793 üzenetére
ORICO Portable USB 3.0 High Speed 3.5 SATA Hdd Enclosure for Notebook Desktop PC
Van külön tápja, direkt ilyet vettem.
Sajnos új kora óta szívok ezzel a Pi-vel, most elég stabil volt 1-2 hónapig, hogy visszavettem 900mhz-re, de ez a mai sok volt neki.. -
havri1
félisten
Hű, kicsit már unom ezt a Pi-t.
Mondom megnézem amit mondtál. Megyek át a szobába ahol van, tv bekapcs, KODi fagy. Semmi reakció, 7:44 időn áll.
Restart..elindul, távirányítót nem érzékeli, restart megint, szintén nem érzékeli..ezt 3x eljászottam, most meg színes kép fogad, el sem indul a rendszer --> ismét megsérült valami az SD-n. Kezdhetem elölről az egész installt, configolhatom be a kodeceket, amikre természetesen már nem emlékszem hogyan kell.
Tele a tököm...Mindezt azért, hogy a tegnap vásárolt külső HDD keretembe beletegyen a 1.5TB-.os HDD,-t, amiről le kell még menztenem az adatokat, annak helyet csinálni, majd formázni, vissza a filmeket, és beállítani a Transmissiont, ami kiváltani a PC-met. -
havri1
félisten
válasz
Kicsirics77 #20788 üzenetére
Próbálom, köszi.
config.txt-t KODI alól elérem? -
Forest48
aktív tag
válasz
PeterPH #20714 üzenetére
köszi neked és azbest-t kollégának is. Valóban az lesz a megoldás, de még nem tudom, hogy hogyan.
Az eszközhöz van néhány modul, amiket szépen lehet használni. Pl elvileg a tsudpreceive a nevéhez hűen levenné a csomagokat a megadott ip cím/port párosról, ehhez készítek egy pipe-ot, amibe beleküldöm a levett streamet, ezután tsrfsend-el a pipe-ot olvasva kéne kimennie az adatfolyamnak, de semmi. -
-
havri1
félisten
Helló!
Ma jutottam el odáig, hogy a Transmissiont telepítsem.
Eddig eljutottam, de természetesen weben nem érem el. Tudna valaki segíteni?Alapból nem a rendszer része, ezért kicsit trükkös módon lehet telepíteni. A Rendszer » Kiegészítők » Kiegészítők beszerzése » OpenELEC Mediacenter OS Add-ons » Kiegészítő tárolóhely » Unofficial openELEC (rpi2/arm) Add-ons-t kell telepíteni. (A zárójeles rész eszközfüggő) Ez képekkel illusztrálva az add-on oldalán is megtalálható. Ekkor a
Rendszer » Kiegészítők » Kiegészítők beszerzése menüpontban megjelenik az Unofficial openELEC (rpi2/arm) Add-ons menüpont. Ezt kijelölve előhívjuk a helyzetérzékeny menüt, és itt nyomunk egy frissítést vagy ha úgy tetszik egy kényszerített frissítést. Ezután már beléphetünk ebbe a menüpontba, és itt találjuk többek közt a transmission-t:
Rendszer » Kiegészítők » Kiegészítők beszerzése » Unofficial openELEC (rpi2/arm) Add-ons » Szolgáltatások » transmission Telepítése után szintén itt kell bekonfigurálni. A Beállítások menüpontot kiválasztva megadhatjuk, hogy
- a WEB-es felület kérjen-e felhasználónevet, és jelszót
- mely ip cm(ek)ről legyen elérhető a WEB-es felület
- pontosan melyik mappa legyen a kész letöltések, a letöltés közbeni, és a figyelő könyvtár
- beolvassa-e az egyedi konfigurációt tartalmazó fájlt, és azt hol találja. Fontos: Ezt be kell kapcsolni, különben nem fog működni rendesen, pl. a könyvtár figyelése szolgáltatás.Alapesetben 192.168.1.10 a KODI webes címe, vagyis a Pi-é, ezt eléri a gépem. 192.168.1.11 -et adtam meg a Transmissionnek, de semmi.
-
azbest
félisten
válasz
Beni2360 #20780 üzenetére
"Az M4 adáson ment a vízi póló és állandóan bekockásodott a vízfelület és a gyors mozgások"
ez nem jel gyengeség, hanem szanaszét tömörített adás. Az analóg adás sem volt jobb, csak a hangyák háborúja elfedte az ilyen dolgokat. Az analóg adást is régóta digitálisból generálták a fejállomáson.
A vízfelület, meg úgy általában a viszonylag homogén színű, de sok apró részletet rejtő képekből csak kockásodó cafat lesz.
-
Beni2360
félisten
válasz
bally4 #20776 üzenetére
Nálunk a felállás hasonló volt kivéve, hogy a 2.TV sima analóg adás jött minden beltéri nélkül.
Ekkor tettünk be egy DVB-C boxot, nem t-homos ALMA néven fut és attól fogva az M1, Duna,Duna World, egyszerűen nézhetetlen volt. Nálam az IPTV-vel is gondok vannak nagyon gyenge az adás, nagyon az elosztó végén lehetek. Tavaly 3x voltak kint és nem tudtak nagyon rajta változtatni. Az M4 adáson ment a vízi póló és állandóan bekockásodott a vízfelület és a gyors mozgások.A Tv-re fogta élősszőr aztán átkapcsoltam a DIGI kábelre leesett az álla. gondolkodás után - más az adás.
A szolgáltató mondta ez mellék termés,(zörgés) mivel nincs fizetve utána nem foglalkozik vele. -
stopperos
senior tag
válasz
bally4 #20772 üzenetére
- Pi-n van analóg kimenet. Ezzel nincs gond.
- DVB-C és DVB-T vevőnek a Geniatech Mygica T230-ast választottam. Gyorsan keres és nincs vele gond. A firmware is elérhető.
- Sorozatok letöltése, akkor OSMC. Mert debian szerűség fut alatta és tudsz könnyen telepíteni plusz csomagot, pl rtorrent vagy társai.
- Openelec és OSMC is tud tvheadend backend-et. El kell szöszömötölni a telepítéssel és a beállításokkal elsőre, de menni fog. Én elkezdtem még Pi 1B-vel, de nem volt elég stabil a tápegység miatt, úgyhogy máshogy oldottam meg. Nálam MindigTV Alap megy egy Ubuntu szerverre kötve, és onnan kiosztva a hálózatra.
- Felvett tv adások streamelése: tvheadend+ Tárhely. Ezt te döntöd el, hogy nagy SD kártya vagy külső tápos külső merevlemez.
Javaslom, hogy Pi2-t vegyél. Nem melegszik annyira, és sokat dob hogy 4 mag meg a tápellátás is stabilabb.
-
bally4
tag
válasz
Beni2360 #20775 üzenetére
Nem teljesen értem, milyen mellék zöngés, de leírom hogy van.
Van a nappaliban egy T-home set top box, azon megy az IPTV.Ezen kívül a koax kábel a hálóba is el van vezetve, 1 évvel ezelőtt még analóg jöttek a csatornák, de most már csak digitálisan jön 26 csatorna. Ezt a 26-ot most egy nem T-home-os set top box-al nézem, de le szeretném cserélni, hogy media player funkciók is legyenek, plusz amiket írtam az előző hozzászólásomban.
A kép az alap STB-vel nincs szétesve, az 55 cm-es tévén teljesen jó.
-
-
bally4
tag
Halihó!
Szeretnék venni egy Pi-t a következő célokra, kicsit segítsetek a választásban légyszi.Amire kell:
- Analóg régebbi TV-re kötve,
- T-home dvb-c adások nézése,
- Sorozatok letöltése és nézése (semmi HD, nem hardcore és nem seed szerver, egy évad a sorozatból egy hónap..),
- Néha TV adások, filmek streamelése helyi hálón lévő eszközökre, telefonra, stb.
- Pár év múlva a gyereknek ki tudjam egészíteni még egy Pi-vel mondjuk a másik szobába, hogy ő is tudjon külön tévézni, mesézni, stb..Arra gondoltam, veszek egy pi-t, egy kábelt az analóg kép és a sztereo hang kimenetre, egy Mygica usb DVB-C tunert, android telefonról irányítom, összedugom és kész.
Telefon töltő, MicroSD, TV mellett router van itthon.
Kérdések:
1. Analóg TV-n (55 cm) is jól használható az összeállítás?
2. Ha már veszek, akkor a Pi 3-at vegyem, vagy elég a Pi 2 használtan ezekre a célokra.
3. Hol érdemes megvenni a pi-t, hol a legolcsóbb, nem sürgős, külföld is jó.
4. DVB-C tuner melyik ajánlott, hol érdemes venni, itt is Ali, Ebay játszik..
5. Lehet így már telefontöltő nem lesz elég, milyen töltő vagy USB elosztó ajánlott?Előre is köszi a segítséget!
-
Geripapa
aktív tag
Ha kiveszem az sd-t a pi2 böl és beteszem a pi3 ba ugyan ugy menni fog az openelec mint a 2ön?
Utánna vissza lehet tenni a 2 be? -
-
lacko6
senior tag
A pi3 es a zeroba is ugyan az a gpu csak dual core?
-
-
klampfer
tag
Sziasztok
Tud valaki arra infot, hogy alap állapotban mennyi az áramfelvétele egy P2nek és egy P3-nak?
Koszi
-
ther
aktív tag
Sziasztok!
OpenELEC alá felraktam az unoffical repobol a proftpd-t. Beállítottam neki egy usert, a /var/media-t adtam meg neki kiindulópontnak, itt van mountolva egy külső NTFS-re formázott partíció. Ezen a partíción szeretnék mappákat létrehozni, ezt viszont permission denied-dal nem engedi.
Első körben root userrel se tudtam foldereket létherhozni, viszont miután [itt] olvastam a fórum topicot, a .conf fájlban átírtam DefaultRoot / -re, a root userrel már működik, de szeretném, ha az általam addolt userrel is működne a dolog. Ugye ez a user ez csak a proftp által készített virtuális user, nem a rendszer része, így nem annyi, hogy x usernek adok permissiont a folderre.
Van valakinek ötlete, hogy mit kéne még ehhez csinálni? Az openelec servicek alap esetben a root user nevében futnak, ugye?
-
Barntec
újonc
Sziasztok!
Van egy PI2 lapom, amin Volumio fut és külső DAC segítségével szólal meg.
Erre van kötve egy Castone CPA-250C típusú 6 csatornás 100V-os erősítő.
Olyan kérdésem volna, hogy megoldható-e ennek az erősítőnek a BE/Ki kapcsolása GPIO segítségével úgy, hogy a Volumio kezelje?
Valamint van-e lehetőség arra, hogy az erősítőn található 6 hangerő csatornát I2C digitális potméter segítségével külön-külön tudjam online állítani?
Előre is köszönöm! -
Kékkutya
csendes tag
válasz
Geripapa #20748 üzenetére
Szia,
próbád ki ezt:
http://www.binaryemotions.com/digital-signage/raspberry-digital-signage/ -
vargalex
félisten
válasz
Headless #20753 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy az aur repo-ban. Fel kell tenni a yaourt-ot forrásból. Aztán az összes aur PKGBUILD elérhető és (általában) fordítható is. Persze lehet, hogy kicsit módosítani kell, mert a PKGBUILD-ben sokszor csak i686, x86_64 architechtúrák vannak felsorolva. Ahogy pl. a kodi-addon-pvr-iptvsimple-git is. De azért nincs lehetetlen:
[gavarga@alarmpi ~]$ uname -a
Linux alarmpi 4.4.9-1-ARCH #1 SMP Fri May 6 12:52:32 MDT 2016 armv7l GNU/Linux
[gavarga@alarmpi ~]$ yaourt -Qs kodi addon
local/kodi-addon-pvr-iptvsimple-git r101.1d95cd0-1 (kodi)
IPTV Simple PVR client addon for KodiPersze van ellenpélda is, ahol armv7h is alapból támogatott: kodi-platform-git.
-
Geripapa
aktív tag
válasz
vjozsef #20749 üzenetére
+ találtam egy gphotoframe nevü progit ami jónak tünik. föleg hogy a flickr el is tud kommunikalni többek között.
márt csak az a kérdés hogy a pi egyesen elfut-e az ubuntu verzio amire lehetne ezt telepiteni...
-
Geripapa
aktív tag
Sziasztok,
Digitális képkeretet szeretnék a piből csinálni.
Az elképzelés az lenne hogy ha bekapcsoljuk akkor folyamatosan random nyomatná a képeket. Viszont nem belső memóriáról hanem az internetről pl google drive ről vagy hasonló felhő szolgáltatótól játszaná a képeket.Ilyent meglehet csinálni?
Van ehhez már elkészített op rendszer?
-
zenwalk
senior tag
válasz
Headless #20738 üzenetére
Köszi, egy negyed óra után én is rájöttem
~10 percenként belassul, megakad a film amit az RPI-vel játszok le. Ilyenkor az egész RPI kifagy, mert a vezérlés se működik. osmc-ből a 04.01-es van fent. A hálón volt egy megosztott mappa és onnan játszotta le a filmet, ami még nem is fullhd volt. Semmi sem ment a háttérben, mi lehet a gond?
-
Cool Face
aktív tag
Sziasztok!
Valaki találkozott már valaki olyan problémával, hogy pl egy 10gb-os film másolása során az első 5 percben teljes sebességgel jön, majd fokozatosan szépen csökken le a sebesség. Ugyan ez a helyzet ha Samban akarom lejátszani a filmet közvetlenül. 5 perc után elkezd kockázni. Van miniDLNA szerverem is feltelepítve, de Windowson belül egyből elkezdi átmásolni ugyan csak kb 5-6 percig teljes sebességgel majd szépen lassulva. miniDLNA-val többször is befagyott a másolás. Mi lehet a gond?
-
Ranger^41
aktív tag
-
Szicskeee
tag
Sziasztok!
Couchpotatoval nem tudja valaki, hogy lehet nCore-rol tolteni?
-
Headless
őstag
válasz
szepsuti #20740 üzenetére
Csak egy tipp, de nem lehet, hogy hdmi + analóg megy egyszerre és azért hallod kétszer? Próbáld meg a rendszer/hangkimenet beállításnál, a hangot csak az analógra tenni. Ha így van az már érdekesebb. Habár, akkor már az elsőnél is kétszer menne. Lehet config.txt-ben kéne beállítani, hogy mi az audió kimenet.
-
szepsuti
aktív tag
Sziasztok!
Egy Pi2-t használok openeleccel/Kodi, médialejátszónak. Adott a következő helyzet: Sorozat részei egy mappában, automatikusan indítja a következő részt és analóg kimenetet használok rajta. Minden esetben mikor automatikusan a következő részre lép, 2x indítja el a hangsávot a videóhoz. Teljesen mindegy melyik sorozat, milyen formátum. Minden 2. lejátszandó file-nál duplán indítja a hangsávot egy fél másodperces eltolással. Borzasztó zavaró, visszhangos az egész. Ilyenkor stop, aztán elindíthatom mégegyszer és akkor minden normális. Van erre valami megoldás? 5.x verziójú openelec van rajta, a 6-os nálam sokszor fagyott, bár a legújabbat még nem próbáltam.
Csak analóg kimeneten jelentkezik a probléma, hdmi-n minden tökéletes.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
erik365
senior tag
Milyen dvb-c/t vevőt ajánlatok egy pi3-ashoz?
Nem gond a külföldi beszerzés.. Köszönöm. -
Headless
őstag
válasz
zenwalk #20736 üzenetére
Egyrészt osmc menűben van tr telepítő, másrészt meg teljesen felesleges gtk verziót telepíteni, mert nincs desktop environment. Szóval bőven elég a transmission-cli. És távolról vezérled remote kliensel...
Töröld le a transmission-gtk-t és a frissen telepített függőségeit majd telepítsd a cli verziót.
Beni2360:[link] hidd el ettől ilyen nem lesz.
-
Beni2360
félisten
válasz
azbest #20734 üzenetére
kedves vagy, hogy helyettem keresgéltél de egy lényeges dolog van, hogy én nem tudok "Arabusul".
Max a gúgli fordítóra tudok hagyatkozni. De nem olyan vészes mivel csak egyelőre film nézésre használom.
Egyszer nyúltam bele egy rendszerbe azt is adonon keresztül aztán soha nem indult már el. -
zenwalk
senior tag
sziasztok
osmc-n ssh-n keresztül telepítettem a transmissiont. normális, hogy ~90 megát foglal? Gyanús, hogy valamit elnéztem -
wassermann
Topikgazda
válasz
azbest #20734 üzenetére
Az idő/dátum/időzóna állítgatás akkor is hasznos, ha szimplán magában megy a Pi. Nekem tavaly szolgáltatóváltás miatt kb. két hétig nem volt kifelé csatlakozás, Akkoriban, ha volt egy kikapcs, akkor utána mindig kézzel írtuk be a dátumot és időt.
Később olvastam, hogy ha van rádugva DVB-T vevő, arról is képes dátumot és időt szinkronizálni, de ezzel már nem foglalkoztam, mert időközben helyreállt a net -
Szicskeee
tag
Sziasztok!
Aki hasznal Flexget-et nem tud kuldeni valamifele normalis tutorialt ?
2 napja kinlodok feltenni OSMC ala de egyszeruen nem jon ossze...lassan mar az osszes googleos tutorialt kiprobaltam..
-
Beni2360
félisten
Hogyan tudom a LibreELEC-ben az időt beállítani mert 2 h késik?
Beni2360
félisten
Buggyant ötletek és zseniális kütyük Pi alapon - ha még valaki nem olvasta.
-
doberman
senior tag
válasz
DrojDtroll #20723 üzenetére
nekem 5 hónapja nem sikerül szereznem... valahol olvastam, hogy az hírlik hogy nem kötöttek le -időben elég- gyártókapacitást így elfogyott..
-
azbest
félisten
válasz
DrojDtroll #20721 üzenetére
Amikor valahol készletre kerül, akkor pár óráig vam legfeljebb a csupasz zero. A drágább csomagok is max pár napig szoktak lenni.
Kiindulásnak: http://whereismypizero.com/Pimoroniról sikerül már vennünk, mostanában nem volt készleten, de ígérték hírlevélben, hogy lesz még. A thepihut pedig úgy hírlik nem szállít magyarországra, mert sok gondjuk volt a postázással ide.
-
Celtis
veterán
válasz
DrojDtroll #20721 üzenetére
Inkább az a kérdés, hogy hogyan lehet egyáltalán hozzájutni. Általában out of stock. Az ebay-en pedig üzérektől megveheted kb. egy Pi2 áráért.
-
DrojDtroll
veterán
A zero árazása nagyon bejön az 5 dollárral. Hogyan lehet ehhez a legolcsóbban hozzájutni?
-
consono
nagyúr
válasz
wassermann #20718 üzenetére
Tényleg szép
De ugye csak az előfok csöves, a végfok MOSFET. Azért meghallgatnám
-
wassermann
Topikgazda
válasz
vjozsef #20717 üzenetére
Baromi jó! - de én azért pontosítanék, ez picit drága egy FEJHALLGATÓ-erősítő:
"Putting out just 500mw, it’s designed to power headphones from 32–300 ohms, or act as a preamp for powered stereo and speaker systems."
... első blikkre, a bajom vele, hogy 1db cső két csatornára nem biztosít elég szeparáltságot, de persze ettől még lehet gyönyörű hangja.... és szép
-
vjozsef
senior tag
ÁLLAT!
Csöves erősítő Pi-hez!
http://makezine.com/2016/05/06/warm-tube-tone-is-just-what-the-raspberry-pi-has-always-been-missing/
-
Ranger^41
aktív tag
-
lacko6
senior tag
Hi.
Erdemes gyors micro sdt venni a pi be?
95/25 vagy 25/8? -
azbest
félisten
válasz
Ranger^41 #20707 üzenetére
Erről a boltnál érdeklődj.
Törvény szerint csak hibás termékre vonatkozik 3 napos visszavivés. Ha neten rendelted, akkor 14 nap indoklás nélkül. A három napon belül nem tetszik még a rendszerváltás előtt volt. A bolt persze a vásárló számára kedvező irányban elréthet a törvénytől. -
Celtis
veterán
válasz
Ranger^41 #20701 üzenetére
A 2-es (5V) és 6-os (GND) között mérj feszültséget vagy közvetlenül a tápcsatlakozónál. Egyébként úgyis az lesz a vége, hogy a kábel a bűnös. Ha visszakeresel, írtam a tapasztalataimról és méréseimről.
A Pi már kb. 4,9V-nál vagy alig valamivel alatta mutatja a szivárványt. Olyan tápot kell venni, amiből direkt kábel jön ki. Azzal jó lesz. -
Forest48
aktív tag
Sziasztok!
Megakadtam egy témában és gondoltam hátha futott már bele valaki ilyesmibe.
Kicsit komplex a dolog, de megpróbálom egyszerűen leírni. Van egy GECII.-vel vezérelt DVB-T demodulátorom, a GEC IP kimeneti portjára rá van kötve a raspi egy utp kábelen, wiresharkban ránétem és meg is érkeznek a TS csomagok szépen.
A szépsége most jön, ugyanis ezeket a csomagokat kéne ráküldenem az USB-re kötött Hides UT-100A modulátorára, ami sima MPEG TS fájlt könnyedén fogad és azzal működik is.Szerintetek meg lehet oldani közvetlenül az IP-n érkező TS csomagok átvitelét, vagy úgy lehetne csak ha a TS csomagokat beiratom egy fájlba és onnan olvastatom ki folyamatosan a modulátorral?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hobby elektronika
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Jövedelem
- Háztartási gépek
- Milyen program, ami...?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT 12GB / B550M WIFI / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- ÚJ ASUS CORE I5 12400 Gamer MAX PC 12X4.0GHz 32GB RAM 1.0TB SSD ÚJ RTX 5060 TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- RTX5070Ti/ Ryzen7 8700F/ Asus PRIME X670-P/ Freezer 36/ új, bontatlan/ garancia
- Kezdő Gamer PC MSI RTX 2060 OC / i3-10100F / 16GB DDR4 / Új MSI ház
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 500GB SSD , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest