- Azonnali informatikai kérdések órája
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Templomegere
senior tag
üdv!
Megjött a 65C1 , felpakoltam a falra , netfilx, HBO max , Digi tv, youtube , pár 4k film pc-ról . Eddig ezeket próbáltam, néztem. Egyrészt hatalmas a kép
, Nem nagyon állítottam még rajta semmit , pár gyári beállítást néztem meg , HDR-nél konkértan kiszúrta a szemem a fehér fény , filmek alatt a full fekete kép az olyan fekete hogy már 2x gondoltam azt hogy kikapcsolt a tv.... de nem . Tanulni kell még sokat. Tetszik nagyon , a hangja is meglepően jónak tűnik.
dolby digital hangot még nem tudtam kicsikarni belőle hiába tudta a film . -
bnorci71
addikt
válasz
OPiiPO #71732 üzenetére
Netflix tökéletes
Prime ott ha beletekert az ember volt, hogy megfagyott
Youtube saját lejátszó Kodi hibamentesen megy
mást nem használok
Szerintem elég gyors a rendszer, mondjuk én pont a kivétel vagyok nekem néha a tv rész megfagy meg volt pár alkalom hogy nem kapcsolt be. De másnak tökéletesen megy szóval egyedi az eset. -
-
zuzozuzo
tag
Sziasztok. Philips Oled 806 se a gyari, se mxplayerbol, se vimuplayerbol nem jatsza le az avi fajlokat? Sot a probalkozas annyira megfagyasztja a rendszeret hogy 3-4-szer ujra kell inditani a tv-t hogy felalljon rendesen a rendszere. Ez mitol lehet?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
mrzoltan #71738 üzenetére
Youtube videó nem fogja ezt visszaadni.
A grafikonokat vizsgálva külföldi tesztekben az állapítható meg, hogy kicsit sötétebb a HDR mint lennie kellene.
Forrás Vincent hdtvtest csatornája.De lehet, hogy ebből a legtöbb átlagos felhasználó semmit nem vesz észre.
Lényeg, hogy bármelyiket is választod biztosan elégedett leszel vele.
-
mrzoltan
csendes tag
Sziasztok!
Közel azonos áron Philips 65" Oled 806 vagy LG 65" Oled C1 a jobb választás szerintetek? Melyiket érdemes, ha az ambilight-ot mint előny nem nézzük?
Nem játszunk rajta, leginkább streaming szolgáltatók filmjei, TV sport (foci) közvetítések beépített saját hangrendszerrel lenne használva.
Köszönöm a véleményeket! -
válasz
bnorci71 #71727 üzenetére
Philips 65OLED706 - streaming alkalmazásokkal tapasztaltál bármilyen problémát? Netflix, HBO Max, később Disney+ ami érdekelne.
Úgy általában az alkalmazások futtatása, és ez az Androidos rendszer ami rajta van, mennyire döccenésmentes mennyire sima az alkalmazások futtatása? -
bnorci71
addikt
képminőségre?
álam letettem, persze egy 12 éves lcd után, illetve nincs összehasonlítási alapom más oledhez
okosrész?
okos mint az androidosok mind tehát tudhat mindent egy saját oprendszerhez képes, de a stabilitása se fogja elérni azt a szintet
App stream ?
megy 1minden' ami van, hisz androidra 'mindent' telepíthetsz nem a gyártó kénye kedve a támogatás
Plex?
nekem a servvio jött be a hálózatos lejátszáshoz, plexel én nem boldogultam, de ez valószínű az én tudatlanságom
lejátszás külső forrásból?
hálózat megy, HDD megy saját lejátszóval és Kodi vagy VLC-vel is -
Moretimer
aktív tag
Sziasztok,
Sony XR 55A83J produkál bekapcsolásnál hallható relé hangot, kikapcsolt állapotban.
Mi lehet ez? Tapasztalt valaki hasonlót?
Köszönöm előre is. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Pro Koryak #71719 üzenetére
Basszus most nezem, ez ultragaz. Elvileg csak teoria, hogy ez valami antireflex polarszuros reteg a kvatum-dot miatt.
Nem tudom ez milyen polarszurot hasznal...
de lehet a termeszetes feny is buko a visszaverodesek miatt. Vagy nem teljesen ertem hogy mukodik. Egy biztos a felkapcsolt lampa IPS monitort csinal belole.
Ha ezt a TV-kbe is beleraktak akkor kup.
Felkapcsolt lampa vs lekapcsolt:
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Pro Koryak #71715 üzenetére
Igen, vilagosban kb elveszti a feketeket. Viszont irjak, hogy valoszinuleg a TV-k mas coatingot kapnak majd. Monitornal azert masok a preferenciak.
TV-ket mar lattak kiallitva eleg vilagosban... igy szerintem ez kiderult volna.Az a jo hogy vegre lesz verseny az OLED piacon. Persze egyaltalan nem biztos megeri-e, kulonosen a C1/G1 generaciohoz kepest. C1-hez kepest majdnem duplaja arban a 65-os.
C2-vel viszont pariban lesz arban. -
Ren Hoek
veterán
Akit erdekel a QD-OLED. A TV-krol meg nem talaltam tesztet, de az Alienware monitorrol mar van.
Before you buy, HDTVtest. Pentile matrix elemzes, szinter stb:
[link]The Verge:
[link]Cimbim nemsokara vesz egyet elvileg cegnek. Teljes kepernyos peak brightness 280 nit (bar nem mintha ez annyira fontos lenne)... Legfeljebb amiatt, hogy van tartalek a panelban. Mind fogyasztasban, mint elettartamban valoszinuleg joval az LG-t megelozi, mivel nincs benne szinszuro, csak kvatum-dot a kek OLED elott...ezeknek a hatekonysaga kozel 100% es nem kell bele extra feher subpixel sem. Plusz a kek subpixelre meg QD se kell.
"AW3423DW dipping to a low of around 280 nits with white taking up the full screen. Compare that to RTINGS’s review of the LG C1, which measured 125 nits of peak brightness with a similar test."
A TV-kre kivancsi leszek, foleg arra hogy homogenitasban es near black mit tudnak... TVnek a color fringe mindegy igazabol, azt ugysem venni eszre szerintem filmnel vagy gamingnel.
-
alaves
addikt
válasz
hackeeeee #71710 üzenetére
Igen, cserélnek. Az LG oldalán küldesz e-mailt, amelyben kéred (csatolva pixelhiba, számla és hátoldali címke fotók). Pár óra múlva hív a területi szervizes, neki is elküldöd ugyanazt és már rendeli is a kijelzőt. Legkésőbb ~7-10 nap múlva otthonodban cseréli ~30 perc.
-
mohow
tag
Sziasztok!
LG OLED65B13LA és LG OLED65C12LA tehát tulajdonképpen a B és C között mi az érdemi különbség? Megéri bő 50k HUF különbséget?
Cél: filmek, sorozatok, 4k Gaming.
Van más ajánlat azonos árkategóriában? Jöhetne bármilyen ismertebb márka.
120Hz, HDMI 2.1 és VRR fontos lenne!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest