-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
Hmm, en csak azt olvastam, hogy elofordul, hogy rosszul mukodik, es ez idezi elo a panel inhomogenitast, mert tulkompenzal. Amugy elvileg nem karos ha rendszeresen fut.
Az biztos, hogy reseteli a vezerlest, meg a OLED subpixelek nyitofeszultsegeit allitgatja. (LG-nek van patentje errol, ott lattam). Amugy lehet azota mar sokadik generacio es ezen is fejlesztettek tobb feature-el.
Mondjuk szerintem tovabbra sem azt csinalja, hogy ahol elkezd lebomlani az anyag, ott tobb feszultseget ad a pixelre. Pl egy Duck TV logonal, elkezdi rapakolni az intenzitast, akkor a teljes panel peak fenyerejet kene hozza lehuzni... hiszen a Duck TV kimaxolta. (Vagy van a panelben egy biztonsagi fenyero tartalek?). Masreszt meg a permanens beeges, az latszik mikroszkop alatt is... szivacsosan elbomlik az organikus reteg. Na most ha erre elkezd meg tobb feszultseget pakolni, akkor Duck TV alakban meg inkabb ki van teve az a terulet az elbomlasnak, mert kevesebb OLED produkalja ugyan azt a fenyintenzitast. Szoval nem hinnem, hogy igy mukodne... ez inkabb csak a ghostingot tunteti el, meg azt kompenzalja, hogy a pixelek egyenkenti analog vezerlese (pl nyitofeszultseg) elallitodik idovel. Azt viszont szepen le lehet resetelni. Inhomogenitas egyaltalan nem csak attol lehet, hogy lebomlik a reteg.
Persze a fene tudja, ez feketemagia.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Path of Exile (ARPG)
- Projektor topic
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BONTATLAN - MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G GAMING SLIM World of Warcraft EDITION
- ÚJ akksi! GigaAKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A3000 1 év gar
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Honor 200 Pro / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor