Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Lézervágás, gravírozás
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
beleszólok
senior tag
válasz Jester01 #8352 üzenetére
Most jutottam el odáig, hogy a java-t újra előszedjem. Abban ki tudtam próbálni, hogy UTF-8-asként vagy Latin1-ként kezelje az inputot (valójában Latin1 kódolású azt hiszem, vagy még inkább ASCII)
A java esetében nincs mérhető különbség az UTF8 és a Latin1 használata között. Vagy ha van, akkor is kb. a mérési hiba szintjén mozog.Most pythonból 5.5-5.9mp-et mérek a sorok megszámolásakor, java-ból ugyanez 6.1-6.5mp.
Erre már azt mondom, hogy nincs jelentősége. A C# sebességén viszont nem tudtam változtatni (más kérdés, hogy windows-on futtatva jóval gyorsabb, mint mono alatt )Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
beleszólok
senior tag
válasz Jester01 #8365 üzenetére
Értelme? Amikor tanulgatok, kipróbálok ezt-azt, akkor bizony van, mert nem sok fájlból álló, óriási projekteken akarok dolgozni, hanem önállóan futtatható, pár soros kódokat futtatnék. (lásd https://github.com/haa-zee/python-sandbox/tree/master/probak)
Ilyenkor macerás minden futtatás előtt átállítani, még gázosabb minden egyes programot új projektbe tenni.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
beleszólok
senior tag
válasz Jester01 #8359 üzenetére
Szerintem a for, de már nem vagyok biztos benne.
Monodevelop? Megszoktam, hogy egy projekten belül akárhány önálló programom lehet, ebben a nyomorultban meg, ha indítok egy "solution"-t, akkor abban csak egyetlen public static Main() lehet.
Kénytelen vagyok parancssorból bohóckodni.
Ha meg solution nélkül csinálom, akkor a rendszerkönyvtárakat sem találja valamiért.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
beleszólok
senior tag
válasz Jester01 #8352 üzenetére
Kipróbáltam (monodevelop-t a pokolba kívánom úgy mellesleg ), valóban... a te verziód kb. 7mp, míg a python kb. 3, a saját C# változatom meg 19.
A tiédet nem tudtam több szálon futtatni, ennyire (gyakorlatilag egyáltalán ) nem értek a C# lelkéhez. A múltkorit valami tutorialból másoltam ki.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
beleszólok
senior tag
válasz Jester01 #8350 üzenetére
Na jó, de egy i5-2520m procin, ne okozzon már ekkora eltérést az a konverzió!
Nem írtad, milyen rendszeren tesztelted: linuxon, python 2.7 vs mono, a python nagyságrenddel gyorsabb.
Windowson Activestate python vs .net, nagyjából hasonló, de a cygwines python mindkettőnél gyorsabb, nem is kicsivel.
Próbáltam megfejteni strace segítségével, hogy mit művel a python, de nem találtam érdemi magyarázatot az eltérésre.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
hunterrop8
tag
válasz Jester01 #7500 üzenetére
De ezt avr studioba csinálom, és ott nem tudom onnantól kezdeni, mert itt a debug mindig az elejétől kezdődik, és ha run to cursort nyomok akkor kilép a debuggingból. De szerintem a hiba a programban nem ott van, hanem a billenytűbekérésnél vmi, vagy nemtudom :S
[ Szerkesztve ]
-
wmati
addikt
válasz Jester01 #6779 üzenetére
Elméletileg rendeben van, ez alapján kezdtem el csinálni jó párszor újra kezdtem egészet még mindig nem jó
[ Szerkesztve ]
-
kingabo
őstag
válasz Jester01 #6702 üzenetére
Az első se húzos, ha jól számoltam 3 sor a csere:
a = a + b;
b = a - b; // b = (a + b) -b = a
a = a - b; // a = (a + b) - a = bÍgy talán jobban érthető, mint a -=, += operátorokkal.
sirszevenap: milyen szintűeket tudtál megoldani? Azzal könnyen be lehett volna lőni a szinted. Egyébként mi nem ment, az algó vagy az leprogramozása?
[ Szerkesztve ]
-
sirszevenap
addikt
válasz Jester01 #6700 üzenetére
Valami hihetetlen szinten kezdő vagyok benne és itt azt feltételezik , hogy úgy jövünk ide, hogy tudunk programozni.(Ergó tanítás nuku, követelés meg az egekben, ez még harmat ahhoz képest amik szoktak lenni) Nyilván pofon egyszerű egy jártas kollégának, de nem nekem. Most kezdtem az egészet tehát kb halvány lila fogalmam sincs, hogy hogyan kell megcsinálni. Ha esetleg leírnád az egészet ( ha valóban olyan egyszerű , neked nem jelenthet gondot) akkor megérteném mit miért, mert bújnám a dolgot és belejönnék. Privátba, ha megtisztelsz az 5 feladat megoldásával, akkor azt megköszönöm!
[ Szerkesztve ]
Bankkártyával? Hát persze!
-
zserrbo
aktív tag
válasz Jester01 #6655 üzenetére
Köszönöm, hogy fáradoztál értem.
Mellesleg, ha nem teszem xmlns névtérbe, de a DOCTYPE-ot ott hagyom a HTML-ben, akkor bezavar. Csak, hogy megértsem ez azért van, mert nem adtam meg a xmlns:xhtml="http://www.w3.org/1999/xhtml" -t az xslt-ben ? Meg persze akkor az xslt többi része is változik. Vagy más oka van esetleg? -
zserrbo
aktív tag
válasz Jester01 #6653 üzenetére
Nálam nem érdekes. Én is próbáltam már kiszedni a /-t ( <xsl:template match="body"> ).
Ezzel a html fájllal próbálom am.<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title></title>
</head>
<body>
<div class="w normal_egyed ui-draggable ui-droppable" id="ent01" style="top:100px; left:150px;">
<br/>Étel
<div id="id1_1" class="ep"></div>
</div>
<div class="w normal_tulajdonsag ui-draggable ui-droppable" id="prop01" style="top:10px; left:130px;">
<br/>Név
<div id="id1_2" class="ep"></div>
</div>
</body>
</html>Ez a kimenet, csak pár üres sort kitöröltem:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
Étel
NévHa kiszedem a html és head részeket akkor helyes a kimenet.
Update: Megnéztem online XSLT eszközzel és ugyanez a kimenet.
[ Szerkesztve ]
-
zserrbo
aktív tag
válasz Jester01 #6651 üzenetére
Köszi a gyors segítséget. Még annyi gondom lenne ezzel, hogy hiába próbálom, ha egy <html> elemen belül van a head és a body az előbb mutatott példával, csak az Étel és a Név szavakat adja kimenetként.
Próbáltam átírni a kódodat, de sehogy se akarta a jót. Ha csak a body van, akkor tökéletesen megy.
Gondolom csak az elejét kell átírni vagy beszúrni elejére egy template-et.Azt hiszem megint neki kellesz ülnöm az XSLT-nek megérteni.
-
zserrbo
aktív tag
válasz Jester01 #6647 üzenetére
Igen a body-t csak utólag írtam most oda, hogy lehessen látni milyen elemen belül vannak a div-ek, de elgépeltem a záró tag-et.
Azért nem tettem az ételt tag-ek közé, mert ezt egy XSD-vel validálnám és ott nem számítana (de lehet tag-ek közé rakom majd), majd tovább alakítanám egy másik XML fájlt kapva, amiben az étel is tag-ek közt lenne. Ez lenne a terv.[ Szerkesztve ]
-
pittbaba
aktív tag
válasz Jester01 #6563 üzenetére
Wow! Köszönöm a felvilágosítást, nem néztem ennek utána, csak tapasztalataim szerint legutóbb ;-vel mentette el az Office-állat
Egyébként Androidra SQLite adatbázis fájlba szeretném írni a GTFS adatokat, ilyen megoldás még nincs, és sokan örülnének neki. Egy hete kezdtem el tanulni az Androidra fejlesztést, gyakorlási szándékkal kezdtem ezt el, nem azért hogy valami nagyot alkossak Már csak ennyi hiányzik. Működik, de nem hibátlan. Ha sikerült majd közlöm.
PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM
-
DiabloCorsa
őstag
válasz Jester01 #6525 üzenetére
Valamennyi html szerkezete azonos a <title> -ig . Nincs két azonos title, azért kell arra átnevezni a fájlt.
Lementettem egy alkatrész katalógust. A title lett az alkatrész cikkszáma a fájl nevek azonos szó és a növekvő számok. A fájl nevét kéne átnevezni a title- ben lévő alkatrész cikkszámára, a teljes title tartalomra.
Php és html-hez "értek", más nyelvhez nem.
Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Jester01 #6527 üzenetére
Ja, persze, ebben igazad van, csak arra gondoltam, hogy esetleg a korábbi neveket a script futásáig nyilván lehetne tartani, vagy csekkolni, létezik-e már fájl ugyanazzal a névvel, és ha igen, akkor mögécsapni egy ciklusváltozót, vagy hasonló. Egyébként igaz, hogy kicsit túl sok a hibalehetőség, tehát tök általános, mindenhova passzoló megoldást nehéz lenne írni, bár biztos nem lehetetlen.
Egyébként még az is elképzelhető, hogy hiába HTML-doksi, mégis elfelejtették a title-t beleírni, vagy rosszul zárták le, tehát invalid az egész... szóval tök általános megoldást tényleg egy kissé nagy falat lenne írni.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
pckownz
őstag
válasz Jester01 #5626 üzenetére
Timer tulajdonságai között 1ms van beállítva neki. Sajnos semmi. Nem kezd el linkelni sem a Lazarus.
szerk.: van egy fordított változatom, ami annyiban különbözik a föntebb írt kódtól, hogy a Trackbar még nincs rajta. Ez fut rendesen.
Leszedtem róla a Trackbart de ugyan úgy fagy... Érdekes, mert bármi mást képest lefordítani.[ Szerkesztve ]
-
Tamy
senior tag
válasz Jester01 #5533 üzenetére
Sokáig nem sikerült eltűnnöm, hozzáírtam az "insmod act_police" sort, de még így is hibaüzenetet ad:
root@OpenWrt:~# /etc/init.d/limit restart
+ insmod cls_fw
+ insmod cls_u32
+ insmod sch_htb
+ insmod sch_sfq
+ insmod sch_ingress
+ insmod act_police
insmod: can't insert 'act_police': File exists
+ DEV=eth1
+ LIMIT_IPS=192.168.2.100
+ LIMIT_DOWN=200
+ LIMIT_DOWN_BURST=400
+ LIMIT_UP=400
+ case "$1" in
+ echo -n 'Restarting bandwidth shaping: '
Restarting bandwidth shaping: + restart
+ stop
+ tc qdisc del dev eth1 root
+ iptables -F -t mangle
+ sleep 1
+ start
+ tc qdisc del dev eth1 root handle 77:
RTNETLINK answers: Invalid argument
+ tc qdisc add dev eth1 root handle 77: htb
+ tc class add dev eth1 parent 77: classid 77:1 htb rate 20000kbit
+ tc class add dev eth1 parent 77:1 classid 77:10 htb rate 200kbit ceil 400kbit prio 2
+ tc qdisc add dev eth1 parent 77:10 handle 78: sfq perturb 10
+ tc qdisc add dev eth1 ingress
RTNETLINK answers: File exists
+ tc filter add dev eth1 parent 77: protocol ip prio 2 handle 80 fw flowid 77:10
+ tc filter add dev eth1 parent ffff: protocol ip prio 1 handle 79 fw police rate 400kbit mtu 6k burst 6k drop
RTNETLINK answers: File exists
We have an error talking to the kernel
+ for ip in '$LIMIT_IPS'
+ iptables -t mangle -I PREROUTING -s 192.168.2.100 -j MARK --set-mark 79
+ iptables -t mangle -I POSTROUTING -d 192.168.2.100 -j MARK --set-mark 80
+ echo done
done
+ exit 0Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Tamy
senior tag
válasz Jester01 #5533 üzenetére
Igen, közben én is észrevettem, csak egy apró probléma van: ha a hiányos angol tudásommal jól értem, akkor telepítenem kéne az "act_police module"-t. Csakhogy ilyen nincs, de ez már itt off.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
-
n00n
őstag
válasz Jester01 #5421 üzenetére
"Minden jog a tietek de forráskódot nem kaptatok?
Meg lehet próbálni windows emulátorral (wine)"Elkeveredett a forráskód.
Wine-al sajnos nem megy.
Azt gondolom hogy egy cég üzletviteli alkalmazását nagy hiba lenne úgy üzemeltetni hogy a gyártótól nincs semmi féle support. Hosszabb távon mindenképpen az újraírás lenne a megoldás. A másik platformra történő átállás sem jó megoldás, ha az üzleti alkalmazás nem működik az új platformon.
Nem ügyviteli alkalmazásról van szó. Nehéz körbeírni mi is ez. A lényeg annyi, hogy nem kellene fejleszteni, 100 év múlva is csak ennyi funkciója lenne.
forras nelkul vagy wine (gyorsan kiderul hogy hasznalhato-e igy a cucc) vagy ujrairas, jo penzert...
bar valoszinuleg a forraskod sem segitene sokat, a Delphi Linuxos verzioja, a Kylix osregiHát akkor marad az újraírás. Köszönöm a válaszokat.
-
válasz Jester01 #5398 üzenetére
Szuper! Jól értem, hogy basic és c#-al készült programok csak .net keretrendszert tartalmazó gépeken futnak?
Melyikhez van magyar (esetleg angol)video, step by step tutorial/könyv?
pl. a visual c# 2008 24 óra alatt jó?[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
nagyúr
válasz Jester01 #5388 üzenetére
Valahogy nem sikerül neked átadnom a lényeget, ahogy a felesleges változókat sem sikerült megértetnem.
Egy adott feladat megoldása sokszor teljesen eltérő módokon is kivitelezhető. Ebből általában a rövidebb út lesz a gyorsabb. Mint a változóknál is, a programoknál is leragadtál ott, hogy milyen módon vezeted be ugyanazt a függvényt. Nem erről van szó.A hozzá tartozó fordítón legalább annyira múlik, milyen lesz a tárgykódod, nem csak az utasításaidtól. Tipikus példa erre, amikor az Intel pénzelte a fejlesztőkörnyezeteket, hogy AMD-s processzorokon lassabban fusson. Csak tippelni tudsz, hogy amikor leírod, akkor az lesz-e a leggyorsabb. Jobb eséllyel lesz a kevesebb utasítás gyorsabb.
Az Assembly és a pszeudo nem az, ami találkozni szokott. Kár volt idekeverni. Eleve teljesen más egy low-level nyelv, még hasonlítani is hülyeség.
Amikor pszeudokódban írsz, nem az x86-s assembly programozás lesz a lényeg. Ha abban kellene programozni, eleve azt kérnék. Gyanítom, hogy teljesen másról, esetleg eleve nem elterjedt környezetről/nyelvről lesz szó.Voltam már c-s felvételiztetésen (játékfejlesztők). Tök egyszerű volt. Adott volt a feladat, aki előbb felállt azzal, hogy működik, az nyert. Nesze neked szépség.
Itt eleve egyszerű pszeudoról volt szó, ahol továbbra is azt mondom, hogy két jelölt közül az fog nyerni, ha hasonlóan átlátható szöveget/programot nyújtanak be, aki rövidebb úton megoldja. Belekötöttél már mindenbe szinte, előjöttél c-vel, assemblyvel, mindennel. Kár, hogy semmi köze a kérdéshez.
A 20e alkalmazottas cég csupán a méreteket jelzi, illetve azt, mennyire figyelnem kell az erőforrásokra, közel sem engem fényez. Nem tudom, miért az jött le ebből. Ha ezt Te támadásnak veszed, akkor magadban keresd a hibát. Viszont azt állítani, hogy Te jobban értesz ehhez, az félreérthetetlenül arcoskodás, még akkor is, ha valóban úgy van. Abban a pozícióban, ahol vagy állítólag, általában inkább szerénységgel szokás találkozni. Legalábbis a környezetemben nem hallottam még ilyet, hogy "én vagyok a jobb, gyanítom".
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
nagyúr
válasz Jester01 #5385 üzenetére
Amúgy gyanítom kicsit jobban értek hozzá, mint te. Azért ne menjük el személyeskedés és e-pénisz verseny felé.
Ilyen sorok után már nem szoktam tovább olvasni a hozzászólást. Sajnálom.
Az Inteles példád pedig pont engem igazol, csak továbbra sem sikerült megértened, miről beszéltem. De maradjunk a tőled idézett fenti mondatnál, és akkor úgy is felesleges folytatnunk a megbeszélést, ha ennyibe nézel.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Jester01 #5383 üzenetére
Mármint, ha nem lesz kioptimalizálva.
Mintha látnád, hogy ki lesz-e. Vagy igen, vagy nem.Akkor miért is csökkented a sorok számát, ha nem lesz gyorsabb vagy legalább olvashatóbb.
Mert optimalizálok. Nem feltétlenül lesz gyorsabb, de azzal indulok neki. És mint írtam, a kevesebb utasítás gyorsabb.Én szoktam felvételiztetni És ha valaki bármit előad amit értelmesen meg tud indokolni akkor az nem kizáró tényező, sőt, előny.
Én is. De még mindig nem értem pl. a Te mondanivalód.Viszont az összes hétköznapi gyakorlatban előforduló fordító tudja ezt. Pszeudokód hatékonyságát meg amúgy is csak algoritmus szintjén nézzük.
Te esetleg. Akinél a teljesítmény számít, nem a funkció, az nem csak ezt nézi. A kódodból ítélve nem sebesség orientált vagy, hanem célszoftvert készítesz tesztelésre. Én vállalatirányítási rendszereket fejlesztek egy cégnél, ahol majdnem 20e ember dolgozik. Hadd ne mondjam, mennyit számít egy felesleges kör.double map_coefficient = Ze/(Ze+Z_airbox+Zt);
// Add a one second lag to manifold pressure changes
double dMAP = (TMAP - p_ram * map_coefficient) * dt;
TMAP -=dMAP;
Nem ettől lesz felesleges egy változó.
Az teljesen mást jelent. Pl. részeredmények tárolása. Nem mindegy, mennyi temp változóval tudsz átrámololni, kiszámolni, stb. Csinálsz húszat, és mindent tárolsz, vagy kettőt, és felülírod, ami nem kell már.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Jester01 #5381 üzenetére
A felesleges változó felesleges hely a memóriában...
Senki nem mondta, hogy gyorsabb lesz (bár azért nagyon valószínű, mivel kevesebb az utasításod is). Valószínűleg átláthatóbb is lesz.Ha ezt előadod a felvételin, jó eséllyel nem vesznek fel. Ugyanis nem értetted meg a lényeget, csak feleslegesen belekötöttél. És még csak igazad sincs.
A fordító meg úgyis kioptimalizálja. Mit? Ismered az összes fordítót? Pszeudokódban ír, lehet, hogy abszolút nem képes optimalizálni a fordító, mert nem is ismered.
-
amargo
addikt
válasz Jester01 #5283 üzenetére
Egy kicsit tudnál még erről írni - nem szoktam ilyenekkel foglalkozni -, de én eddig kicsit másképpen ismertem. Már magával a fordítással a szellemi tulajdonoddá válik a bináris állomány - én eddig így tudtam.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
rt06
veterán
válasz Jester01 #5094 üzenetére
Hi!
a png kepeknel a _g vegu gimp-pel lett tga-bol konvertalva, a _iw vegi irfanview-val (mindketto jo), aminek neve pedig egyezik a tga-val, azt a fenti kod allitotta elo
ezek az infok azert maradtak ki, mert a TGA file-ba mezei szerkesztovel belenezve is latszik a rengeteg nulla byte (fekete keret a kep korul), igy volt egy olyan sejtesem, hogy nem a kod a problemas, hanem valamit elneztem a TGA doksiban, csak nem tudom, mi lehet az
Udv: VladimirR
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
doc
nagyúr
válasz Jester01 #5015 üzenetére
a ritkábban használtakat meg tovább tart megtanulni/megkeresni minthogy megérje.
nehogy azt hidd. rengeteg olyan parancsot hasznalok naponta tobbszor, aminek a hianya vagy sokkal bonyolultabb vegrehajtasi modja nagyon faj mas szerkesztoknel
a dib pl. minden nap sokszor elokerul, akarcsak a cw (a szo vegeig torol es insert modba tesz), * vagy a % (blokk (pl. {} masik felere ugras))
hasonlitsd ossze pl. a D parancsot a 'hagyomanyos' megfelelojevel: SHIFT+END, DEL, a vim eseteben csak az ujjaim mozdulnak picit, a csuklo marad a helyen, a masodik esetben az egesz alkar mozog oda-vissza
vagy pl. vedd azt, hogy van egy parameterlistas fuggvenyhivasod, pl: print(a+b, c+d+2, "blabla");, es ki akarod cserelni a c+d+2-t masra, mondjuk c*d. ez ugy tortenik mondjuk egy VS-ban hogy CTRL-jobbnyillal odaugralsz a c-hez, beirod a c*d-t es 5 db SHIFT-jobbranyil es DELlel kitorlod a regit (vagy forditott sorrendben ez mindegy)
ez vimben igy nez ki: fcct,c*d ez eleg kriptikusnak tunhet pedig nem az, kb errol van szo: find c, change till , c*d
nem kell 'memorizalni' meg 'keresgelni', teljesen logikusak a parancsok. pl a mar emlitett dib -> delete inner block, vagy cat -> change all tag
raadasul ott van a mar emlitett ismetles, tehat ha pl. azt mondom hogy cib"" akkor az a zarojelparon beluli szoveget kicsereli ""-re. majd ha egy masik zarojelparba beallok a kurzorral es megnyomom a . gombot, teljesen fuggetlenul attol hogy mi van a masodik blokkban, ugyanugy kitorli es ""-re csereli (ez most talan eleg hulye pelda volt, de nagyon gyakran hasznalom a parancsismetlest, rengeteg melot megsporolva)ezzel nem 'hitteriteni' akarok, csak megmutatni hogy letezik egy teljesen mas gondolkodasmod is mint a hagyomanyos, ami rendkivul hatekony is lehet. nyilvan ha valakinek nem tetszik, es mast akar hasznalni, akkor tegye, emiatt nem fogom utalni, lenezni vagy irigyelni
[ Szerkesztve ]
-
-
PH-User
addikt
válasz Jester01 #4825 üzenetére
Értem.
Most már akkor kérdeznék.
Windows 7 Ultimate x86 operációs rendszer alatt akar majd a barátnőm assembly és C nyelven programokat írni és kipróbálni.
Az írásig eljutottunk, de amikor elindítunk egy alkalmazást, nem fut le vagy csak villan egyet a képernyő.
Erre keresnénk megoldást.
Náluk a suliban, mezei XP SP2 van, ott megy minden.Előre is köszi!
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
ALI_G
veterán
válasz Jester01 #4794 üzenetére
Igen, pont az van, hogy nem lehet újrahasználni a várakozási idő alatt.
Amit nem másoltam be, azt képzeljétek oda távoli port-ot paraméterben kapom és finally blokban hívok rá disconnect-et, meg a többi nyitott dolgot is bezárom, de mint kiderült és ahogy írtad is, ez független ettől.stevve: az hogy újrainicializálja a kapcsolatot, az egyetlen mód, ha azonnal kell a port. Nyilván elég gázul néz ki, de ha nincs más, muszáj használni.
Én inkább mindig másik port-ot fogok használni, főleg hogy windows-ban fogalmam sincs mi váltaná ki, hát még az, hogy lehet full szétesne az egész program futás közben ha kidobják alóla a kapcsolatot mindenestől.[ Szerkesztve ]
-
v2izzy
tag
válasz Jester01 #4618 üzenetére
Szerintem nem kikötés az, hogy pontosan egy megoldása legyen. Egyrészt ez akkor jöhet elő, ha egy nehezebb tábláról beszélünk (több hiányzik) és ha közben lép fel ilyen eset akkor még jó is mivel arra kényszerít, hogy előre gondolkodjunk mert lehet, hogy 5-6 lépés múlva nem is jó az a változat, tehát máshogy kell beírni. Az, hogy a végén most 2 vagy 3 számot más sorrendben is lehet írni, az már nem változtat a dolgon. Utána olvastam egy kicsit és ahogy láttam a szabály az, hogy minden szám csak egyszer szerepelhet sorban, oszlopban, kisnégyzetben, tehát az nincs kikötve, hogy pontosan egyetlen egy megoldás születhet, meg láttam már olyat ilyen beküldhetős sudokunál újságban, hogy oda volt írva, hogy több megoldást is elfogadnak.
Meg amúgy is a matematikában sok többmegoldásos probléma létezik.http://flic.kr/ps/MuuJU | @gerhard_berger | https://github.com/gerhardberger
-
x123456
aktív tag
válasz Jester01 #4620 üzenetére
"Mi lenne, ha egy nagyon buta ember (vagy "favágó" számítógép) nem tudná azt a szabályt, hogy ha egy sorból csak egy szám hiányzik akkor azt nyilván be lehet írni."
Akkor én most nagyon buta vagyok? Ugyanis még csak azt sem tudom igazán, hogy mi az a sodoku. (annyit tudok, hogy valami kirakós és marhanagy divat lett pár éve )
-
-
szasza_1
senior tag
válasz Jester01 #4564 üzenetére
Mindegy a sorrend...
Leírom a problémát is, hátha van egyszerűbb ötlet is.
Dokumentumokat szkennelünk, sok esetben mikrofilmről. Ezek általában 100-200 éves dokumentumok, nem a legjobb a minőségük. Szkennelés után OCR szoftverrel ismertetjük fel a szöveget. Már nagyjából megvan, hogy miket szokott elrontani az OCR. Keresésnél jó lenne, ha az összes lehetséges kombinációt keresné, hogy jobban megtaláljuk, amit keresünk... -
buherton
őstag
válasz Jester01 #3971 üzenetére
Áááhhh! Köszi , meg van a megoldás . Carry-t külön regiszterben kell számolni, és kész. Össz-vissz egy labor volt, ahol magyarázták az assembly-t . De már sikerült a buborék rendezést megvalósítani, növekvő ill csökkenőbe. Asszem kezd tetszeni az assembly . Köszi még egyszer .
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
ktg3
őstag
válasz Jester01 #3886 üzenetére
windows lenne az adott platform , és maga a feladat konkrétan az lenne hogy egy usb-s joystick-en beolvasott x:y koordinátákból meg a gombokból soros porton egy vektort előállítani a mi vezérli a robotot.
ebból maga az usb-n keresztüli illesztés nem menne
most nézegettem ezt a dinput.h headert de így nem nagyon tudtam hozzá értelmes kódot írni , mmint néztem példákat egérre bilentyűzetre de úgy sem sikerült működésre bírnom a dolgot, pedig azt írják h a joystick azért nehezebb ezeknélvmi 5let? vagy olyan forráskód amit tanulmányozhatnék 1 kicsit?
ty
-
Sanyix
őstag
válasz Jester01 #3742 üzenetére
már ha meg lenne adva a protokoll definició. Mindegy, van hozzá ilyen utánzott java opensource szerver, annak a küldő fogadó részéből megpróbálom kibogarászni.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
kampi_
csendes tag
válasz Jester01 #3692 üzenetére
Hi!
Boccs, hogy megint zavarok, de tudnál adni esetleg egy linket, ahol találok erről a gethostname-ről egy egyszerű mintaprogit, mert sehol nem találok, csak beépítve, de azt meg nem akarom végigbogarászni. Jah és Dev C++-t használok. Másik nem indult el
Előre is köszi!
-
félisten
válasz Jester01 #3680 üzenetére
Hali!
Na erre speciel nem gondoltam...
De igazad lehet a dologban, viszont akkor legalább közép-szintű programozónak kell lenni, hogy ezt megértse. Delphiben(meg más alkalmazásoknál is) lehet támaszkodni az adott OS adta Process vezérlésekhez. Le lehet kezelni az éppen futó alkalmazásokat ill. azok különbözö tulajdonságait, puffereit(és kismillió) függvényeit...
Csak azt hiszem ezt ha valaki ide beteszi, akkor az túlórázni fog rendesen, mert ha a forrást fel is akarja normálisan kommentezni, az be fogja teríteni az egész topicot...
Hajrá!Fire.
UI: Amúgy mivel foglalkozol, amikor nem segítesz másoknak itt a PH-n? Esetleg főállásban programozol, vagy csak hobbi?
Amúgy megsasoltam a linket, hát igen, van hasonlóság, úgy értem az ottani procedurák emlékeztetnek a hagyományos rendszerszintű megoldásokra, csak épp pl WAITTOEXIT() az ott rendelkezésre áll(meg sok más is), amit Delphiben neked kell megírni....
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz Jester01 #3673 üzenetére
Hali!
"Ez az érthetetlen kérdések napja"
Akkor ehhez mit szólsz? #3675Fire.
UI: Sárpac, légyszíves ezt valahogy fogalmazd át rendesen, mert nem igazán tudom mit szeretnél.. (de lehet, hogy csak én nem értem..)
Esetleg arra gondolsz, hogy a szöveges Consol ablakban kiírt szöveget akarod, bemásolni egy Windows alkalmazás StringGrid vagy egyéb objektumába?
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
akasp
senior tag
-
netboy
senior tag
-
KPepe
senior tag
válasz Jester01 #3519 üzenetére
Ez érdekes, 2 napig így fordítottam, nem szólt, de ma nekem is hibát írt a fordító.
(#3520)
Valóban, a size inicializálása volt a gond, pótolva már nekem is sikerül bármikor kapcsolódni egy újabb klienssel.Köszönöm a segítséget!
A tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
Jester01
veterán
válasz Jester01 #3519 üzenetére
Ja, viszont valgrind szólt, hogy accept hívásban a harmadik paraméter (a méret) nincs inicializálva. Ez okozhat hibát, attól függően, hogy éppen milyen véletlen adat van az adott címen.
man accept: The addrlen argument is a value-result argument: it should initially contain the size of the structure pointed to by addrJester
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Rpaspberry PI 4 8GB RAM, X825-C8 ház, X735 Tápvezérlő Hat, X862 m.2 SSD Hat, WD 240 GB m.2 SSD-vel
- Samsung Galaxy Note 10.1 tablet vezeték nélküli billentyűzettel, tokkal, egyéb kiegészítőkkel
- számítógép alkatrész felvásárlás / Hardver felvásárlás
- Gamer pc / asztali Számítógép felvásárlás
- Processzor felvásárlás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest