Hirdetés
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali médialejátszót?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
válasz hunterrop8 #7499 üzenetére
Pl. a 36. sorba teszel egy breakpointot és megnézed minden bevitel jó-e addig. Utána meg már lehet léptetni.
Jester
-
Jester01
veterán
válasz hunterrop8 #7497 üzenetére
Pl. t1[2] de te 4 elemet raksz bele.
Egyébként meg léptesd a szimulátorban és figyeld mi történik.[ Szerkesztve ]
Jester
-
hunterrop8
tag
Hali,
Lenne egy kérdésem atmega128 programozásával kapcsolatban, hátha tud itt segíteni vki.
Azt szeretném megcsinálni, h a 3x4es mátrixbillentyűról bekér egy számot, majd a műveletet(* szorzás, # összeadás), majd a másik számot. És az eredményt kiírja a hétszegmenses kijelzőre.
Én így csináltam.
De vmiért nem működik, a hétszegmens sötét marad. De próbáltam az eredményt ledekre kiírni, de azok is sötétek maradtak... Hol lehet a hiba? (Bár mikrokontrollerem nincs, egy szimulátoron próbálta, ami nem a legjobb, de akkor is vmit csinálhatna)Valaki esetleg tud segíteni? Köszönöm!
-
ecc85
újonc
Sziasztok!
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítő hozzászólást!
Megörültem amikor megtaláltam ezt a kódot.<form method="post" oncontextmenu='return false;' onkeydown='return false;' onmousedown='return false;'>
Kiderült, hogy korai volt az öröm.
Ugyanis a HTML- nem érhető el.
Ahogy írjátok, nem sok értelme van, de jó lett volna kipróbálni.
Még egyszer köszönöm a segítségeteket! -
modder
aktív tag
alternatíva: (bocs, ha már írták) Képeknél érdemes vagy vízjelet a képbe generálni, vagy ha az oldal célja az, hogy a képekből hasznot húzzon, akkor mindig egy kisebb felbontásút vagy rosszabb minőségűt szoktak az oldalra feltölteni, ami jól látszik monitoron, de nem alkalmas arra, hogy kinyomtassák vagy újra felhasználják, beépítsék.
Sk8erPeterrel meg egyetértek, rettentően idegesítő a context menü letiltása. pl sokszor másolok onnan url-t. Amikor nem tudok, akkor mindig megőrülök.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Az az igazság, hogy szeretnék a honlapomra jobb egérrel kijelölést letiltani,
hogy nehezítsem a képek, szövegek elvitelét."
Az ilyen jobbklikk-letiltós (és hasonló) módszerek csak rettentő módon rontják a felhasználói élményt (rendkívül idegesítő, ha a fejlesztő felül akarja bírálni a felhasználói szokásaimat (pl. honnan tudja, hogy nálam a context menüben az adott böngészőben milyen számomra hasznos menüpont van?), plusz ezzel azt üzened, hogy eleve nem bízol a felhasználóidban, de igazából értelmetlenül, mert a módszer úgyis megkerülhető), gyakorlati hasznuk nincs, ráadásul ahogy a többiek már írták is, cseppet sem akadályozzák meg a képeid és egyéb tartalmaid ellopását. Szóval kifejezetten nem javasolt megoldás.Sk8erPeter
-
lgabster
csendes tag
Ez pontosan így van, és firefoxban is seperc alatt elő lehet kaparni minden média fájlt. Cache-ből is elő lehet kaparni, pdf-creatorral szerkeszthető pdf-ként le tudja menteni, és még tényleg sokszáz variáció van, hogy tudják lelopni a netről.
Most itt csak az a kérdés, hogy mennyire akarja megnehezíteni valaki dolgát, illetve érdemes-e?Az interneten a legfőbb alapszabály, ha nem szeretnéd, hogy ellopják a dolgaid: NE TEDD FEL RÁ!
Egyébként talán a legbiztosabb, egy kódolt rar, vagy pdf, amihez kérésre elküldöd a jelszót, piktogramként pedig egy vízjeles, kis felbontású képet kiraksz.
Aki korán kel, egész nap álmos!
-
lgabster
csendes tag
JavaScripttel a printscreent és a jobbklikket is le lehet tiltani.
De van 1000 módja, hogy a képlopás kijátszható legyen.
pl.: képlopó progik, ha a tálcára klikkelsz (böngésző elveszti a fókuszt), máris megy a printscreen, stb...Atombiztos minden helyzetben helytálló megoldás ez ellen nincs.
Aki korán kel, egész nap álmos!
-
ecc85
újonc
válasz Sk8erPeter #7482 üzenetére
Szia Sk8erPeter!
Látom, hogy megértetted a problémámat.
Kipróbáltam amit javasoltál. és működik.
Az az igazság, hogy szeretnék a honlapomra jobb egérrel kijelölést letiltani,
hogy nehezítsem a képek, szövegek elvitelét.
Erre keresem a megoldást.
Nagyon köszönöm a segítségedet! -
Sk8erPeter
nagyúr
Hát olyan nincs, hogy egy weboldal le tudja tiltani a böngésző ilyen jellegű beépített szolgáltatását, elég szomorú lenne. Az még oké, hogy egy adott billentyű(kombináció)t felülbírál JavaScripttel/Flash-sel (ha az nincs épp tiltva), de nem tudja kiiktatni a fejlesztőpanelt. Szóval valamit rosszul csinálsz. Nyomj pl. Chrome-ban Ctrl+Shift+I-t, az is a fejlesztőpanelt nyitja meg (az F12-höz hasonlóan).
Többet meg bővebb információk birtokában tudnánk mondani, ahogy előttem írták.Sk8erPeter
-
ecc85
újonc
Sziasztok!
Van egy kis közösségi oldalon egy lapom.
Egy ideig mindent megtudtam nézni, de valamiért átalakították.
Valamit alakítottak rajta, mert sem az oldal forrását,
sem az elem vizsgálatát nem engedi.
Próbáltam Mozillával, Google Chrome-al, Operával, de eredménytelenül.
Se az egér jobb-al, se az F12-vel nem megy.
Más oldalakon nincs ilyen problémám.
Én arra használom, hogy megmutassa, hogy pl.
egy oldalon levő felírat vagy div kódja hol van, és a css adatát megnézzem.
Szerintetek, hogyan tiltották le?Segítséget előre is köszönöm!
-
proxekt
újonc
Sziasztok!
Árajánlatra volna szükségem egy projekthez. Webes felületen keresztül működő adatbázis lenne,
felhasználók adnak meg adatokat, ezeket kell rendszerezni, értékeket kapcsolni az adatokhoz, ezekkel
számolni kicsit. A pontos folyamat, amit le kell programozni, készen van elvi szinten, persze nem kész szakmai programterv, de a működés egyértelmű és kidolgozott.
Személyesen szeretnék beszélni erről olyan emberrel, céggel, akit érdekel, meg is tudja csinálni, és ideje
is van rá, nem állandó munkahelye mellett molyolna vele hétvégenként meg esténként.
Ha elkészül, tech support-ot biztosítania kell, valamint szeretnék ezen a vonalon továbbmenni, hasonló
projekttel, az alapelv ugyanaz lesz, csak az adatok mások, szeretném majd ugyanazzal csinálni azt is.
Kérem, komoly érdeklődők jelentkezzenek, Budapest és környékéről főleg, privát üzenetben.Üdvözlettel
Proxekt
-
chubaa
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy szükségem lenne egy scriptre, amely a gépek fizikai(mac) címe alapján átírja a számítógép nevét telepítés után.(ghost után)
Tudna valaki segíteni, hogy merre induljak el?
A gépek mac címeit tudom, illetve a nevére kéne átírni a nevét.
pl.:
00B0D0D47CE0=pcname1
00B2D0D47CE0=pcname2Találtam egy parancsot, ami jó lenne egy adott esetben, de én ezt több gépen szeretné alkalmazni.
amit találtam:
wmic computersystem where caption='régi név' rename új névezt szeretné valami olyan formába önteni, hogy
ha mac=00B0D0D47CE0 akkor új néve=pcname1minden segítséget előre is köszönök.
remélem jó topicba írtam
-
cattus
addikt
válasz Mr. Erikszon #7474 üzenetére
Előttem már kb. leírták, nagyjából hogy néz ki, de itt van nyelvhűen:
szöveg:=IntToStr(szam);
szöveg:=LeftStr(szöveg,1,2)+LeftStr(szöveg,4,2);
szam:=StrToInt(szöveg);Ehhez viszont a uses-hoz kell a StrUtils, ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
Do the thing!
-
sztanozs
veterán
válasz Mr. Erikszon #7474 üzenetére
Őőő, pascalban sosem voltam jó, de itt egy pszeudo megoldás:
szoveg = int-to-text(szam)
szoveg = left(szoveg,2) + right(szoveg,2)
szam = text-to-int(szoveg)JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok informatikából kaptunk ma egy házit.
A következő algoritmust kéne megírni borland pascal-ban:
2. Adott egy ötjegyű szám. Képezzük azt a számot, amelyet úgy kapunk,
hogy töröljük a szám középső számjegyét!Valaki esetleg meg tudná oldani nekem...nem megy valami jól az infó.
U.I: Köszönet annak aki rászán egy fél percet hogy megoldja a problémámat. -
doc
nagyúr
hat, talan majd egyszer, addig is: sima szokiegeszites CTRL-N es CTRL-P, "rendes" intelligens kodkiegeszitesre az omnicomplete plugin, vagy pont ma kaptam egy tippet: neocomplete, allitolag meg jobb
amargo:
igy van, a vim egy szovegszerkeszto (a programozast, sot a buildet is megkonnyito funkciokkal), nem IDE -
doc
nagyúr
hat nekem ilyen problemaim nincsenek, Vim mindenre es kesz
-
martonx
veterán
válasz Carasc0 #7466 üzenetére
Mit értesz több nyelven programozás alatt? Szvsz a VS nagyon jó, feltéve, hogy nem akarsz Java-t, vagy PHP-t fejleszteni vele.
A Netbeans is nagyon jó, ha nem akarsz C#-ot, vagy DirectX-et fejleszteni vele.
Szóval így önmagában a kérdésed valóban értelmetlen.Én kérek elnézést!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Carasc0 #7466 üzenetére
"Én a VS-t favorizáltam eddig. Ez most is fennáll? "
Megmondjuk helyetted, hogy még mindig szereted-e?
Jó fejlesztőkörnyezet továbbra is, ha arra vagy kíváncsi.A többi meg attól függ, konkrétan milyen nyelveken szeretnél programozni.
Én a NetBeans-t komálom nagyon, például pont azért, mert több nyelvben is tudok vele programozni. Van, aki az Eclipse-re esküszik. Satöbbi, satöbbi, még számtalan más IDE van, mondom, "attól függ".Sk8erPeter
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Melyik programfejlesztő rendszert ajánljátok? Lehet így értelmetlen a kérdés, de ha több nyelven programoz az ember, ne kelljen már többféle eszközt használni. Én a VS-t favorizáltam eddig. Ez most is fennáll?
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz #32839680 #7462 üzenetére
"Pedig azt hittem hogy egy évvel a win8 megjelenése után kiforrott, és a 8.1 sem kavar bele annyira a dologba."
Hogy kapcsolódik egyáltalán ez az egész msys.dll-kicserélős móka (valszeg a WinAVR hibájából) a Windows 8 kiforrottságához vagy épp annak hiányához?Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz #32839680 #7458 üzenetére
Talán akkor már leírhatnád, hogy hogyan is oldottad meg, mi volt az a "máshogy", tudod, úgy illik, ha már beírsz egy fórumba (főleg, ha már valakik megpróbálnak segíteni rajtad)...
Vagy a "tényleg működik" az msys-1.0.dll kicserélésére vonatkozott?
És lehetőleg használd a "Válasz" linket...
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz #32839680 #7456 üzenetére
Ő, például kibontod?
Aztán kotorássz a WinAVR könyvtárában, mert eszerint a topic szerint például a utils/bin könyvtárban van.
Itt is hivatkoznak olyasmire, amit Karma javasol: [link].
Persze előtte azért készíts backupot a lecserélendő fájlról biztonság kedvéért.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz #32839680 #7453 üzenetére
"Mert azon a linken a tar.bz fájl van amivel nem tudok mit kezdeni..."
Ne má'... http://7-zip.orgSk8erPeter
-
válasz #32839680 #7453 üzenetére
Uhh bocsi, rossz link volt a vágólapon. Mindjárt előkeresem és szerkesztem ezt...
Szóval erre a linkre gondoltam eredetileg.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
válasz #32839680 #7450 üzenetére
Nem az rm dobja a hibát, hanem valami más előtte, amikor egy fork rendszerhívást próbál indítani.
Keresgéltem egy kicsit, bár főleg 64-bites Vistáról regél az internet, a legtöbb esetben az msys DLL-jét szokták kicserélni, és meg szokta oldani a gondot. Mondjuk elég régi történet... Egy próbát megérhet azért talán.A fura az, hogy 8-on ment.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz #32839680 #7450 üzenetére
/usr/bin/sh: fork: Resource temporarily unavailable
avr-gcc.exe -mmcu=atmega128 -Wall -gdwarf-2 -O0 -MD -MP -MT a.o -MF dep/a.o.d -c ../a.c
../a.c:1: fatal error: opening dependency file dep/a.o.d: No such file or directoryEz a para, mintha valami csomag hiányozna a fordításhoz, de ennyiből elég nehéz megmondani, mi az konkrétan, itt volt hasonló, de kicsit mégis más: [link]
Mindenesetre biztos, hogy valamit csekkolnod kéne a fordítással kapcsolatos beállításoknál.
Mi annak idején AVR ATmega128 mikrokontroller programozgatását tanultuk nagyon alapszinten, de mi AVRStudio-t használtunk, és az is ötezerkétszáz éve volt.
Sk8erPeter
-
zoty314
aktív tag
válasz metrion #7437 üzenetére
Tudom, már megoldódott, de gondoltam, átíom rövidebben, mert úgy éreztem, picit túl van bonyolítva.
static void Main(string[] args) {
const int DARABSZAM = 5;
Console.Title = "Tömb átlagszámítás";
decimal osszeg = 0M;
decimal aktualisSzam;
for (int i = 1; i <= DARABSZAM; i++) {
Console.Write("Kérem a(z) {0}. számot: ", i);
if (decimal.TryParse(Console.ReadLine(), out aktualisSzam)) osszeg += aktualisSzam;
}
Console.WriteLine("Átlag:{0:0.00}", osszeg / DARABSZAM);
}[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
Figyi, nem bántásként, de amilyen alapvető hiányosságaid vannak, én azt mondom, hogy szard le a dizájn patterneket. Tanulj meg programozni, és ha az már megy, és minden szuper, akkor majd el lehet azon kezdeni gondolkozni, hogy ilyen-olyan kódszervezési gyakorlatokkal, meg lehetett volna-e jobban de inkább csak szebben oldani az adott feladatot.
Én kérek elnézést!
-
Lacces
őstag
Hali.
Van olyan oldal, ahol valós életben előjövő alkalmazásokhoz mutatnak be design patterneket? Ideáig nem nagyon találtam, pedig kerestem például raktárkezelőhöz (belső raktár), vagy CMS oldal készítésénél?
Fogalmam sincs, hogy mikor kellene alkalmazni a Design patternek többségét még mindig
A válaszokat előre köszönöm.
-
atesss
addikt
Igazad van, tényleg kimaradt hogy miért is írtam ezt.
Ha az eszközt kihúzzák a konnektorból, vagy áramszünet van, akkor belső, az AVR-t tápláló akkumulátor nélkül az AVR el fogja felejteni az időt.
Viszont ha rakok bele egy RTC modult, akkor minden inicializálásnál le tudja kérdezni az időt tőle.
És úgy tűnik olcsóbb egy ilyen modul, mint egy Li cella + töltő áramkör (és a Li cella se tudja nagyon hosszú ideig ellátni az AVR-t, max. ha valamilyen energiatakarékos módba kapcsolom szoftverből, de az okozhat problémákat - nem értek ehhez még eléggé, ezért nem vágnék ilyenbe bele).Plusz az AVR-be valahogy bele is kell vinnem a pontos időt egyszer. Külső periféria nélkül ezt felprogramozáskor lehetne maximum. Ezt a modult egyszer beállítom, és onnantól kezdve bármelyik AVR-re rakom is rá (akár csak majd hónapok múlva), nem fogja elfelejteni közben.
(Sőt könnyen lehet hogy úgy szállítják, hogy ha nem szedem ki a gombelemet, alapból tudja a pontos időt.)Ha gyakran lekérdezem a modultól, lehet még külső kvarc sem kéne az AVR-nek (jó a nem annyira pontos belső oszcillátor is), de ez mondjuk már tényleg részletkérdés.
Így tehát az időszinkronizáció biztosan rendben van, tehát onnantól nyugodtan lehet inkrementálisan is tárolni az adatokat.
Biztonság kedvéért lehet bele kellene rakni időnként a teljes idő letárolását, de ez lehet több naponként is.De még így is két lehetőség van:
A.) minden változáskor letárolom a legutóbbi változás óta eltelt időt.
B.) vagy változáskor a pontos időt tárolom le - illetve csak annak a legutóbbi változás óta megváltozott részét (ha a másodperc változott csak, akkor csak azt; ha a perc is, akkor azt is; ha a nap is, akkor azt is).Ha jól számolom az első tárhely-gazdaságosabb lehet.
-
"Így a pontos időt bármikor le tudom kérdezni I2C-n keresztül, ami azért könnyebbséget ad.
Pl. így simán meg lehet azt csinálni, hogy csak változásnál tárolom le az időt és/vagy a dátumot."Nem igazán értem, hogy ez miért az RTC modul miatt van így; egyébként se kellett volna mást tenned
-
dabadab
titán
"Egy pl. ilyen Huffman nem lehet hogy túl sok már egy ilyen kis AVR-nek ?"
Nem tudom, hogy konkretan milyen AVR, meg hogy a logolason kivul milyen feladatai vannak, de azert a Huffman-kodolas nem olyan nagyon megerolteto dolog, illetve az egyetlen kicsit is szamitasigenyes reszet (a fa felepiteset) meg is sporolhatod es hasznalhatsz elore definialt szotarat (ahogy tettek ezt pl. a fax tomoritesenel, marpedig azokhoz kepest egy 8 bites AVR is szuperszamitogep ) es az alapjan generalhatod a tomorito assembly (vagy miben szokas az ilyeneket programozni) kodjat (illetve ez igazabol nem is opcionalis, hanem kotelezo resz, mert tomoriteskor nem tudsz fat epiteni, mert egeszen egyszeruen meg nem lesznek meg azok az adatok, amikbol fel kellene epiteni).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Erre a feladatra kellene megoldás C#-ban: Kell egy 5 elemű tömb amit billentyűzetről kell felvinni majd ennek az átlagát kell kiíratni.
Eddig ez van:
static void Main(string[] args)
{
Console.Title = "Tömb átlagszámítás";
int[] tomb = new int[5];
int i;
double atlag;
double seged = 0;
for (i = 1; i <= 5; i++)
{
Console.Write("Kérem a(z) {0}. számot: ", i);
tomb[i] = int.Parse(Console.ReadLine());
}
i = 0;
while (i < 5)
{
seged = seged + tomb[i];
i++;
}
atlag = seged / 5;
Console.WriteLine("Átlag:{0:0.00}", atlag);
}
}
}Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz dabadab #7419 üzenetére
Hát a bitstream ilyen szempontból nem lenne rossz. Csak tényleg ez a gond vele...
Még majd átgondolom hogy ha lesz már egy kész nem bitstream-es megoldásom, hogy mennyit nyernék ha átalakítanám.Egy pl. ilyen Huffman nem lehet hogy túl sok már egy ilyen kis AVR-nek ?
Első körben az algoritmus memóriafelhasználásában, másrészt meg feldolgozási igényben is akár.Közben viszont változik a dolog annyiban, hogy nem kell az AVR-el az időt folyamatosan tárolnom.
Mint kiderült külföldről akár 2 dollár alatt is lehet kapni az AVR-el I2C-n keresztül elérhető RTC modult: [link]
Ez így nem növeli meg vészesen a kapcsolás/az egész kész eszköz árát.
És mint kiderült az I2C használata nem is annyira bonyolult (elektronikailag sem), és mivel van hozzá egy jó kis library, leprogramozni sem annyira vészes. Persze nem mondom hogy nem kell beletanulnom, de úgy néz ki meg tudom majd csinálni.Így a pontos időt bármikor le tudom kérdezni I2C-n keresztül, ami azért könnyebbséget ad.
Pl. így simán meg lehet azt csinálni, hogy csak változásnál tárolom le az időt és/vagy a dátumot.
Célszerűen nem a teljes dátumot és időt - hanem csak ami a legutóbbi letárolás óta változott (mondjuk a másodpercen kívül a percet is lehet jó lenne minden alkalommal).
Így már csak attól függ a tárhely igény, hogy milyen gyakran van változás.Illetve azon is gondolkozok, hogy az áttekinthetőség érdekében nem lenne rossz minden nap éjfélkor letárolni a teljes időinformációt: évtől a másodpercig.
-
alratar
addikt
Az eclipse-el kapcsolatban lenne kérdésem, remélem tudtok segíteni!
Amikkor megírok egy programot és nyomok egy F11-et, a program pár másodpercre kiírja, hogy Not Responding, majd mikor ismét visszatér nem csinál semmit.
Az ikon svábban aktívvá válik a kis piros négyzet, tehát a beírt kód fut, én mégsem látok semmit.Mi lehet a jelenség oka?
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
martonx
veterán
válasz Sk8erPeter #7431 üzenetére
Az általam javasolt két cmb bővítményt használtátok már? Szerintem mindenképpen érdemes kipróbálnotok őket, ha máűr windows-os parancssorról beszélünk.
Én kérek elnézést!
-
fatal`
titán
válasz Sk8erPeter #7429 üzenetére
Arra gondolok, hogy emiatt leszarják.
"Na de akkor meg miért fejlesztenék mondjuk a PowerShellt?"
Azt a szerverek miatt fejlesztették szerintem.Powershellnél pl. jobb klikkre beilleszt egyből. Nem tudok ilyenről a sima command promptnál.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Most eléggé rácuppantál erre a Windows = átlagjúzerek témára, amit alapvetően értek, de nem értem eleve, mit keresne az átlagjúzer a command prompt környékén? Vagy arra gondolsz, hogy pont emiatt szarják le a kérdést? Végül is akár lehetne is. Na de akkor meg miért fejlesztenék mondjuk a PowerShellt? Kérdezem ezt anélkül, hogy bármi fogalmam lenne arról, hogy fejlesztik-e tovább egyáltalán.
De miért lenne alternatíva a PowerShell a command promptra, ha azokat a szempontokat vesszük, amiről éppen szó van? A PowerShell pontosan ugyanolyan kényelmetlen szar a felület tekintetében, mint a command prompt, pont ugyanúgy nem működnek a billentyűkombók, pontosan ugyanúgy külön van a Defaults és Properties ablak, stb., igazából minden ugyanolyan rajta a GUI-t nézve.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz dabadab #7424 üzenetére
dabadab, ne haragudj, az előző hsz.-edet totál félreértettem... Fú de tompa vagyok, sikerült totál az ellenkezőjét kiolvasnom a hsz.-edből, mint amit írtál... Sorry, my fault, pedig még idézted is a konkrét részt, amire reagálsz - szóval a Linuxos terminál előnyeit soroltad fel, és épp szembehelyezted a Windows-parancssor gyengeségeivel. Az előbb ezt meg félreértettem, azért sikerült kicsit gyökérül reagálnom.
Szóval ja, így már teljesen egyetértek, hogy sikerült felfognom, mit írtál.
Sk8erPeter
-
fatal`
titán
válasz Sk8erPeter #7426 üzenetére
Mert a Windows átlagusernek készül és neki nincs szüksége többre.
A programozó meg fel tud telepíteni egy powershellt. Vagy egy alternatív parancssort..
De azokon kívül, akik tanulnak szerintem nem sokan fejlesztenek konzolos alkalmazást.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz dabadab #7424 üzenetére
Jó, akkor a cmd csodálatos.
Egyébként én tényleg szívesen olvasok a Windows command prompt előnyeiről, sőt, kifejezetten érdekel is, ki hogy látja, de ez pont az említett hiányosságon nem változtat."Meg az egerrel kijelol, kozepso klikkel beilleszt."
Na ne mondd, és ebben hol is van a billentyűzet? Én pont nem szeretek egeret buzerálni, ha nem muszáj.(#7423) hunfatal :
őő, szerintem az átlagjúzerek közül többen látták már egyáltalán a klasszikus cmd-t, mint a PowerShellt (tudod, a jó öreg többéves tutorialok, amik megmondják, hova kő' kattintani, stb.) - ha már átlagjúzerekről beszélünk, de egy programozós topicban miért is beszélünk róluk?[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
dabadab
titán
válasz Sk8erPeter #7422 üzenetére
"Linuxon legalább Ctrl+Shift+C, Ctrl+Shift+V, stb. működik."
Meg az egerrel kijelol, kozepso klikkel beilleszt. Meg a focus follows mouse. Meg a raise on click. Meg a layerek. Meg a tobb workspace. Meg a... (Igen, napkozben Windowson kell dolgoznom )
DRM is theft
-
fatal`
titán
válasz Sk8erPeter #7422 üzenetére
Nincs is szükség komolyabb parancssorra, mi a lószarnak? Windows userek 95%-a egyszer sem látja.
Minden másra ott a powershell
-
Sk8erPeter
nagyúr
A "Defaults" opciót is módosítani kell ahhoz, hogy az alapértelmezett beállítást módosítsd. Hozzáteszem, meglehetősen degenerált megoldás, hogy így széjjel van választva, különálló ablakban van - például nem lett volna egyszerűbb csak egy Properties ablakot létrehozni, és felkínálni egy opciót (pl. egy checkbox-szal, vagy bárhogy), hogy alkalmazza az alapértelmezett beállításokra is, ne csak a jelenlegi ablakra? Bár a cmd-t lehet szidni amúgy is a borzalmas szegényességéért, például a copy-paste-re normális hotkey mai napig nincs (Windows 8-nál járunk ), ami nem ilyen. (Linuxon legalább Ctrl+Shift+C, Ctrl+Shift+V, stb. működik.)
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
daneel92
tag
sziasztok!
nem igazán tudom, hogy jó helyre írok-e...
szóval annyi a problémám, hogy windows 8 alatt pl a code blocks amikor futtatom a programot, amit írtam, vagy csak ha cmd.exe-t futtatom, akkor baromira kicsi maga az ablak, parányiak a betűk, semmit nem látni belőle. nem tudjátok esetleg, ezt hol lehet átállítani windows alatt?Asrock B450 Pro4, AMD Ryzen 7 2700 @3.2GHz, Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse 8GB, Chieftec 600W
-
dabadab
titán
Mondjuk a valasztando tomorites nagyban fugg attol, hogy tenylegesen milyen adatokkal dolgozol. Ha "szemmel" is at akarod tekinteni, az aztan meg rettenetesen korlatozza a lehetosegeket, ugyanis elesel a bitstream hasznalatatol, csak byte-os egysegekben gondolkozhatsz, ami pl. kizarja a Huffmant es rokonait (amiket egyebkent tipikusan nem onmagaban szoktak hasznalni, hanem kiegeszito kodolaskent, esetedben pl. ugy nezhetne ki, hogy egy bit a ki vagy bekapcsolas allapotat mutatja, aztan utana a hossz Huffmannal).
DRM is theft
-
atesss
addikt
Valami olyan megoldás kell, ami gyakorlatilag a kódolást változtatja attól függően, hogy milyen hosszú az állandó jel.
Szerintem ez a 2 perces adat alapvetően megfelelő. Az azért ritka, hogy valaki 1 percben többször is ki-be kapcsoljon egy 230-as fogyasztót .
(Esetleg mikró, ha visszarakod még pár másodpercre a kaját; illetve a főzőlapok. Máshol is elképzelhető egyszer-egyszer, de nem tömegesen.)Viszont olyan esetben, amikor a 2 percnél jóval tovább (leginkább órákig) van egy állapotban a fogyasztó, oda kellene még valami.
15 bit (2 bájt - 1 bit az ON/OFF jelzésére) az 9,1*3600s. 9 óránál jelentősen hosszabb állandó állapot is ritkán fordul azért elő.Még azt nem tudom, hogy a két kódolás "határát" hogyan fogom egymástól megkülönböztetni. Lehet az egyik bitet be kéne áldozni erre.
-
Egyébként az RLE-vel ott lehetnek gondok, ha nagyon változékony a jel - ha teszemazt minden másodpercben alternál, akkor ott vagy, hogy másodpercenként egy byte. Az előző számítás csak akkor áll meg, ha két percenként, monoton módon billeg.
Szerintem ha ekkora adatmennyiséget akarsz tárolni, inkább illessz valami háttértárat. Vagy tedd fel a kérdést AVR-es topikban, ott lehet jobban értenek hozzá
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
Viszont az átláthatóság (úgymond szemmel is fel tudjam "dolgozni") és az utólagos feldolgozhatóság miatt lehet a növelésnek lesz egy korlátja. Főleg, amíg még fejlesztés alatt vagyok.
Pl. 60-ig növelve pont egy percet ad ki. Mondjuk ez nem a leggazdaságosabb.
8 bites az AVR, úgyhogy a legoptimálisabb 255-ig lenne, csak az semminek sem osztója.A nullázás pont emiatt problémás, mert nem tudom egyszerűen eldönteni, hogy éppen 0-n vagy 1-en van-e.
A legjobb lenne kiírni az értéket (0/1) is.
De még gondolkodok, hogy hogyan. -
-
atesss
addikt
Üdv !
A kérdésem ugyan elég specifikusnak tűnik, de alapvetően algoritmus-technológiailag kérdeznék rá a témára:
Egy AVR mikrokontrolleres áramkört szeretnék készíteni, amivel figyelem hogy egy adott fogyasztó be van-e kapcsolva (illetve hogy a készenléti pár W-nál többet vesz-e fel - de ez programozási szempontból lényegtelen).
Ezt minden másodpercben (AVR belső "órájával" mérem) megvizsgálom, és az eredményt (1 - ha be van kapcsolva, és 0 - ha nincs bekapcsolva) lementeném.
Ha ezt csak szimplán egymás után mentem, elég hamar kifutnék még a legnagyobb, 128Kbyte-os Flash méretéből is.Valami nagyon egyszerű kódolást kellene használnom tömörítési célból.
Egyszerű futáshossz-kódolás [link] jónak tűnik így elsőre. Mit kell tudni erről ?
Vagy mi az ami ilyen célra használható lehet még ? -
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy volt-e közületek valaki (vagy van-e ismerősötök) az ITFactory által szervezett és előadott App! iOS mobilalkalmazás-fejlesztés oktatáson?
Ha igen, írj privátot!
Köszi!Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
doboka98
tag
válasz Sk8erPeter #7409 üzenetére
Ha így játszunk, akkor mondat végén pont van .
-
dabadab
titán
válasz doboka98 #7399 üzenetére
(Van kulon C# topik, a nyelvvel kapcsolatos problemakat inkabb oda.)
A konkret hibauzenetet azert kapod, mert ha a szam1 es a szam2 egyenlo, akkor semmilyen erteket nem adsz a szam3-nak.
Amit nem ir ki, de latszik, az az, hogy ha viszont a ket szam nem egyenlo, akkor meg vegtelen ciklusba kerul a program.
Mindez azert van, mert hibas az algoritmusod, ha ezt a kivonogatasos modszert hasznalod, akkor egyaltalan nincs szukseged a szam3-ra.
DRM is theft
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
- Politika
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Horgász topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Társasjáték topic
- További aktív témák...
- Rpaspberry PI 4 8GB RAM, X825-C8 ház, X735 Tápvezérlő Hat, X862 m.2 SSD Hat, WD 240 GB m.2 SSD-vel
- Samsung Galaxy Note 10.1 tablet vezeték nélküli billentyűzettel, tokkal, egyéb kiegészítőkkel
- számítógép alkatrész felvásárlás / Hardver felvásárlás
- Gamer pc / asztali Számítógép felvásárlás
- Processzor felvásárlás
- Intel I5 11400F processzor eladó!
- Toshiba/Dynabook Satellite Pro L50, 15,6" FHD IPS, I7-10510U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W10/11, 27%
- LG 27MP60G monitor + 1 év garancia
- Toshiba Tecra A50-C, 15,6" FHD IPS Kijelző, i7-6500U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 2GB VGA, WIN 10, Szá
- MSI MPG 271QRX 360hz 26'5 colos QD-OLED MONITOR
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest