Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dudee
senior tag
válasz
esicyhun #98241 üzenetére
Német Euronicsban 39 EUR, hát annyiért kéne is. Csak épp ide nem szállítják…
https://www.euronics.de/tv-und-audio/fernsehen/universalfernbedienungen/premium-magic-remote-pm23gn-4065327769579 -
Tyrone89
aktív tag
válasz
junkpod #98126 üzenetére
Mivel a DV egy HDR fajta, így alapból abban látod attól hogy Dolby Vision a neve. Hogy most a DV profilokból fakadóan az alaprétegen kívül felhasználásra kerül e a dinamikus metaadat, stb az más kérdés és profiltól függ mi hogyan működik..mert van DV statikus metaadattal is, legtöbbször a profil 5 DV-k(streaming) statikusak, akkor azok csak szimplán HDR-ben jelennek meg attól hogy a tv feldobja a dolby vision logót.
-
ρσгτσ
addikt
LG -hez (is) nagyon sok fajta távirányítót lehet venni, és még a régiek többsége is jó. Érdemes körülnézni. Persze nagy részénél az egerezésről le kell mondani...
Nekem mondjuk pont bejön, de nem magam miatt rendeltem egy hagyományos verziót. Körülnézel, akkor szerintem te is találsz olyat, ami jobban bejön.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Quadgame94 #98227 üzenetére
Nekem Sony-t mondott mai nap ,de az elmúlt 3 hónapba volt már minden ,
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
szkutyi #98224 üzenetére
Igen. Van amelyiknek a fényerő tényleg a panel fenyerejet állítja, de ott van külön olyan beallitas is hogy sötét részek fenyereje pl, ami a régi klasszikus fényerő beállítást váltja ki.
Össze vissza hív mindenki mindent. Régen a fényerő a feketeszintet állította. Persze az elnevezése teljesen félrevezető volt.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
TechN7ne #98225 üzenetére
Tényleg az a baj hogy teljesen fogalmatlan vagy, nem olvasod és gondolod át amit írnak hanem csak írsz . Nekem tökéletesen be van lőve a tv-m 110 nitre, ami normál szabványnak megfelel, hdr meg maxon. Így is silány a hdr források masterelése, Illetve az oled panelek sem a legacélosabbak hdr tartalomra, de te erre ráteszel még egy lapáttal és még a rosszat is koromsötétben nézed .hát tudod mit gratulálok, és élvezd azt akkor. de itt a fórumba téged már semmilyen szinten nem tudlak komolyan venni szerintem engedd el.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
patakidr #98216 üzenetére
Töménytelen mennyiségű panasz lenne erről, ha nekem lenne szerencsém. Vagy a törlővel van valami gáz, vagy van néhány ilyen eset, ahol a bevonat nem túl jó.
Mindegyiket el tudom képzelni.
Pont ez az egyik oka annak, hogy nem tetszik ez a új, 2024 -ben debütáló "matt" felület. Szerintem korai volt ezzel előjönni és nagyon kockázatos is. Majd meglátjuk milyenek a felhasználói visszajelzések.
-
Dudee
senior tag
válasz
esicyhun #98201 üzenetére
Mi ez , miről van szó? Csak azért kérdezem, mert én gyűlölöm a G3 távirányítóját. Egy rakás fs. Sötétben állandóan kínlódok vele, de nem a háttérvilágítás hiánya miatt, hanem mert egyszerűen vhogy el van szúrva az elosztás, vagy a finom jelölők, amik vezetik az ujjad. Vagy én vagyok béna, de asszony sem szereti. Pana VT60 klasszisokkal jobb. Ki nem szrja le, hogy azon bumszlik a gombok..ez a kecsesseg nekem már a használhatóság rovására megy (mondjuk kivételesen az ‘egér üzemmódot’ bírom benne. De lehet azt is csak azért megkímél a kurzor gombok nyomogatásától
)
-
Quadgame94
őstag
válasz
junkpod #98222 üzenetére
Oled fényerő azt állítja mekkora fényereje legyen a tvnek, hány nit. Míg a klasszikus értelemben vett fényerő a feketeszintet állítja.
Szerintem valami gond lehet a szövegértéseddel.
Szájbarágva:
OLED-pixelek fényereje -> fényerő szabályzó.Most ezen mit nem lehet érteni?
-
junkpod
veterán
válasz
szkutyi #98211 üzenetére
Inkább hallgass Vhiktorra, az LG OLED fényerő nem egyenlő fényerő. Akárhány emojit tolsz mellé.
Áhhá...és nem zavaró hogy bassza össze vissza a fenyerot?mert akkor mocskos szerencsés vagy tényleg.
Hát nem zavaró. Mert nem csinál olyat. Ehhez nem kell szerencsés, csak nem LG TV -t kell venni.Malfroy: pedig nem... [link]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Vhiktor #98212 üzenetére
Én is írtam ,hogy a fénykép nem fedi a valóságot.
szkutyi
Sony nem veszi vissza ennyire a fényerőt ,érzékeli ha sötétebb jelenet van és úgy optimalizálja a képet ,hogy látszódjon minden.
Nincs nálad Sony TV így a képednek semmi köze a gyártó által nyújtott fényérzékelő tudásához.
Az LG ilyen ,de most nem róla van szó. -
junkpod
veterán
válasz
Malfroy #98194 üzenetére
Ti mondjátok, hogy az LG autó fényerő sz@r, de más TV esetén, pl. Sony meg jó.
Most akkor miért toljatok ezt a kizárólagos hozzáállást, hogy ha neked nem jó az LG egy bizonyos beallitason akkor másnak egy Sony TV -n sem lehet az úgy jó? Azzal érveltek, hogy a saját TV keperol fotoztok egyet? Ez miota referencia bármire is? Közben meg a vitában a másik fél hiteltelenitesevel probaltok gyozedelmeskedni...Vhiktor: na akkor azt a beállítást hiba volt a user kezébe adni szerintem...
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
TechN7ne #98205 üzenetére
Én összemértem, ki is tettem az eredményt, mindenki levonta a következtetést. Volt aki elfogadta, míg más nem.
Nem csak Neked szól:
Fényképeket teljesen felesleges mutogatni egymásnak, mert semmi közük a valósághoz. Használhatnék arri Alexa vagy sony kamerát is hozzá, az sem adná vissza.
A legrosszabb tv képe fényképen is lehet brutal szép, úgy hogy közben még sötét szürkét sem tud mgjeleniteni a tv a valóságban és kontraszttalan, fátyolos a képe. Fényképen és videón viszont tokeletes. Semmit nem számít. -
junkpod
veterán
válasz
Malfroy #98188 üzenetére
Azt kb. Ő sem gondolta komolyan. Egy napfényes nappali és egy éjszakai sötétség között azért van pár lux különbség. Ha középre állítod azzal csak azt éred el, hogy a két szélső esetben egyformán rosszabb lesz.
Nálam a fényerő sdr 32, hdr max, fogalmam sincs hány nit, autó fényerő érzékelő bekapcsolva, hozzá sem nyúlok oszt ' kiváló.
(Azt továbbra sem tudom mi az OLED fényerő és miben különbözik a fényerőtől, így nem tudom megítélni, hogy egy 60as beállítás jó-e vagy sok. De elég ha neked tetszik.) -
TechN7ne
nagyúr
válasz
szkutyi #98206 üzenetére
Hát nem tudom...
Most direkt ránéztem a 27 colos iMac retina kijelzővel ,nekem a felső képek (tied) túl tolt fényerővel és fakóbb színekkel rendelkeznek ,Sony-nak mélyebbek és erősebbek a színei.
Én biztosan nem kalibráltatom ,tuti fix.Szerk.
Ugyanazzal az eszközzel kéne fényképezni ,ez így nem releváns ,lehet az iPhone szebb képet csinál mint a droidlencse. -
szkutyi
addikt
válasz
TechN7ne #98202 üzenetére
Hallod, állítólag nem 1-2 oled tv van nálad, mégis meglepődsz ezen???mit vártál egy ilyen jelenettől, valamiféle 3d hatást még vagy mit? A színeken és nagyobb kontraszton kívül nem tud mást az oled egy ilyen jelenetben...
Te folyamatosan űbereled magad baszki..mindig van lejjebb... -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Tyrone89 #98200 üzenetére
En nem állítom ,de ezek a képek is bizonyítják ,Sony led terén a legalján sem kakival gurigál.
Sötétebb részeket meg egyértelműen megdobja az oled ,szkutyi
Köszi a képeket!OPiiPO
Sztem ,meg aki Sony t használ ,csak ketten vagyunk a sok közül és mind egy véleményen egymástól függetlenül (pedig nem vagyunk barátok és nem is beszéltünk össze). -
esicyhun
tag
Csak gondolom megosztom veletek, hogy ma megkaptam a Németországban vett LG PM23GN prémium távvezérlőt. Teljesen fém (kivéve nyilván a hátlap felső része), valami eszméletlen szép és igényes darab, klasszisokkal különb, mint a műanyag, G2-höz kapott gyári táv. 50 euró volt, de nem bántam meg. Ami jó hír, hogy 2021-es, 22-es, és 23-as LG OLED tévékkel (is) kompatibilis (Z,G,C,B,A széria) a doboza szerint. LG Magyarországnál rákérdeztem amúgy, ők kb, kitérő válaszban azt mondták, hogy csak a műanyag "rusnyaság" elérhető a tévémhez. Háttérvilágítása sajnos ennek sincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest