Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz b. #71809 üzenetére

    Hmm, en csak azt olvastam, hogy elofordul, hogy rosszul mukodik, es ez idezi elo a panel inhomogenitast, mert tulkompenzal. Amugy elvileg nem karos ha rendszeresen fut.

    Az biztos, hogy reseteli a vezerlest, meg a OLED subpixelek nyitofeszultsegeit allitgatja. (LG-nek van patentje errol, ott lattam). Amugy lehet azota mar sokadik generacio es ezen is fejlesztettek tobb feature-el.

    Mondjuk szerintem tovabbra sem azt csinalja, hogy ahol elkezd lebomlani az anyag, ott tobb feszultseget ad a pixelre. Pl egy Duck TV logonal, elkezdi rapakolni az intenzitast, akkor a teljes panel peak fenyerejet kene hozza lehuzni... hiszen a Duck TV kimaxolta. (Vagy van a panelben egy biztonsagi fenyero tartalek?). Masreszt meg a permanens beeges, az latszik mikroszkop alatt is... szivacsosan elbomlik az organikus reteg. Na most ha erre elkezd meg tobb feszultseget pakolni, akkor Duck TV alakban meg inkabb ki van teve az a terulet az elbomlasnak, mert kevesebb OLED produkalja ugyan azt a fenyintenzitast. Szoval nem hinnem, hogy igy mukodne... ez inkabb csak a ghostingot tunteti el, meg azt kompenzalja, hogy a pixelek egyenkenti analog vezerlese (pl nyitofeszultseg) elallitodik idovel. Azt viszont szepen le lehet resetelni. Inhomogenitas egyaltalan nem csak attol lehet, hogy lebomlik a reteg.

    Persze a fene tudja, ez feketemagia.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák