Hirdetés
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Lassan 2027-re is elfogy a TSMC 2 nm-es gyártókapacitása
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az autón működjön minden pöccre.

Semmi kókányolás, mindent megpróbálunk gyári közelire állítani. A régi R19-emen rengeteg khmm, "félmegoldás" volt. Amikor megvettem vagy 3 hónapig csak lapátoltam ki belőle a cuccost. Azóta megörökölte a muter, soha semmi gondja nem volt vele, pedig volt
"Mikor kell ebben olajat cserélni?"
"150-nél. Miért mennyi van benne?"
"167..."
Szóval nem épp a karbantartás megszállottja.
-
milomi
tag
válasz
Daywalker
üzenetére
helló tudsz egy olyan bontót ahol astra GSi re.. a gyári köszöb spilernek a jobb oldalinak.. a 2 levehető kis műanyag ahol fel lehet patintani vagy mi ... hiányzik lelopták a 2 jobb oldalit.. erre vadászok már nyár óta
tudsz egy számot vagy linket adni ?? ahol szerinted lenne ? -
Daywalker
addikt
Vatera vagy bontó, esetleg ha eredeti kell akkor a Csergőnél...nekem sincs eltörve, pedig 13 éves és használom "köszönömözésre".
Alufelni projekt: egyetértek, ha félted akkor acélt neki. Nekem most már 3-4 éve van OZ felnim és vigyázok rá, mint a szemem fényére (120-130 volt annó).
-
milomi
tag
itt a link nézd meg pls..
http://www.ficsor.hu/gumi_felni/felni_aloldal.php?item=32&gyarto=ETABETA&modell=ALNAIR%20SP&tipus=alu&atmero=15&szelesseg=6.5
-
milomi
tag
az én F astrámban nincs eltörve a elakadás jelző gomb.. bár nemsi nagyon használtam még
csak mikor pisiltem az út mellet
lol ...am az enyémre is kb 80-100 volt a felni... ETA/ BETA felniket nézd meg .. nem a legolcsóbbak .. de jók nagyon .. enyém is vadi új 5 külős
nem sima alu szin.. ACÉL szürke.. -
Megint itt:
Gyors kvízkérdés:
Honnan lehet szerezni az F Astra/régebbi Combo(94-01), talán még a corsaba(93-00) is való elakadásjelzőgombot?
Eddig akárhány ilyan autót láttam mind ki volt ékelve érmével/alátéttel, mert el volt törve.Ja igen, alufelni projekt: kap az asszony szép lemezfelnit, mert a nyakamat rá, hogy lepadkázná, és a mi normálisan néz ki az közelít a 100K-hoz....
-
milomi
tag
nah végre megtudtam asszem Májusban lessz Kunmadaros Gyorsulási ..Mezőkövesden színtén gyorsulási.. szereztem Slick gumit.. 14 es Pirelli de csak 165 ös... de a hátsó kereket a nyárit leveszem és rakom fel helyette a Téli felnit gumival hátra.. előre meg színtén lemez felnin a 2 db Slick... utána jártam az ára 60 ezer..... Pirelli RS 50 tipusú jobb let volna az RS 90 es... de jó ez csak tovább kell melegiteni
csak megszerettem volna osztani örömöm

-
Tomazzo
tag
Emberek!!
A fentebb hírdetett OPEL Kadett a mai naptól INGYEN ELVIHETŐ!!!!!!!!!!
[link]
Természetesen megtekinthető, vagy telefonon további infók! -
milomi
tag
ezt mondom neked énnis
felénk... csak foldozzák az utakat fél évente... de semmit nemér.. kb 50 el ha tudok menni eggyes részeken és ott is Szlalomozva.. :S ..+ ha megcsinálják akkor meg anyira kiál a toldás
hogy akkor meg azért bakog az autó... nekem most a BAL telóm ment. ki.. és állandóan kopog ha kis út egyenletlenségvan :S + nemcserélem ki addig mig már nagyon nemkopog... + ha megcsinálták az utat cseréllek benne 2 elsőt.. monró vagy hasonló... de drága de jó
... -
-
milomi
tag
valaki tudna szerezni 2 db TOYO R1 es ??.. csak azért kérdem hátha van valakinek fölösbe

-
-
No.
Reggel azzal kezdtem, hogy vettem egy dugókulcs készletet, hogy legyen külsős és belsős torxom. Jó szett, 40e forintom bánta.
A V6-os CDTI-n az EGR-t kiszedni majdhogynem lehetetlen, vagy legalábbis a fél motort ki kellene szedni, beleértve talán még a V6 szelepvezérlését is. Ellenben van egy csonk, ami a szelepről a torokba tér vissza. Sajnos ennek a csonknak az egyik csavarja nem valami könnyen hozzáférhető, de azért megoldható. Azt leszedve belelátunk az EGR szelepházba. Kompresszorral adtam neki. A torok, a csonk is tele volt korommal, de az leírhatatlan, amit az EGR-ből fújtam ki. Aztán beindítottam a motort, hogy nyisson az EGR, így is kifújattam kompresszorral.
Így az egész fél-háromnegyed órámba került, és teljesen rendben van.
Hol az EGR? Ha levesszük a motor műanyag burkolatát, bal oldalon egy Isuzu/Denso modul alatt van az EGR.Átgondolva a dolgot, köztudott, hogy egy dízel füstöl, mindig is fog. Amiken van részecskeszűrő, azok is füstölnek, csak közben megszűrődik. A részecskeszűrő a bőven az EGR után van, így az EGR szépen engedi a kormot a szívóoldalra. Nem tartom okos dolognak, ilyen elven a levegőszűrő tök felesleges.

Azt is hozzá kell tennem, ha k.rván tolom neki, az osztrák üzemanyagtól akkor sem füstöl az autóm. Jó, nem? Ausztriában a common-rail porlasztócsúcsok és a nagynyomású pumpák sem szoktak elromlani, itthon viszont betegség.Más: Vett már valaki OP-COM-ot? Most tervezek venni egyet.
-
Daywalker
addikt
Nem volt. Kettő ilyen autó van a közelemben, az egyikben 60e a másikban 170e (ez épp rommá van törve, de az emberi tényező) és ezek a hibák fordultak csak elő. Nem tudom most hirtelen mikortól gyártják, de ha nem tévedek még mindig gyártják Classic II néven, de a H Astra lesz nemsokára a Classic és ennek befejezik a gyártását.
-
Daywalker
addikt
Típushibák vannak, de nem jelentősek. A legbosszantóbb, hogy a kormánykerék egy idő után szétfoszlik. Nem tudom miből csinálták, de szabályosan mállik. Kb. úgy, mint a hátsó kipuffdob, de csak azoknál a típusoknál, amiknél nagy lapos dob van, a tégla alakú már nem rohad.
Egy-két kapcsoló szokott még beszarni, de azon kívül tankolod, olajat cserélsz és jársz vele -- plusz néha keréknyomást nézel és szélvédőmosót töltesz bele
Normális használat mellett a futómű nem kényes, 160 ezer után is megközelítőleg olyan, mint újkorában. Nem tudom, hogy egyedi probléma volt-e, de ismerősi körben 100e-nél volt benzinpumpa csere, de szerintem szar benzin és eltömődött szűrő okozhatta...
Árakat nem tudok. -
ALI_G
veterán
üdv.
2000-2005 körüli G astrákról mit kell, érdemes tudni? 1,6-os benzines lehet összejön ismerőstől. Típus hibákra vagyok kíváncsi és hogy kb. hány km után jelentkeznek komolyabb anyagi vonatkozások.
Ja és még annyi, hogy kb. mi a piaci ára? Használtautón néztem, de el vannak szállva ezek... -
milomi
tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
lehet nem úgy irtam le mint ahogy én gondoltam
legközelebb érhetőbb leszek
am a vezettem 1 évig KAdetet és talál egyszer költöttem rá Talpasra.. mert olyan kátyús volt az út hogy szétverte :S Szomolya -MEzőkövesdi útszakasz.. = KAKI .... és mindég csak FOLDOZZÁK :S de télen újra kifagy :S -
csaresz002
senior tag
-
Daywalker
addikt
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Jah, most hogy leírta, így már nekem is világos, mire gondolt. Mondjuk, ha úgy fogalmazna és írna, hogy egyből (max kettőből) érthető lenne, akkor elkerülhetők lennének a viták. Nem igaz, hogy erre az egy dologra nem lehet odafigyelni, pláne, hogy már többen is kérték tőle.

-
Tomazzo
tag
Hali,
Ez az autó hibátlan, legalábbis motorikusan, mert az hogy rohad az egy dolog.
Ezzel jártam egy hétig dolgozni Nyíregy Debrecen vonalon minden nap amikor az enyém kuplungos volt. Pöccre indul, új akksi van benne.
A motor kifogástalan nem eszi az olajat, és bivaly erős. Ha az enyém lenne én nem vesztegetném el...... -
milomi
tag
ha Valaki tudna olyan Bontót ahol volna ami nekem kéne

egy Gsi re való gyári küszöbre jobb oldalra való ahol a felfogató része van a küszöbnek azt a 2 db kis elfedő részt ami levehető .. az adjon már egy linket vagy telefonszámot .. 2 hónapja vadászok rá sikertelenül

-
Sziasztok!
Teljesen véletlenül keveredtem ide, a duen-en és a racingbazáron kívül hol érdemes még lecsekkoli könnyűfémfelnit? -
Daywalker
addikt
Nos, mivel bontásra szánják, ezért 40, tehát ha nem menne, akkor lenne sok érte. Mellesleg hülyeségeket ne beszélj kérlek, ha még nem láttál ne adj isten vezettél ilyen motorral szerelt Kadettet. Szerinted csak 150 lovas autóval lehet 100-nál gyorsabban menni? Az 1.3 literes 75 lovas karbis motor elég jól megy, KrenAteszé például full rendben van és pörög, mint az istenverése. Mint mondtuk, ez nem a kársztájling, vegyél vissza

-
VR6-Fan
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
ha olaj lenne benne akkor a tágulásiban (a legmagasabb ponton) a víz felszínén pici olaj cseppecskék lennének.
-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Az természetes jelenség...a blokk öntvény és attól lett rozsda színű.
-
csaresz002
senior tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
jaja, elég sok.... irtam is hogy a karterbe a levegő terelő lamellák,(ami a dekniből elvezeti vissza a gázt) teljesen el volt tömődve. vagy két marék ilyet masszát szedtem ki a lamellákból.bár most hogy így bele gondolok, a hűtő vizem 8hónap alatt rózsaszínből sárgás vmi lett...lehet hogy olajat kapott?
(#9734) : az a baj hogy nyáron is ilyen
-
válasz
csaresz002
üzenetére
Mert szivárog. Nem folyik. De ez könnyen kideríthető, ugyanis ha nekem van igazam, akkor van olaj a hűtővízben.
#9734: Lehet az is, de nekem soknak tűnik. Ha ennyi víz van az olajában, abból hamar baja lehet. -
tomyoy
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
sztem nem eszi....az sima kondenzviz, ami igy télen jön elő.. persze nem vitatkozni akarok

-
Tomazzo
tag
Eladó Opel Kadett, vagy megy a bontóba:[link]
-
válasz
csaresz002
üzenetére
Hengerfej tömítés. A hűtővized átfolyik az olajba.
A topik színvonalát meg jó lenne tartani. Vonatkozik a tartalomra és a helyesírásra is. Az utóbbi 20-30 hozzászólás mehetne a levesbe nyugodtan,
-
csaresz002
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
jaja....vmi eszméletlen hangzása volt
amugy mióta meg vettem,azóta ilyen az egész. és ezt onnan vettem elsőre észre,mikor légtömegmérőt cseréltem,és ami jön a karterból a torokba, műanyag cső, elkezdte bedolgozni ezt a trutyit....na ekkor vettem le és ganéztam ki. azóta nem volt olajcserém,se motoröblítésem,és megint elkezdte csinálni
az olajat lentebb irtam, castrol 10w40 -
Zewa
senior tag
Folyamatosan olvasgatom de ez a raccsingos, "kinek nagyobba f@sz@" téma sosem volt a PH!-ra jellemző..

-
Daywalker
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
Leszedted a kartellt...és jól szólt?
Mert a kartell a Ganxta Zolee, autón maximum karter van 
De hogy segítsek is: nekem akkor volt ilyen, miután szétszedtük a motort és kicseréltük a tömítéseket és kimostuk az olajteknőt is, amit aztán nem sikerült kiszárítani teljesen, ezért egy ideig nekem is trutyis volt, aztán elmúlt. Ha állandóan csinálja neked, az nem jó. Szerintem felejtsd el az ilyen tisztító szarokat, max vegyél olcsó olajat, járasd át azzal, ereszd le és tedd bele a jó minőségűt. El tudom képzelni, hogy az a tisztító szar habzik fel, ami megragad a motorban -- ha tényleg nem eszi a vizet.
-
tomyoy
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
azt hogy mennyire "káros" azt nem tudom! (saját egyszerű vélemény: sok kocsinál van így, tehát nem egyedi eset) nem eszi a vizet! ez olyan pára mint ami belülről kicsapódik a szélvédőre..és csak a hideg-meleg miatt van...kondenzvíz
-
VR6-Fan
veterán
nem vagyok egy nagy gyorsulgatós, főleg hogy lassan old timer lesz a kocsi...
de ha már versenyezgetés akkor rendes pálya verseny.
gyorsuláshoz kell egy automata váltó egy jó rajt program meg egy tégla, egy jobb kanyar sebességhez ez meg édes kevés.
csaresz002:jó kis tejeskávé szaknyelven

-
tomyoy
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
vizpára kicsapódik a szelepfedélben...
-
milomi
tag
válasz
csaresz002
üzenetére
szerintem PENÉSZ
lol
de komolyan úgy néz ki .. -
csaresz002
senior tag
van vkinek vmi ötlete arra hogy mi lehet ez a fehér vmi ami kicsapódik az olajbeöntő kupakján vagy milyén.... [kép_link]
tavaly nyáron leszedtem a kartellt és egy csomó ilyen trutyit szedtem ki belőle....de fogalmam sincs honnan vagy miből jön.a vizet nem eszi, castrol magnatec 10w40es olaj van benne, 2.0i b omega. (1995)
-
tomyoy
senior tag
"füvön", majd a földön, amit nem egyneletesen koptatott ki, középen keményebb volt ott a föld és kikoptatta fémszálig a közepét, aszfalton is megcsináltam előtte, kb 1 perces mutatvány volt, füst stb de a gumin semilyen látható kopás nem volt, ugyan ez földön már más 1 rög volt alatta és arra az 1 cm re jutott az egész súly.
-
VR6-Fan
veterán
Maki n+1 éve jár gyorsulgatni elégé benne van, kategóriájában elég jó.
hát el olvastam mi volt miután elmentem aludni azt a quva

milomi:a légtömeg mérőnek semmi köze nincs a levegő mennyiség szabályzáshoz ez jobb ha megtanulod. (annak ahhoz van köze hogy legyen mihez megszülni hogy mennyi benzint kell befecskendezni hogy a legoptimálisabb legyen a sztöchiometrikus arány)
nos szóval a légtömegmérődet max kiakasztani tudod (amivel vagy az megy el szervíz üzemben vagy az egész motorvezérlés), ha a teljesen nyitott renszedt letudja követni (azt kell meg informálodnod egy opeles szakitól) akkor félig mákod van, és ha a több lett levegőt a befecsik még letudják követni több lett benzinnel (szintén informálódj) akkor van értelme amúgy meg nem, mert csak terheled a motorod feleslegesen.
a nem dinamikusan váltózó szelepvezérlésű motorok (pl VTI az az honda a Vtech ha jól tudom) azért indulnak relatíve nagy fordulatról, mert 6300-nál változik a szelepvezérlés "ott jön meg a power", alatta elég gyengusok.
Te a 2l-s motoroddal nyugottan tarthatod 2000RPM körül rajtnál ésszel kuplunggolva, majd utána lelehet padlózni. no persze ezzel nem lehet vagizni a haverok előtt.
kicsit hadszáljak be a kinek nagyobb a fasza c. játékba

no én 50-nél és letudom forgatni a kerekeket 2.-ban sőt ha nagyon muszáj még 3.-ba is 15-ös kerék. (900kg, ~150le, gyári....)
-
tomyoy
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
aha, én megcsináltam füvön, szépen el is kopott a gumi közepe
elkezdtek kopogni a hidrotőkék, és valami kopog az injektorházban....azóta traktor hangja van, ez lett az eredménye annyak hogy: "kicsit megsergetem az elejét"jah ma sikeresen meghúztam a küszöbömet......

-
milomi
tag
tud valaki ELADÓ 15 ös SCLICKET? ?? használt is jó
-
milomi
tag
csak a bemérés sem kevés pénz
kb 15-20 ezret mondtak nekem -
TasiA
senior tag
Fingom nincs, nem hinném, hogy bármi külömbség is lenne a 2 között. Haveromnak pl nem volt kedve kiadni 20 ezreket Power Cup-ra, trabi fűtés csöve tökéletesen passzolt. A lényeg, hogy a gyári nagy üreges SFI doboz helyett, nagyrészt állandó keresztmetszetű és ellenálás nélküli csövön jusson a levegő a folytószelephez. Aztán, hogy ezt POWER CUP-nak, trombitának, vagy sörösdoboznak hívják, teljesen mind1. Le kéne mérni padon ezzel, meg azzal és kiderülne rögtön.
-
milomi
tag
-
-
milomi
tag
oks lehet minjárt kiis próbálom lol
.. am egyik tag aki szereti a C20XE -ket. Ő is fent vagy crastylingen.. neki Vectrája van .. és azt mondta hogy a POWER CUPOT vegyem le és tegyek fel egy X20XEV GSI 16 V levegő csövet és aztmondta sokkal jobban pörög és jobban kapja a levegőt szerinted van benne igazság ? -
TasiA
senior tag
Nekem nem adja igazán! Se a színe nem az én világom, sem a spoilerek. Én a letisztult dolgokat részesítem előnyben. Nem rossz, csak én teljesen mást szeretek.
A vezérlés teljes mértékben elbírja, a nyitott levegő rendszert. Ha nincs kedved lámpát szerelni, akkor csak kiveszed a szűrőt a helyéről, és anélkül mész gyorsulni. Neked úgy is ki van vezetve a homlokfalhoz a szívó cső, annak csinálj szabad utat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Avast! Antivirus topic
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Autós topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- MWC 2026: Kezünkben a Vivo V70, megvan a magyar ára is
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

tudsz egy számot vagy linket adni ?? ahol szerinted lenne ?

Attya ég!