Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnyX
tag
"rendkívül letisztult vizuális összkép létrehozását teszi lehetővé" Az asztal alatt max. a pókoknak az üveg lapon keresztül :-)
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ja, csak érdemes? Itt nem.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Igen, úgy simán. Backlinkként

Wifi esetén meg a kliensoldalnak is támogatnia kéne, itt meg saját eszközből semmi nincs, ami 8. gennél újabb

-
Dragon3000
nagyúr
Az más, de asztali gép esetében, ami fix helyen van már megérheti. Már 5 éve túl léptem a gigabiten gép és nas közt, mert sokszor ki volt maxolva a gigabit és nagyobb fájlok esetében korlátozó tényező volt, de akkor még csak 2,5Gbps volt, pár évre rá már 10Gbe került a gépbe is, így meglett a még gyorsabb kapcsolat. Amúgy wifi esetében sem nehéz már gigabit fölé menni, de csak ezért biztos nem érné meg egy drágább router, amin már min 2,5Gbps lan rész is van, viszont ha nagyobb fájlos műveletek is vannak, akkor kábelen érdemes lehet akár 2,5Gbe kapcsolat is, elég olcsón lehet már usb-s lant szerezni, ami 2,5Gbe-re képes, de kinek mi a fontos, meg milyen felhasználásról van szó.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nekem se jutott eszembe
Itt a NAS/virtuálhost meg a home szerver is csak gigán van, mert a többi gép, amiről elérem, az laptop, és hol kábelen van, hol fifin, értelme se lenne 10 vagy akár 2,5G-re tenni. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Mivel csak 1 gép és a nas közé kellett a gyorsabb hálózat, olcsóbb a külön összekötés, így nem kell drága switch vagy router, a net úgyis csak gigabites, a router felé meg elég az alaplapi megoldás. A 2,5-nél gyorsabb lan meg a sokkal drágább lapok körében jön elő, amik meg akkora felárral rendelkeznek, hogy annyiból meg lehet venni 2db 10Gbe kártyát is, de még akár egy switch is beleférne.
-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Jogos. Sohasem gondoltam, hogy nekem NAS kéne, úgyhogy eszembe se jutott, hogy sokan vannak akiknek otthon is igényük van dual lan-ra, ráadásul gyorsra.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Nekem pl a 10Gbe lan kártya van a második x16 slotban (amihez x4 slot kell) és azzal van összekötve a gép a nassal.
-
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Ja, de ált. nem ilyen gépeket használnak ehhez
A soros köszöni, jól van, a legtöbb mikrokontrolleres környezet aktívan használja, de inkább USB-ről.
De pl. RS232 kártyák teljesen korrektek kaphatóak. A nyomatóssal (nekem is van belőle PCIE) már volt gondom :S
-
Kisgépkezelő
senior tag
Még néha látok olyan hobbielektronikai projektetek amikben LPT csatira van forrasztva mindenféle. Máskor ugyanaz RS232-vel, de az még elég sok lapon megvan legalább tűk formájában.
Pár éve egész olcsó volt az M.2. Kb. 1.5 két évig használtam egyet úgy, hogy USB-s házban volt belelógatva a gépbe, mert amikor vettem nem volt drágább egy ugyanakkora SATA-nál.
-
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Aki ilyen lapot vesz, az nem fog párhuzamos porton csinálni semmit
Nekem is volt RAID5-ös NAS, de egy idő után macera lett mindig 5 diszket cserélni, meg sokszor egyszerűbb konszolidálni a kis diszkeket egy nagyra.
Az m.2 meg valahogy még mindig nem az a kategória, amiből sokat dobálsz be. (Most 2 van a NAS/hostban, foglalat van az alaplapon, 512 + 256GB volt itthon... 1TB-s kéne a virtuális gépek alá, de az meg drága. De ez nem fog így maradni.)
-
Kisgépkezelő
senior tag
Aki audiofil az úgyis valami csöves usb dacot vesz, akinek melóra kell, annak meg valami szintén külső (Focusrite vagy hasonló) audio interface, gamereknek meg USB-s vagy usb donglés headset.
Azon kívül nem tudom, hogy mit dugnék bele egy ilyen gépbe. Talán thunderbolt, USB4, vagy paralell port olyan amire otthoni felhasználás mellett lehetne igényem, de ritkán vannak egy átlagos lapon.A 4xM.2-ről meg mint nagy gyűjtögető az a véleményem, hogy rövidtávon jó az, hosszú távon egy kicsit azért kevés lehet, úgyhogy jól jöhet még az a 4 sata a hátlapon.

Az előző gépembe* általában mindig vettem valami újabb lemezt, a régieket meg sohasem dobáltam ki. Azért volt egy pillanat, amikor már én is éreztem, hogy a 4 lemezes raid kicsit szembemegy a mini-itx szellemiségével.*vagy ha úgy vesszük a mostaniba, csak időközben cserélődött a ház, a lap, a vga, a proci, a memóriák, meg az összes lemez. A táp még az eredeti, de gondolkozok rajta, hogy lecserélem.
-
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Hangkártyák szoktak jól jönni, vagy bármi

Mondjuk a 4db m.2 is olyan, hogy azt aztán nem sokan használják ki.
-
Kisgépkezelő
senior tag
Összesen négy férne, de másik kettőt úgyis kitakarná a VGA. Én ezen még a negyedik slotba se szívesen tennék oda semmi nagyobbat, hogy ne zárja el a levegő útját.
Ezen felül azért az is kérdéses, hogy 4 M.2 foglalat mellett jutna elég sáv még két bármilyen pcie-nek. Gyanítom, hogy nem véletlenül csak x4 az alsó.Magamnak direkt olyat mATX lapot vettem ahol legfelül van egy x1 és alatta a második a fullos x16, hogy legalább végszükség esetén legyen két slotom. (Nem mintha manapság nagyon tele kéne pakolni bővítőkártyákkal egy alaplapot) Így viszont a harmadik slotba nem fér semmi a videokártyától, pedig ami nekem van, az még csak egy olcsóbb fajta "kishűtéses" középkategóriás kártya. Amúgy már az az alsó is olyan x16, hogy valójában x4, ami ráadásul csak x2, hogy ha az x1-ben van valami.

-
csibe1
veterán
Ha lesz Hello Kitty Edition akkor az árban határ a csillagos ég!

-
De amúgy kettő darab PCIE?
-
HaZsolt
őstag
Miért nem lettek a csatlakozók és fehér színűek mint maga a PCB? Ez a black&white így nem esztétikus
-
Értem én, hogy "lopakodó". De ki az a Kodó, és miért lop?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Jövedelem
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- World of Tanks - MMO
- Gyúrósok ide!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Eredeti játékok OFF topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4397
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36 GB RAM, 512GB SSD, Space Black - 27% ÁFA (0431AB)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9600KF / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest