Hirdetés
- ASUS notebook topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scrye
csendes tag
Definiálnátok nekem ezeket a fogalmakat? Lehetőleg egyszerűben és pár soros definíció legyen,tevékenység,feltétel,1 águ 2 águ több águ elágazás, elöl tesztelö hátul tesztelö, növekvényes ciklus, ciklus
változok ,folyaatábrája,változók foly.ábrája -
amargo
addikt
válasz MasterDeeJay #6198 üzenetére
"Lényege hogy aszinkron csinál pinget, nem kell megvárni az eredményt hanem egyszerre többet csinált több szálon."
Parallel is végezhetnéd ezt a folyamatot, az async pattern a responzivitásért felel.
Tehát az aszinkron az aszinkron nem többszálú. pl PLINQ
Az Async CTP egy nyelvi segítség, hogy megjelölheted a metódusaidat - persze ez sem teljes megfogalmazás.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Köszi!
Maradt a pingelés, találtam egész jó kódot rá. [link]
Leírom hátha másnak is kell. Lényege hogy aszinkron csinál pinget, nem kell megvárni az eredményt hanem egyszerre többet csinált több szálon. Így az egész tartományt egyszerre pingelem. Feltétele minimum VS2010 SP1 és Async CTP sp1 , persze nekem valamelyik windows frissítés hiánya miatt nem ment fel az async ezért az egészet lecserélem VS2012-re.
Aztán rájöttem hogyha egy gépet kijelölök akkor is nézze meg az állapotát, így nem kell gyakran pingelni mindent.
Fileshare is jó ötlet, de van pár speckó eset (pl: win7 hálózatfelderítés off) amikor nem megy viszont mégis elérem a gépet más módon (TV/VNC). -
amargo
addikt
válasz MasterDeeJay #6194 üzenetére
Ha nem telepíthetsz rá management agent
Primitív, hogy ping-ed, de más is ezt fogja csinálni..
Ping class
Van callback függvénye.
Viszont a gépen be kell állítani, hogy válaszoljon.Esetleg primitív ötletek:
file share-t végig nézni, de ehhez is beállítás kell a gazda gépen.
Esetleg a dhcp címtárat nézegetni.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
válasz martonx #6195 üzenetére
Nem nyert! Ezeket már végigjártam. Igazán segítőkész vagy!
Az a gáz hogy az active szóra az active directory jön ki googléból . Eddig én is eljutottam, rengeteg példa van hogyan kell magát az egész active directory-t kilistáz.
Nekem a már kész listát kellene végignézetnem hogy melyik gép ad választ. Ehhez keresgélek megoldást, bár eddig többszálú pingelést látom jónak. -
martonx
veterán
-
Hali mindenkinek!
Egy progit írok amihez kell hogy kilistázzam az összes tartományban lévő gépet. Ez idáig megvan, csak azt kellene megcsinálnom hogy meg tudjam állapítani azt hogy a gépekből melyik van bekapcsolva.
A jelenlegi kóddal olvastatom be a tartományt:
Public Function GetComputers() As String
folista_listbox.Items.Clear()
allapotjelzo.Text = "Domain Beolvasás"
Me.Cursor = Cursors.WaitCursor
Dim domainEntry As DirectoryEntry = New DirectoryEntry("WinNT://" + tartomany)
domainEntry.Children.SchemaFilter.Add("computer")
For Each computer As DirectoryEntry In domainEntry.Children
result = computer.Name & Environment.NewLine
allapotjelzo.Text = "Domain Beolvasás kész!"
allapotjelzo.Text = result & " Hozzáadva"
folista_listbox.Items.Add(result)
allapotjelzo.Text = folista_listbox.Items.Count & " gép a listában"
Next
Me.Cursor = Cursors.Default
Return result
End FunctionA kérdésem az lenne hogy milyen módon állapíthatom meg hogy melyik gép van bekapcsolva a tartományban? Pingre gondoltam de nem találtam elég gyors megoldást rá (10 percenként végigpingelni több mint 200 gépet sztem gáz lenne), esetleg tudná-e valaki hogy a DirectoryEntry-ben van-e valami aktív gép jelző az is jó lenne.
Korábban igen primitív módon oldottam meg és nem is működött jól. (meg kellet várni az eredményt, valamint az offline gépeket nem kaptam meg, és a beolvasás pillanatában sem volt teljesen friss a lista)
netexe = "C:\Windows\System32\net.exe"
Me.Text = "domain beolvasás"
Me.Cursor = Cursors.WaitCursor
Dim shellink As String
shellink = "cmd /c " & netexe & " view > " & geplistatxt(Ja és ez Visual studio 2010, VB.NET)
[ Szerkesztve ]
-
Szerkesztettem az előzőt a véleményemmel a végén.
Plusz meditáltam még egy kicsit, a Mapen kívül használhatsz még enumokat is (a végeredmény azonos: 1 command = 1 enum érték), a névfeloldást meg a Mapben keresés helyett az enum osztályod valueOf metódusával végzed.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
MODERÁTOR
válasz Jim Tonic #6190 üzenetére
Nem. Van egy statikus osztály ami parancsfeldolgozóként üzemel. Most egy statikus HashMap ban tárolom, "kulcs" → "érték" alapján, hogy milyen parancsra mit csináljon. Nem tudom így érthetőbb-e! Case-zel is lehet ilyet?
Szerk.: Karma! Köszi! Pofonrúgást? Na akkor hogyan kéne megoldani? Csak a lustaság és az egyszerűség miatt szeretném így megoldani!
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Reflexió a barátod.
Íme egy példa:
public class ReflTest {
public static void fapapucs() {
System.out.println("FAPAPUCS!");
}
public static void hello(String name) {
System.out.println("Hello " + name + "!");
}
public static void main(String[] args) {
try {
ReflTest.class.getDeclaredMethod("fapapucs").invoke(null);
ReflTest.class.getDeclaredMethod("hello", new Class[] { String.class }).invoke(null, "mobal");
} catch (Exception e) {
// TODO Auto-generated catch block
e.printStackTrace();
}
}
}Direkt beraktam egy paraméter nélküli, és egy paraméteres metódust is - a getDeclaredMethodnál és az invoke-nál is passzolnia kell a típusoknak.
És egyébként ha nincs nagyon jó indokod erre, pofonrúgást érdemel egy ilyen megoldás Olyan sok szebb alternatíva van a parancsfeldolgozóra is... Például a Command tervezési minta: a Mapben nem stringeket tárolsz értékként, hanem egy megadott (feldolgozó) interfészt megvalósító objektumokat.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem! Hogy lehet Java-ban megoldani, hogy egy statikus osztály statikus függvényéből meghívjak egy másik, statikus függvény, aminek a nevét egy változóban tárolom. Gyakorlatilag dinamikusan szeretném hívni a metódusokat változónév alapján!
Köszi!
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Xe3
csendes tag
válasz Sk8erPeter #6183 üzenetére
Köszi a segítséget!
Ők tudnak írni progit androidra? -
Xe3
csendes tag
válasz Sk8erPeter #6183 üzenetére
Tényleg jó dolga van
Nem arra kell, hogy minden mozdulatát felügyeljem. Igazából arra kell, hogy konkrétan egy-két telefonszámot tudjak nézegetni. Van pár rosszarcú haverja... -
Sk8erPeter
nagyúr
"Bármilyen megoldás érdekel, mert figyelemmel szeretném kísérni a gyerek mobiltelefonját."
Milyen jó dolga van a gyereknek...===
(#6180) Vasinger! :
C programozás topic===
(#6181) Benceee14 :
JavaScript topicSk8erPeter
-
válasz Benceee14 #6181 üzenetére
Mutathatnál egy teljes példát egy ilyen weboldalról, amit így összeraktál.
Erre nagyon jó a pastebin.com.Kicsit elavult egyébként ez a kereted, a HTML5 óta jóval egyszerűbb a fejléc. De ez nem hiszem hogy gondot okozna.
Amúgy meg ha csak kísérletezni akarsz JavaScriptben, sokkal egyszerűbb a jsfiddle.net használata. Csak a megfelelő dobozba be kell írnod a HTML darabokat (nem kell fejléc! csak a fontos body-elemek), a CSS kódot, alulra meg a JS-t. A JavaScript topikban is folyamatosan ezt javasoljuk mindenkinek. Nem utolsó sorban azért, mert futás közben látjuk a problémás kódot, és ki is tudjuk helyben javítani akár.
Maga a játék nem nagy kaland, kell egy véletlenszám-generátor, kezelned kell a kattintást, meg ki kell találnod hogy szeretnéd megjeleníteni az egészet. Pár színezett divvel össze lehet tákolni, az előző tíz percben ezzel szórakoztam, de nem osztom meg még Majd ha előrejutottál (meg elkészítettem).
Ja és igen, a JavaScript topik a megfelelő hely.
[ Szerkesztve ]
-
Benceee14
csendes tag
Sziasztok!
Egy nagyon alap Java Script program megírásában tudna valaki segíteni?
Annyira gondoltam, hogy az "itt a piros hol a piros?" játékot eleveníteném fel, de ez JavaScriptben nyilván csak egy 1/3 eséllyel ellátott kitalálós játék. Viszont fogalmam sincs hogy hogy kezdjem el, pedig kezdtem azt hinni, hogy megtanultam a JS alapjait...Illetve bármilyen scriptet 'ellopok' a netről, hiába teszem be a HTML fájlomba, a böngésző(Firefox) valamiért nem futtatja abszolút, mi lehet a hiba?
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"/>így kezdek minden HTML fájlt, és utána a body part után a scriptet így adom meg:
<script type="text/javascript">
és le is zárom nyilván, mégsem futtat semmit :S Pedig elvileg működniük kéne.Légyszi segítsen aki tud, köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
C-ben szeretnék egy menüt csinálni az alábbi módon:
1. menü opció 1
2. menü opció 2
....
....
stb.Tehát az adott szám lenyomásával válassza ki a menüpontot a program. Viszont ha kiválasztja az egyik menüpontot a felhasználó, akkor törölje ki a képernyőt és ha lehet ne kelljen entert nyomnia.
Ezt meg lehet oldani valahogy econio.h nélkül? Ha igen, hogyan?
-
Xe3
csendes tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Tudom, hogy egy hajszálnyit off a topic, kérlek nézzétek el nekem.
Hajnali 2 óta keresek olyan programot androidra amivel meg lehet nézni a kitörölt SMS-eket. Az is jó, ha folyamatosan fut a háttérben és automatikusan lement minden bejövő és kimenő SMS-t egy txt fájlba az SD kártyára. Névnek mondjuk a dátum+idő+fogadó/küldő lenne, tartalomban pedig az SMS és a hozzá tartozó adatok.
Bármilyen megoldás érdekel, mert figyelemmel szeretném kísérni a gyerek mobiltelefonját. Láttam sok spyware programot, de azokat túlzásnak tartom. -
xxSanchez
őstag
válasz mate0314 #6175 üzenetére
Még mindig nem tudom, hogy értesz-e a c#-hez vagy teljesen értelmetlenül csinálom.
Ez a program lekéri a felhasználónevet majd beírja ide egy txt-be: C:\Users\felhasználónév\AppData\Roaming
Miután ez megtörtént kicsomagol magából egy másik programot ami elindul és törli azt ami kicsomagolta, tehát a telepítőt. Ellenőrzi az appdata-ban található felhasználónevet és összeveti a jelenlegivel. Amennyiben egyezik van joga olvasni a felhasználónak a PDF-et.
Itt van a projekt: Letöltés
Más ötletem erre az egészre már tényleg nincs.
( lehet van benne hibás rész, így háromnegyed 4-kor már nem egyszerű )
[ Szerkesztve ]
Heyho.
-
mate0314
aktív tag
válasz xxSanchez #6174 üzenetére
mondjuk pdf vagy world dokumentum, tehát másolni lehessen belőle, de egyszerre maximum csak 1 oldlat.
Az viszont fontos lenne, hogy egy sima júzer is meg tudja csinálni. De ne tudja tovább adni. Tehát neki jó lenne hogy mással megossza, de nekem nem...
Nem tudok belenyúlni senki gépébe, hogy majd én felrakom és nesze használd.
Például ha leheséges: Ezért lenne jó egy telepítő ami ha kicsomagolja magát akkor törlődik és elhelyez máshol egy file-t ami nélkül nem indul és ugye ha valaki az alap progit másolja ne tudja használni...
-
xxSanchez
őstag
válasz mate0314 #6173 üzenetére
Nem adtál meg valami sok infót, de itt van egy egyszerű megoldás c#-ben.
Van egy kód amit megadsz annak az embernek akivel meg szeretnéd osztani a dolgodat, elindítja az appot majd kéri a kódot. Beírja amennyiben a kód megfelelő kap engedélyt a fájl megtekintéséhez. Arról viszont semmit nem írtál, hogy milyen formátumról van szó így nem tudtam tovább csinálni.
Itt van teljes projekt, ha érdekel: Letöltés
Teszt programot a bin\Debug mappában találsz és 1111111111111111 a kód.
string kulcs = "1111111111111111";
string bevittadat;
private void gomb1_Click(object sender, EventArgs e)
{
bevittadat = kodbox1.Text + kodbox2.Text + kodbox3.Text + kodbox4.Text;
if (kulcs == bevittadat)
{
MessageBox.Show("A kód helyes");
// kapsz engedélyt
}
else
{
MessageBox.Show("A kód helytelen");
// nem kapsz engedélyt
}
}[ Szerkesztve ]
Heyho.
-
mate0314
aktív tag
de nem lehet ilyensmi programot csinálni?
-
-
mate0314
aktív tag
Üdv! Lehet hogy nagyon rossz helyen járok, de nem tudom hogy hol induljak el... Ha esetleg tud valaki egy fórumot ahol nagyobb esélyem van a sikerre kérem ne habozzon!
Kicsit hosszú lesz mire leírom...
Tehát, van egy eszmei értékem, amit szeretnék digitális formában rögzíteni. Namármost, ennek szerenék egy védelmet.
Ez egy több száz oldalas iromány képekkel tűzdelve.Amit szeretnk elérni:
Akinek odaadom, gond nélkül olvasgathassa. viszont esetleg akinek tobábbküldi, az ne tudja megynitni. Nem programozót kell kicselezni hanem átlag usert.
Viszont! Nem baj, ki tudja másolni a tartalmat az aki olvassa, a lényeg, hogy csak küldön oldalanként tehesse meg. printscreen se baj, valamint nyomtatás se gond ha lehetséges! Tehát ha valaki le akarja másolni, az dolgozzon meg vele!
Arra gondoltam, hogy esetleg lehetne valami telepítője, ami elhelyez egy file-t a gépen és ha látja a program akkor meg tudja nyitni a dokumentumot, ha nem akkor nem! Ugye ehhez kell egy telepítő ami install után eltünteti magát.
Ez megoldható? vagy esetleg tudtok jobb megoldást?
[ Szerkesztve ]
-
zsolt13
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan scriptre lenne szükségem, ami előálít egy listát a magyar vasútállomásokról és a hozzájuk tartozó koordinátákról. Bármilyen nyelven megfelel, de c#-ban szeretném felhasználni.
Találtam egy elvira api-t de nem tudom működésre bírni, és ahogy nézem nem is tudnám egyszerűen lekérni azt a listát ami nekem kéne! (https://bitbucket.org/oroce/elvira-api/wiki/Home)(Bármilyen ötlet jól jön, de egyszerű megoldást szeretnék, nem olyat, hogy egyesével leveszem az állomásokat valahonnan aztán kikeresem a koordinátákat)
köszi,
dondzso -
xxSanchez
őstag
Sziasztok!
Ha aktiválom Windows 8-on a Fejlesztői Licenszet akkor milyen változások fognak történni? Vagy ugyanúgy marad rendesen Pro verzió stb?
A Visual Studio és a Windows 8 sem virágbolti verzió.
Heyho.
-
rijaszabo
csendes tag
válasz Peter Kiss #6164 üzenetére
Rendben, köszönöm mindenkinek!
Megpróbálom még a leírtak alapján, remélem sikerül.
Köszi!f&e 6
-
Peter Kiss
őstag
válasz rijaszabo #6157 üzenetére
Nem determisztikus fájlelérést kell használni, ha nem akarod mutogatni az útvonalat, pl.:
http://www.domain.com/files/file_neve_54sad54sdffresr6456.jpg
És itt igazából lehet az útvonala pl. ez: http://www.domain.com/upload/akarmi/20120513/file_neve_54sad54sdffresr6456.jpg
Az egészet meg lehet bolondítani a módosított fájlnévvel (a fájlt lemented X néven, de társítasz mellé egy alias-t), de ami fontos, hogy IIS-sel le kell tiltani a fájlok kiszolgálását (ASP.NET oldalon TransmitFile-lal lehet ügyesen kiszolgálni a fájlkéréseket).Ha nem szeretnéd, hogy hozzáférjenek, akkor a többiek már elmondták, hogy autentikációt és autorizációt kell beépíteni.
-
nagyúr
válasz Sk8erPeter #6162 üzenetére
Lehetséges, amikor én ezeket használtam (talán 8 éve), még így csináltam. Azóta teljesen másfelé mentem, már nem követem. A második nekem is le volt mentve, nem is figyeltem. Szombati munkakezdés.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Jim Tonic #6158 üzenetére
A language="javascript" már NAGYON régóta deprecated. onMouseOver, onMouseOut attribútumok helyett érdemes a kódokat különpakolni (szemantikailag és fejlesztői szemszögből is csúnya a kevert kód, sokkal nehezebben kezelhető, átszabható). Plusz lehet kihagyni a pontosvesszőket a sorok végéről, de nagyon ocsmány.
Sk8erPeter
-
martonx
veterán
-
nagyúr
válasz rijaszabo #6157 üzenetére
Szia!
Megoldások, amikre emlékszem:
<a href="http://www.rijaszabo.hu/file.pdf" onMouseOver="window.status='http://www.rijaszabo.hu';
return true" onMouseOut="window.status=''">Kattints ide!</a>
Már nem emlékszem pontosan, de mintha ez csak IE alatt működne.Javascript:
<script language="javascript" type="text/javascript">
function redirect(URL)
{
document.location=URL;
return false;
}
</script><a href="http://www.rijaszabo.hu" onclick="return
redirect('http://www.rijaszabo.hu/file.pdf');">Kattints ide!</a>Ez is javascript:
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
function hidestatus(){
window.status=''
return true
}
if (document.layers)
document.captureEvents(Event.MOUSEOVER | Event.MOUSEOUT)
document.onmouseover=hidestatus
document.onmouseout=hidestatus
</script>[ Szerkesztve ]
-
rijaszabo
csendes tag
Sziasztok,
van egy .netes honlapom, windows serverrel. A honlapon vannak fileok, amikre, ha rámegyek látszódik az elérési útvonala+benne van az oldal publikus forrásában is.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan modul vagy kód vagy windows blokkolás, esetleg az oldalon belül, ami tiltja/nem mutatja meg a fileok elérési útvonalát, mert azok a szerveren vannak és nem szeretném, hogy mindenki lássa.
Próbáltam már a jogosultságoknál (reg, visitor), a file managernél (secure mappa), a szerveren a rejtett mappánál, meg a neten néztem egy csomó helyen, de nem találtam semmit.Tudnátok erre megoldást javasolni?
Vagy talán még az is jó lenne, ha valaki leírná, hogy hogyan kell phpban, javaban vagy akármilyen nyelven tiltani a hozzáférést.Hálásan köszönöm!
Üdvf&e 6
-
peter9228
aktív tag
Köszönöm! Így már működik a sakktábla.
Bocsi a sok kérdésért, de már megint elakadtam A kód: [link] A cél: a jobb alsó sarokban írja ki a kör közepének koordinátáit, ez először működik is, de ha arrébb rakom a kört, ugyan az marad. Szóval valahogy frissíteni kéne a "Label(abl1,text=kozep_a())" értékét, és ez nem megy.(Programkódot melyik kóddal tudok ide beilleszteni?)
-
válasz peter9228 #6151 üzenetére
Ez a baj:
...
gomb2=Button(abl1,text="Sakktáblát rajzol",command=sakktabla())
gomb2.pack()
gomb3=Button(abl1,text="Bábú kirakása (piros)",command=babu("piros"))
gomb3.pack()
gomb4=Button(abl1,text="Bábú kirakása (fekete)",command=babu("fekete"))
...A kiemelt részekkel a gomb létrehozásakor meghívódnak a függvények, ezért rajzolódik ki a tábla és a bábuk. A sakktabla függvény esetében könnyű a dolgod, csak hagyd el a zárójelpárt.
A bábukhoz viszont nincs elég Python tudásom, hogy meg lehet-e valami bindoláshoz hasonló módszerrel, egy függvénnyel oldani...A funkcionális programozás befigyel itt is A functools modul partial függvényével meg lehet csinálni az ehhez szükséges argumentumkötést. Lásd itt.
[ Szerkesztve ]
-
peter9228
aktív tag
Így működik, Köszi! Kicsit továbbfejlesztettem, méghozzá úgy, hogy gombnyomásra ki kéne raknia egy bábút (fekete v piros kör). Így írtam meg: [link]
A gond az az, hogy amikor elindítom a programot, automatikusan kirajzolja a sakktáblát és rak ki egy piros és egy fekete korongot, pedig semmit sem nyomok neki. -
peter9228
aktív tag
Köszi! Majd estefelé megnézem, jó-e. Közben megnéztem, a netre véletlen egy régebbi verziót töltöttem fel, pedig rámentem a módosításra, de úgy tűnik nem mentette el. Tehát a 200-akat már átírtam.
A váltottsorúságra azt gondoltam, hogy megadok még egy változót (A), és egy if függvénnyel megnézem, hogy A páros (A%2==0) vagy páratlan (A%2!=0) ha páros, akkor a négyzetet a 25-ös koordinátánál kezdi, ha páratlan akkor 75-nél. Csak gondoltam, amíg 1 sort nem tudok kirajzolni, nem foglalkozok a váltottsorúsággal
Köszönöm még egyszer!
-
válasz peter9228 #6148 üzenetére
Ebben a sorban:
can.create_rectangle(kx,ky,50,50,fill="blue",outline="red",width=0)A paraméterezés nem jó, mert így azt jelenti, hogy (kx;ky)-ből (50;50)-be rajzol téglalapot.
A kx+50, ky+50 várhatóan közelebbit rajzol majdViszont most csak egy pillantásnyit volt időm foglalkozni vele, talán később.
Na jó, még egy pillantással úgy látom, hogy a +200-akat át kéne számolnod. A szövegben itt jól írtad, a kódban kevésbé.
Mondjuk a váltottsorosság miatt ez az egész stratégia kicsit körülményes.
[ Szerkesztve ]
-
peter9228
aktív tag
Nos, elkezdtem tanulni a Python-t. Egész jól haladok, viszont most elakadtam. Ez a feladat a könyvben:
"Irjon egy scriptet az előző alapján, ami egy sakktáblát (fehér
alapon fekete négyzeteket) jelenít meg, amikor egy gombra
kattintunk"
A megoldásom, ami nem úgy működik ahogy szeretném:
[link]
Ugye ennek azt kéne csinálnia, hogy kirajzol egy 50 hosszú oldalú négyzetet az x=25 és y=25 koordinátákra, majd az x=125 és y=25 koordinátára, és így tovább amíg el nem éri a végét. Nekem ezt csinálja helyette:
Meg tudnátok mondani, hogy hol van ebben a kódban a hiba? Köszönöm! -
Jim-Y
veterán
válasz peter9228 #6146 üzenetére
Hát, meg ez annyira nem triviális kérdés, mert a Perl/Python scriptnyelv, míg a Java,C++,C# nem. Lehet azért ajánlották a Pythont, mert azokat a feladatokat, amiket kaphattok érettségin egy scriptnyelvben könnyebb megvalósítani, meg gyorsabb is. Ha így van, akkor vagy a Python vagy a Perl legyen, nekem utóbbival van tapasztalatom, nem rossz. De ha az érettségi feladat megoldása nem szempont, akkor Java vagy C#, mert ezeknek később hasznát fogod venni! Nagyobb hasznát mint egy scriptnyelvnek, mert míg előbbieket relatíve nehezebb megtanulni, vagy legalábbis több idő, addig egy felaldatot megoldani perlben vagy pythonban kevesebb utánaolvasást igényel.
-
peter9228
aktív tag
válasz Sk8erPeter #6145 üzenetére
Végülis időm az van, belenézek mindháromba aztán amelyik jobban fekszik azt tanulom meg komolyabban. Anyagot esetleg tudnál hozzá ajánlani?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz peter9228 #6144 üzenetére
Hát szerintem úgy döntesz a legjobban, ha azt választod, amelyiket akarod.
A Python is hasznos nyelv, nekem személyes tapasztalatom nincs vele, de jobban nyomatják a Java-t, C#-ot, de mondom, a Pythonnal is érdemes lehet foglalkozni (de én mondjuk az előző kettővel szemben nem választanám, de ez ízlés kérdése).Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz peter9228 #6141 üzenetére
Egyik sem "könnyű". Mindenesetre ha nem akarsz egyelőre szívni pointerekkel és a többivel, akkor pl. válaszd a Java-t vagy a C#-ot. Mindkettő elég "menő" nyelv, jól lehet vele keresni is (persze ettől még a sima C- és C++-programozásnak is bőven van létjogosultsága ma is).
Sk8erPeter
-
peter9228
aktív tag
válasz Sk8erPeter #6140 üzenetére
Kicsit már belepillantottam a PHP-ba és C++-ba, de csak nagyon alap dolgokat tanultam meg. Igazából azt szeretném megtanulni először komolyabban, amelyik a legkönnyebben megérthető és használható, aztán jöhet más is -
Sk8erPeter
nagyúr
-
peter9228
aktív tag
Sziasztok!
Emelt szintű info érettségihez melyik a legjobb programozási nyelv szerintetek? Én a python felé kacsintgatok. És esetleg könyvet is tudnátok hozzá linkelni (magyar és angol is jó)? Nagyon szépen köszönöm! -
nagyúr
Üdv. Tudna valaki esetleg segíteni nékem VBScript írásában?
-
nagyúr
#3128:
Környezeti változókban (rendszerváltozók, Path) megadod azokat a könyvtárakat, ahol az exe-k vannak. Utána csak a nevét kell beírni.
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a Windows Run-ról hol tudok mélyrehatóbban olvasni? Googlis keresés nem járt sikerrel. Azt szeretném kideríteni, hogy hogyan tudnám rávenni a run-t, hogy én adhassam meg, hogy mit, milyen névvel indítson?!
Bővebben: ha beírom, hogy firefox, akkor azt megnyitja, ha beírom, hogy iexplore, akkor az Explorert nyitja meg, kérdésem, hogy milyen mappában lévő exéket nyit meg, illetve pl a Chrome.exe-t hova rakjam, hogy a "chrome"-ot begépelve elindítsa pl a chromot?
Nem lehet erről bővebben olvasni valaol, hogy hogy működik a Run?
Én így nyitom meg a calculátort, a paintet, a kedvenc böngészőmet, és ezt szeretném még több installált programra kiterjeszteni. Előre is köszi, üdv
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz martonx #6124 üzenetére
Ja, hát 100%-os tuti, hogy nincs, én is nem kicsit meg lennék rekedve, hogy mi a fullos megoldás.
Azt nem lehetne megcsinálni, hogy minden felhasználónak rendelkeznie kell még a kétfős "party" (nevezzük így, mert nem vágom, miről van szó ) ELŐTT egy accounttal? Tehát hogy ki lehessen zárni azt az esetet, hogy valaki a party után, utólag létrehozza a másik accountot, amivel el kell fogadni az eredményt. Azért ez sztem már eleve elég sokat segítene. Tehát addig nem lehet elkezdeni a partyt, amíg nincs mindenkinek accountja, mert különben érvénytelen az egész. Bár lehet, hogy ez meg valami más szempontból nem jó.
Vagy akkor a party után lehetne mindkettő felhasználónak kapásból automatikusan létrehozni egy-egy accountot, ők mondják meg, mi az e-mail-címük, és oda lesz küldve egy-egy jelszó, csak azzal tudnak belépni.
Esetleg minden meccs után lehetne az előre megadott e-mail-címre automatikusan küldeni egy-egy jelszót, amiről a másik úgysem tud (csak ha hozzáfér a másik e-mail-fiókjához, de akkor már úgyis tök mindegy), és csak annak ismeretében lehetne elfogadni a végeredményt.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
martonx
veterán
válasz Sk8erPeter #6123 üzenetére
Köszi a felvetéseket, ezért jó hogy beszélgetünk erről.
Igaziból fogalmam sincs, hogy lehetne 100%-os, minden létező helyzetre tökéletes megoldást adó csalásszűrést csinálni. Úgy vélem sehogy.
Ezért is várom az ötleteket, hogy a fentiek ismeretében mit lehetne még finomítani a felhasználó beléptetés + IP cím + böngésző azonosításos módszeren.Én kérek elnézést!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz martonx #6122 üzenetére
"Namost ha csak egyszer is elrontotta a csaló, és nem törölte a cookie-kat a legutóbbi 100 alkalommal, illetve nem kért le új dinamikus IP-t sem minden egyes eredmény felvitel után, akkor máris kiszűrhető emberünk."
Ja oké, ez volt a kulcsmondat ahhoz, hogy megértsem. Tehát ezek szerint azt figyeled, hogy amennyiben elfelejtett jól csalni, és nem kapcsolt át a böngészőben pornómódra (Ctrl+Shift+N), vagy nem váltott böngészőt, vagy nem törölte a cookie-kat, és ugyanott jelentkezett be a másik accountra is, arra, amelyik elfogadja az eredményt, akkor bannolod vagy ilyesmi. Na de akkor vegyünk megint egy példát: mi van, ha a két ember egymás haverja, és mondjuk tényleg ugyanazon a gépen akarják elfogadni az eredményeket? Vagy mi van, ha bemennek az egyetemi gépekhez, és mondjuk pont ugyanahhoz a géphez ülnek le?
Vagy ne legyenek egymás spanjai, meg ne forduljon má' elő az a minimális valószínűségű eset, hogy pont ugyanahhoz a géphez ülnek?
Tudom, ennek az előfordulási esélye nem túl nagy, de ki tudja...
Egyébként meg ha valaki normálisan akar csalni, akkor megpróbálja ezt a dolgot automatizálni. Vagy azt nem lehet, mert van valami CAPTCHA vagy ilyesmi?[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
martonx
veterán
válasz Sk8erPeter #6121 üzenetére
Egyrészt minden esetben csak bejelentkezett felhasználó vihet fel eredményt, és ezt csak bejelentkezett felhasználó hagyhatja jóvá. Belépéskor már figyelem a böngészőtől kapott cookie-t is.
A csalások kiszűrésénél nem úgy értettem a 99%-ot, hogy rögtön minden egyes csaló eredményt ki tudok szűrni. Hanem a felhasználók viszik fel az eredményeket sorban, az nem gond hogy mennyi böngészőből. És amikor visszanézem mondjuk XY legutóbbi 100 felvitt eredményét (IP cím + böngésző cookie azonosító), akkor látom mellé azt is, hogy azt YZ hagyta jóvá (IP címmel + böngésző cookie-val). Namost ha csak egyszer is elrontotta a csaló, és nem törölte a cookie-kat a legutóbbi 100 alkalommal, illetve nem kért le új dinamikus IP-t sem minden egyes eredmény felvitel után, akkor máris kiszűrhető emberünk.
Tehát ne 1-1 alkalomra gondolj csalás kiszűrésre, hanem arra hogy valaki rendeltetésszerűen, folyamatosan, viszonylag nagy mennyiségben (a csalók vélhetően különösen aktívan) viszi fel az eredményeket.Én kérek elnézést!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz martonx #6120 üzenetére
De engem azért lepett meg a dolog, mert azt írtad, hogy "a csalások 99%-át megfogja" - de még mindig nem látom be, miért.
Ennyi alapján elég csak egyszerűen mondjuk Chrome helyett Firefoxban vagy egyéb böngészőben megnyitnia az oldalt, és ott regel megint (mert ugye IP-cím alapján nem elég szűrni, a korábban említett esetleges IP-cím-egyezőségek miatt; tehát nem lehet kizárni azt, hogy két felhasználó azonos IP-ről akarjon bejelentkezni/regelni). Meg a cookie-k, cache és a többi törlése nem egy túlzottan expert dolog, mert olyanok is szokták törölgetni az ilyesmiket mondjuk CCleanerrel, akiknek fogalmuk sincs a zzzinternet működéséről. Meg az sem egy olyan extrém valami, hogy egy átlagjúzernek mondjuk két böngészője van (hát tudod, a kék e betű, meg a színes négyszínű gömböcske vagy a rókácska vagy az O-betűcske ).
Pl. mi van, ha az adott felhasználó mondjuk bejelentkezett Chrome-ban, de az valamiért becrash-elt neki, aztán ezért azt gondolja, hogy a Chrome összefosta magát, és ezért IE-ben nyitja meg utána az oldalt? Vagy mittudomén, az egyetemi hallgatói számítógépközpontban hirtelen áramszünet lett bejelentkezés után, és akkor úgy dönt, hogy na jó, majd otthonról folytatja, és elfogadja az eredményt? Akkor már nem fogja tudni megtenni, mert visszadobod, hogy ő egy csaló?
Ezek egyből eszembe jutottak, amikor írtad az IP+cookie-alapú tárolást, de azt gondoltam, hogy valami fontos elkerüli a figyelmem.Szabad esetleg még egy picit több infót megtudni a dologról, hogy hogyan zajlik? Nyilván ne írj le minden részletet, mert ez nem publikus, de azt szabad tudni, hogy pl. van-e akadálya, hogy a meccs/online játék/nemtommi kezdete előtt az egyes felhasználók megadhassanak olyan kódot/számot/kutyájuk nevét, amit csak ők tudhatnak? Tehát ami egyértelműen a felhasználóhoz kötné. Mert akkor ez alapján az egyedi kód alapján lehetne őket valahogy azonosítani. Csak egy picivel több infót kéne tudni ahhoz, hogy ez megvalósítható lenne-e.
Sk8erPeter
-
martonx
veterán
válasz Sk8erPeter #6119 üzenetére
Ezt mondom én is, hogy nem 100%-os a módszer, és ha valaki nagyon elszánt, és sok időt rászán, akkor tud csalni. De elég csak egyszer hibáznia, és már le is bukott, mert az IP cím + azonosító cookie-n rögtön látszódni fog a turpisság.
De ha van jobb ötleted (hangsúlyozom, mivel olyan információt kell felvinni, amiről csak két ember tud, ezért az ahhoz hasonló megoldások mint pl. legyen egy kiválasztott jóváhagyó csoport, vagy szigorítsak a jogosultságokon, ilyesmi), várom.Én kérek elnézést!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz martonx #6118 üzenetére
"szépen sikerült kiszűrni IP + browserben letárolt azonosító cookie-val"
És mi van, ha a júzer törli a teljes cache-t, cookie-kat, session-adatokat, localStorage-ot, blabla?
Lehet, hogy valami triviális dologra nem gondolok, de most elsőre nem jött át, mitől biztonságos a módszer, a kétszeres regisztrációt ezzel hogy lehet kiszűrni.Sk8erPeter
-
martonx
veterán
válasz Sk8erPeter #6117 üzenetére
A feladat, hogy van két felhasználó, akik egymás ellen elértek valamilyen eredményt. Ezt az egyik felviszi, a másik meg jóvá kell, hogy hagyja. Mindkettő sima felhasználó, igaziból csak a másik tudhatja hogy valós-e a felvitt eredmény. Melegágya a csalásoknak, többszörös regisztrációknak, de mostanra elég szépen sikerült kiszűrni IP + browserben letárolt azonosító cookie-val. Nem 100%-os a módszer, a web illetve az adott feladat miatt nem is lehet 100%-os, de a csalások 99%-át megfogja
Én kérek elnézést!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz martonx #6111 üzenetére
Mi a konkrét feladat? Nem lehetne inkább szerepkörökre bontva korlátozni, ki az, akinek van jogosultsága elfogadni a bevitt adatokat? Úgy értem, egy vagy több megbízott "moderátorszerű" szerepkörrel rendelkező felhasználó.
Vagy itt teljesen szabadon felvitt adatokról van szó, és az a lényeg, hogy ezek az elbírálások széjjel legyenek osztva, közösségi elbírálás alá essenek, ne kelljen megbízható felhasználó(k)ra bízni az adatelfogadást? Mert ebben az esetben tényleg az lehetne a könnyebben járható út, hogy több felhasználói szavazat is szükséges valamilyen felvitt adat elfogadásához.Sk8erPeter
-
nagyúr
válasz martonx #6115 üzenetére
Ez így van, mint írtam, a hozzáértőt nem fogod meg. Ha pl. ADSL-lel kérsz egy reconnectet, már új az IP-d is.
Java scripttel le lehet kérdezni a MAC address is, esetleg próbáld meg még azt. A baj az, hogy a sand box miatt már nem nagyon működik. Signed appletet készítése meg kissé körülményes. Mondjuk rémlik valami asp megoldás is, de már nem emlékszem.
Mondanom sem kell, ez is átírható, de ez már azért körülményesebb. Ha együttesen használod ezeket, akkor talán nem jön rá a próbálkozó, mivel bukott le.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
dabadab
titán
Hosztnév felesleges, az semmivel sem tud többet, mint az IP. Az IP valamennyit segít, de nem mindenható, egyrészt ott a dinamikus IP problémája, másrészt meg pl. kollégiumoknál simán előfordul, hogy egyetlen IP címe van, azzal megy ki az összes benntlakó forgalma, sőt, kicsi ISP-nél is láttam ilyen megoldást.
Ennél többet viszont nem nagyon lehet tenni tisztán programozott megoldással, viszont bevezethetsz ajánlási rendszert vagy valami web of trust módszert.DRM is theft
-
nagyúr
IP mellett rögzítheted a böngészőt is, valamint kidobhatsz egy sütit is. Ennél többet nem nagyon tudsz tenni, bármi kikerülhető. Azért a süti elég szokott lenni a legtöbb felhasználóhoz.
Esetleg, bár nem ismerem az oldal jellegét, ne egy felhasználó kelljen a jóváhagyáshoz, hanem pl. 10. Ekkor már mondhatod, hogy 100%-ban nem érkezhet egy IP-ről, és akkor a koleszeket sem kell kizárnod.
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
Sziasztok!
Van egy weboldalam, ahol felhasználó visz fel adatot, és ezt egy másik felhasználónak kell jóváhagynia. Viszont mi van ha valaki két felhasználót hoz létre, és a másik nevében hagyja jóvá?
Szerver oldalon letárolom a kapott IP-t, hosztnevet, de ez jellemzően inkább a routerek IP-je, és valami köztes mondjuk thome-os ideiglenes hostname. (Lokális gépen működött csak megfelelően).
Ti hogyan oldanátok meg a felhasználók, gépek, csalások azonosítását? Elsősorban ötleteket várok, nem konkrét megvalósítást. Ha az ötlet megvalósítható, az mondjuk nem hátrány
Én kérek elnézést!
-
sztanozs
veterán
válasz Sweet Lou 6 #6107 üzenetére
szvsz ez csak egy command file, ami beállítja a szükséges környezeti változókat... Nálam most nincs fejlesztői gép, de este (ha el nem felejtem) beillesztem ide, vagy elküldöm privátban.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
bpx
őstag
válasz Sweet Lou 6 #6107 üzenetére
csak nem te kérdezted ugyanezt a hup-on is?
Professional és Ultimate-ben biztosan, Premium-ot nem tudom, azt még soha nem használtam, de ez egy olyan alap dolog, hogy szerintem mindegyikben
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv.!
Visual Studio 2010-ben szükségem lenne a Visual Studio Tools mappából indítható Command Prompt-ra, viszont nem tudom, hogy ez melyik verziótól érhető el. Sajnos nem találtam konkrétan erről a feature-ről információt, hogy már benne van-e a Professionalben, vagy a Premiumban, vagy csak az Ultimate verzió tartalmazza.
[ Szerkesztve ]
sweetlou6.wordpress.com
-
nagyúr
Nem csak azért tanulj angolul, ahogy írta Dabadab, mert a legjobb anyagok angolul vannak, hanem azért, mert informatika nyelve az angol. Kell hozzá.
Egyébként egy magyar szlovákiai tanártól anno egy nagyon jó anyag volt pl. Delphihez, illetve van egy jónak mondható c# anyag is fent a neten.
-
kispx
addikt
BRIAN W. KERNIGHAN - DENNIS M. RITCHIE - A C programozási nyelv (nem épp ebook)
Nagy Gusztáv - Java programozás
Full Circle magazin (Ubuntu Linux + C)
GoogleDe én is inkább az angol irodalomra szavaznék.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- ASUS notebook topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen autót vegyek?
- Gitáros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Politika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Rpaspberry PI 4 8GB RAM, X825-C8 ház, X735 Tápvezérlő Hat, X862 m.2 SSD Hat, WD 240 GB m.2 SSD-vel
- Samsung Galaxy Note 10.1 tablet vezeték nélküli billentyűzettel, tokkal, egyéb kiegészítőkkel
- számítógép alkatrész felvásárlás / Hardver felvásárlás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest