Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
artiny
őstag
Bar kicsit off...de erdekelne,hogy
- szerintetek mekkora laptopon a kényelmes szerintetek programozni?
Akar web,vagy szoftverre...Idaig egy 11,6 volt ,es nagyon kényelmetlen volt bar fontos volt suli miatt hogy konnyen hordozhato legyen
13,3 vagy 15,6 ? esetleg ha talalok egy 14" sat - ra cserelnem.Szerintetek? -
zka67
őstag
Sziasztok, kaptam egy szép munkát, csak elakadtam benne, ezért kérném a segítségeteket:
IP kameráról kellene 10 percenként egy képet lementenem. A kamera csak rtsp stream-et tud küldeni, viszont elérhető mjpeg stream is. Nos, nekem ez az rtsp kínaiul van, de odáig eljutottam, hogy válaszol a kamera:
OPTIONS rtsp://192.168.2.101:554/primary/mjpeg RTSP/1.0
CSeq: 1
Require: implicit-play
Proxy-Require: gzipped-messages
DESCRIBE rtsp://192.168.2.101:554/primary/mjpeg RTSP/1.0
CSeq: 2
SETUP rtsp://192.168.2.101:554/primary/mjpeg RTSP/1.0
CSeq: 3
Transport: RTP/AVP;unicast;client_port=8000-8001
PLAY rtsp://192.168.2.101:554/primary/mjpeg RTSP/1.0
CSeq: 4
Range: npt=5-20
Session: %sElméletileg ezután kellene, hogy küldje a stream-et, gondolom azon az UDP porton, amit server-nek megad (5004)
Visszaad egy URL-t is: rtsp://192.168.2.101:554/primary/mjpegstream=0;seq=0;rtptime=1197279900
Itt teljesen elakadtam, semmi infót nem találok a neten erről a részről.
A segítségeteket előre is köszönöm.
-
Gh0sT
addikt
válasz martonx #8494 üzenetére
Konkrétumok:
Első körben a NAV ÁFA alany adatbázisát szeretném letárolni egy táblában (2 millió cég). Adószám, cégnév, cím, akármi adatok. Ezt kellene hetente frissítenem. A forrás minden esetben a NAV hivatalos honlapja. A cél egy Access adatbázis egy táblája. Azonosítási alapnak az adószámot gondoltam.Az összehasonlítást, lekérdezéseket, frissítést és gyakorlatilag mindent egy kliens alkalmazás végezné, hogy ne terheljem feleslegesen az adatbázist. Az adatbázishoz csak akkor nyúlnék, ha egy rekordot frissíteni kell, vagy új rekordot kell hozzáadnom.
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
félisten
Mi a hipotezisem? Az, hogy sok Java-fejleszto a lambdak ellen van? Hat, szazalekos aranyra nem tudok tippet adni, de latom, ami a netes forumokon zajlik (nemzetkozieken is), es allitasom szerint sokkal kevesbe orul a Java-kozosseg, mint anno a C#-kozosseg. Ez egy korlatolt gondolat reszemrol?
while (!sleep) sheep++;
-
Gh0sT
addikt
Sziasztok!
Valószínűleg nagyon alap problémám van, ehhez keresnék optimális megoldást. Az elv érdekelne, nem forráskód.
Adott egy adatbázis tábla, benne mondjuk az alábbi mezők:
- Adoszam
- Cegnev
- Cim
- KapcsolattartoA táblában van 2 millió cégem.
Van egy másik táblám, ugyanilyen formátumban, de már frissebb adatokkal. Az a feladatom, hogy megkeressem az adószám alapján azokat a rekordokat, ahol frissítenem kell az első táblát. Ezen kívül ahol új adószámot találok, ott a céget adjam hozzá az első táblához. Hogy lehet ezt szépen, a lehető leggyorsabban megvalósítani?
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Cathfaern
nagyúr
Arra gondolok, hogy itt mondjuk 1-2 éves gyakorlati OCAML tapasztalatról van szó? Vagy értesz hozzá (tudod is bizonyítani pl. gyakorlésként írt rendszerrel) de éles rendszert még nem fejlesztettél? Vagy 3-4 éves tapasztalat + 1-2 éve működő éles rendszer? A "Junior" rész mindegyiket lefedi attól függően, hogy ki hogy értelmezi.
-
félisten
válasz Oppenheimer #8484 üzenetére
Nezd meg, hogy a Java topicban mi megy mar a lambdak korul is -- csomo Java fejleszto szerint atlathatatlan (?). Az async/await meg vegkepp sok lenne mar az absztrakciobol
@Cathfaern: hat, nemtom. Hogy lehet ezt specifikalni?
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz Oppenheimer #8482 üzenetére
Hat, meg a tranzakciók, rendes restart, rollback, stb.. A trükk az, hogy mutable dolgokkal működő nyelven ezt nem nagyon lehet rendesen megcsinalni.
Semelyik nyelvben nincs magic (bar most a C# 6.0 engedi a catch blokkban használni az await-et, na, az közel magic ).
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
Oppenheimer
nagyúr
lockmentes konkurens programozás tényleg elég jól hangzik. nem akartam tisztán funkcionális nyelvet tanulni még, de ha ilyen menő dolgokat tud a Clojure, akkor lehet inkább arra vetek majd pillantást.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
félisten
válasz Oppenheimer #8479 üzenetére
Total mas, mint az ML-alapu nyelvek. A Scala nem erolteti tul a funkcionalis hozzaallast. Hibrid nyelvkent szerintem a F# egy jobb konstrukcio, de masik okoszisztema, szal mindegy is. Az ipari alkalmazasai elsosorban a penzugyi teruleten jelentosek; bar egy jo baratom dolgozik HPC kornyezetben is Scalaval.
En sokkal erdekesebbnek tartom pl. a Clojure-t, ott vannak extrem eloremutato dolgok, mint pl. teljes lockmentes konkurens programozas STM-mel, meg ilyesmik.
while (!sleep) sheep++;
-
Oppenheimer
nagyúr
-
félisten
válasz Oppenheimer #8476 üzenetére
Szerintem eleg sok haszna van, de ha elsosorban latoteret szeretnel tagitani, akkor en nem Scala-t tanulnek, hanem valami erosebben funkcionalis nyelvet. JVM-en pl. Clojure, vagy esetleg valami ML-varians, F# mondjuk. Ha jo vagy OCAML-ben, akkor tudok mondani egy allast, ami juniorkent 80k fontot fizet evente, aztan ez mondjuk megduplazodik
A Scala az kicsit olyan, mint a C++, amiben tizenotfeleke paradigma lehet programozni.
while (!sleep) sheep++;
-
Oppenheimer
nagyúr
ha végre vége a vizsgáknak, szorgalmi időszak elején lesz egy kis időm valamivel foglalkozni. arra gondoltam elkezdek scalat tanulgatni. mennyi munkaerőpiaci/szakmai haszna lenne vajon, még ha később soha nem is használnám? amúgy érdekel az a terület ahol használják (komplex, elosztott rendszerek)
-
-
-
amargo
addikt
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Dinter
addikt
-
Fel-le nyilak + enter a billentyűzeteden esetleg? Én se egészen értem a problémát amúgy. Megnézheted még, mi változik, ha az Edit > Intellisense > Toggle completion mode-ot átbillented, hátha jobb lesz.
A másik kérdésre meg van parancs a context menüben: Open folder in File Explorer.
De valójában nem ezt akartad kérdezni, hanem hogy hogyan helyezhetsz el úgy egy fájlt a projektben, hogy az a lefordult program mappájába kerüljön automatikusan. Ezt úgy éred el, hogy behúzod a fájlt a projektbe, Properties, itt Build Action: Content és Copy to Output Directory: Copy if newer.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
Dinter
addikt
Épp ez az, hogy hiába nyomom a következő karaktert, nem egészíti ki automatikusan, hanem egérrel kell kattintgatni. Ha automatikusan kiegészítené, akkor narancsos lenne a háttere. VS újraindítása után megjavul, viszont elég zavaró.
Visual Studio 2010\Projects\projekt neve\gyakorlas\bin\Debug
Olyan gombra gondoltam, ami ezt a mappát megnyitja, hogyha pl szöveges fájlból akarok beolvasni, akkor ne kelljen elérési utat megadni, hanem oda berakom.
-
amargo
addikt
Na de a képen 4 ne-vel kezdődő szó van, gondolat olvasással találja ki, hogy biztos a new-t szeretnéd? Ehhez kell megnyomni az entert és akkor be is írja.
Az intelliSense elég sok minden figyel ezért ajánlotta fel Neked itt is a legjobb lehetőségként a new-t, azt most miért várod, hogy helyetted a kiválasztáson kívül még be is írja?ui: az előtte lévő kérdésed még ennyire sem tudom értelmezni. Esetleg kitudod fejteni, mit szeretnél?
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Dinter
addikt
Üdv!
Visual Studioban van olyan opció, amely megnyitja a projektet tartalmazó mappát, ahova pl. a szöveges fájlt kell betennem beolvasáshoz?
-
smallmer
őstag
sziasztok,
vannak itt közületek olyanok akik értenek az opengl programozáshoz? (c++) -
PumpkinSeed
addikt
(#8461) kispx, (#8462) martonx
Köszönöm a válaszokat, eddig a goDot-al küzdöttem, de annyira szegényes a dokumentációja, hogy bizonyos dolgokra egyáltalán nem találtam megoldást, ezért inkább hagyom is. A Unity-t kipróbálom, bár nem tudom egy beadandó erejéig érdemes-e C#-t áttanulmányozni.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
martonx
veterán
válasz PumpkinSeed #8459 üzenetére
Én a Unity-t ajánlanám, ismertségben, multiplatformitásban talán a legjobb. Viszont C# a nyelve, de ez végülis elég közel esik az általad preferált nyelvekhez.
Én kérek elnézést!
-
kispx
addikt
-
fatal`
titán
válasz PumpkinSeed #8459 üzenetére
Millió van, javahoz pl. libgdx, a C/C++ világot nem ismerem, de megnézheted pl. az SDL-t.
-
PumpkinSeed
addikt
Tudtok egy olyan game engine-t ajánlani, amivel 2D játékok készíthetők. Nem hátrány ha 3D-t is tud, a lényeg, hogy ismert legyen azaz tutorial, docs téren legyen egy kevés. Preferált nyelvek: Java, C, C++.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
nagyúr
válasz Brown ügynök #5600 üzenetére
Hopp, véletlen nyomtam, de akkor már hasznossá teszem a hozzászólást:
Kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok mindenkinek![ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz TedThomas #8453 üzenetére
Igen, de reménykedtem, hogy nem ez a GDscript az, mert ehhez elég szegényes a dokumentáció, illetve nekem kellő dolgok nincsenek benne a dokumentációba.
-
Ez a kérdés sokkal inkább a Weblap készítés topikba való.
-
fuze
őstag
Kedves fórumtársak!
Minimális html és css ismeretekkel rendelkezem. A referenciaoldalamat bár megírtam saját magam, egyetlen dologra képtelen vagyok. A thumbnail képek alatti részre szeretném felírni a munkák címét. Sajnos nem sikerül, a képkockák elcsúsznak.
Az oldalt sikerült reszponzívra elkészíteni, de valószínűleg emiatt nem lehet felírni a kívánt szövegeket.
Valaki tud ebben segíteni?
adms.hu | UI Designer
-
TedThomas
aktív tag
válasz PumpkinSeed #8452 üzenetére
Ami a FAQ-ban van az nem az jó?
-
PumpkinSeed
addikt
Tegnap olvastam egy cikket a GODOT-ról, amely egy játékfejlesztő felület. Olyan kérdésem lenne, hogy sehol nem találtam meg, hogy milyen programozási nyelvel dolgozik. Lehet, hogy én nem tudtam hol kell keresni, de nincs meg. Itt a hivatalos dokumentáció.
-
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Visszatérnék ehhez a problémához, ugyanis lassan aktuális lenne a beüzemelés. Anno kaptam egy CGI szkriptes javaslatot, de kutakodva egy kicsit rájöttem, hogy nincs normális CGI Wrapper AutoIt mellé, ezért más nyelvvel kéne megoldanom a szerver appot.
Kérdés, hogy melyikkel. Sok tapasztalatom nincs egyikkel se. A feladat nem lenne bonyolult, alkalmazásokat kellene megnyitni/elindítani különböző kapcsolókkal a megadott időpontokban, vagy a vezérlőappban történő gombnyomásra. Anno megoldottam mindent Linux alapon cron + bash szkriptekkel, de most át kell adnom a stafétát másnak, és ő nem ért ehhez, ezért merült fel az ilyen vezérlő elkészítése.
Szóval merre tudok elindulni ez ügyben?Köszönöm előre is a tippeket
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
plaschil
aktív tag
válasz sztanozs #8445 üzenetére
A motor 12 éves folyamatosan fejlődik, és teljes mértékben cégen belüli fejlesztés. Ez inkább csak nekem új, nem a cégnek. Nem erről szerettem volna véleményt cserélni, hanem a válaszod második feléről.
Én pályakezdő vagyok, és csak az ügyfél igénye miatt "értetlenkedtem". Bocsánat.
Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
sztanozs
veterán
válasz plaschil #8444 üzenetére
...ez egy nagyon egyedi motorfejlesztés. - ActiveX vagy Java vastagkliens? Amúgy meg
Miért kell "nagyon egyedi motort" fejleszteni, ha van kismillió szabadon felhasználható, avgy alacsony liszenszdíjú modul? Gondolom fizettek is érte, nem puszira készült - szóval pont ilyeneken nem kellett volna spórolni.
[NAGYON OFF]Pont az ilyen garázsmegoldások miatt szívnak a kollégáim is nap mint nap... Nagyon nem szeretem.[/NAGYON OFF]... találkozott-e már valaki olyan igénnyel, hogy egy "vastagkliens"-hez hasonló cucc dobja ki a user-t, aki amúgy win authentikációval van belépve. - Igen. Ez egy gyakori elvárás ebben a szakmában (ha bizonyos piacokra dolgozik az ember). Ki kell dobni egyszerűen a usert egy "User has been logged off" ablakba. Újraindítás vagy login gomb újbóli megnyomása után újra bejelentkezik a felhasználó ha még mindig jogosult. Integrated authentication-nél sok eleje nincs, de pl jól jön, ha egy felhasználót kitiltanak AD-ból (vagy szimplán elveszik a jogát) és mire visszaér a HR megbeszélésről, addigra nem tud már bejelentkezni a programba (ha pl a screensaver nincs bekapcsolva).
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
plaschil
aktív tag
Sajna nem cookie-ban van tárolva, hogy be van-e lépve vagy sem, ez egy nagyon egyedi motorfejlesztés.
Igazából böngészőben fut, de nem webes alkalmazás.
Tehát tekinthetünk rá úgy, mint egy "vastag kliens". Szóval, ha win authentikációval beléptetünk egy user-t az alkalmazásba, egyáltalán van-e értelme a kijelentkezésnek? Szerintem egyáltalán nincs, hiszen a "session" addig él, amíg a user be van jelentkezve a win-ba.Igazából az érdekelne, (így napközben lehet jobban meg tudom fogalmazni mint este ), hogy találkozott-e már valaki olyan igénnyel, hogy egy "vastagkliens"-hez hasonló cucc dobja ki a user-t, aki amúgy win authentikációval van belépve.
[ Szerkesztve ]
Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
sztanozs
veterán
válasz plaschil #8441 üzenetére
Timeout-ot kell beállítani az webalkalmazás session kezelésében - ahogy martonx is írta megoldható ez bármilyen módon...
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
martonx
veterán
válasz plaschil #8441 üzenetére
Az ügyfélnek van igaza, akkor is ha baromságot kér. Feltételezem egy cookival van megoldva az eltárolása annak, hogy belépett valaki. Ebben az esetben amikor először megkapja a cookie-t, annak csak X perces lejárati időt kell adni, így a rendszer mindig ki fogja dobálni a usert, miután a cookie-ja lejárt.
De nyilván még kismillió megoldás létezhet.Én kérek elnézést!
-
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
A cégnél benn egy olyan problémával (?) találtuk szembe magunkat ami a következő. Adott egy böngészőben futó alkalmazás, ami Windows autentikációval automatikusan (az oldal megnyitásakor) belépteti az éppen a Windows-ba bejelentkezett user-t.
Az ügyfél viszont kitalálta... hogy dobja ki a user-t bizonyos idejű inaktivitás után.
Ki találkozott már hasonló kéréssel és mi volt rá a megoldása?
Bennünk az merült fel, hogy egyszerűen záródjon be az alkalmazás, de az milyen hülyén néz már ki. Kijelentkeztetni meg nem sok értelme van, hiszen azon a gépen csak ő fog tudni belépni, addig amíg ő van belogolva a Windows-ba. Már ha egyáltalán sikerül megoldani, hogy úgy legyen kijelentkezve, hogy közben be van jelentkezve az OS-be.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz csabi94 #8438 üzenetére
Tarold CSV-ben a telefonszamokat. PS-ben van olyan cmdlet, hogy Import-Csv meg Export-Csv, az esetleg jo lehet arra, hogy ird-olvasd.
A menuvel meg igy kezdhetsz valamit:
$title = "Phonebook"
$message = "Menu"
$add = New-Object System.Management.Automation.Host.ChoiceDescription "&Add", `
"Add new phonebook entry."
$list = New-Object System.Management.Automation.Host.ChoiceDescription "&List", `
"List all entries."
$search = New-Object System.Management.Automation.Host.ChoiceDescription "&Search", `
"Search among entries."
$delete = New-Object System.Management.Automation.Host.ChoiceDescription "&Delete", `
"Delete from entries."
$exit = New-Object System.Management.Automation.Host.ChoiceDescription "&Exit", `
"Exit."
$options = [System.Management.Automation.Host.ChoiceDescription[]]($add,$list,$search,$delete,$exit)
do
{
$result = $host.ui.PromptForChoice($title, $message, $options, 4)
switch ($result)
{
0 {"Add"}
1 {"List"}
2 {"Search"}
3 {"Delete"}
4 {"Exit"}
}
}
while ($result -ne 4)Ez igy fog kinezni:
PS C:\tmp> .\telkonyv.ps1
Phonebook
Menu
[A] Add [L] List [S]Search [D] Delete [E] Exit [?] Help (default is "E"): ?
A - Add new phonebook entry.
L - List all entries.
S - Search among entries.
D - Delete from entries.
E - Exit.
[A] Add [L] List [S] Search [D] Delete [E] Exit [?] Help (default is "E"):
Exit[ Módosította: doc ]
while (!sleep) sheep++;
-
csabi94
őstag
Sziasztok!
Ebben tudna valaki segíteni? Ezt kéne megcsinálnom, és neki sem tudok állni.
[link][ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Shrike7973 #8436 üzenetére
Hasonló dolgokon gondolkodom én is. C++t kedvelem, és nekem is abban van kis munkatapasztalatom, de én audio codec-ekkel foglalkoztam, meg Inteles library-kkel. Tényleg rengeteg C++ állás van, de akkora a különbség közöttük, hogy nem olyan sima az átjárás közöttük, mint más nyelveknél. Ha megtanulok modern Java frameworköket és toolokat profin használni, akkor azt hiszem jóval több állás közül választhatok később, mintha elmélyülnék a codecek világában. Valószínűleg te is így járnál a GUI fejlesztéssel. Elég megnézni ezt az álláshirdetést. Ha elmélyülsz az itt felsorolt területek egyikében, nem fogsz automatikusan érteni a többihez is, így ha álláskeresésre kerülne sor, vagy találsz ilyen területen betöltetlen állást, vagy nem. Azt a következtetést vontam le, hogy a C++ a nagyon vakmerő embereknek való, akik a mának élnek.
-
Shrike7973
senior tag
válasz Shrike7973 #8435 üzenetére
Kicsit átgondoltam a saját kérdésem, és átfogalmazom. Egyelőre úgy gondolkozom, hogy általános szoftverfejlesztésből szeretnék megélni. A platformfüggetlenség szerintem ilyen körben előny. Az egyetemen Java, C++, és C#-ból is kaptunk egy kezdő hozzáértési szintet, én viszont úgy érzem, hogy versenyképes szinthez választani kell egyet, amiben elmélyül az ember. Jelenleg C++/Qt-ban dolgozom egy projekten, és a munkát, továbbá a vizuális eredményt élvezem (a választást mondjuk nagyban befolyásolta az, hogy egy speciális, C-ben megírt könyvtárt választottunk alapnak). A kérdés az, hogy abból a tényből fakadóan, hogy előreláthatólag sokáig a C++ világában fogok mozogni, keletkezhet-e az munkakeresés során károm. Márpedig keletkezhet, hogyha jóval nagyobb eséllyel kapok majd állást Java fejlesztőként, mert az a trend. Sokan azt mondják, hogy a nyelvek, az eszközök ismerete marginális, mert 2 hét alatt "meg lehet tanulni" egy újat. Lehet kezdő vagyok (vagy mentálisan nem elég kompetens), de én úgy gondolom, hogy bár az alapokat valóban hamar el lehet sajátítani, de ahhoz a kijelentéshez, hogy én például profi C# fejlesztő vagyok, szerintem jóval több idő kell (állási szempontból mondhatom azt, hogy amíg egy junior fejlesztőből senior lesz?). Eddig elhangzott egy olyan válasz, hogy C++ állásból rengeteg van. Ez azt jelenti, hogy az egyetemről kikerülve, ha a legtöbb tapasztalatom a C++ nyelvhez, és annak környezetéhez (eszközeihez) köthető, akkor nyugodt lehetek az elhelyezkedésemet illetően? Ha erre a válasz nemleges, akkor felelősséget kell vállalnom, és más irányban is párhuzamosan képeznem magamat.
[ Szerkesztve ]
-
Shrike7973
senior tag
Nem feltétlen UI-t akarok fejleszteni. Csak például az egy éves tapasztatom is csak CLI eszközök fejlesztéséről szólt, ezért gondoltam egy kicsit jobban elmélyülök UI fejlesztésben is, így adta magát a Qt. És hát eléggé megszerettem, nem is számítottam arra, hogy egy darab memóriamenedzsment sort nem kell írjak. Csak mostanában azon gondolkozom, hogy nem megyek mesterképzésre (legalábbis pár év munkatapasztalat szerzés erejére elhalasztom), és emiatt kevesebb időm van megtalálni a specifikus céljaimat, az identitásomat. Továbbá az jutott eszembe, hogy talán rossz úton járok, ha a saját ízlésemet akarom egy üzletben erőltetni. Szóval ezt akartam megbeszélni veletek, hogy mondjak le a saját igényeimről, vagy tartsak ki mellette? Mert ha így munkanélküli leszek, annak nincs sok értelme. Továbbá van-e létjogosultsága olyan gondolatnak, hogy esetleg a Qt/C++ fejlesztő értékes lehet a piacon, mert az átlag nem azzal foglalkozik. Mert én ezt is sokáig érvként használtam.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Shrike7973 #8433 üzenetére
Szerintem Qt-s allasbol nincs annyira sok, de C++-bol rengeteg van. Kifejezetten UI-t akarsz csinalni?
while (!sleep) sheep++;
-
Shrike7973
senior tag
Magyarországon jelenleg a C++/Qt fejlesztők mennyire keresettek? A környezetemben (egyetemi alapképzés) az átlag hallgató Java/C# irányba megy (mármint általános célú szoftverfejlesztő témában). Nekem eddig van 1 éves C++ munkatapasztalatom, plusz jelenleg elkezdtem cikkírás céljából egy doktorandusszal egy C++/Qt projektet. Nekem filozófiai okokból nagyon szimpatikus a cross platform fejlesztés (Ubuntu-t, Windows-t is használok), de emiatt nem szeretnék munkaszerzési nehézségekbe ütközni . Persze, Java is cross-platform, de nem ad natív megjelenésű alkalmazásokat. Stackoverflow-n utánaolvastam egy kicsit ennek, és nem olyan rózsás a helyzet, mint azt én elképzeltem (példa).
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok,
Meg szeretném kérdezni, hogy nem tervez valaki Amazon-ról O'Reilly könyveket rendelni? Én tervezek kettőt venni, de ennyinél még pont úgy vagyok, hogy a szállítással, vámmal együtt pont ott vagyok mintha itthon venném jó drágán :/ Ha a postaköltség+szállítási költség harmadolódna, negyedelődne akkor már lehet megérné külföldről rendelni.
Pl. Functional Javascript amazonon $21.77 5.475 HUF, itthon ugyanezt 8.000-ért találtam meg.
Üdv
-
amargo
addikt
Hi!
regex-es kérdésem lenne, van egy számsorozatom:
pl 123 vagy 4567
Ezt szeretném felbontani két csoportra (csop1, csop2) úgy, hogy min 3 számjegyet kell tartalmazni és az utolsó két számjegy a csop2, a maradék pedig a csop1 lesz:
csop1: 1
csop2: 23csop1: 45
csop2: 67valami ilyesmi csak itt a csop1-ből ki kellene vonni a csop2 tartalmát..
(?<csop1>\d{3,}(?<csop2>\d{2}))hmm, vagy csak lekezelem a programba, hogy a csop1-ből a csop2 exclude-om.
[ Szerkesztve ]
-
válasz TedThomas #8424 üzenetére
Windowson tényleg bukó, de az említett virtuális OSX mellett még olyat is csinálhatsz, hogy Linuxon belövöd a környezetet, az androidos változatot helyben, az iOS-est pedig a PhoneGap Build szolgáltatással csomagolod be.
Egyébként az elmúlt másfél hétben pont Ionicoztam, és szerintem elég jól fel tudtam tolni a szintet. Az app egy offline is működő wikiszerűség, az alapja CouchDB szerveroldalon és PouchDB a mobilon. A live szinkronizálás kegyetlen jó dolog.
-
beleszólok
senior tag
Nem a szoftver a lényeg, csak tanulgatok. Próbálom pótolni az elmúlt húsz évet
Igazából csak "ötletelgetek", hogy hogyan is lenne érdemes összerakni egy olyan szoftvert, aminek a feldolgozó és UI része bármikor cserélhető.
Az eredetileg tervezett funkcionalitást egy kb ötven soros python szkriptbe sikerült belezsúfolni.(Nem "annyira", hanem egyáltalán nem vagyok tapasztalt. Valaha programozó voltam, de azt a munkát manapság code monkey-nek nevezik, tervezéssel sosem volt dolgom.)
Zeromq-t nézegettem, de az már az ágyúval verébre kategóriának tűnt. Majd megnézem újra.
[ Szerkesztve ]
Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
félisten
válasz beleszólok #8418 üzenetére
Teljesen overengineeringnek hangzik (foleg, hogy lathatoan azert _annyira_ nem vagy meg tapasztalt fejleszto), de ha ez kell, akkor par lehetoseg:
- http://zeromq.org/ --> ez nagyon gyors platform- es nyelvfuggetlen MQ implementacio
- a feldolgozo-resz siman egy webservice-en keresztul kommunikalwhile (!sleep) sheep++;
-
beleszólok
senior tag
Amíg közös nyelvet használok, addig talán működik is - bár az alap eleve multiprocessz felépítésű.
De olyan elképzelésem volt, hogy az adatgyűjtést első menetben pythonban írom, de GUI-t esetleg javaban vagy PHP-ben. Emiatt kellene valami, ami nem csak adott nyelven működik, mint a python threading.Queue.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
félisten
válasz beleszólok #8416 üzenetére
Rosszul emlekszel az IPC-re.
Ha helyben akarod csinalni, akkor ne IPC-zz, marhasag. Csinalj egy library-t, ami feldolgoz, es csinalj egy UI-t, ami a libet hasznalja; tok feleslegesnek tunik ket processzbe rakni.
while (!sleep) sheep++;
-
beleszólok
senior tag
Mihez képest?
Processzor stackre úgy emlékszem, nem illik 100MB-okat pakolni, sűrű, tömött sorokban.
Igen, tudom, hogy nincs sok közük egymáshoz. Viszont valami halvány emlékem van a régmúltból, hogy az ipc csak apró üzenetek továbbítására való.És igen, egyelőre úgy tervezem, csak lokális processzeket szeretnék kiszolgálni.
Abból is csak egyet, nem akarok komplett szerver szoftvert gyártani.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz beleszólok #8414 üzenetére
100 MB az nagyobb adatmennyiseg? WTF?
A logfaljos kerdesed tulsagosan altalanos. Csak helyben szeretned elvalasztani a feldolgozast a megjelenitestol? Vagy kulon gepen futna a parszer es az UI?
while (!sleep) sheep++;
-
beleszólok
senior tag
OK, rosszul kérdeztem, kicsit szétszórt vagyok: az érdekelne valójában, hogy nagyobb adatmennyiség továbbítására illik-e használni (nagyobb alatt 10-100MB-okat értek) vagy ilyesmire nem szokták használni?
A másik, ehhez kapcsolódó dolog: mi van, ha egy platformfüggetlen alkalmazást akarok írni, aminek elvben ki kellene szolgálnia PHP, Java, Python stb. frontendeket is? Mit lehet erre használni, ami még nem ágyúval verébre kategória? (fel akarok dolgozni logfájlokat, de a megjelenítést szeretném teljes mértékben leválasztani a tényleges feldolgozásról)
A POSIX queue már eleve ott elvérzik, hogy egy alapkiépítésű windows-on (tudtommal) nincs ilyen - így a POSIX már csak érdekességképp jön szóba.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
félisten
válasz beleszólok #8412 üzenetére
A posix mq az gepen beluli kommunikaciora valo. Kepzeld el ugy, mint egy named pipe egy csomo extra szolgaltatassal.
while (!sleep) sheep++;
-
beleszólok
senior tag
Tudja valaki, hogy a POSIX message queue mire használatos?
Feltételezem, egyéb célja van, mint mondjuk a Websphere MQ-nak vagy a BEA MessageQ-nak.
(nem az érdekel, hogy egy message queue mire való, hanem konkrétan a POSIX-os megvalósítást mire szokás használni, milyen jellegű/méretű üzenetek közvetítésére használják)[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
- Mi a női programozó rémálma?
- ???
- Végtelen ciklus.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, kereszt poszt (linux topikból) [link]
TL;DR távoli gépen lévő fájl szerkesztése desktopon editorral, hogyan?
-
McSzaby
őstag
válasz beleszólok #8405 üzenetére
pffff... király vagy, ez így király lesz, nagyon szépen köszönöm!
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
McSzaby
őstag
-
beleszólok
senior tag
válasz McSzaby #8402 üzenetére
http://stackoverflow.com/questions/8481345/perl-split-and-regular-expression
Esetleg ezt nézd meg, hátha segít.
Kicsit később talán tudok valami konkrétabb tippet is, de ahhoz elő kell szednem a perl ismereteimet, ami már bányászati módszereket igényel.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
segítséget kérnék Perl-ben, illetve regexben inkább.
Adott egy apache error log bejegyzés.
Pl.:
[Mon Nov 24 20:27:00.980961 2014] [auth_digest:notice] [pid 1486] AH01757: generating secret for digest authentication ...Ezt a sor szeretném split-tel, vagy bármivel, de elemekre bontani. Elég kezdő vagyok Perl-ben, ezért is írom ezt a scriptet, hogy gyakoroljak.
Amit szeretnék -> ezt a sort szeretném úgy felbontani, hogy az elhatároló karakter tulajdonképpen a []-rész legyen. Tehát elindul [ -jellel, utána jöhet bármiből,bármennyi és a "string", változó vége ]-jel legyen.
Ebben az esetben szeretném úgy darabokra szedni, hogy utána berakhassam egy-egy változóba őket és tudjak velük játszani.
Amit eddig összehoztam az elég sovány.
$file="/root/error_log";
open(LOGFILE, "<", "$file") or die "cannot open < file: $!";
foreach $line (<LOGFILE>) {($date, $warn, $pid ) = split(/????/,$line);
}
print $date, "\n";
print $warn, "\n";close(LOGFILE);
Lényegében azt szeretném elérni, hogy blokkokként tudjam kezelni az egyes információkat. A splitnél akadtam el, azért van ott a rengeteg kérdőjel.
Tehát ez jöjjön ki a végén.
$date = Mon Nov 24 20:27:00.980961 2014
$warn = auth_digest:notice
$pid = pid 1486
$x = többi mondat rész...Ebben tudtok segíteni? Mindenképp Perlben szeretném, mert ezt szeretném gyakorolni.
Nagyon szépen köszönöm előre is!
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hardcore café
- LED világítás a lakásban
- LEGO klub
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Drasztikusan megváltozhat az iPhone 17 Pro, itt az első fényképes bizonyíték
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest