Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raga
senior tag
válasz Pro Koryak #65897 üzenetére
Nagyon köszönöm
-
Raga
senior tag
válasz Pro Koryak #65892 üzenetére
Őszintén szólva elég sürgős a dolog.
De a processzoron kívül van még eltérés?
Továbbá a procinál maradva ez lényegi különbséget jelent a két készülék között? -
Batyops
aktív tag
Sziasztok! Több mint 3 év után lecseréltem az 55"-os Lg b7 tévémet egy 65"c1-re. Ebben a több mint 3 év használatban volt minden ps4,ps5 játékok Hbo go, netflix,youtube hasznalat, tv adások. Semmi beégés nincs. Ezt csak azért irom le mert ennyi idő használat azt hiszem már bőven elég ahhoz hogy véleményt tudjak mondani a témában. Szóval szerintem ettől nem kell nagyon parázni. Gondolom a most vásárolt C1 pedig még jobb lehet ebből a szempontból. Nekem mondjuk a pixel eltolas a B7-en vegig be volt kapcsolva és ez igy lesz a C1-en is + itt mar van ugye logo dimming is amit szintén használni fogok. Gondoltam leirom a tapasztalataimat mert ugyis mindig visszatér a beégés kérdése.
-
Raga
senior tag
Üdv.
Érdeklődni szeretnék, hogy az alábbi két típus közül melyiket válasszam?
Processzoron kívül van e még bármi eltérés a két készülék között?
Ha igen a drágább megéri e a +80 ezer forintot?
Az általam kinézett két készülék pedig a következő lenne:
1. LG OLED 55b13la - a7 processzor
2. LG OLED 55c11lb - a 9 processzorKöszönöm a segítséget a választásban.
-
szasanyi
félisten
válasz GuruZone #65884 üzenetére
Koszi! Szerviz menuben az Acces Code mi akar lenni? Illetve nekem nem nyilvanvalo melyik ertek mutatja az uzemidot.
Tiesto222
1. nem
2. igen
3. ha visszaolvasol vannak ehhez infok, es neten / YT-on reszletes beallitasok (aztam majd kiderul melyik tetszik neked)[ Szerkesztve ]
-
Tiesto222
tag
Sziasztok!
Most fogok venni egy LG OLED65A13LA tvt.
Az eddig olvasott információm elég kuszák ezért szeretném a segítségetek kérni.
HDMI 2.0-s kábellel a számítógéppel összekötve akarok filmet nézni.
1. Valahol azt olvastam ha nem a Tv beépített lejátszójával játszom le a filmet akkor nem kapok Dolby Vision képet. Ez igaz?
2. Ha lehet a tvre külső usb winyót dugni az azt jelenti , hogy simán ha a számítógépre kötöm usb-vel akkor látni fogja a tárhyelyeket és tudok majd videót jejátszani így?
3. Melyik megoldással kapom a legjobb képminőséget?
Köszönöm! -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Panasonic JZ2000-re megcsinálták Apple tv+-t alkalmazást.
Gondoltam szólók, akit érdekel. -
alaves
addikt
válasz tibcsi2012 #65885 üzenetére
Szerviz menü ---> 12. OLED ---> OLED cell info: WBE - evo panel; WBC - standard panel
Az evo kijelző feltehetően jobb minőségű (kevesebb OLED problémával) még akkor is, ha C1-ben visszafogottan működik.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
RazoR
veterán
-
deo1977
tag
Megjött a 48c11 oled, brutális EVO paneles ez külön jó hír.
Van lehetőség hogy a dedikált rakuten vagy prime video gombra HBO-t varázsoljak? -
hakydakillah
senior tag
válasz WNorbert85 #65878 üzenetére
-
sony89
tag
válasz WNorbert85 #65878 üzenetére
Na akkor le fog esni az állad... 😀😀🤣🤣
-
WNorbert85
csendes tag
Hétfőn érkezik az első oled tv-m egy 65-ös LG C1 személyében. Egy 48-as Samsung LED tv-t fog váltani 😃
-
blakey
titán
válasz szasanyi #65870 üzenetére
Netflix feliratot a Netflix webes felületén tudod állítani. A saját lejátszójának feliratát meg valószínűleg lejátszás közben tudod állítani.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
törölt tag
válasz szasanyi #65870 üzenetére
Ez profilszintű beállítás, így minden kliensben, a tévén is úgy jelenik meg a felirat, ahogy beállítod. A webOS appban én sem találom rá az opciót (szerintem abban nincs), de Androidon így néz ki, valószínű pl. weben is ugyanitt lesz: Account > Profile & Parental Controls > Subtitle appearance
-
szasanyi
félisten
C1-en lehet ellenorizni vhol az uzemidot? Ill. NETFLIX feliratok vakito feherek ami zavaro - a mediaplayerhez hasonloan at lehet allitani szurkere? Ha igen hol, mert en nem talaltam beallitast ahhoz. Koszi!
-
Celtis
veterán
válasz Sanyizares #65864 üzenetére
Különvélememényem szerint az A és C között érdemes választani. A B-nek nincs sok értelme. Az A kevesebbet tud, de lényegesen olcsóbb és lehet, hogy nem is használnád ki a C többletét.
A B és az A között a lényegi különbség, hogy az előbbi 120Hz-es az utóbbi pedig csak 60. Ennek jelentősége játéknál lenne - ami neked nem kell - vagy ha interpolációt (mozgásjavító) akarsz használni. Ha viszont kell az interpoláció, akkor egyértelműen a C-t kell venni a jobb képfeldolgozó processzor miatt.
Sőt, mozifilm nézésre az A még kellemesebb is pont a kicsit lassabb panel miatt.Az A-nak a felhasználói felülete is lassabb, van akinek ez fontos.
-
lurid
csendes tag
válasz Elektrosokk #65865 üzenetére
Az LG A9-es prociját olvastam, hogy sok helyen magasztalják, az A7-el már más a helyzet?
A Philips P5 AI procija inkább az A9-es LG-hez közelit?
-
Sanyizares
újonc
Sziasztok!
Ha csak filmezésre használjuk, játékra biztosan nem, akkor jó a B1 is vagy akkor is érdemesebb a C1-et venni?
Köszi a választ!
-
lurid
csendes tag
Sziasztok,
a véleményetekre lennék kiváncsi: két TV (LG 55B13 és Philips 55OLED805) között örlődöm. Eredetileg a Philipset vettem meg - főleg elsősorban az ambilight fogott meg -, viszont most elkezdték akciózni az LG B1-et több viszonteladónál (pl. MM, eMag), igy kb egy árban lenne a két TV.
Főleg filmezésre (stream és letöltött tartalom) és current gen konzolra használnám, TV adás, sport nem mérvadó.
A Philips javára szól, hogy papiron magasabb fényereje van, jobb a hangrendszere, az Ambilight, és egy magasabb osztálybeli tv, ez szintén papiron, nem tudom hogy a gyakorlatban mit jelent.
Az LG javára szól, hogy számomra jobb a menürendszere (sosem tetszett az android), a távirányitója, hogy legalább van rajta 2db HDMI 2.1 (jelenleg még nem releváns), és hogy Airplay2-es (iphone-ipad-mac felhasználó vagyok) ez nagyban megkönnyiti az életet mondjuk Mac esetében képernyő tükrözésnél/kiterjesztésnél.
Sajnos nem áll módomban egymás mellé állitani a kettőt.. Egyébként egy sötét-közepesen sötét szobában lenne, tv állványon.
Ti melyiket választanátok ezek közül fent leirtak alapján?
Köszi! -
adm
őstag
válasz Elektrosokk #65860 üzenetére
állítsd be a STB vezérlést a tv távirányítójával, nekem azóta nem fordult elő semmi ilyesmi. attól függetlenül hogy forma1 végig megy távirányító érintése nélkül...
16core - 32thread - 64gb
-
Bazsi81
tag
válasz Elektrosokk #65854 üzenetére
Szerintem az eco mód menüben be van kapcsolva a 4 óra tétlenség.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Calogero #65858 üzenetére
Igen, erre gondoltam.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Elektrosokk #65854 üzenetére
Nincs bekapcsolva valami ami ha tétlennek érzékeli a tv-t akkor kikapcsol bizonyos idő után (mondjuk 4 óra)?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
wwwolfman
tag
válasz wwwolfman #65791 üzenetére
Illetve még annyi kérdésem lenne, hogy ha nem használok digitális tartalmak lejátszásához külső médialejátszót, a tévé megtalálja és kezeli-e a felirat fájlokat?
A digitális tartalmak alatt a helyi hálózaton/merevlemezen rendelkezésre állót értem, nem a streaming szolgáltatók tartalmait, értelemszerűen.
-
Elektrosokk
veterán
Az normális hogy tv adás nézése közben kikapcsol a CX? Formula 1 szabadedzést nézek erre kikapcsol, de már tegnap is csinálta.
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
janos666
nagyúr
válasz gaba2001 #65849 üzenetére
Próbáld meg, ártani nem fog.
#65848Taurimod0 - Ha nem részegített még meg a 120Hz játék, akkor veheted az A-t.
Pedig sokkal nagyobb élmény OLED TV-n játszani, mint LCD monitoron (már csak a méret miatt is).[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
ReFleXx
addikt
nekem is volt egy függőleges sotet csik ami meg uj koraban jott elo.
probabol inditottam egy pixelfrissitot es eltunt a csik. irtam is errol korabban.
magam sem ertem hogy hogyan meg miként de azota sem jott elo ujra a problema.2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
Kuter
senior tag
válasz gaba2001 #65841 üzenetére
Ahogy van a vörös csík na onnantól kifelé színezd be fekete vegytintás filccel , majd a másik oldalán is ,de ne feled lemérni a távolságot hogy egyforma legyen ,és kész is , a hiba megszüntetve. Ez volt a vicc. Egyértelmű szerviz.
[ Szerkesztve ]
Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?
-
gaba2001
csendes tag
Sziasztok,
Ma 16 napos a 65c1-em és jobb oldalt egy függőleges vörös csík jelent meg. Esetleg tanács mit tegyek? Köszönöm.
-
janos666
nagyúr
válasz Taurimod01 #65838 üzenetére
Játszol is rajta?
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Taurimod01
kezdő
Sziasztok. Gyors kérdés. 65B8 at megéri váltani 77A1-re, nagyobb kijelző miatt? Azt olvastam a TV leírásában h ugyan azt a procit kapta mint a B8, másba van eltérés? A dizájn nem számít, mert sötétbe úgy sem látszik.
-
janos666
nagyúr
válasz Elektrosokk #65833 üzenetére
Milyen TV? Ha fut rajta az Apple TV alkalmazás, akkor próbáld ki azt is. De valószínűleg a tartalom egyszerűen olyan, amilyen.
-
Elektrosokk
veterán
eddig minden tetszik, nem hiszem el hogy a méreten paráztam, jöhetett volna még nagyobb is.
Elindítottam a See második évadát, (apple tv 4K lejátszó, Cinema módban.) Nagyon sötétnek tűnik, minden más tartalom oké. Esetleg ránézne valaki? kíváncsi vagyok mit tapasztaltal.
[ Szerkesztve ]
-
Tiesto222
tag
Sziasztok!
Gondolkodok új tv vásárlásán de bizonytalan vagyok a méretben.
Ez 2 modell amit kinéztem:
LG OLED55A13LA 311 520 Ft
LG OLED65A13LA 466 400 Ft
Tudom , hogy ez a legalapabb oled verzió az LG-től.
Tvézés , filmnézésre , youtubozásra használnám
Vannak félelmeim a 65colos mérettől , hogy mennyit romlik a kép mondjuk az 55-höz képest.
Meg azért az árban is van 150ezer ft különbség.
Szerintetek megéri a nagyobb?
Telekomnál néztem ezeket az árakat mert így 22 havi kamatmentes részletre is megvehetném. -
pn4hvq
senior tag
-
Elektrosokk
veterán
Köszi srácok a tippeket!
Mandalorian is menni fog.
Már fent a falon, a menu még nagyon idegen, azt sem tudom mit csinálok, de a filmmaker mód megvan.A panel nagyon homogén, azok után amiket itt láttam/olvastam meglepett hogy kibontva már ilyen... szóval örülök!
-
senior tag
-
FingR86
őstag
válasz Elektrosokk #65815 üzenetére
Én azt mondanám hogy mindenképp dolby vision filmet nézz vele először. pl dr. strange, black widow
-
sanca72
tag
válasz hakydakillah #65820 üzenetére
Üdv Mia a véleményetek? Most egész jó az ára [link] vagy van jobb is ezen az áron?
-
RazoR
veterán
Két kérdésem lenne LG C1:
1. az mitől lehet, hogy filmekben, játékokban jelenetváltásnál nem fekete a fekete, hanem inkább nagyon sötét szürke? A film/játék ilyen? Vagy esetleg a gamma 2.2 beállítás miatt lehet?2. ha kikapcsolás után elkezdi a pixelfrissítést és ne adj isten vissza van előbb kapcsolva a tv mint ahogy befejezné a folyamatot akkor mi van?
-
adm
őstag
SZALJUT-7, mindenképp hdr-ben.
ezzel tesztelheted hogy mit jelent amikor a kijelző 2-5-10-20-50%-ka megy nagy fényerőn.16core - 32thread - 64gb
-
Pro Koryak
addikt
John Wick 2. rész eleje, a városi jelenet a motorossal. Színekben, kontrasztban, élességben még a hetente leadott HD tv adásoknál is Kár, hogy nagyon rövid + valószínű natív 4k-ban nincs.
-
Elektrosokk
veterán
Na ma hozzák a masinát, remélem nem lesz sírás a vége. visszaolvastam tegnap a topicot, lehet nem kellett volna.
a másikat viszik holnap, úgyhogy ha vissza kell majd küldeni akkor nézem a falat pár napig.
Szerintetek mi az első film amivel érdemes indítani ? (úgy értem hogy kimondottan oleden állejtős )
Külföldi fórumokon olvastam hogy a Mad Max Fury Road ajánlott, igaz már láttam de az lesz az egyik első amit megnézek.[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
válasz janos666 #65812 üzenetére
30 éve játszom, már jól ismerem az összes pc-s nyavaját.
Ezzel viszont adtál egy gondolkozni valót...1080p max vagy 4k lejjebb. A
És persze sok gameben amiben igen részletesen lehet állítani (Gta, Rdr) csomó olyan van ami ha nem max csak high (ultra helyett) meg a szűrök valóban csak rontanak a helyzeten...szóval ja.
Előbb utóbb ha ez a tv megadja magát Oled lesz és meglátom.Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
krx21
nagyúr
válasz janos666 #65812 üzenetére
“A 120fps pedig nem csak sokkal simább mozgást eredményez, hanem a mozgóképfelbontás is nő (nem kenődik annyira el mozgás közben a kép, hanem éles marad).”
Na ez az, amit csak 1x kell megtapasztalni, utána a 60 fps is kellemetlennek látszik.. Kár hogy magabiztos 4K 120fps-t még egy RTX3090 sem tud általában… Hacsak nem sakkozod össze a beállításokat…
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Chapel #65811 üzenetére
De a felbontás is egy olyan paraméter, amit ideális esetben ki kell maxolni a natívig.
Nem mellesleg a legtöbb képminőség beállítás egy pont felett sokkal nagyobb teljesítményromlást jelent, mint amennyi minőségjavulás okoz (én netes tesztekben szoktam megnézni, hogy hol van az ideális pont egy-egy opcióhoz, ahol még nem zabál túl sok fps-t). Sőt, van olyan konfig opció, ami szerintem egyenesen rontja a képet (sharpening, motion-blur, depth-of-field, film-grain, stb).Próbáld ki, hogy neked szebb-e a kép 4k-ban Medium beállítással tűélesen, vagy High-on 2k-ban maszatosan (a felbontás skálázás egy csomó finom részletet elken) és "pixelesebb" hatással.
A 120fps pedig nem csak sokkal simább mozgást eredményez, hanem a mozgóképfelbontás is nő (nem kenődik annyira el mozgás közben a kép, hanem éles marad - már persze ha kikapcsolod a játékban a motion-blur-t).
[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
válasz janos666 #65809 üzenetére
Jogos, valóban rosszul írtam. De én azárt költök a pc-re már nevetséges árakat (3070Ti 1 hónpaos...ne is beszéljünk az áráról) hogy minden maxon menjen.
Én nem vagyok medium graffos ember. Kivártam RDR2-öt is hogy most maxon játszak, a fenébe is, azért játszom pc-n.
Szóval ezért akarom az 1080p-t inkább 60fps maxon mint közepes 120fps-en. Nem multizom soha, single player vagyok és a látvány fontos számomra. (NEm csak az persze, de igenis fontos eleme.Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
senior tag
válasz XboxGamePass #65806 üzenetére
Újraindítás után nem megy, bocs a rengeteg offért, csak nem akartam lezárni úgy a témát, hogy igen probléma nélkül fut a dolog..
-
janos666
nagyúr
válasz Chapel #65807 üzenetére
Rosszul használod a natív kifejezést. A natív felbontás az, amennyi képpont van a kijelzőn, ami esetedben 2160p natív felbontást jelent. Mindig natív felbontás lesz legszebb a kép, mert ilyenkor nem kell resample algóknak futniuk. Illetve általánosságban minél magasabb felbontást használsz, annál szebb a kép. Érdemes a grafikai beállításokat visszavenni, és magasra tenni a felbontást. Vagy esetleg olyasmiket használni, mint a DLSS (ami jobb felbontás skálázást ad, mint a TV-é).
-
Chapel
addikt
Ennyire rossz a képe nativ 1080p-n?
Nem szeretem a 4k-t monitornak még 55-ben sem, de a nagyobb gond hogy oké most fut minden szépen erős a hw, de 4k-val lépésttartani...na annyit már nem akarok rákölteni
Elvagyok én az 1080p-vel. A gond az hogy nem láttam még milyen az Oled képe 4k-ban és 1080p-ben, vagy mehet az hogy win-ben 4k, de ha a játék 1080p-n van akkor autokmatikusan vált? Ezt feltételezem...
Kontraszt, színek stb-ben lenne különbség? Érdekel miért írtad mert ha ennyit költök, akkor már nem baj ha értek hozzá.Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
senior tag
válasz janos666 #65805 üzenetére
Leírtam, hogy a helyet Svédországra állítottam úgy lehetett letölteni az appot, és SmartDNS-t használok (NordVPN). Most megy, nem mertem újraindítani a tv-t, mert vagy 15. újraindítás, próbálkozásra engedett belépni hiba nélkül. *Működés alatt most a Hely beállítás Egyebeken van, hiába Svédországról töltöttem le, nem tudom ez befolyásolja-e, de nem állítom vissza, hátha ez is fontos lépés.
Disney+ meg Egyesült Királyság vagy Németország helyre állítással szedtem le, szintén SmarDNS, tehát a DNS átjárót kell átírni, hogy a hálózati beállítások miatt se problémázzon.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Monngoose #65803 üzenetére
Nálam a régi HDMI 1.4 korszakból való 2m-es KáCSa ezüstözött (úgy rémilk 28AWG) kábelek közül kettőből csak az egyik bírja a 4k120Hz-et, a másikkal sokat pislog a kép (de a jobbikat sem használtam tartósan, csak próbaképp egy percig). De a hologramos matrica nélkül eladott Club3D Ultra High Speed kábel (azt hiszem 24AWG) jól működik.
#65804jannid - Ha már posztolsz, akkor miért nem írod le a megoldást, hátha más is problémába fut?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz XboxGamePass #65802 üzenetére
Na működésre lehet bírni. Megizzasztott, de végre egy újabb app, amiben van Dolby Vision/Atmos.
[ Szerkesztve ]
-
Monngoose
aktív tag
Az LG szervízmenübe jutással kapcsolatban több módszer is elhangzott már, itt egy újabb (talán nem volt még): aki Harmony távirányítót használ, a gombok programozásánál ott van a parancslistában az In-Start is (működik).
Más. Többször volt már szó a megfelelő kábelekről. Én régi típusú (a sima 6 éves) AQ Forest HDMI kábeleket használok (médialejátszó -> erősítő -> TV) és simán viszi a 4K HDR 60fps-es filmeket HD hanggal. 120Hz-et nem próbáltam, lehet ahhoz kellene egy új (40-48-as) kábel (de még az sem biztos ).Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
senior tag
válasz XboxGamePass #65800 üzenetére
Ezt elkiabáltam. Valóban le lehet tölteni, de folyton hibát dob az HBO Max. Használja valaki sikeresen?
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz XboxGamePass #65800 üzenetére
Az Apple-t úgy rémlik nekem is feldobta Magyar régióbeállítással is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Diablo IV
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gaming notebook topik
- LEGO klub
- TCL LCD és LED TV-k
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest