Hirdetés
- Gaming notebook topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hakydakillah
senior tag
Sziasztok, létezik az a jelenség, hogy oleden olyan "folyékony" a megjelenítés, hogy így pár hónap után minden más zavaró nekem?
Voltunk moziban, a temposabb jeleneteket "szaggatónak" éreztem. Nem volt annyira vészes, de havernál 20 perc után nem tudtam ránézni a képre, annyira bántó volt a szaggatás. Azelőtt még soha nem tapasztaltam ilyet. -
hakydakillah
senior tag
Voltam tegnap mm-ban, igaza volt annak, aki azt írta anno nekem, hogy ha oledem lesz, másképp fogom látni az ott kiállitott tv-ket, főleg a Samsungot.
Nagyon lehetett látni, melyik az oled, a Samsung amiért annyira oda voltam anno, a neo qledből én mást nem láttam, mint erős fényerő mellett borzalmasan tulszaturált színek. Tájképen a zöld, mint a neon, abszurd ahogy kinézett.
Gondolom szokás kérdése, ha mégis neo qled-et vettem volna, tuti azt dicsérném, mert azt szoktam meg. A lényeg, most már én is látom, hogy milyen is az a valósághoz közeli szinkép. -
hakydakillah
senior tag
Sziasztok, lehet gyerekek megpiszkáltak valamit, de pár napja a filmek, főleg gyors mozgó jelenetek ilyen szaggató érzést keltik. LG g1. Lesegetem a beállításokat, de nem jövök rá, mit állíthattak el. Volna esetleg valami tippetek? Köszönöm
-
hakydakillah
senior tag
válasz
ricsip
üzenetére
77es g1-et mivel türelmetlen voltam, feleségemmel raktuk fel. Az emelés rendben volt, már azt hittem ott elvérzünk. Aztán jött a baj, helyére akasztani úgy, hogy mérete miatt sz@rt se láttam, az buli volt. Már kezdtük feladni, azt lestem hova tegyük le, amikor jött a semmiből a mennyei dupla katt hang
Azt a először hú de mérges vagyok káromkodást, majd az azt követő öröm káromkodást le kellett volna kamerázni :) -
hakydakillah
senior tag
Sziasztok, jól érzem hogy magyar srt feliratot nem tud kezelni a tv (LG G1) ?
[kép] Ezzel lehet valamit csinálni? -
hakydakillah
senior tag
válasz
paatrick
üzenetére
Én is így szoktam, csak most hogy a legtöbb film 50-60gb nekem és hagyok néhányat amit szívesen újra néznék, hamar megtelik.
Ha jóféle a hdd, gyorsan rámegy az anyag (pláne ha egyenest oda töltöm). Ami a hangot illeti, nekem falban megy kábel, és bevezetve bútorba a hdd. De főleg házimozi miatt, még a leghalkabb jelenetnél is esélytelen hallani bármilyen mellékes zajt. -
hakydakillah
senior tag
Sziasztok, 3x futottam bele olyan filmbe, ahol a kép ilyen zöld-lila. [kép] Többen is panaszkodtak rá, annyi választ kaptunk, mert a TV-nk nem tudja a Dolby Visiont.
De hát enyém egy LG G1, próbáltam pcn, tv media playeren és xboxon keresztül is, de ezeknél folyton ilyen az eredmény.
-
hakydakillah
senior tag
Akkor örülök, hogy nem vagyok ezzel egyedül. Mi talán 2 éve voltunk otoljára, azt hittem azóta már fejlesztettek valamit, de tévedtem.
Ahogy előttem írták, nagy mosott kép és üvölt elölről a hang. Mintha egy viragboltos sd mozis felvett anyag lett volna.
Az ott elköltött pénzből veszek legközelebb inkább egy talicskányi popcornt és mozizunk otthon.
Minap néztük gyerekekkel az Oroszlánkirály filmes verzióját. Nah azt mind végig így néztük
-
hakydakillah
senior tag
A napokban rájöttem a jó tv-nek is vannak hátrányai. Azóta minden más szörnyen néz ki
Voltunk tegnap moziban, a fekete nagyon szürke, kontraszt / detail sehol. Rokonok / ismerősök minden tv kicsi és borzalom képminőség. Pláne szülőknél a jó kis SD tartalom.
Jó vétel volt az oled, utólag se tudok elég hálás lenni a sok hasznos tanácsért és tippért
-
hakydakillah
senior tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
03.21.05-as. Fényerő növekedést jelentettek többen is hdr-ben, de én is intenzíven érzékelem g1-en
-
hakydakillah
senior tag
Más is nyomott frissítést LG-re a napokban? Én azt vettem észre, hogy azóta hdr filmek messze verik nálam a visiont. Első filmnél még azt hittem véletlen, de így a 3ik után már tisztán látni fényerő + színek jobban lettek.
-
hakydakillah
senior tag
Így hogy megjött az új év, ma pont visszagondoltam, hogy nem semmi fél éven vagyok túl, de sikerült jól zárni az évet. Nyár óta lestem a tv-ket, először beton Samsung neo qled, aztán már csak a méretet nem tudtam. Bementem üzletbe megnézni, erre voltak ott oledek is, és bumm egyből szerelem.
Aztán sok kutatás melyik legyen, méret miatt több modell is kikerült, végül legyen 77es LG c1, akciókat figyelni... Olyankor mindig a dilemma, hogy lesz e még olcsóbb, vagy már ne várjak. Így évvége miatt a gondolat, hogy ne várjam e meg az új gent. Végül BF csodát hozott és volt G1 szuper áron. Azóta imádom, gyönyörű a falon, ahogy hozzá simul. A filmek meg mindig wow hatás. Sokszor csak promo videók mennek, annyira szépek rajta, nem is kell más  Biztos van jobb és rosszabb tv is nála, de nekem egy 10 éves masinát váltott, az is alap széria, szóval a wow hatás, még jó darabig itt lesz. -
hakydakillah
senior tag
válasz
janos666
üzenetére
Én az új updateről több helyről olvastam, hogy g1 illetve c1 evo panelek hdr fényerejét növeli.
Voltak akik megmérték, c1 evo panel update előtt 700, utána 772es értéket értek el.
Rányomtam én is g1-re az updatet, és érezhető a dolog. Bár a fényerővel nekem eddig se volt bajom. -
hakydakillah
senior tag
Sziasztok, meg szeretném kérdezni, leírás és paraméterek alapján ki lehet valahogy előre szúrni, hogy mely filmek teljes képernyősek és melyek nem?
Úgy olvastam bejáratás időszakában jó ha teljes képernyős tartalmat nézek, de nálam nagyon vegyesek a filmek. -
hakydakillah
senior tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Igen, persze így már világos. Annyira nem néztem utána, azt hittem ilyen havidíj mellett hasonló koncepció lesz.
Hbo-nak egyedül a faék egyszerű menüje tetszik, minden más, minőség, felbontás, na és persze tartalom engem kiborított. Majd kiderül mit hoz az uj hbo max.
Apple-n mondjuk kapasbol megnéztem a Finch-et + folytatom a Ted Lasso-t, ebből a szempontból jól jött :) -
hakydakillah
senior tag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
De ez csak náluk. Netflix, hbo, Amazon stb, még sehol se tapasztaltam ilyet. A havi díj takar mindent, csak a drága alma gondolja másképp
-
hakydakillah
senior tag
Aktiváltam ma végre az 3h Apple tv-t. Hát nem okozott csalódást az Apple, csakis a szokásos pénzéhes politikájuk fogadott. Saját tartalom ingyen, minden más pénzért
Az emberi szem meg nagy ku..va... Amennyire nagy volt 2 hete a 77es, tegnap már lestem, hogy még 1el nagyobb se lett volna rossz
-
hakydakillah
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Az enyém 77es, most mind a 9 üzemmódban (látni is a fotókon épp melyik az aktiv mód)lefotóztam éles szögben, de egyik képen se látom még csak nyomokban se azt, ami náluk a képeken ordit. [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Nem értek hozzá, lehet igy is rendben van náluk is, majd kiderül
-
hakydakillah
senior tag
Tegnap mérgelődtem egy sort a TV-n. Néztük az Addams Family 2t, és csak lestem, hogy lehet egy ilyen drága tvn ilyen ocsmány egy mese. Olyan fakó, élettelen volt.
Aztán nézem inditáskor hiába 4K, nem írja ki hogy HDR vagy Dolby vision. Megnézem Xboxon, indításkor kidobja HDR, azonnal ég és a föld a különbség:
TV [kép] [kép] vs Xbox [kép] [kép]
Ez mitől van, hogy 4K tartalmat néha igy sehogyan indít, aztán némelyik HDR és Dolby Visionbe megy? -
hakydakillah
senior tag
-
hakydakillah
senior tag
válasz
hakydakillah
üzenetére
Nah többen jelezték külföldön is, hogy Ozark 3ik évadtól ocsmány, de rendező azzal magyarázta, kicsit más hatást akart elérni vele.
Azóta meg lehet mindent túl kritikus szemmel nézek, és csak a hibákat látom. Bár eleve a napokban nehezen barátkozunk, a különböző beállításokat állandóan cseréli, így főleg ha sokat mozgok a menuben, folyton változik a látvány - pl netflix menü sdr miatt sötét, aztán másképp indul sima 4k tartalom, HDR, vagy dolby vision.
Ma boxon Fifa-ztam kicsit, ott teljes csődött mondott a game optimiser. Meccs alatt változott látványosan a sötétség, és színek, sokszor volt totál fakó és sötét a kép. Aztán minden bejátszáskor minden maxon, kisütötte a szemem, hirtelen minden világos, színes, olyan vivid modehoz hasonlítanám. Replay utána vissza a meccshez, és hirtelen elsötétül. -
hakydakillah
senior tag
Köszönöm a válaszokat, érdekes, eddig ennyire rondán még nem tűnt fel egyszer sem. Az Ozark hozta rám a frászt. Kapcsoljátok be az 1-2 évadból bármelyik részt, gyönyörű tiszta kép. 3ik évadtól meg ezek szerint stilust váltottak, elég bekapcsolni az első részt.
Ezt egy kicsit nem lehet mérsékelni? Mert 77es méretben nagyon ronda.
Most jobban megnyitottam több dolgot, változó a kép. Van ahol tiszta, van ahol méréskelt, és van ahol ordit ez a "film grain". -
hakydakillah
senior tag
válasz
WNorbert85
üzenetére
-
hakydakillah
senior tag
Köszönöm, én is Átraktam a feliratot.
Még egy dolog nem világos. Sdr és hdr tartalom beállítás már rendben. Viszont van netflixen olyan tartalom, ahol nincs ott a Vision jel, hanem "Ultra hd 4k". Ezeket sdr beállításban indítja, hiába 4k, totál rossz képet kapok. Ez nálatok hogyan van megoldva?
-
hakydakillah
senior tag
De jó hogy erről írtok. Már majdnem levettem hdr-ben is a fényerőt
Megzavart a sok infó, én eddig sose nyúltam hozzá a gyári beallitasokhoz, mivel mindig csak belépő szintű tv-m volt.
Mondjunk nálunk tegnap nappaliban netflixen a pénzrablásban a tűz és robbanások úgy néztek ki, hogy azokban a pillanatokban az egész szoba full világos, reflektor fényben pompázott
Gondolom a mérete miatt is. Meg az itt ott felirat is, már bántóan erős fehér volt. De milyen szép éles volt a kép, megszoktam a mosódott feliratokat. -
hakydakillah
senior tag
válasz
janos666
üzenetére
Az osszefoglalóban található vidit néztem, ismerem a srác videóit, de ez nem annyira alap beállítás, hanem sdr tartalom beállítása. Nekem olyan fura lett az eredmény. Lehuztam a pixel fényerőt 25re,mellé filmmaker mód + a többi mellé, kicsit olyan semmilyen.
Aztán árkapcol hdr-re egy pillanatra, ott meg minden Maxon. Ez így tényleg korrekt beállítás sdr és hdr tartalomra? -
hakydakillah
senior tag
Megvolt tegnap, meg a tátott szájjal mutogatás feleségemnek, azta láttad az ott milyen szép, meg ez milyen király... Ma egy órát csak promo videókon töltöttem az időt, annyira brutálisak rajta
Este csak a világos jelenek zavartak, de ott min kiderült minden maximumon volt. -
hakydakillah
senior tag
-
hakydakillah
senior tag
Meg néhány kép hozzá alul. Fantasztikus a G1 a falon, ez a max 2,5cm falra ragadva nagyon jól mutat. Éjjel csak a pénzrablást nyomtam be állitások nélkül, és már gyönyörű volt.
Annyi új detail, porszem minden jelent meg, ami eddig nem, hogy hihetetlen. A lángok, a külső táj mind szép. Egyedül a fényere volt nagyon erős ilyen robbanásos részeknél, ott kiégett a szemem. És még azt mondják az oled fényere gyenge, tényleg?
Ma megpróbálom beállitani az összefoglaló alapján, de eddig nagy az öröm. -
hakydakillah
senior tag
Köszönöm :) Elég jó BF akcióban csíptem el. Most egyedül az fog idegesíteni, hogy szombatig nem lesz időm beüzemelni.
-
hakydakillah
senior tag
Nah meghozták végre, pedig már azt hittem ma se jön
-
hakydakillah
senior tag
Szépen játszanak itt nálunk az idegeimmel (Szlovákia). Most BF keretein belül 77es G1 1,25m, a C1 meg 1,17m, de ehez csomagolnak hozzá egy Series S-t is.
-
hakydakillah
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Persze, ez így igaz. Pont ezt kell magamnak mondogatnom, nehogy csabításba essek.
-
hakydakillah
senior tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Hát most bekavart ez az akció. Mindenképp falra akarom a tvt, és G1 kialakítása erre tökéletes. De eddig azt mondogattam magamnak, annyit fizetni pluszba érte nem fogok - másban nem nagyon jobb a C1-nél. Most hogy nálunk olcsóbb mint a C1, megint dilemmázok. Persze még mindig a legolcsobb opció kocsiba ülni, és hozni 1m áron Győrből egy C1et :)
-
hakydakillah
senior tag
Vicces jelenség jelentkezett nálunk (Szlovákia). Amíg az összes üzlet tartja a 77es LG C1 árát 1,45m áron, addig a G1et hirtelen lecsapták 1,38ra, miközben fixen 1,8 volt. Nem az írják akció, csak simán alap ár.
Fura hogy most a drágábbik model az olcsóbb.
De remélem ez csak előszele annak, hogy a C1-et is leveszik 1m köré, az lenne a normális.
-
hakydakillah
senior tag
-
hakydakillah
senior tag
válasz
newguy9000
üzenetére
C1 77es már egy ideje több helyen ennyi. G1 jó esetben is minimum fél év, mire lehetne ennyi, de lehet aztán már nem lesz kapható. De covid utohatas, hogy minden drágul, nehéz megjósolni milyen káosz lesz itt még jövőre.
-
-
hakydakillah
senior tag
Sziasztok, rakta már valaki c1-et falra? Kialakítása miatt gondolom nincs rá semmilyen "slim" megoldás. Nálam pont ezért tetszik g1, de csak emiatt nem fizetek annyival többet, pláne hogy 77es a terv.
-
hakydakillah
senior tag
Kicsit más irányban is lenne kérdésem. Próbáltam mostanság aktívan olvasni az üzenetek, hogy minél több infóm legyen, mielőtt kérdek.
Lehet oledet csak úgy venni, hozom és használom? Mert írtatok itt bolti kalibrálásról, illetve manuális pixel frissitgetésről, ami inkább ront a dolgon sokak szerint. -
hakydakillah
senior tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Nah eddig előre haladtam, egyre inkább LG felé, most már jött mellé Sony és Samsung is
Majd az nyer, amelyikre lesz jobb akció, és nem kell ennyit gondolkodnom. -
hakydakillah
senior tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Igazság szerint örülnék, ha látnék egy oled és neo qled-et egymás mellett normál körülmények mellett.
Üzletben a demo vidik mindkettőn állatok voltak direkt, YouTube-on meg hiába nézem. Samsung nál viszont most össze vissza vannak pakolva a panelek szérián és méreten belül is. Csak ha hazaviszed akkor tudod meg mit kaptál -
hakydakillah
senior tag
-
hakydakillah
senior tag
Sziasztok, vannak itt olyanok, akik 75-77ös méret mellett döntöttek? Érdekelne milyen távolságból nézik?
Neten csomó ajánlott verziót találtam. Én úgy vagyok vele, jelenleg 55öst nézünk 3,5m távolságból, nekünk az már kicsi. Leginkább 4k tartalom vagy full HD megy.
Üzletben viszont úgy éreztem nem olyan sokkal nagyobb a 65, inkább 75 felé hajlok. -
hakydakillah
senior tag
Jártam azon kívül 3 helyen, mindenhol feljebb ment. Az egyiken az eladó maga mondta nem érti mi ennek az oka. Mondtam is neki, hogy én sejtem
Aztán elkezdett lebeszélni az oled-ről, hogy vegyek inkább neo qled-et, az sokkal jobb. Oledet csak akkor vegyek, ha csakis este nézek tvt, azt is naponta max 30-60 percet. Valamint filmezésre alkalmas, gamereknek beégés miatt nem ajánlott.... Csak lestem végig hogy wtf...
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Gaming notebook topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Azt a először hú de mérges vagyok káromkodást, majd az azt követő öröm káromkodást le kellett volna kamerázni :)