Hirdetés
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple asztali gépek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos tablet topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bemutatkozott az In Win legfrissebb, AR szériás kompakt AIO-ja
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
artiny
őstag
Ha ez alapjan,letre hoztam egy LAMP szervert , akkor hogyan tudom a wordpress oldalat szerkezteni? ugy ertem ha most ebbe szeretnek valami php kodot behelyezni - pl. a raspberry pi hez kotott szenzorok ertekeinek megjeleniteset szeretnem?
-
artiny
őstag
Ebben van logika amit az illeto írt?
matlaban van egy funkcio ami megkeresi lokális maximumokat ('findpeaks'), vagyis a csucsokat egy adot vektorban. Letezik neki egy olyan parameter,hogy 'MinPeakDistance' - szoval, a két csucs kozotti távolságot meg lehet adni, azokat alattit nem veszi figyelembe az algoritmus.
Ehhez kapcsolodoan volt egy kerdes a mathworks oldalán már, ahol valaki azt tanacsolta,hogy 80% vegye a sample rate-nek .....------
Az én esetemben:Ha egy muszer 30 Hz mukodik, es a lepeseket szamolja - és tegyuk fel hogy a lepesek 1,5 - 3Hz kozott mozog.....
Akkor a szenzornak a frekvenciájának 80% kát veszem csak alapul a számításokhoz?Valami magyarazat kene rá,hogy miért pont ennyire lett beallitva (szoval hogy a sample rate 80%) ha dokumentalni szeretnem a programot. (mert elvileg mukodott nalam amikor teszteltem a lepesszamlalot)
-
artiny
őstag
hat igazabol valamilyet kaptam eloszor. Azutan talan cserelmtem port szamot es ment ha jol emlkeszek. (azutan mar nem kaptam semmit a consolbol, kiirta hogy listening....csak a weblap nem jott elo.)
Na de mind1 ,mert feladtam a node.js-t. Neki alltam PHP-val - es HTML/JS -el megcsinalni.
Mar eltudom kuldeni html-el a két szamot, PHP kiszamitja mar csak vissza kell kuldeni valahogy majd az eredmenyt (ha jol lattam akkor majd AJAX-t kell hasznalni,majd ennek utana kell majd neznem....)
Azert koszonom a valaszokat mindenkinek ![ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
Nincs esetleg olyan peldád......ami html fileban lévő javascript kód értékét elküldi egy nyomógombbal a node.js-es servernek, majd az valamit számol és visszaküldi,megváltoztatja az értéket a html/javascript változó értékét? (ez elég lenne,hogy eltudjak már indulni valamerre mert már kezdek becsavarodni )
[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
válasz martonx #10111 üzenetére
Szia
Node.js el megoldhato?
ezt a videot talaltam (a vegen arra lyukad ki,hogy osszead ket szamot es eredmenyt visszakapja)
https://www.youtube.com/watch?v=nuw48-u3Yrgjavascript/json/html fajlt talaltam ami kiszamitja ,animalja a ferdehajitast.
github[ Szerkesztve ]
-
-
artiny
őstag
Miben a legegszerubb szerver-klien programot írni?
Az elso feladat az,hogy android app-t irni, ami a ferdehajitast kiszamolja, grafon abrazolja a lovesi pályát es animalni is tudja. (bejovo adat kezdo sebesseg, szog) - ez mar nagyjabol meg van.A masodik resze:
Ugyan ezt a feladatot realizálni, ahol a klient lehetove teszi az kezdo adatok beadasat(szog,sebesseg) - elkuldi a serverre es fogadni is tud a servertol, es a bejovo adatok alapjan vizualizalni az adatokat (szamolas, graf, animacio).
A klies realizalhato mint Java aplikacio, aplet HTML kombinacio vagy JavaScript, PHP, vagy android app.....vagy barmi más.Mivel nekem nem volt semilyen hasonlo tantargyam azelott ,mint a tobbieknek (halozati komunikacio) - ezert szeretnem kikerni a velemenyt,hogy hol induljak el, vagy mi a legkonnyebb ut hogy megtudjam ez csinalni? ugy ertem miben, esetleg hogyan?
[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
Helotok.
Ti hogyan szoktatok tanulni:
1 konyvekbol (oreally,24ora, stb)
2 youtube videokbol
3 fizetos videokbol (udemy, linda)
4 valamilyen interaktiv online course (udacity, codecademy)
5 androidos appbol
melyik a leghatekonyabb szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
Melyik fajta könyvkiadónak vannak a legjobb könyvei programozás terén,tanulóknak?
Amiket láttam az pl.: O´REILLY, Apress -
artiny
őstag
hátha tudnatok segiteni, es valaki mas otlettel jon elo mint a javas topicban(erettsegi feladatok)
Olyan oldal,konyv letezik amivel magat a programozasnak az algoritmus megoldo kepesseget tudnam fejleszteni ? Szamomra fontos hogy ott legyen a megoldo kod sor is,ha el akadok. Egyszerubb feladatokkat keresek amivel fejleszteni lehetne magam....
-
artiny
őstag
Bar kicsit off...de erdekelne,hogy
- szerintetek mekkora laptopon a kényelmes szerintetek programozni?
Akar web,vagy szoftverre...Idaig egy 11,6 volt ,es nagyon kényelmetlen volt bar fontos volt suli miatt hogy konnyen hordozhato legyen
13,3 vagy 15,6 ? esetleg ha talalok egy 14" sat - ra cserelnem.Szerintetek? -
artiny
őstag
Valaki tudja hogy mukodik az Udacity kurzus, most ket hetig ingyenes kezdokent vagy vannak itt ingyenes kurzok is amig ket het utan is ingyen nezheto?
-
artiny
őstag
Helotok.
Pozsonyba,ipari informatikara járok. Itt tanultunk C/Unix,Java-t. Kozep iskolában Delphi,Pascalt.
Egyikben sem vagyok profi...
A jovore nezve (januartol mar mellek allasba szeretnek allni valahol..) Milyen perogramozasi nyelvet ajanlotok amivel el is lehet majd helyezkedni és othon konyvekbol,turtorialokbol ellelehet valamennyire mélyedni.
Egyetem azt vartam azert jobban fogjak tanitani a programozást, ha nem olvastam utana akkor nem tudtam volna megoldani a beadvanyokat. Szoval azzal hogy iskolaban tanulni,az nelkul nem lehet errol van egy velemenyem.En most HTLM/CSS rol ovlasok. Gondotlam hogy webbel foglalkozni a jovoben....ennek mennyire van jovoje (ha kesobb meg JavaScriptet es PHP.t is hozza tanulnék) Erdekelne is ez,mivel ebben azért desing,Photoshop dolgokat is lehet csinalni. Valamiért akit ismerek,aki elvegezte ezt a sulit ahol most vagyok ha jol vettem eszre,latom akkor mind webbel foglalkozik...ezert is gondoltam erre,hogy biztos van valami oka ??!?
-
artiny
őstag
JAVA - melyik konyvet ajánjátok kezdo (java) tanulonak a kettő közul?
1./Nagy gusztav . java programozas
http://nagygusztav.hu/sites/default/files/csatol/java_programozas_1.3.pdf
2./Java 24 óra alatt
/tudom h nem 24h /
-
artiny
őstag
Ezt a szerver klienset használhatnám ,megfelelő nekem a feladathoz?
http://www.pythonprasanna.com/Papers%20and%20Articles/Sockets/tcpclient.c
http://www.pythonprasanna.com/Papers%20and%20Articles/Sockets/tcpserver.c
Forrásoldal: http://www.prasannatech.net/2008/07/socket-programming-tutorial.html
Valahol átalakítani,hogy pl egy számot osszeadjon egy massikkal(de jol arrol meg nem sokat tudok :confused: ) ...
Feladat:
A feladat az,hogy egy server es tobb klienssel oldjunk meg valami matematikai funkciot,egyletet vagy hasonlot.
Kezdetnek egy számot akarok osszeadni egy masikkal. Sajnos amit idaig olvastam abbol nem jutottam el addig,hogy tudjam hogy is kelljen megcsinalni ezt a feladatot.[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
Sziasztok.
Olyan tantárgyam van,hogy Linux,Unix amiben C ben programozunk. (múlt szemeszterben pedig volt csak C)Olyan beadványt kell készítenünk amiben kiválasztunk,kitalálunk valami matematikai egyenletet,modelt és azt szerver - klienssel összekötni. (még nem teljessen értem )
Tudnátok ajánlani hozzá olvasni valót (lehetőleg magyarul) ami kapcsolatos ezzel. Mit nézzek át először,stbFeltöltöttem amit az előadáson vetítettek a feladathoz (szlévák nyelvű a szöveg) :
http://i.imgur.com/9Y7T7.png
http://i.imgur.com/BDlwg.png
http://i.imgur.com/OWRP6.png -
artiny
őstag
Magyarnyelvű neten elérhető (ingyen) oktatóanyag-t tudtok mondani a szamitastechnika temaban (C, java programozas, linux ismeretek)?
-
artiny
őstag
DCB PortDCB;
PortDCB.DCBlength = sizeof(DCB); // DCBlength
GetCommState(hCom,&PortDCB);
printf("\nBaud rate:\t%d",PortDCB.BaudRate);
printf("\nParity:\t\t%d",PortDCB.fParity);
printf("\nData Bits:\t%d",PortDCB.ByteSize);
printf("\nStop bits:\t%d\n",PortDCB.StopBits);Hogyan kell átirni egy funkciora hogy aztan megtudjam hivn (C progamozas)? mik leszenk pl.
void kiiras(????) a kérdojelek helyen
-
artiny
őstag
C -ben, hogyan kell:addig olvasson be míg 0-t adok meg, prímszám ellenőrzés, egész szám kerekítés?
A feladat:írjon programot ami beolvas pozitív egész számokat míg nem adunk meg 0-t. Majd kiírja az átlag értékuket felfele kerekítve egész számra majd kiírja az összes osztóját. Ha prímszám,akkor írja ki hogy ez prím szám
eddig jutottam:
http://pastebin.com/TW5nTKr6 -
artiny
őstag
Köszi szépen végul megoldodott a kattintási probléma a programocskában.
Már csak egy hiányzik,hogy végül számomra tökéletes legyen a program.
A lényeg az,hogy ha kiadja a program a szavat -akkor valamilyen módon jegyezze meg a program,hogy helyesen vagy helytelenül válaszoltam e a feltett szóra. (Minden egyes szóra külön jegyezze meg) (én ezt úgy gondoltam,hogy egy skálázó felugrik egyet(Common Controls nál (Lazarusban) lehet berakni ilyen loading ábrat TProggresBar vagy TTrackBar). Ezt az előzökben megtudtam csinálni,de csak az összes szóra vonatkozóan,úgy ha helyes válaszolok +1 adok a proceshez,ha rosszul válaszolok pedig -1-t von ki skálából.
A lényege az lenne ennek a "státusz jelzőnek",hogy ha egy szóra háromszor válaszolok jól azt már ne adja ki a program,ha új szót kérek egy enterrel (ha a TProggresBar proccesa elérte a hármat akkor nedobja ki azt a szót.)Hogyan kell megmondani a programnak,hogy jegyezze meg szavanként,hogy jól e válaszoltam a feltett szóra?
Eddig a program így néz ki,letöltö link:
http://www.mediafire.com/?zimml757czqzrf3A program kódja megtekinthető:
http://pastebin.com/eA6dtbyQ -
artiny
őstag
Már csak egy problémám van:
Lazarus-l írt programban hogyan kell megcsinálni, hogy enter lenyomására folytatódjon a program -ne kelljen mindig egy start nyomógombot használni?
Erről a programról van szó:
http://dl.dropbox.com/u/2766266/szotar.zipA programban ha az Intit gombra kattintva ad egy idegenszót és azt kell megválaszolni(v forditva)....
Ne keljen mindig egyet kattintani a z Indít nyomógombra (BtnStart.TButton)egy válasz után,hanem elég lenne csak enterezni és egy új szavat dobna a válasz után. -
artiny
őstag
Turbo Pascal
Hogyan lehet megoldani, hogy az alábbi program (txt fájbol beolvas idegen szavakat és annak a magyar megfelelojet kell megadni (ami el van mentve szinten a txt fileban)) randomban (véletlenszerűen) adja ki a szavakatvalamint a txt fájból beolvasott ékezetek megjelenítése lehetséges?
ékezetekel gond van - mivel ,ha beírom a txt az ékezetes szót a pascal nem adja vissza azt. (ezt meglehet oldani valahogy - szlovák szavakat akarom főleg tanulni vele,ami tele van č,š,stb betűvel és itt azért számít,hogy hova rakok ill. nem rakok)A program kódja:
http://pastebin.com/TgWRQMXu[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
1.)
Valaki halott esetleg használ/-t CoLoBoT & CeeBot-t. (ez több fajta programozási nyelvre jelent meg? ha van több verziója,típusa melyiket ajánljátok)
Ezzel meglehet tanulni programozni? Hasonló megoldást keresek
2.)
...esetleg valami könyv címet (ebook-t esetleg vagy netes írást) ami gyerekeknek tanít pascal vagy C nyelvet (ha létezik ilyen fajta könyv) ami nagyon lebutított magyarázattal pl. halacskák meg stb magyaráz .[ Szerkesztve ]
-
-
artiny
őstag
Hunfaltal: így jó lessz?
program ciklusvektor;
uses crt;
var i:integer;
a:array[1..10] of integer;
b:array[1..10] of integer;
procedure feltoltes;
begin
for i:=1 to 10 do
begin
a[i]:=i;
write('a[',i,'] ',a[i],' ');
end;
end;
procedure pakol;
begin
begin
b[i]:=a[i*1];
write('b[',i,'] ',b[i],' ');
end;
end;
procedure csere;
begin
b[10] := a[1];
for i :=1 to 9 do
begin
b[i]:= a[i+1];
end;
end;
procedure kiiras;
begin
begin
writeln('b[',i,'] ',b[i]);
end;
end;
BEGIN
Clrscr;
feltoltes;
writeln;
pakol;
csere;
writeln;
kiiras;
readln;
END. -
artiny
őstag
Így kell átpakolni egy másik tömbe? vagy for downto val kéne mivel írtad,hogy az eredeti utolsó elemét......szoval az eredetibol visszafele az uj tombbe?
procedure feltoltes;
begin
begin
writeln('a[',i,'] ',i);
end;
begin
b[i]:=a[i];
end;
begin
writeln(b[i]);
end;
end; -
artiny
őstag
145.) próbalgattam...így sikerült.
Talán megcsináltam....kiírta,hogy a[1] 2; a[2] 3;....a[10] 1.
jól írtam le? (ahogy te mondtad a végét nem tudtam megcsinálni)program ciklikusvektor;
uses crt;
var i,elem:integer;
a:array[1..10] of integer;
procedure feltoltes;
begin
begin
writeln('a[',i,'] ',i);
end;
writeln;
a[10]:=a[1];
for i:=1 to 9 do
begin
writeln('a[',i,'] ',i+1);
end;
writeln('a[10] ',a[10]);
end;
BEGIN
clrscr;
feltoltes;
readln;
END.[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
Turbo Pascal Vektor feladatoknál elakadtam, tudsz segíteni?
145.) készítsen eljárást,amely egy vektor elemeit ciklikusan eggyel jobbra mozgatja úgy,hogy az utolsó elem az első helyen lépjen be!147.) készítsen eljárást, amelyik egy vektor elemeit ciklikusan egy megadott értékkel mozgatja jobbra!
148.) készítsen eljárást,amelyik egy vektor elemét törli úgy,hogy a többi elemet eggyel balra mozgatja!
150.) készítsen eljárást,amelyik egy vektor egy tetszőleges értékét törli (a torlendo elem indexet parameterben kapja az eljárás)!
151.) készítsen eljárást,amely egy vektorba egy új értéket szúr be az első helyre(a tobbi adatot eggyel jobbra kell mozgatni)!
Aki tudna esetleg segíteni valamelyikben? (higgyétek el nem vagyok lusta godolkodni rajtuk,a 145 sel elment az egész delutanom...de nem haladtam semerre....a többibe belese tudok kezdeni)
-
artiny
őstag
Tundátok ajánlani valmi logikai játékot amivel tundám fejleszteni a logikám (programozáshoz kéne a logika )
-
artiny
őstag
Szeptemberben megyek ha minden igaz fősulira(Pozsonyba,gazdasági infora-de mivel szlovak elore szeretnek valami tudást szerezni,mivel nem megy annyira a szlovak nyelv - SZK-i magyar vagyok). Elso evekben C porgramozast tanulnak amibol lessz majd talán C++.
Olvastam mas forumokban,hogy PASCAL-l erdemes elkezdeni....de masok viszont azt mondtak,hogy nem erdemes ra időt pazarolni.....viszont masok szerint ez az alap....
érdemes lenne Pascallal elkezdeni...van hozza anyag neten pascal programozas alapjai Megkerhetlek,hogy vetnel e ra egy kis pillantast,hogy szerinted alkalmas,megfelelo lenne e ezt átolvasni? ha vélemenyed szerint Pascallal kene kezdeni
-
artiny
őstag
Elszeretnék kezdeni tanulni programozást, melyik nyelvvel kezdjem és melyikkel folytassam?
Kozép suliban tanultunk pascal,delphiben (szerintem éppen,hogy az alapjaiban nyertunk betekintést).Ha tudtok mondanátok egy ebookot is esetleg,ha eszetekbe jutna...
Köszönöm
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Path of Exile (ARPG)
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OpenWRT topic
- EAFC 25
- BestBuy topik
- Apple asztali gépek
- Kiterjesztette az Egyesült Államok a kínai chipkorlátozásokat
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Rpaspberry PI 4 8GB RAM, X825-C8 ház, X735 Tápvezérlő Hat, X862 m.2 SSD Hat, WD 240 GB m.2 SSD-vel
- Samsung Galaxy Note 10.1 tablet vezeték nélküli billentyűzettel, tokkal, egyéb kiegészítőkkel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest