Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
FingR86
őstag
Cx új frissítésében egy apró, de számomra idegesítő dolog javítva lett. Ha a média szerver indítása után egérrel választunk, hogy kép vagy video, akkor a választás után nem tűnik el a kurzor végre
-
rtibi
tag
Holnap beüzemelem a 77" es c1 est
.Szerintetek azonnal frissítsem a szoftverét vagy várjak vele? -
wyll358
tag
válasz
Methox91
üzenetére
Igazából ez egy droid, az lesz a lejátszója, amit feltelepítesz, használsz rajta...
windowsnál is lehet a wines media playert használni, csak hát na... 
Nekem a 2020-as modell van, szóval a tied ettől csak jobb lehet és eddig belsőleg is le tudtam játszani bármit, hasonlóan jól ment mint pc-ről madvr-el, szóval a hardver elég szerintem. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy én az előre telepített általam soha nem hallott playert dobtam egyből a kukába.
VLC elmegy, de sajnos ez nem a pc-s változat, hanem android tv-s kiherélt, 4k-t viszi szépen, talán hdr-t is , de dovi-t biztosan nem tud, felirat modulja meg botrányosan fapados, kb. on-off és cső. Kodi az szintén ilyen "tv"-s változat, azt annyira nem használtam filmre csak az addonjaival stream videóztam, mivel úgy láttam/olvastam hogy 4k hdr/dovi nem az erőssége, aztán ki tudja, kodi-ban rohadt sok a funkció/paraméter én meg eddig nem használtam soha.
Aztán néztem plex-et meg random más player-eket sokat, amikre már nem is emlékszem. Lényeg, hogy amit nemrég találtam és óriási pozitív csalódás az a just (video) player, ezért is írtam fentebb, sima kis egyszerű lejátszó, visz mindent (legalább is amit eddig próbáltam) tökéletesen, 4k hdr és dovi is megy szuperül, felirat kezelés funkciók is parádés (ahogy láttam azt alkalmazza amit a tv saját setting-jében tudsz állítani, ez nálam óriási piros pont). Persze olyan rengeteget még nem teszteltem, de usb-n keresztül 4k h265 dovi anyagot vitte tökéletesen, szóval egy próbát megér szerintem akinek gondja van tv-vel valamilyen anyagot lejátszani... 
szerk.: amúgy az mi, hogy kodi/vlc 1080p akadozik? vlc nekem vitte gond nélkül ezeket, de ha egy 1080p anyag akadozik (jelentsen ez bármit is) ott valami más gond lesz...
-
gringoka
aktív tag
válasz
murdock25
üzenetére
TV menüben a kapcsolatok közt van olyan, hogy univerzális távirányító beállítások. Ott tudsz új eszközt hozzáadni. Ha majd kéri, hogy próbáld ki a gombot (nálam csatorna váltó), akkor ne a távirányítón nyomogasd, hanem a légegérrel menj rá a képen a gombra, és ott nyomj OK-t.
-
Methox91
junior tag
válasz
wyll358
üzenetére
sony aj80 média lejátszója ennyire gyenge lg belső lejátszójához képest? vannak 4k filmek amik szétakadnak, kodi csak 1080pbe tud lejátszani , vlcnél jó a 4k de kodi/vlcnél meg a 1080p akadozik... LG B7em volt azon hibátlanul ment minden. Egy külső médialejátszoval tudnám orvosolni a problémat? Ha igen akkor melyik a legjobb ami mindent visz hibátlanul?
-
Zola885
csendes tag
Ha van köztetek Philips 805-ös tulaj, megkérhetném, hogy mérje le a két talp (szélső érték) közötti távolságot? Nagyon szépen köszönöm!
-
murdock25
tag
Sziasztok! Nemrég beszereztem egy 55" LG OLED55CX-et. Annyi a legfőbb gondom, hogy a T-Home set-top-box-ot képtelen vagyok a Magic Remote-tal irányítani, mert az univerzális távirányítós résznél a 3. lépésnél "hirtelen gond adódott, próbálja ismét" dumával leráz. Legjobb esetben is, ha sikerül mégis nem ezt produkálnia, akkor megjeleníti a CH+ gombot, amit hiába nyomok meg a Magic Remote-on, nem történik semmi. Tudna valaki segíteni, hogyan kell végigvinni a folyamatot, hogy működjön is? Tök jó lenne végre 1 távirányítóval lenni, nem kettővel.
-
FMolnar
csendes tag
Sziasztok. LG CX. Be szeretnék lépni a service menube és meg is találtam itt hogyan kell.
Csak az üzemórára lennék kíváncsi, nyilván nem változtatok semmin. Garanciát nem befolyásolja? Mondjuk átbillent egy 0-át 1-esre és ha később gondom lesz elhajt a szervíz?
Köszi. -
Methox91
junior tag
válasz
Vittorio77
üzenetére
Én nekem tegnapelőtt hozzták ki , nem hiszem hogy el kis panel liftbe beférne a doboz . Elég ha beviszed központi szalonba számlát és lehet venni 2 év garanciát pluszba.
-
csizo
aktív tag
Sziasztok.Beirom ide is,hátha tudtok valamii segíteni.Adott egy Sony A83j tv és egy Apple TV 4K.A tv-n a hdmi beállítva DV fogadására,a lejátszón 4K SDR 50Hz,egyezeztetések BE,4.2.2.
Ami a gondom,hogy a DV tartalomnál nem jelenik meg a DV logó,akkor sem ha Apple+ tárból játszok le és akkor sem ha hálózatról.A router,kábel ua.Előtte egy Sony led volt és annál ezzel a beállítással símán kirakta a logót.Esetleg valamit még kell állítanom a tv-n -
anrab
addikt
válasz
magickonfig
üzenetére
Biztos hogy nem.
-
magickonfig
tag
Most mina d a kettő akciós Philips 65OLED705 és 65LED706.
90k különbség
Egyáltalán észre venni a különbséget filmezési szempontból ( külső HDD, youtube, netflix)? Értem így a Szebb kép, dinamikus mozgás, gyorsabb sofware stb?
-
ClioRS
őstag
Philips 65OLED706 - edigital 499.990
Én berendeltem egyet
-
Elektrosokk
veterán
Ezt ajánllom figyelmedbe. LG A1 OLED TV Review | Not what I expected
-
Bak-Elyt
csendes tag
válasz
salapp
üzenetére
Türelem kérdése és biztos jobb lesz. A Panasonic tv viszont gyári beállításokkal is gyögyörü képet adott. A mostani Sony-nak viszont szó szerint fos színei vannak.Nekifekszek alaposan aztán meglátjuk hogy mi lesz.Csak azért vettem Sony tévét mert nem gyárt a Panasonic 65' - nél nagyobbat. 1995-óta csak is kizárólag Pana tévéim voltak. Fater és én kB 11 tévét vásároltunk ezalatt.
-
Piftuka
veterán
válasz
gusztafszon
üzenetére
(Azt hiszem, annál többet, amit ott leírtam, nem tudok segíteni...
) -
Bossi
őstag
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Hát sötétben kevesebbet lenne használva, többet világosban.
Totál sötétben "mozizás" jelenleg nem igen van itthon. -
Bak-Elyt
csendes tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Neki állok mégegyszer, nem adom fel.
-
KnicksFan
csendes tag
LG C1 OLED 55-ös méretben és fehérben most 390.000 az Emagon.
-
Vhiktor
Topikgazda
relatíve jó is

Az szokott a baj lenni a mozi vagy ahhoz hasonló képmódokkal, hogy sokszor elöfordul, hogy túl meleg gyárilag. És a szem sokkal érzékenyebb a meleg elszíneződésre mint a hidegre, így ha 6500K helyett mondjuk 5500-6000K gyárilag a színhőmérséklet akkor azt sokkal rosszabbnak látjuk mint ha mondjuk 7000K lenne.
Tehát inkább legyen kicsit hidegebb mint kicsit melegebb. -
Bossi
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ez a TV mennire mondható jónak LG OLED55A13LA 55 az OLED-ek között?
QLED és OLED között variálok ugye az OLED esetében a beégés ami visszatart.
köszönöm. -
gusztafszon
csendes tag
válasz
GuruZone
üzenetére
Ha nem tévedek ez a model már napok, de talán hetek óta ennyibe kerül ebben a boltban, 1-2 héten belül tervezek TV-t venni, így aktívan monitorozom az árakat.
Megakadt ezen a verzión is a a szemem, árban 400 környékén nézelődök, maximum 450, elsősorban emiatt 55-ös méretben, de megmozgatta a fantáziámat a 65-ös TV, szekrénysorba még pont beférne ha jól mértem le.
Viszont sok negatívumot is ovlastam ebben a topikban is a Sony AG8-ról.
Ezek mennyire zavaróak, ha 90%-ban filmezésre lenne használva külső lejátszóról (Zidoo Z9S, majd később frissítve pl Z9X-re a DV miatt)? A maradék időben kis youtube meg TV adás (F1, Foci) lenne. Játékra nem fogom használni ezért hajlok inkább a Sony (esetleg láttam most 400-ért Panasonic-ot) felé az LG-vel szemben. -
Piftuka
veterán
válasz
salapp
üzenetére
Így igaz. Hozzáteszem, hogy szerintem a világon nincsen két teljesen egyforma, gyári beállítás.
Az említett "Egyéni" képmód gyári értékek mellett az én 65AG8 tévémen számomra abszolút nem tetsző képi világot produkált. Úgy elállítgattam, hogy már csak egy gyári visszaállítással találnék vissza a korábbi értékekhez. (Mármint ha egyáltalán akarnám, ugyebár...)
Ha valakinek nem tetszik a készüléke bármelyik gyári beállítása, az egy idő után úgyis elkezdi finomhangolni valamelyik elérhető "preset"-et.
A különféle tetszoldalak által használt értékek pedig csak amolyan "hozzávetőleges iránymutatók".
-
Vittorio77
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkodok egy Sony 77"-os A83J készülék vásárlásán. Viszont nem egy kertes házba, hanem egy 7. emeleti lakásba kellene felcipelni. Erre a rövid szakaszra (mondjuk így talán beférne a liftbe, de gyalog a lépcsőfordulóknál is kihívásokkal teli kaland lenne a normál szállítás) el lehet forgatni úgy a dobozt, hogy a TV doboz az oldalán feküdjön?
A másik kérdés, hogy ha a MM-ból rendelném, akkor kérhetek máshonnan is plusz garanciát rá? Pl. a Központi Sony szalonból is? Bár gondolnám, hogy ha igen, akkor is be kéne vinnem a készüléket a boltba, ami nem lenne megvalósítható. De ettől még kíváncsi vagyok, hogy ez kivitelezhető-e?
Köszike a válaszokat!
-
royal63
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Köszönöm
Esetleg a Philipsek közül ( neki bejön főleg az Ambilight , már van egy sima 4K-s Philipse ) -
Jakesz
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Akkor bocsánat, ezt nem tudtam.
-
powerup2
addikt
Nekem végre kihoztak az új tévémet tegnap 77" méret elég jó bár még van hely a falon :)
-
royal63
tag
Üdv !
Kollégám keres oled tv-t 55"-ban kigyűjtött egy párat , Tv nézés ( vodafonos ) Netflix Hbo Go film , sorozat Winchesterről ill Ps5-ről játék .
Preferált az androidos , tudja a 120 hz-et ( ha nem android legalább hbo go ,a Hisensén esélyes hogy nincs )
Melyik lenne ár érték arányban a legjobb a fenti feltételek fényében?
Előre is köszönöm
Philips 55OLED806 - 535 390.-
Philips 55OLED805/12 - 369 990.-
Philips 55OLED705/12 - 349 990.-
Philips 55OLED706/12 - 389 990.-LG OLED55C11 - 410 300.-
Hisense 55A9G - 324 990.-
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz
GuruZone
üzenetére
és ez jobb vagy legalább 1 súly csoportban van az LG OLED65C11LB -vel?Épp most venném meg az LG-t ezért érdekes lenne nekem ez a kérdés!
-
GuruZone
őstag
Blekkfrájdéj! SONY 65AG8 [link]
-
salapp
addikt
válasz
Bak-Elyt
üzenetére
Bár otthoni körülmények között beállítva még nem láttam, de már két éves GZ950 alapján,. illetve a jelenleg fiamnál lévő GT60 alapján nehezen tudom elképzelni, hogy egy Sony OLED gyengébb legyen. Igaz, nekem áldás a vibrálás mentesség az utolsó szériás neo PDP panel után, az OLED-es mozgást jobban elfogadom emiatt.
-
-
janos666
nagyúr
válasz
KnicksFan
üzenetére
A menüből indítva a hosszú (~1 órás), ~2000 üzemóránként időzített frissítés fut le.
4 üzemóránként (ez mindkét esetben összeadódik napok közt is) egy gyorsabb (~5 perces) fut le (de ennek az ~1 órának a jó része az, hogy megvárja, míg lehűlik a készülék, és utána dolgozik még egy keveset). -
Dreamie
őstag
Üdvözletem. Lenne egy C1 ami nem ad ki hangot, se hangszórón se optikán. Optikai kábel jó, mert a ps5 hangja átjön. Viszont a TV valamiért megnémult. Pár napja még nem volt ilyen gond. Ötlet?
-
janos666
nagyúr
válasz
Bak-Elyt
üzenetére
A Panasonic plazmán is a Mozi képmód adott volna helyes képet, nem a Normál.
Normál módokban két különböző "fantázia" képmódot hasonlítasz össze. Azt, hogy a gyártó szerint hogyan érdemes belepiszkálni a képbe ahelyett, hogy megpróbálná visszaadni az eredeti színeket. A Normál módok színvilága még gyártón belül, évről is eltér, sohasem fogod tudni pont úgy beállítani az Sony TV-det, hogy azt mutassa mint a régi Panasonic Normál módja.
Amit el lehetne várni az az, hogy Mozi módokban, minden képjavítót kikapcsolva valami hasonlót nyújtsanak (de általában még ehhez is műszeresen kalibrálni kell a Mozi módokat mindkét TV-n, hogy tényleg közel legyenek, főleg hogy a plazma TV színei több év alatti üzemidők léptékében elmásznak a gyári kezdőállapothoz képest, amit nem mindig sikerül pont jól kompenzálnia a gyári előre definiált algoritmusnak). -
Bak-Elyt
csendes tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
köszönöm az infót.
-
Bak-Elyt
csendes tag
Akinek Sony oled van leírhatná a beállitásokat hogy hogyan használja.
-
Bak-Elyt
csendes tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Pc-ről erősitőbe küldtem a jelet a Denon AVR-X2700H - nak 2 HDMI kimenete van (külön nem állithatók).Tv adásnál is kijött ez a különbség.A panán a színhőmérséklet ha hidegre van állitva akkor mutat ugyanolyan képet mint a sony melegen.A színekkel meg az a helyzet hogy kék mindig szaturáltabb a többi színhez képest.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Bak-Elyt
üzenetére
Ebben az az érdekes, hogy egy ST60-nál gyengébbnek találod az oledet, holott az ST széria le van maradva még a GT szériától is és aki pl. ilyenről váltott, nem panaszkodott az oled láttán.
"Mivel mind két tv egyidőben mént egymás mellett azonos forrásal ezért vettem észre a különbségeket."
Ez hogyan volt megoldva pl. külső forrás esetén?
A külső lejátszó beállításait is az oledhez lőtted be? -
Bak-Elyt
csendes tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Szerintem is a Panák színei nagyon el vannak találva. A feketéket félreértetted. Itt egy filmen belül próbáltam, valahol kevés volt a fekete pl: árnyékok késöbb jelenetnél ahol nagyon sötét volt ott túlságosan bebukott a fekete, eltüntek a részletek. Ezen a HDMI teljes vagy korlátozott beállítások már nagyon rég túl vagyok. Mivel mind két tv egyidőben mént egymás mellett azonos forrásal ezért vettem észre a különbségeket. Most egy kicsit erősen túlzok de a Sony harmat gyengén muzsikál. A Panát már eladtam. Egy hétig ezzel szórakoztam
-
RazoR
veterán
Ma beüzemeltem a C1-et, egy Q80T-t váltott.
Hát srácok ez egy másik világ!
Még semmit nem állítottam rajta, majd este, akkor lesz a PS5 teszt is. -
ArsenalF
aktív tag
Sziasztok!
Tudja valaki mi a különbség a LG OLED48C17LB és a LG OLED48C11LB.
Itt Ausztriában mindenhol a 7LB van, viszont jóval drágább mint otthon az 1LB de még nem jöttem rá miért.
(Olvastam a GYIK-t de én nem látok szín különbséget, inkább mintha regionként változna ez a szám, és nem tudom kihagytak-e valamit az olcsóbból) -
S e t h
nagyúr
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nyomtam egy gyári beállítások visszát. Ha nincs csatlakoztatva a konzol, akkor minden funkció elérhető, viszont konzol aktiválása esetén mielőtt még bármit is állítanék a menüben, már inaktív több lehetőség.
Érdekes, mert a weben látható leírásokban nem ezt láttam, viszont egyes helyeken már megemlítették, hogy game optimizier módban ezek a lehetőségek nem érhetők el.
Innentől fogva ezek a beállítási lehetőségek nem a kívánt hatást érik, nálam egyenesen úgy túl lett húzva a fekete, hogy csak azt láttam, ha szupernóva történt.
Köszi a segítséget, egyelőre marad minden alap beállításon, még úgy volt a legjobb a megjelenítés. -
realist
őstag
Most szerelem össze az LG C1 tv-m. Lenne egy kérdésem. Van bármi jelentősége, hogy a PS5 melyik HDMI csatlakozóra van kötve? Érdemes a HDMI 2 (eARC/ARC)-ra kötni?
kösz!
-
KnicksFan
csendes tag
LG C1. Pixeltisztítás menüpont. Rá kell kattintani arra, hogy "Működés a tv kikapcsolását követően"? Vagy csak akkor kell rákattintani ha magam akarom elindítani a tisztítást, mert a tévé bizonyos időnként (4 üzemóra, ha jól rémlik) automatikusan elindítja a pixeltisztítást? Köszönöm előre is.
-
Bak-Elyt
csendes tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Külső lejátszó és belső lejátszóval is.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Bak-Elyt
üzenetére
Más 2 illetve 20 pontos fehéregyensúly beállításai garantáltan nem lesznek jók.
Használd az rtingses beállításokat kivéve a fehéregyensúlyt.Azt azért hozzáteszem hogy azok a panak amikkel találkoztam gyárilag nagyon jól voltak beallitva ellentétben az összes többi márkával.
Ha szürkék a feketék akkor nézd meg a hdmi szintet hogy az jól van e beallitva.
-
Bak-Elyt
csendes tag
(RTINGS.Com)Ezt a kalibrálást végig csináltam. Utánna is a bőrtonusok kicsi lilásabbak voltak.A Pana színe rendben vannak mert még mindig van a családban 6 db plazma tv és mindegyiken kellemesek, mondhatnám úgy hogy csodaszépek a színek. Media markt-ban probáltam LG C1, Sony XR65A90J tévéket és ezeknél is tapasztaltam. Ott nem tudtam állítgatni rajta sokat de itthon már sokkal jobb lett.Csak SDR tartalommal szórakoztam rajta a HDR-t még nem is néztem.Milyen kalibrálást ajánlotok.Azért lehet hogy a 15 év plazmatévézéshez vagyok nagyon hozzászokva.A régi Panával is csak 90% ban filmet néztem. 2014. 05. Ez első beüzemelés.(6800 ÜZEMÓRA 2021 11.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 2 X Dell Poweredge T320, 96GB DDR3 ECC RAM, 2.2 GHz CPU, 2 x 495W PSU
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
jelenleg járatom jövőhónapba meg kalibrálva lesz ha elég jó a panel de az fél hónap alatt kiderül
.Szerintetek azonnal frissítsem a szoftverét vagy várjak vele?
Aztán néztem plex-et meg random más player-eket sokat, amikre már nem is emlékszem. Lényeg, hogy amit nemrég találtam és óriási pozitív csalódás az a just (video) player, ezért is írtam fentebb, sima kis egyszerű lejátszó, visz mindent (legalább is amit eddig próbáltam) tökéletesen, 4k hdr és dovi is megy szuperül, felirat kezelés funkciók is parádés (ahogy láttam azt alkalmazza amit a tv saját setting-jében tudsz állítani, ez nálam óriási piros pont). Persze olyan rengeteget még nem teszteltem, de usb-n keresztül 4k h265 dovi anyagot vitte tökéletesen, szóval egy próbát megér szerintem akinek gondja van tv-vel valamilyen anyagot lejátszani... 
Azt írtad a rtings beállításait elvégezted, ők a "Custom" képmódot ajánlották.