-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
prolad
addikt
válasz
CptAdamica #57999 üzenetére
Köszi, ez elég jól hangzik. Ismerek ilyen praktikákat és tényleg odafigyelve használnám. Azt meg jó tudni, hogy az LG iyen téren partner a garanciával.
Jelenleg egy 34es ultrawide van, azt kb 40, max 50 centiről nézem és jó lenne valami nagyobb. Úgyhogy a meret miatt nem aggódom. -
CptAdamica
veterán
válasz
prolad #57998 üzenetére
A beeges esélye megvan, persze vannak már ezt kiküszöbölni próbáló megoldások. Én is home office-ban dolgozok és monitornak használom, napi 10-12 órat megy, elsősorban csak HDR tartalommal és programozási munkára. Hoztam pár intézkedést, például eltuntettem az ikonokat az asztalról, meg a tálcát is és fekete hátteret raktam be, így ha elmegyek valahova rövidebb időre, akkor csak tálcára rakok mindent így nincs semmilyen statikus tartalom. Lehet futtatni meg a pixelfrissitot hetente, valaki szerint használ a beeges ellen. Megvan az esélye annak is, hogy a panel nem lesz teljesen homogén, viszont, ha panelt kell cserélni, akkor általában az LG nem kukacoskodik és házhoz jönnek cserélni. Viszont 4K-t igazán csak 48"-on van értelme nativan használni és nagyon kényelmes, persze kell pár nap mire megszokod, előző monitoromra azt mondtam, hogy big, akkor erre azt, hogy Úristen, very big.
-
prolad
addikt
Sziasztok,
Tudom lerágott csont már, de azért megkérdezem. Szeretnék venni egy OLED TV-t monitornak (LG BX/CX, egyre szimpatikusabb a 48-as modell), itt sem kell tartani a beégéstől? Most a home office időszak alatt menne sokszor legalább napi 12 órát, főleg a munkaidő alatt kapna sok világos hátterű statikus tartalmat (sok toolbar pl.), amik ha nem is 8 órában fixen ott lennének, de 3-4-ben legalább. A másik fele a játék, még az újabb címeknél is elég sok a fix HUD elem, a régieknél meg pláne. Szintén nem játszom napi 8-12 órákat, de ha időm engedi és belelendülök, akkor 3-4 óra itt is megvan.
Ezentúl nem aggódom, az alap win felhasználásnál annyi statikus cucc nincs, sokat filmezek/youtubeozok, attól megint csak nem fog beégni.
Az átlag dolgokra nem menne nyilván max fényerőn, de ahol lehet, ott a HDR be lenne kapcsolva (feltéve ha már rendesen használható Windows alatt).
A másik opció valamelyik Samsung QLED, de az OLED képminősége jobban tetszik. -
arn
félisten
grundig, oled milyen? 1300 ill 1600 eur a 65os.
mongy azota a sony is 1800 barhol.bar reszemrol mar erosen afele hajlok, hogy elegem van az oled panellottobol, es veszek 75os xh90et 1300ert.
-
Blageza
csendes tag
válasz
Binglof #57994 üzenetére
Egy barátomnak van ilyen tv-je, (a fickó, házimozi,
hi-fi, kép és hang "buzi" több évtizedes tapasztalattal az ügyben.) az ő véleményére bátran támaszkodhat az ember, tv, stb. kütyü dologban...Ami tetszik neki a HZ980 ban:
- szinte tökéletes gyári kalibració film maker módban
- nagyon élethű, természetes színek
- mozgás megjelenités nagyon jó
- teljessen homogén hiba mentes panel (mondjuk ez alap kellene hogy legyen más gyártónál is, de tudjuk hogy nem így van sajnos)
- hang tv- hez képest elég jóAmi nem annyira tetszik:
- távirányító (gomb elrendezés, nem világít)
- okos rendszer elmarad picit a konkurensektöl ( bár ez ízlés dolga is)
- DTS hiánya
- HBO GO hiányaHa valaki a GZ950 Panasonic tv-röl kérdezne engem
akkor a fentieket válaszolnám neki is, a saját tapasztalataim alapján.
A Panasonic valamit nagyon jót tud csinálni az oled panelek képével. Az összes kompromisszumot ellensúlyoza a kép minősége.
De ezeket már mások is leírták a Panákrol itt. -
Binglof
csendes tag
Srácoktól már kérdeztem másik topicban vásárlásról.
Panasonic 55TX-HZ 980E- ről tudtok véleményt mondani?
Most 400 körül hozzá tudnék jutni.
Film, sport menne rajta. Előre is köszi. -
törölt tag
válasz
Pro Koryak #57992 üzenetére
Szerintem többen is veszik azóta. Bejutott a köztudatba az OLED, és kategórián belül egész olcsóak már ezek a tévék. Nagyjából olyanok is, én a biztonság kedévéért a C1-et is leírtam már előre.
A G1-nek még hagytam esélyt.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Pro Koryak #57990 üzenetére
Ja elírtam, a GZ1500 volt 429e-ért, de már nincs.
#57991 salapp
Hát nem tudom honnan szedtek ennyi visszaküldöttet, ezek szerint a CX széria valóban kicsit félrement...
C8/C9-ből alig volt visszaküldött vagy egyből bedarálták őket. -
salapp
addikt
válasz
Pro Koryak #57990 üzenetére
Visszaküldött, kiállított OLED? (ami nyilván nagyjából mind LG), kerülném, mint bármely politikus az igazságot. Messziről.
-
Pro Koryak
addikt
Ediginek nincs sok boltja, nem Euronikcs, ezek nem kiállítottak, hanem visszaküldött darabok. A gari is mintha más lenne rájuk.
Valóban idén nagyon sok van náluk, ~55db-ból kb. 30db újracsomagolt.Ha van rá keret, vedd meg a Pana 55HZ1500-ast 430e-ért.
Ja látom nincs, akkor marad a CX. -
alaves
addikt
Nem valami korrekt és tisztességes a gyártóktól, hogy a G1 kivételével nem lehet tudni, melyikben van 'evolution' OLED kijelző és melyikben a "hagyományos". A hírek szerint legalább 20%-al beégésállóbb az evo, amelyet a vásárlókkal illene közölni (nagyobb fényerőt hagyjuk).
-
Pferi
senior tag
válasz
wallace 234 #57981 üzenetére
Nem tudom, 10 éve vettem utoljára tv-t, pár napja kezdem el nézelődni mit lenne érdemes beszerezni.
-
Pferi
senior tag
Üdv!
Találtam az Extreme Digital-ban egy LG OLED55BX3 újszerű tv-t, 285-ért megvehetném.
Megér ennyit, vagy inkább várjak pár hónapot és CX legyen? -
alaves
addikt
válasz
nagyatt #57956 üzenetére
Örülök hogy hibátlan a C7-ed, kiváló TV, csakúgy mint a B7. Csakhogy nálunk éppen abban az időszakban a nickjr. ment egész nap (8-16 óra), játék a gyerekkel, közben háttérben ment, azután egy mese, utána megint játék és így tovább... bevéste magát a logó. Sehol nem találtam erre adatot, és nem is mondta senki, hogy ennél a terhelésnél ugyan már futtasd hetente a kézi pixelfrissítőt. És mint az egyik fórumtárs említette CX-eket is égettek be játék piros HUD-al hónapok alatt.
Az előzőekben leírtak miatt extrém felhasználóknak (mint én is) (napi 12+ üzemóra és/vagy piros, illetve ehhez közeli hullámhosszú színes HUD-ok) próbálok tanácsot adni.
Kiegészítésül még, nálam jelenleg: OLED DOH/OLED OFFRS COUNT: 5842/653=8,94 amely ugye azt jelenti, hogy kevesebb mint fele annyi kompenzáció futott le, mint amennyire a tervező mérnökök méreteztek. Ezt pótolván futtatom hetente-kéthetente az 1 órás pixelfrissítőt (ellentétben a topicgazdával és az itt fórumozók többségével). -
rinpocse
aktív tag
Sziasztok! Még mindig k a Sony 55A8 és a Panasonic 55HZ1500 között lamentálok. Lenne pár kérdésem.
Mivel a Sony 55A8 két lábon áll. A lábakat fel lehet szerelni oly módon is, hogy soundbar ne takarja ki a TV alsó szélét.
A HZ1500 esetén, hogyan kell értelmeznem a dual tuner módot? UPC/Vodafone előfizető vagyok. Jól gondolom, hogy ehhez kell a 2 CI+ kártya, vagy pedig elég egy is?
A HZ1500 távirányítója numerikus billentyűihez hozzá tudom rendelni a kedvenc csatornáimat?
Külső HDD/SSD-ről történő filmek / sorozatok esetén jelzi-e valamivel a MyHomeScreen médialejátszója, hogy mely filmeket néztünk már meg?
A HZ1500 talpa forgatható?
Köszönöm! -
krx21
nagyúr
válasz
Pro Koryak #57970 üzenetére
"Az oled sajnos ilyen."
Az említett problémának semmi köze az oledhez. Az a interpolációból fakad, legyen az bármilyen TV... Valószínűleg nem B sorozatot kellett volna venni, ott némiképp rosszabb az interpoláció. Valamint jobb minőségű forrás sem ártana... -
Pro Koryak
addikt
válasz
Atee25 #57957 üzenetére
Az oled sajnos ilyen. Főleg akkor látszik "aura" a mozgó tárgyak körül, ha közelről mutatják és gyorsan mozog a háttér előtt, pl. focimeccsen a közeli képek. Mozgásjavítókkal/beállításokkal tudsz valamennyit korrigálni, próbálgasd. Nem tudom LG-n mik vannak, többiek megmondják.
Netflix fullhd tartalmak néha silányabb minőségűek, mint pl. Digi hd adásai.A BBC Earth csatornát nem akarnák végre hd-ben sugározni???
-
SzuAt
csendes tag
Sikerült beszerezni egy b9-et. Egy hd ready panat váltott le. 10 évente illik cserélni. Brutálisan jobb.
-
Atee25
újonc
válasz
CptAdamica #57962 üzenetére
Azt kikapcsoltam már.
-
Skynet258
veterán
válasz
Atee25 #57961 üzenetére
Nem tudsz róla videót csinálni? Ha ilyen ordító hibák vannak akkor azt akár egy telefonos videóval is látni fogjuk szerintem... Netkapcsolat ok? Nálam anno régebbi tévén Wifivel néha sok idő kellett mire felment 4k-ra (ha gyengén veszi a wifi jelet akkor nagyon lentről indul, valami SD felbontásról kb.).
Milyen tévéről váltottál? Demó módot kipróbáltad? -
Anthony001
senior tag
Sziasztok!
C1 magyarországi megjelenés kb mikorra várható? Ill. a CX meddig lesz kifutó?
Köszönöm a válaszokat!
-
Skynet258
veterán
válasz
Atee25 #57957 üzenetére
Szerintem lehetetlen egy OLED tekintetében olyat kijelenteni, hogy "A hd filmek meg szinte nézhetetlenek". Mármint valami ott nagyon nincs rendben, ilyet akkor sem szabadna látnod ha hozzá sem nyúlsz a beállításokhoz...
Mi a forrás? Milyen videó? Bitráta, felbontás, hasonlók. De még HD tv adásnál sem tudom elképzelni, hogy ennyire rossz legyen a minőség (az SD adást hagyjuk az egy mosott szar).
Kapcsold már be légyszi a demó (áruházi) módot a tévén. Menüben megtalálod, bekapcsolás után elkezd demó anyagokat játszani - na ott semmiféle hibát sem szabad tapasztalnod. Gombnyomásra a demó leáll és a menüben ugyanúgy vissza tudod tenni otthoni módba, nem rontasz el vele semmit. -
Atee25
újonc
Sziasztok. LG BX-et vettem és a probléma, hogy eléggé mosódik a kép. Mintha néhány mozgásnál szellemképes lenne. Vagy ha csíkos dolog van a háttérben. Ez szinte minden minőségnél fenn áll. A hd filmek meg szinte nézhetetlenek. Az ég mintha pixeles lenne és hasonlóak. Nem akarom elhinni, hogy egy szinte 400k-s tvn ilyen a kép. Beállításokkal már mindent próbáltam. Lehet, hogy csak az enyém rossz vagy ilyen ez a széria ? Válaszotok előre is köszönöm.
-
BusinessGuy
őstag
válasz
Callisto #57938 üzenetére
JátéKOK, száz meg száz óráK.
A szövegérzelmezés napjainkban egyre kevesebb embernek adatott meg, pedig nem egy speciális képesség. 2500 óra van a tv-ben jelenleg ebből alsóhangon cirka 2000 a játékokban eltöltött idő statikus hud elemekkel ellátott játékokban.
Derülj. -
alaves
addikt
válasz
DarkByte #57942 üzenetére
Természetesen beszerkesztheted. Egyébként mindenki maga tudja, hogyan használja a TV-jét. Saját tapasztalat: B7 két kijelző majdnem azonos terheléssel. mindkettő kb. félév alatt: egyik beégett 60-as OLED fénnyel (csak az fw által rögzített pixel refresh futott le); a második kijelzőnél heti egy futtatással nem égett be, ennyi.
-
nagyatt
tag
Sziasztok,
Na beuzemeltem a 65G1-et.
Nekem egy 55C7-et valtott. A falra torteno rogzitessel es a megfelelo kabel managementtel elment 2 napom, de vegul megerte. Nagyon jo elmeny, hogy rafeszul a falra, tenyleg olyan mintha egy festmeny lenne rajta.
Labat sajnos nem adnak a csomagba, igy azt igeny eseten mindenkepen szukseges megvasarolni. Ez igaz a sima fektetett V alaku labra, illetve a festoallvanyra is.
A kepevel kapcsolatban az tunt fel eloszor, hogy jobban kezeli a melyegelessegeket. Valahogy 3Dsebb a kep, mint a C7-nel volt, illetve az onarnyekok a targyakon hangsulyosabbak. Ezek vagy az Evo panel, uj vezerles stb, miatt vagy a nagyobb kepatlonak koszonhetoen lehetnek...
A kepe osszessegeben valahogy termeszetesebb, elethubb, mint a C7 szerianak.
Isf dark beallitast szoktam hasznalni, majd kiprobalom a filmmakert is mit tud.
Mozgasmegjelenitesben erzek javulast illetve az egesz rendszer gyorsabb. Az uj taviranyito, pedig nekem sokkal ergonomikusabb. Kozepes kezem van a regi magic remote bizonyos gombjai valahogy nem alltak a kezemre, ezt az uj remoteot mintha beleontottek volna.
Elso tapasztalatok ezek, meg megkergetem majd PS5el, illetve Netflixel is.
Szerintem elleszek vele megint par evre... :) -
janos666
nagyúr
válasz
adamssss #57943 üzenetére
Szerintem nincs nagy jelentősége, se pozitív, se negatív irányba, hogy hányszor futtatod. Elméletben kicsit jobb lesz rövid távon (hetek-hónapok távlata), kicsit rosszabb középtávon (negyedévek, egy-két év - igénybevételtől függően - mert kicsit gyorsabban öregszik a kompenzált pixel, így hamarabb fut ki a "tartalékból"), egyforma hosszú távon (mikor már így is, úgy is kifutottál abból a tartományból, amit kompenzálni tudott, és ott van a beégés, akár sűrűn futtattad, akár nem, már sohasem tűnik el, de ide jutottál volna hasonló időn belül 0 és végtelen sok futtatással is).
-
válasz
alaves #57941 üzenetére
Azt hogy nem látsz és hogy nincs az nagyon nem ugyanaz.
Szerintem baromira nem ajánlott össze vissza futtatgatni a pixelfrissítőt mert az nem csinál mást csak a "jó" subpixeleket hozzáöregíti a romlottakhoz így tartva fent a homogenítást. (feszültség értékeket használva) Ez most nagyon pongyola megfogalmazás de így működik.Nem hiába vannak a gyári beállítások és azokat érdemes megtartani. Valószínűleg nálunk okosabb és hozzáértőbb emberek állították be az értékeket, hogy milyen időnként fusson a pixel refresh. Ez az egyéni okoskodás jó magyar módra nem biztos, hogy hosszú távon kifizetődő...
-
DarkByte
addikt
válasz
alaves #57941 üzenetére
Hmm, ez érdekes hogy erre ilyen nyílt választ kaptál.
Írtam egy cikket Logout-ra amúgy a 48CX monitorkénti használatáról de még szerintem hetekre van a megjelenéstől. Oda majd lehet utólag beszerkesztem ennek a linkjét engedelmeddel. Most nem akarok hozzányúlni mert már korrektúrázva van. -
alaves
addikt
válasz
DarkByte #57940 üzenetére
~6000 üzemóra/37 kézi, nem látok fényerő-csökkenést. Nálad úgy 2-3 hetente futtatnám.
"Product Operation
LCD TV ( 33" and over )/OLED55B7V
Tisztelt Uram/Hölgyem!
Az LG OLED55B7V televíziómban sajnos már kétszer kellett panelt cserélni (1:logó kifakulás, 2: 25%-os téglalap elváltozás).
A készüléket napi 12+ órában használom. A TV-t 4 óránként kikapcsolom az automatikus kompenzáció lefutása érdekében. Az 1 órás pixelfrissítő 2000 üzemóránkénti lefutása ilyen terhelés mellett talán kevésnek bizonyulhat.
Az állagmegóvás érdekében óvintézkedésként 17-20 OLED fényt használok.
Az interneten nem találtam kielégítő információt a manual pixel refresher optimális időközönkénti futtatására.
A 3. panel állagmegóvása érdekében kérem - amennyiben lehetséges, az LG mérnökeinek bevonásával - szíveskedjen tájékoztatni, hogy a manual pixel refresher-t milyen optimális időközönként célszerű lefuttatni a napi átlagterhelés függvényében.
Tisztelettel:
......Tisztelt .....!
Tárgy : Manual pixel refresher
Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
Az Ön által feltett kérdésben egyeztettem mérnök kollégákkal és azt a választ tudjuk adni, hogy abban az esetben, ha statikus tartalmat néz, heti egy alakommal ajánlatos a frissítés lefuttatása.
Amennyiben nem azonos képmegjelenítést néz, akkor a havi egy frissítés mi elegendő (pl. tévé adások).
További kellemes napot kívánok Önnek, ha a jövőben kérdése lenne, keressen bennünket bizalommal!
Kérem, segítse szolgáltatásunk fejlesztését azzal, hogy a lenti rövid kérdésre válaszolva értékeli a kapott választ.
Amennyiben úgy érzi a tájékoztatás nem volt teljes körű, kérjük, küldje el érdeklődését újra, illetve bármilyen további kérdés esetén készülékeinkről, szolgáltatásainkról forduljon bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkhoz, a 06-1--54-54-054-es számon (H-P: 8-18, SZ: 9-17).
Tisztelettel:
Reinvald Angelika
LG Electronics Magyar Kft. - Ügyfélszolgálat" -
DarkByte
addikt
válasz
alaves #57939 üzenetére
Biztos jó ötlet azt az extra agresszív pixel frissítőt hívogatni ilyen gyakran? Azért a normál esetben 4000 óra az igen sok idő, és biztos érezhetőbben csiszol le a panel maximális fényerejéből. Én nem tervezem futtatni. Pedig 10-14 órákat be van kapcsolva a CX most monitorként, és dolgozom rajta serényen, este meg játék, néha megnézek valami YT videót. 36-os OLED light-ban állapodtam meg.
Olyat csináltam már, hogy ha tudtam hogy most legalább fél órára elmegyek a géptől, de a gépet nem akartam kikapcsolni, akkor kikapcsoltam a TV-t a távirányítóval és hagytam hogy dolgozzon a gyors rutinnal ha akar. -
alaves
addikt
-
Callisto
őstag
válasz
BusinessGuy #57931 üzenetére
"Bullshit" -Tőlem. Kit érdekel mit hiszel...
"játékokba száz meg száz órákat" - 100+100 óra = szinte semmi és nem mindegy milyen játék. Pakolj bele 500 óra Diablo 3-at vagy LOL-t, Path of Exilet. Megnézzük utána.
Mindig jókedvre derítenek azok, akik sértve érzik magukat tárgyak miatt és tagadnak főleg pár száz vagy 1-2 ezer óra tapasztalás nélkül, mert nekik az van. Mára is heppiség van. -
Strezi
őstag
válasz
CptAdamica #57933 üzenetére
Zöld Szubpixel nem megy. Ha tartós és automatikus ill. Kézi frissítés után is marad, akkor eldöntöd mennyire zavar😉=> gari bejelentés, panellottó...
-
DarkByte
addikt
válasz
CptAdamica #57933 üzenetére
Nem ezt látod véletlenül? (nagyíts rá, így bélyegképben nem jön át jól; így is elég nehéz volt mobillal értelmesen lefotózni
)
Minden telt sárg blokk körül van balra-jobbra egy piros-zöld határoló. Ez a WRGB subpixel elrendezés miatt van és normális. Az Rtings monitorkénti tesztje is említi. Nem halott képpont. -
CptAdamica
veterán
Van 2 pixelem, ami tiszta sárga és zöld színnél pirosasan világít, viszont kéknél, feketénél, szürkénél nem látszik, ez mi lehet? Volt már valakinek ilyen?
-
alaves
addikt
válasz
rinpocse #57919 üzenetére
Akkor ezek szerint közelítően jól gondoltam, hogy látod a jelentős különbséget.
B7 után, az extrém használat miatt megfordult a fejemben, hogy váltok XF9005-re (vagy QLED-re), de azután valahogy észhez tértem
és kosárba tettem a legolcsóbb OLED-et (kb. annyi időm volt azokban a hetekben). Azóta is vígan virítanak (felváltva a kislányommal) az online tanulás, a PC monitoros munka, a SIMS4, a Star Stable, stb. HUD-ok a kijelzőn
-
BusinessGuy
őstag
-
-
alaves
addikt
válasz
Callisto #57909 üzenetére
CX-et beégetni ennyi idő alatt... Csak azt tudom javasolni, hogy SDR ~100nit, HDR-DV 80-100 OLED fény, és nem utolsó sorban (az OLED tábor többségével ellentétben) a napi üzemórával arányos számú kézi pixelfrissítő (1 órás) futtatása, amely napi 12+ üzemóra és/vagy extrém HUD-os terhelésnél heti egy alkalom (szélsőséges esetben gamereknél, pl. 24 órás non-stop játék, stb. akár minden nap a kézi pixelfrissítő indításával kikapcsolni a TV-t).
Nyilván napi 4-6 óra üzemnél elegendő megvárni az fw-ben rögzített 1500-2000 üzemórát, amikor is automatikusan lefut. -
layman
csendes tag
válasz
kgergo89 #57924 üzenetére
szerintem várj egy kicsit míg megjelenik a magyar piacon a c1, mert külföldi fórumokat olvasva, ahol megjelent a c1 ott elkezdték jelentősen leértékelni a cx-et. angliában pl ~200 fontot csökkent az ára: https://pricespy.co.uk/audio-video/tvs/lg-oled65cx--p5258827
tavaly nem volt árcsökkentés itthon a cx megjelenésekor, de a c1 nyitóára 300 euróval alacsonyabb a a cx nyitóáránál, szóval így szerintem arra lehet számítani, hogy lefelé fog menni a cx ára, és nem felfelé mint tavaly a c9-é.
-
kgergo89
tag
Sziasztok, napokban tervezek 65-ös CX, illetve BX vásárlást.
Nem igazán tudom eldönteni netes tesztek alapján, melyiket válasszam.
Érvek, ellenérvek a CX mellett? Megéri a több mint 100.000 Ft-ot? -
layman
csendes tag
Van aki kalibrálással rendelt Media Marktból CX-et (vagy más oled tv-t)? 20 ezer Ft, ha már kiadok 600 körül 65-ös CX-re, akkor gondolkodok rajta, hogy vegyek hozzá kalibrálást is. Ráadásul az ügyintéző azt mondta, hogy ilyenkor megnézik a panelt, és ha hibás (direkt rákérdeztem a bandingre és tintingre), akkor ott helyben kicserélik egy másikra, és azt kalibrálják be.
Korábban azt olvastam itt, hogy céges számlára megvéve nem adnak fogyasztóknak járó garanciát, de a Media Markt okosvonalán azt mondták hogy ugyanúgy 3 év, van 14 napos elállási jog is, és lehet kiterjesztett garanciát venni rá. Felhívtam a webáruházas, központi számot, az meg megerősítette a 3 év garit, 14 nap elállást, de szerinte kiterjesztett garanciát nem lehet venni céges számlára. -
Celtis
veterán
válasz
rinpocse #57919 üzenetére
Te is félreértesz. Azért kérdeztem, mert ha van valami speciális problémája a sonyval - azon kívül, hogy LCD - akkor segítene tanácsot adni, hogy melyik OLED-et válassza a 3 közül. Ha csak az a lényeg neki, hogy OLED legyen, akkor nem nehéz 3 OLED közül egy OLED-et kiválasztani, de akkor minek kérdezné.
-
rinpocse
aktív tag
válasz
kokobe #57903 üzenetére
Az első "lapos" Tv-m egy Pana plazma volt 16 éve. Azóta sok minden történt a világban. Privátban ajánlották, hogy vegyem fel a listámra a HZ980-at is. Tudom nem egy kategória a HZ1500-al, de talán megfontolandó! Főleg 67 évesen! Ennek az opciónak a feleségem nagyon örül!
-
carbapenem
tag
válasz
Impulsivex #57885 üzenetére
nekem azóta időnként laggol a menüje, ami új feature
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Pro Koryak #57907 üzenetére
Csatlakozom : tegnap próbáltam "feltekerni" 50-ig a hangerőt , de már 40-nél egy 80 éves nagyothalló bőrében éreztem magam. ( egy jobb fajta DV minőségben készült Netflixen nézett filmnél) Mellesleg ahhoz képest , hogy egy "lapos tv" a gz950-es , kifejezetten jó a hangja .( Azért csodát senki ne várjon ekkora hangszóróktól semmilyen tv márkánál , az 50-es
hangerőt szerintem is inkább egy kerti buli vagy egy kocsmában : össznépi focimeccs nézése keretében lehet esetleg alkalmazni/ ha kinyitnak majd egyszer/) -
törölt tag
-
blakey
titán
válasz
Callisto #57912 üzenetére
CX-ekkel kapcsolatban nincs saját tapasztalatom, elég sok probléma olvasható itt a topikban is és máshol is, szóval nem vagyok meglepődve a CX hallatán. Számomra a 27-es OLED fény az ami a tökéletes, természetes fényt adja, tehát beleilleszkedik a környezetbe, nem látom sötétebbnek a külső fényekhez képest, sötétben is jó. Játékkal kapcsolatban nem tudok semmi okosat írni, nem játszom olyan szinten, hogy bárminek is nyoma maradjon, helyette sétálok, beszégetek. Mindig a szükségleteinknek megfelelő eszközt érdemes választani, én sem veszek laptopot a munkámhoz, mert nem lenne megfelelő és ugye ha pl. a munkám jelentős része utazással telne akkor nem vennék asztali gépet, stb. Erőteljes, hosszas játékokhoz olyan megjelenítőt érdemes venni ami erre lett tervezve és jelenleg a legtöbb ilyen kijelző többynire LCD, tehát meg sem fordulna a fejembe, hogy OLED-et vegyek, mert nagy valószínűséggel nem azt nyújtaná amire szükségem van.
-
blakey
titán
válasz
#72042496 #57913 üzenetére
A nem megfelelő használat jellemző a legtöbb TV, autó, számítógép, telefon, stb. tulajra, lehet sértődni, sz@rul használja a felhasználók 80%-a. Emlékeztessen bármire amire csak szeretnéd, ez van. Tökéletesen tisztában vagyok, hogy ezután mi fog következni a hsz-eket illetően, de továbbra sem fog érdekelni, mert nem megsértődni kéne hanem mindent amink van tudni kell használni. Mindent meg kell tanulni, még akkor is ha azt hisszük, hogy mindent tudunk, mert ugye "mi" mindent tudunk csak a "többiek" vannak alacsonyabb szinten.
-
Callisto
őstag
-
blakey
titán
válasz
Callisto #57909 üzenetére
Statikus HUD-ok égtek be nála - Erre csak annyit írok, hogy nem megfelelő beállításokkal használta és visszakanyorédnék egy korábbi hsz-emhez, mindenkinek beállított (egyedileg kalibrált), színhelyes profillal árulnám a TV-ket állítási lehetőség nélkül és akkor megtudják, hogy mi a jó kép. Tisztában vagyok vele, hogy ezután felháborodás következik, hogy de, ő nagyon jó beállításokkal használta, stb, de nem nagyon fog zavarni, 3 hónap alatt még a boltokban sem ég be egy OLED ha normálisan végigfut a panelkompenzáció. OLED-et nem szabad áramtalanítani használat utáni 1-2 órában.
-
Callisto
őstag
válasz
blakey #57906 üzenetére
Nem vagyok OLED ellenes. Képminőségben legjobb, csak másra való a két technológia. Volt OLED-em, maradtam végül a felsőkategóriás LCD-nél inkább. Ismerősnek 3 OLED égett be 2020-as modellből (CX). Mindegyik 2, illetve 3 hónap alatt. Statikus HUD-ok égtek be nála (Diablo 3, Leauge of legends). Végül Ő is lemondott róla...
Itt is elég sok beégésről írnak és a fórumozók számához viszonyítva...Ps.: Viszont a G1-et lehet bepróbálom év végén, mert 20%-kal több fényerőt tud adni és az már elégséges HDR-ben, illetve emiatt ugye 20%-kal kevesebb fényerő kell ugyanakkora nit-hez, mint az előző modelleknél, ami megnöveli azért az élettartamát is.
-
blakey
titán
válasz
Callisto #57905 üzenetére
Nem igazán értem a reakciódat. a mai LCD is beéghet, de ennek másmilyen okai vannak, mint plazmánál vagy OLED-nél. Nyilván kevésbé érzékeny, viszont nagyon hosszas és statikus tartalom használata után az LCD-n is nyoma marad. Nem kell eltitkolni azt sem, ahogy azt sem, hogy a plazma és az OLED erre érzékenyebb, de mindegyikre igaz, hogy normális használat mellett olyan minimális az esélye a beégésnek, hogy inkább szót sem érdemel, mivel nagyon sok LCD-m , néhány plazmám meg OLED-em volt így tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal.
1 év alatt 6000 óra elég sok, és ha nem ég be napi 10-10 óra használat mellett akkor az OLED-ellenesek is egy kicsit megbarátkozhatnak a goondolattal, hogy az OLED is jó alternatíva játékra és egyéb dolgokra is. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest