Hirdetés
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz
ricsip
üzenetére
Ez senkinek nem az érdeke… Ha hiba kerül egy firmware-be, pláne nagyon zavaró, azt pont úgy javítják mint az előző hibát…
Persze lehet összesküvés elméleteket szőni, hogy pont most az én TV-met fogják tönkre tenni szándékosan. Alapvetően nem ez a szándék.
Én több mint 30 éve minden eszközön felteszem, kis információ után…
Nem emlékszem olyanra, hogy nagyon megbántam volna bármelyik frissítést. Persze lehetnek hibák. De pont azért jön a következő firmware…
És most biztos hallani ellenkezőjét is, lehet hogy csak szerencsém volt…
Ha félnék az új firmware-től a jelenlegi TV-nél (65E9), akkor nem lenne rajta jó a 4K-120Hz-VRR funkció. De javították
-
ricsip
addikt
"Én automatikusan minden eszközökre felteszem a legújabb firmware-t. Abból kell kiindulni, hogy a gyártónak nem érdeke, hogy rosszabb legyen a terméke. "
Előbb utóbb ráébredsz a valóságra
Mivel minden évben kiadnak újabb tv-t, a tavalyit nyugodtan el lehet cseszni amikor már piacon van az idei. -
krx21
nagyúr
válasz
Piftuka
üzenetére
Sajnálom ha ezt tapasztaltad. Elvileg minden egyes új firmware hibajavítás és vagy szolgáltatás bővítés. Vagy mégse…
Ha fordítva van, akkor az sajnos a gyártót minősíti. Én automatikusan minden eszközökre felteszem a legújabb firmware-t. Abból kell kiindulni, hogy a gyártónak nem érdeke, hogy rosszabb legyen a terméke. (Bár hallottunk màr mesterséges elavultatásról pl. telefonok esetén) Szóval túl okosat csak az tud mondani, aki már feltette, kipróbálta. Ha valami rosszabb lesz, annak biztos van visszhangja valamilyen fórumon. 
Én a Sony AVR-re felteszem mindig az újat. Volt hiba amit én jeleztem (vagy én is) és idővel javították… -
ovics
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
A Sony 48A9 jobb mint az LG 48C11? Csak mert én mindenképpen ezen a méreten szeretnék maradni. Alapvetően tv-zés, filmezés, később némi játék lesz rajta ps5-tel, PC-vel. Ebben az esetben is a Sony inkább?
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Mivel szeretett SONY 55W809c készülékem meghibásodott, és javíthatatlan volt, vásároltam egy SONY 65AG8 készüléket.
A készüléken 2019. január 01-i firmware fut, pontosan PKG6.6050.0229EUA, ami "Android 7 Nougat" OS-t jelent, 3.10.79 kernel verzióval.
A SONY honlapján elérhető egy 2021. nyári, Android 9.0 (Pie) firmware frissítés.
- Meg tudjátok mondani, kérlek, hogy ha telepítem, mire számítsak a gyakorlatban?
Figyelembe véve az "X1 Extreme" processzor, és a gépben lévő hardver képességeit...
Egyelőre a jelenlegi OS-sel sok "anomáliát" még nem tapasztaltam; a beüzemelés 4. órájában csinált egy újraindulást, és lefagyott néhány alkalommal.
Ha érdemes, frissítem, ha nem érdemes, nem frissítem. (Anno a W809c tévém minden firmware frissítéssel lassabb, és bug-osabban működő lett. Ezt nyilván nem szeretném ezzel a tévével is.)
Köszi előre is a segítséget!
-
afrojack1
senior tag
Na, csak megfogadtam a tanácsot és löktem még hozzá egy keveset, eddig ezek vannak:
lg oled55c12la
lg oled55b13la
lg oled48c11la
Sony bravia ke-55a8b
sony bravia kd-48a9
Ezek közül melyik a top? Tudom méretbe eltérőek
-
Toth_Jani
őstag
A héten egy Sony KE48A9BAEP Oled készülék tulajdonosa lettem.
Igy elsőre pár nap után azt mondanám, ha valaki csak filmezésre PL: Netflix vagy HBO GO használná (vagy torrent) akkor a dobozból kivéve nyugodtan lehet használni, nem igazán kell bűvészkedni vele. A TV esetében a HD adók kifogástalanok, az SD adók ha jó a jel akkor elfogadhatóak, persze ez a készülék sem csinál a 400 ezer képpontból 4 milliós tűéles képet.
Az Androidos része a korábbi Philipsnél megszokott, igaz a EPG és a Home képernyő is a 2017-es modellhez képes jelentős és pozitív változásokon esett át.
A Philpshez (7303) képest a hangja csodálatos, és ami nagy előny simán viszi a fiokban porosodó BT fejhallgatót is, ha nem akarok mást zavarni. -
wyll358
tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ahaaa... Kicsit tanulmányoztam és megvan, hogy hol van a kutya elásva...

Nem azonos profilt hasonlítanak össze a két tv között minden esetben, mondjuk nincs is feltétlen azonos profil... filmmaker módban az lg c1 is 600-650nit körül tetőzik (bár itt meg kavartak valamit a firmware-ekkel is), ennyi erővel akkor pont fordított az állás, ha a sony-t standard módban az lg-t meg filmmaker-ben mérjük... Nuh mindegy is, ezek amúgy nem annyira számottevő eltérések szerintem, hogy dealbreaker legyen bármelyik oldal irányába. Mindkettő nagyon jó tv, nyilván egy árban lehet rajta filózni melyik éri meg jobban, bár alapból is csak azért lehetnek egy árban, mert egyik tavalyi másik meg idei modell...
-
t-joco
tag
LG 55 C1 talpának pontos méreteit megírná nekem valaki?
Előre is köszönöm! -
S@c@
őstag
Aki LG tv-t vett az hogy tudja igényelni a 3honap apple pluszt?
-
norbertoth
senior tag
válasz
Rebelf
üzenetére
Én pl a led tv-vel sokat szívtam és az nem oled volt, de mint ahogy utánna olvastam, philips-nél is van ilyen meg sony-nál, szóval ez erős túlzás szerintem. Osztom Dealer95 hsz-ét, más oled esetében is előfordulhat ez, de mivel kevesebbet adnak el azokból, így a hibaráta is kisebb.
-
hitman,
őstag
válasz
Rebelf
üzenetére
Okés, de akkor majd segítsetek mert fogalmam sincs mi ez a dolog.
Eddig amikor tvt vettem akkor beüzemeltem, kikapcsoltam az energiatakarékos dolgokat és kiválasztottam egy nekem szimpi "kép módot" (élénk, sport, eredeti, eco) és ennyi.
Most azért néztem jobban utána a dolgoknak és forumoztam le mert eddig sose adtam ennyi pénzt egy tv-re és most azért utána akartam járni, hogy ne csináljak túl nagy hülyeséget... -
zapco1269
tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Eredetileg raja volt a TV-n, az appok között!
-
zapco1269
tag
Alany SONY XR65A90J legutolsó frissitéssel.
NOV 1 DISNEY+ frisssités óta nem lehet használni a DISNEY+ alkalmazást. Azt írja ki a TV,hogy nem kompatibilis ezzel az eszközzel, frissitsd a play áruházban! De nem lehet mert nincs ilyen lehetőség.
Jeleztem a SONY vevőszolgálata felé de finoman elutasitottak mondván ez nem aTV problémája, harmadik féltöl való szolgáltatás. Keressem a GOOGLE- DISNEY-t.
Próbáltam velűk felvenni a kapcsolatot de nincs válasz.
Mind a NETFLIX-AMAZOM PRIME-APPLE TV tökéletesen müküdik.
Tud valaki segiteni a probléma megoldásában? -
Snell
csendes tag
Sziasztok,
egy LG OLED55G19LA tulaja lettem egy hete kb.
Kerestem előző kommentekben a választ a kérdésemre,de vagy nem értem vagy nem értem
Szóval egyszerűen nem játssza le a külső feliratot nekem.
Ahol van belső ott gyönyörűen tudok választani 30 féle nyelv közül,ha pl netflixes tartalomról van szó.
De a fájl mellé rakott .SRT-vel semmit nem kezd. Teljesen ugyanaz a név,nincs hiba,nincs láthatatlan space benne.
MKVToolNix-el beleraktam,nincs azzal gond,csak ha valahogy ki lehet küszöbölni ezt a sz@rakodást,akkor szívesen meghallgatnám a megoldást.
webOS 6.0,ha ez számít valamit és hálózatról nézném. Vinyóval még nem próbáltam,de gondolom semmi különbség.Köszi

-
s_
tag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni, mert megállt a tudásom.

Újdonsült LG CX tulajdonos lettem, ami összevan kötve egy Apple tv 4K-val, tv-n hdmi deep color ON, ATV-n match dynamic range ON, ycbr 444, kábel: Audioquest cinnamon, kovetkezo a problemam, HDR film lejátszásánál átvált HDR-re de az istenért se kuldi ki a képet 10Bit-en, a freesync info szerint YCBR422 8B TM, de latom is a color bandinget ami a 8bit miatt latszodik feltetelezem. Mi az amit nem jól csinálok? -
snpetit
aktív tag
válasz
Rebelf
üzenetére
Miért más gyártja a többibe a panelt?

LG legalább cseréli, ha úgy gondolod neked nem tetszik, Sony-nál tudok még ilyen cseréről. Jöhetnek a a többi márka tapasztalatai ez ügyben....
Majd, ha másik márkánál széttárják a kezüket, hogy ez ilyen... akkor is ajánlod?
Azt már megbeszéltük, hogy más márkánál is vannak szar panelok. Ha annyira válogatnák nem fordulna elő. Nagy számok törvénye alapján LG-nél több. -
krx21
nagyúr
válasz
Rebelf
üzenetére
Elmondom neked, hogy ehhez hasonló képeket én is tudok csinálni, új Oled esetén: 10-ből 7 ilyen…
Vagy rosszabb. Aztán javul idővel általában. Valamint normál használatból ebből semmi nem látható…
Lehet ezeket tesztelni, keresgélni, de tudomásul kell venni, hogy általában ilyen és ehhez hasonló lesz, pláne az elején. A Pana HZ2000 lehet kivétel. -
CptAdamica
veterán
Valakinek, akinek LG OLED-je van volt már olyan problémája, hogy egyszer csak magától bekapcsolt a TV? Hajnalba hallom, hogy kattan, aztán megnyitotta a youtube-ot.
-
wallace 234
őstag
válasz
Rebelf
üzenetére
Ugyan már! Ezzel az erővel senki ne vegyen lg tvt, ez azért kicsit túlzás. Igaz már nincs oled tvm, de sose mondanék ilyet, hogy ne vegyen senki oled tvt! Nálam lévő oled tvk nek egyiknek se volt gond a panelal, az más kérdés hogy miért nem maradt. Hibás darabot ki lehet fogni, Qledbe és oledbe is gyártótól függetlenül!
-
Fr3eWar
őstag
válasz
Fr3eWar
üzenetére
A pixelhiba fehér háttérnél jól látszik, de pl sárga esetén jól működik a pixel, néztem egy RGB szinpalettát, sehol nem láttam a hibát, de a grey->white tesztnél a sima fehér fénynél jól kivehető.
Kb 3-4 órát ment eddig a TV
1%
5%
Várok vele még pár napot, használgatjuk és kiderül hogy marad vagy visszamegy.
Ti megtartanátok? -
alaves
addikt
-
Nem az ment rajta pedig. Volt valami tengeri hullamok, egy kocka festekkel leontve /ezt megtalaltam/ meg valami buborekok, tiszta fekete hatterrel

newguy9000: biztos, hogy nem ez ment rajta. Tetszik ez is de tuti nem ez volt. Egyebkent koszonom

szerk: kozben ebben a videoban benne van mit is lattam az MM-ben 18:50-tol lathato
[link] -
hakydakillah
senior tag
Szépen játszanak itt nálunk az idegeimmel (Szlovákia). Most BF keretein belül 77es G1 1,25m, a C1 meg 1,17m, de ehez csomagolnak hozzá egy Series S-t is.
-
Sziasztok. Nem nagyon akarok offolni, de ugy remlik, hogy valaki linkelt itt demo videokat de egyszeruen nem talalom
Nagyon tetszett az MM-ben ami a C11-en ment, buborekok, vagy esocsepp akart lenni nem tudom, csak jo volt nezni
Esetleg tud ebben valaki segiteni, hogy merre talalhatoak jo demo video?. Parat talaltam youtube-on de pont azt nem amit legjobban keresek
Koszonom
-
Rebelf
aktív tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Azt kereshettétek volna egy darabig, mert csak 706/806-ba van
amúgy nem sok értelme volt a tavalyi középkategóriásat összehasonlítani az ez évi lg felsővel. Árban is nagy a különbség . -
Elektrosokk
veterán
válasz
Fr3eWar
üzenetére
Egyébként ma bementem a médiába, 806 nem volt kiállítva csak 705, így kénytelen voltam azt nézegetni. A gyári demo elég látványos volt, aztán kértem egy kis segítséget, elindítottuk rajta a Gemini Man-t, kértem a filmmaker módot de nem sikerült beállítani, nem találtuk meg. Aztén megmutatta a srác az LG C1-et, ugyanúgy Gemini Man. Próbált inkább az LG felé terelni, illetve szerinte 240 centire inkább 55 való.
annyi benyomásom volt most ezek alapján hogy az LG kezelhetőbbnek tűníik, illetve a melegebb színhőmérséklet nekem jobban tetszik. De gondolom ez csak beállítás kérdése a Philips készüléknél.
-
Gajho
csendes tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Ezt a 706 vs 806ra írod?
mert én bárhol nézem (displayspecification, flatpanelhd, philips hivatalos, stb) mindenhol 120Hzesre írja VRR-ral mindkét tv-t. -
Fr3eWar
őstag
Megjött a 48C12 LG első benyomások alapján a kép szép a hang szar, nappaliba van egy 3éves "csúcs" samsung 65Q9FN, ahhoz képest trágya hangja van. A remote olcsó műanyag, tele felesleges gombbal, persze a play-pause lehagyva róla, de 6dedikáltsztíminggomb nagyon kell. Most még elég világos van és nem tudok teljesen besötétíteni a hálóban (van egy csatolt ajtó nélküli kis fürdőszoba ami a 60x90-es ablakán enged be szórt fényt a szobába) néztem 5%-os szürkét az itteni képek alapján nekem a szódával elmegy kategória lehet a banding, este lövök róla képet.
Találtam egy pixelt ami nem igazán akar világítani, de lehet csak subpixel hiba, fórum javaslatok alapján most fut egy manuális pixelrefresh hátha eltűnteti.
Mátol pörög a 14napom
-
levii0812
csendes tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Gondolom az a ps5/xbox miatt lenne problémás? Az nem zavar mert új generációs konzolt nem hiszem hogy vennék.
-
Rebelf
aktív tag
válasz
newguy9000
üzenetére
Inkább cserélgeted a paneleket benne ?
Nem jobb játékra (se) mint a 806 egyébként ,nem véletlenül ajánlotta Alaves. -
wallace 234
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Azért dicsérem mert jó! Ennyi.
-
alaves
addikt
válasz
newguy9000
üzenetére
Nem tudsz mit tenni, megint csere, és ha utána is így jársz, akkor csereutalvány ---> pl. Philips OLED806.
-
S@c@
őstag
válasz
newguy9000
üzenetére
Megmutatod?
-
newguy9000
csendes tag
Mindjárt falnak megyek.
Ma cserélte ki az LG szervizes - egyébként nagyon segítőkész - férfi a C1-em paneljét, mert halott pixelt volt rajta. Az előbb leültem tesztelni és már ezen is találtam.
-
-
Gajho
csendes tag
válasz
Rebelf
üzenetére
Hali
A Philips hivatalos oldala szerint a 706ban is van CalMAN Ready (kb a legalsó sor)
https://www.philips.co.uk/c-p/55OLED706_12/oled-7-series-4k-uhd-oled-android-tvtehát az igazi különbség az alsó Ambilight és a távirányító. (a láb szerintem mindegy, mert ugyanúgy áll sajnos)
itt a fórumon olvastam, hogy a 806nak jobb a fényereje, de ezt sehol se láttam megerősítve.Én a lábai miatt várok az 856-os akciójára, mert egy soundbart beraknék alá
-
Pro Koryak
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Ja akkor azért dicséred, mert neked is ilyen van/volt.
-
Rebelf
aktív tag
válasz
levii0812
üzenetére
Eddig az OLED806-nak csak három fő előnyét sikerült megtalálni. Az OLED706 sorozat három oldalán Ambilight, az OLED806 pedig négy oldalon található. Az OLED706-ból az OLED806-tal ellentétben hiányzik a CalMAN Ready technológia.
Ráadásul az OLED706 távirányítója sokkal egyszerűbbnek tűnik. Nincs alumínium/bőr díszítés. Ráadásul a TV lábai is eltérőek, bár méretükben és helyzetükben szinte azonosak. -
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Nalunk a 65 CX lett vegul

-
KnicksFan
csendes tag
A héten azt mondták nekem a Vodafone-nál hogy november végén lesznek nagy tévé akcióik. Bér én kétlem, hogy a mostani 370ezernél lényegesen olcsóbb lehet az 55-ös LG C1, de elgondolkodtam, várjak-e még a vásárlással. Szerintetek?
-
levii0812
csendes tag
De játszanék vele, azt olvastam hogy annyi a különbség, hogy nem mikrofonos a távirányító, és nem 4 oldalas a világítás csak 3. Ezen kívül minden egyezik. Elméletileg
-
levii0812
csendes tag
Hát igen, megakartam rendelni, és írják hogy elfogyott.... szóval ezt buktam. Néztem az oled 706ot is. Az is most csak 520ezer. Megéri az? Mi a különbség a 806 és 706 között? Mert ha nem sok akkor gyorsan megrendelném.
-
wallace 234
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
55qn90 Ads panelt kapott! Mielőtt félre értenénk egymást! Amerikai modell kapott ebbe a méretbe Va panelt. VA+mini led Az 50 collos és a 65 és a feletti kapott VA panelt a QN90 es szériába! Qn95 ami VA panelt kapott.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
Még jó, hogy ez VA + mini led, nagyon nem ips panel!
De, krva nagy különbség van. -
blakey
titán
válasz
esicyhun
üzenetére
Az A széria nagyon alap OLED lett, a B nem volt annyira alap, azaz megvolt a lehetőség a "lejjebb"-hez. A hsz-eket is érdemes úgy értelmezni, hogy mihez képest, mert amikor a B volt a belépő az LG-nél akkor a C-hez képest volt gyengébb, ami most is igaz, az A megjelenésével a B jobb lett hozzá képest. Tehát az A, a megszokott, többi OLED-hez képest, ami tulajdonképpen mind a felsőkategóriát képviselte, már egy belépő középkategóriás TV lett OLED panellel.
-
adm
őstag
válasz
esicyhun
üzenetére
alapvetően a kereskedőkkel szembeni korrektség pártján vagyok, DE
neked van összehasonlítási alapod, tudod mit akarsz-mit vársz tőle, rendeld meg online, próbáld ki hogy a C8-hoz képest mit mutat.
legrosszabb esetben futárköltséget bukod és hasznos tapasztalatokkal bővítheted a topikot. de még az is lehet hogy megtalálod az ideális hálószobai tévét. -
esicyhun
tag
Teljesen OFF: amíg nem volt A széria, addig a B volt a vállalhatatlan kategória itt sokaknak, most meg már, hogy van A, akkor az.
Komolyan úgy érzem, mintha "ciki" lenne, hogy ezen gondolkozik az ember.
Hát néztem a Médiában LCD-ket és az A1-et, nekem még mindig az jön be, illetve hangsúlyozom, csak hálószobai tévé lenne (kimondottan sötétben való használatra, feliratos filmekre 99%-ban, mivel németet tanulok), nappaliban van C8. A méretből még majdnem a 48" is sok. Szóval valószínűleg várok még, kerül ez még kevesebbe is (mivel senki sem veszi ugyebár
) , a dolog egyáltalán nem sürgős. -
levii0812
csendes tag
válasz
alaves
üzenetére
Lg-t nem szeretnék venni mert Kodit használok, és elméletileg arra nem lehet rátelepíteni, médiaboxal meg nem akarok 'csúfítani' a tv körül. Sonyt is néztem, azon nem tudom hogy lehet e telepíteni, mert azon google rendszer van. Boltban megnéztem őket, semmi különbséget nem láttam.
-
OldAkita
aktív tag
Vajon mi lehet a különbség a két tv között, ami miatt az egyik drágább? Mert első ránézésre a drágább 20w hang teljesítményt tud és kétszer annyi áramot fogyaszt. https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/fn:termekek-osszehasonlitasa:lg-oled65c11lb-p653780601,lg-oled65a13la-p653796459/
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
wallace 234
üzenetére
ips alatt én a sima ips-t értem.
@esicyhun
Én ennyi pénzért inkább nagyobb képméretet vennék, ha nem kell a minimum 55 coll, akkor tökéletes az A1 -
levii0812
csendes tag
Sziasztok!
A philips 65 oled 806 az emagon hírtelen 800rol 630ezerre csökkent, a többi oldalon maradt 750-800ezer. Megéri most megvenni vagy csökken majd még az idén? Pl 600ra. Amúgy jó tv? Megéri megvenni? -
esicyhun
tag
Ha esetleg valaki rajtam kívül játszik még a gondolattal: LG OLED48A13LA Euronics 269999 Ft.
Ez már LCD ár egy OLED tévéért, akkor is, ha 60 Hz-es.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Eladó Xiaomi Redmi 10 64GB / 12 hó jótállás
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
És most biztos hallani ellenkezőjét is, lehet hogy csak szerencsém volt…

Mivel minden évben kiadnak újabb tv-t, a tavalyit nyugodtan el lehet cseszni amikor már piacon van az idei.

én biztos visszaküldeném, és a márkát is elfelejteném.ezért ne vegyetek lg-t , kedves jelen levő tv vásárlás előtt állók, hacsak nem hobbitok a roulette ,és panel cserélgetés.