Hirdetés
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flap
csendes tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
köszi már láttam, cserélve volt a panel és csak decemberig garis...árban sem győzött meg...picit keresek tovább hátha lesz egy jobb deal
-
Flap
csendes tag
válasz
Black_Sheep
üzenetére
köszi ennyit nem szánnék rá, inkább 300e környéke max vagy az alatt, B7-B8tól kezdődően hátha valaki megszór egy jó deal-lel
-
Flap
csendes tag
Sziasztok! Továbbra is keresek OLED TV-t, privátban várom az ajánlatokat, akár azonnali átvétellel! GARANCIA LEGYEN rajta és persze számla, jótállási jegy
Köszi
-
Eichler77
újonc
Sziasztok,
Szerda óta boldog tulajdonosa vagyok egy LG CX 65"-os televíziónak egy Samsung JS8500 48"-t váltott . Szájtátós a különbség
. Az lenne a kérdésem, hogy az új firmware-t érdemes-e feltenni ?
Valamint van egy régi Onkyo TX SR 608-as erősítőm, és elvileg ha annak a hdmi kimenetére csatlakoztatom a TV-t ,akkor az erősítő hdmi bementére csatlakoztatott set top box jelét passthrough-val tovább kéne löknie a TV felé igaz ? Előre is köszönöm a segítséget .
-
alaves
addikt
válasz
Laca19 (a)
üzenetére
Minden LCD (Q, nano, Sony) jobban felhősödik mostanában, az oldalsó bevilágítás is erősebb lett, a black/grey uniformity is lesújtóan rossz. Még az XH95 is egy kategóriával gyengébb képminőséget produkál, mint az OLED804. Jól választottál
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Methox91
üzenetére
Én 55colos FullHD OLED-el rendelkeztem, és 65 colos Panasonic VA-LCD-vel olcsóbban szerettem volna megúszni a nagyobb 4k TV vásárlást. Tisztában vagyok vele, mi az a VA panel, de ebben a Panasonicban (65GX830e MVA panel)nagyon nem jött be, a 10 éves alap Samsungomban sokkal jobb VA panel van, ebben a Panasonicban nagyon torzult a panel, illetve nagyon gyenge feketéje is volt. Valószínű egy Hisense U8QF-el jobban jártam volna, de akkoriban még kevés vélemény volt arról a TV-ről, nem mertem bevállalni. Nemrégen pedig MM-ból egy bontatlan utolsó darab Philips 65OLED804-et sikerült kifognom 500.000 Ft-ért, így meg nem volt kérdés, hogy nem kínzom magamat további próbálkozással, biztosra mentem. Persze biztos vannak jobb LCD-k is, talán a Sony XH90 (XH95) és a Hisense U8QF jobb választás lett volna, mint az általam választott Pana...
-
snpetit
aktív tag
A panelek hátulját nézze meg mindenki aki még nem vette le róla hátulról a fóliát. A panelcsere után majdnem elfelejtettem. Erősen kell kaparászni, hogy feljöjjön, szinte nem is látható. Hőleadáshoz fontos.
-
kgergo89
tag
válasz
Szmukiii
üzenetére
Nem akarok belevau, de ugye a fóliát lehúztad róla?

Attól tud szivárványos lenni.
Btw. ha visszább olvasol, posztoltam egy képet a 65BX-emről, aminek az egyik oldala piros, másik zöld volt, filmek közben is látni lehetett.
Visszaküldtem és 65CX lett helyette, valszeg szerencsém van, de ezzel nincs gond.
Szerintem a BX-eknél a panel gyengébb minőség, bár most nem ez a téma
-
powerup2
addikt
válasz
Black_Sheep
üzenetére
Szerintem nem érdekli őket!
-
powerup2
addikt
válasz
Black_Sheep
üzenetére
MM-be biztos hogy nem kalibráltatnám.
ezzel pl lehet tesztelni
[link] -
powerup2
addikt
válasz
Black_Sheep
üzenetére
Nem lesz rosszabb

-
Black_Sheep
tag
Sziasztok,
lecserélném a 2014-es LG plazmámat egy LG 65'CX-re. Mozgásmegjelenítésben észrevehetően rosszabb lesz az oled?
Netflix, HBO Go, youtube, PS5 a felhasználási terület. -
wallace 234
őstag
válasz
Methox91
üzenetére
Magyarországra Samsung Neo qled Qn 90 es ADS panelt kapott, míg a QN85 VA panelt. Míg a nyugati világ másik részén fordítva van. Szóval a tesztek, nem mindig releváns ide haza. Szerintem maradj Az olednél. Ha megvagy elégedve vele. QN95 meg szerintem irreálisan drága.
-
mglita
tag
Feljött többször a napfény probléma, hogy nem jó, ha közvetlen napfény éri az OLED tv-t. Gyártanak esetleg ehhez hasonló LG OLED-hez takaró védőt, amit napközben rá lehetne rakni? LINK
Én 77-esben keresek. A Linken kisebbekre lehet venni. -
Szmukiii
friss újonc
-
-
-
Methox91
junior tag
Van itt olyan aki oledről ment vissza lcdre? LG B7em van lassan 3 éve megvagyok vele elégedve semmi beégés de zavar hogy redőnyt lekell húzni délutáni órákban hogy ne érje közvetlen napsütés meg beéghet majd idővel. Néztem mobilon keresztül egy oled vl samsung neo qled n95 tesztet és nagyon jónak tűnt qled ahozz képest hogy lcd .
-
esicyhun
tag
válasz
XboxGamePass
üzenetére
Nem használok HBO-t, de a smartDNS tudja azt is (HBO Max). Hogy az appot hogyan lehetne letölteni, nem tudom. Sztem régióváltás után megmaradnak a letöltött appok, kísérletezgethetsz vele.
-
alaves
addikt
válasz
GoldhandRent
üzenetére
Amelyik éppen akciósabb:
HDMI 2.1-esek:
- LG OLED55CX
HDMI 2.0-sok:
- Sony 55A8
- Panasonic TX-55HZ1500
- Philips 55OLED805
- Philips 55OLED705 -
GoldhandRent
őstag
válasz
snpetit
üzenetére
snpetit #58638
https://prohardver.hu/teszt/lg_c1_megujult_oled_teve_jart_nalunk/lg_c1.htmlSziasztok !
Korábban néztem TV-ket, de még nem jutottam döntésre. TV topicon átnyálaztam már magam akkor, de akkor inkább LCD/IPS volt szem előtt, nem OLED. A tesztet olvasva, kommenteket nézve láttam, hogy valaki nemrég vett 350k környékén OLED-et, ami igazából egy jobb LDC/IPS ára, elgalábbis én ebben a szegmensben nézelődtem. 100+ Hz 50+, de inkább 55+ inch lenne a cél.
Kérdezném, hogy milyen alternatívák vannak most OLED vonalon ?
C1 előtti modellek gondolom most le lesznek értékelve, s őszintén az új webOS és az új távíró így első hallatra nem jönnek be, inkább a régebbiek. Melyik régi modellt (vagy más gyártó modelljét) érdemes még megvenni 2021-ben ?Köszönöm mindenkinek, aki segít.

-
Flap
csendes tag
Valakinek esetleg eladó OLED TV? Hardverapron már keresek, egyelőre nincs meg az igazi ajánlat… inkább az olcsóbb szegmensben keresek, garancia, szamla előny! Köszönöm!
-
Tom5
addikt
Sziasztok.
LG CX3LA hogy viszonyulna Logitech Z906 hoz? Most ugye akcios Alzan. Esetleges soundbar helyett.
-
esicyhun
tag
válasz
XboxGamePass
üzenetére
SmartDNS proxy szolgáltatást használok, szintén módosított TV hellyel (Németország), az LG-s Zattoo app így letölthető és remekül működik is. Szerintem menne vele a Disney+ is. Próbálj ki valami hasonló szolgáltatást, legtöbb helyen van ingyenes próbaidőszak.
-
törölt tag
válasz
uszid94
üzenetére
Felismeri a tévé, ha HDR vagy Dolby Vision anyagot indítottál el, jobb felül meg is jelenik egy címke, hogy melyik módba állt. Ha ezután megnyitod a beállításokat, akkor testreszabhatod a képmódot, ami adott bemenetre (ez lehet belső lejátszó is) érvényes lesz. Ha pl. Netflixen HDR és Dolby Vision verzió is van, akkor az utóbbit fogod csak látni és azt fogja lejátszani a tévé.
Én az RTINGS beállításaiból indultam ki, pár apróságot módosítottam szemre. Kalibrálva lenne az igazi, de majd talán a következő készüléknél.
Az üzemidőt szerintem csak a szervizmenüben tudod megnézni, amihez külön távirányító is kell ha minen igaz. Szerintem ezt kár piszkálni.
A beégéshez kapcsolódó dolgokat nem tudom fejből, nem foglalkozom vele, de ezek amúgy is kereshetőnek tűnnek.
-
uszid94
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Bakker ezt nem is tudtam lehet így keresni... ezt a keresési módot hiányoltam a weblapon XDXD mindig főoldalon keresztül kerestem és nem értettem miért nem lehet szavakra rákeresni egy topicon belül.
-
XboxGamePass
senior tag
Módosítottam a tv "helyét", hogy hozzá férjek más appokhoz is, pl Disney+, de hiába jelent meg, továbbra sem engedi használni. Ki lehet esetleg valahogy kerülni? Más meg, hogy a képbeállításaim úgy tűnik ez a terület váltás resetelte. Gondolom elveszett és újra kell beállítanom?
-
uszid94
tag
Sziasztok!
Előre is elnézést az amatőr kérdésekért, biztos volt már régebben tökre hasznos infókat olvasgattam itt, de egyszerűen nem találom. Több mint 400 hozzászólást elolvastam már, nem emlékszem milyen évben hónapban olvastam. Frissen vásárolt lg 55cx3 milyen teendőim vannak azon felül, hogy használjam? Letöltöttem torrenten HDR filmet, honnan tudom, hogy az a film tényleg hdr? Mikor külső hdd ről elindítom a filmet jobb fenti sarokban kiírja HDR utána pedig dolby vision most akkor melyik ez a film???
Fenti hozzászólásokban azt olvasom a hdr tartalom mehet nyugodtan 100as fenyerővel a dolby vision pedig 50 el. De ha mindkettőt, így kiírja a tv akkor most milyen tartalmú a film? Vagy külön be kell kapcsolni hozzá a hdr t? Azt hol tudom megtenni? Ki milyen beállítást használ az oled tv jére, hogy későbbiekben ne történjen meg pixelesedés vagy beégés?? Milyen beállításokkal tudnám legjobban kímélni a panelt? Ezt a logó védelmet, hol tudom beállítani? Hol találom, hogy a tv automatikusan felismerje az sdr , hdr, dolby vision tartalmat és automatikusan beállítja magának az sdr-nek beállított értéket vagy a hdr tartalomnak legjobban megfelelő értékeket vagy éppen a dolby visionét? Ilyeneket hol tudok beállítani?
Barátnőm nagy szokása, hogy csak bekapcsolja a tv -t háttérzajnak múltkor 1 orán keresztül mehetett az alap képernyő animálás arra gondolok mikor nem nyúlnak a tv hez hosszú ideig es berak ilyen animálást ... ilyenkor mit állítsak be, ami nem veszi úgy igénybe a panelt... ? Hol tudom megnézni az üzemi időt?? Sehol se találom... Milyen gyakran csinál a tv automatikus karbantartást? Vagy inkább én indítsak heti 1 pixel frissítést ki hogyan szokta ezt csinálni?
válaszokat előre is köszönöm! -
alaves
addikt
válasz
ImACeltic
üzenetére
Fekete közeli megjelenítési szabálytalanság (near black falshing/flicking). Sok minden befolyásolja: szabálytalan EOTF görbe (fw-ben), tömörítési codec (HEVC) paraméterezése, stb. Nem érdemes foglalkozni vele. Legújabb fw és/vagy kalibráció tudja csökkenteni a mértékét.
-
sirály69
őstag
Valaki használ rajtam kívül 55GX3LA tv-t falra rögzítve?
Lenne 1-2 kérdésem....
-
Flap
csendes tag
Sziasztok! 55C9, 55CX és 55BX között mik a fő különbségek? Hasonló árban vannak, a C-t használtan venném, a BX-ez pedig újonnan.
2 év gari a C-re van még, az új BX-re ugye három lenne. Köszi!
-
ImACeltic
őstag
Hali!
B8-on észleltem azt a Batman Kezdődik (eredeti 4K lemez) filmnél, hogy a stáblistánál a képernyő főleg jobb felén sötét szürke folt villog a fekete háttér alapon. Ez pl videójátékoknál nem szokott előfordulni. Ez a lemez hibája lehet? Szokott ilyen előfordulni? OLED fény 100 mivel HDR a film, a sima fényerő pedig 50.
-
snpetit
aktív tag
válasz
walkinonice
üzenetére
Járasd normál tartalommal pár napig és hagyd végig futni a kompenzáló ciklusokat. A pacáknak el kellene tűnniük, a banding esélyes, hogy marad
-
alaves
addikt
válasz
walkinonice
üzenetére
Ha van kedved és időd: 3x közvetlen egymás utáni kézi pixelfrissítő (1 órás) futtatása. Ha nem akarsz bajlódni, azonnali kijelzőcsere.
-
powerup2
addikt
válasz
walkinonice
üzenetére
Én most gyorsan megnéztem és nálam az 5% rendesen szürke nincs semmi zavaró rész szép homogén a felület
65"CX . -
Dealer95
őstag
válasz
walkinonice
üzenetére
Nekem most hamarosan jár le a gari a 65C8-ról, kb 1 hónap múlva... Emiatt félek panelt cseréltetni, félek, hogy rosszabb lesz, mint volt
-
sirály69
őstag
válasz
walkinonice
üzenetére
mint ha csak 1 hibás led tv-t látnék.... -
mglita
tag
válasz
walkinonice
üzenetére
Pfu ez durva.. És a fekete foltot leszámítva a függőleges sávok normálisak?
-
powerup2
addikt
válasz
walkinonice
üzenetére
Panelcsere lesz
-
walkinonice
újonc
Sziasztok,
Panelcsere után 5% szürke teszten fekete foltosodás van elég nagy területen a képernyő bal és jobb részén. Ez idővel javulhat, vagy ismét kérjek cserét? Eredetileg rózsaszín tinting miatt cserélte az LG az első panelt, de ez a mostani hiba sötét jeleneteknél is feltűnő filmek közben. Most ez komoly, hogy félmilliós TV ilyen?
OLED65BX
Bocs a rossz minőségű képért, a lényeg látszik.
-
ribarszki
őstag
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Nálam meg a kisgyerekeim miatt le van takarva a gyári fóliával. Csak amikor nézzük akkor vesszük le. Nem szép, de védi az esetleges maszatoktól, repülő legótól, stb..
-
Methox91
junior tag
Napi 1-2 óra napsütés ablaküvegen keresztül káros lehet oledre? Nem szívesen huznám le redőnyt vagy rendezném át a szobát.
-
-
gyuromoj
veterán
Értem, köszi.
Már csak azt kéne eldöntenem hogy 55" vagy 65" legyen.
51" plazmát cserélnék le.
powerup2
Természetesen tervben van, de kezdésnek lehet csak egy x96max+ lesz, aztán majd később egy komolyabb masina esetleg.
Audioquest Pearl 48 kábelt néztem első körben, elég hozzá hogy a képminőség rendben legyen? -
Pferi
senior tag
Sziasztok!
nem bírtam ki, rendeltem egy LG OLED55CX3LA 399.000-ért. Néztem a LG OLED55C11 árát, 600.000-et nem adnék érte és a CX-ről jókat írtatok itt, úgyhogy ez mellett döntöttem. PS5 -höz szerintem jó választás lett. -
gyuromoj
veterán
CX médialejátszója mennyire vállalható?
4k remux mkv-val hogy boldogul? -
Flap
csendes tag
Akkor mit javasoltok most? Új BX 319e Alzában...vagy marad a használt de elméletileg nagyon megkímélt még 2 év garis B7...beégéstől ennyire kéne félnem? A 2 év jótállás gondolom fedezi ezt és cserélik a panelt ha baja lesz..
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Cyberpunk 2077
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Synology NAS
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Köszi
Fenti hozzászólásokban azt olvasom a hdr tartalom mehet nyugodtan 100as fenyerővel a dolby vision pedig 50 el. De ha mindkettőt, így kiírja a tv akkor most milyen tartalmú a film? Vagy külön be kell kapcsolni hozzá a hdr t? Azt hol tudom megtenni? Ki milyen beállítást használ az oled tv jére, hogy későbbiekben ne történjen meg pixelesedés vagy beégés?? Milyen beállításokkal tudnám legjobban kímélni a panelt? Ezt a logó védelmet, hol tudom beállítani? Hol találom, hogy a tv automatikusan felismerje az sdr , hdr, dolby vision tartalmat és automatikusan beállítja magának az sdr-nek beállított értéket vagy a hdr tartalomnak legjobban megfelelő értékeket vagy éppen a dolby visionét? Ilyeneket hol tudok beállítani?
Eleve van jobb esetben uv védelem az üvegen ettől ne tarts
Vhiktor