Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
layman
kezdő
Ez a raised near black effect és a VRR flicker előjön CX-en 100 fps felett VRR-ral? Ha jól tudom alacsonyabb fps-nél, illetve nagyon ingadozó fps-nél jön elő ez a két hiba. RTX 3080-nal vagy 6800XT-vel használnám az oledet. VRR nélkül, 100fps-re limitálva nem jönnek elő ezek ugye?
Kivártam a C1-re, hátha hardverileg javítottak ezen, de úgy tűnik nem igazán van különbség a CX és C1 között. Arról lehet valamit tudni, hogy javult-e a panelek minősége az ismert hibák tekintetében (banding, tinting)? -
layman
kezdő
Van aki kalibrálással rendelt Media Marktból CX-et (vagy más oled tv-t)? 20 ezer Ft, ha már kiadok 600 körül 65-ös CX-re, akkor gondolkodok rajta, hogy vegyek hozzá kalibrálást is. Ráadásul az ügyintéző azt mondta, hogy ilyenkor megnézik a panelt, és ha hibás (direkt rákérdeztem a bandingre és tintingre), akkor ott helyben kicserélik egy másikra, és azt kalibrálják be.
Korábban azt olvastam itt, hogy céges számlára megvéve nem adnak fogyasztóknak járó garanciát, de a Media Markt okosvonalán azt mondták hogy ugyanúgy 3 év, van 14 napos elállási jog is, és lehet kiterjesztett garanciát venni rá. Felhívtam a webáruházas, központi számot, az meg megerősítette a 3 év garit, 14 nap elállást, de szerinte kiterjesztett garanciát nem lehet venni céges számlára. -
layman
kezdő
válasz kgergo89 #57924 üzenetére
szerintem várj egy kicsit míg megjelenik a magyar piacon a c1, mert külföldi fórumokat olvasva, ahol megjelent a c1 ott elkezdték jelentősen leértékelni a cx-et. angliában pl ~200 fontot csökkent az ára: https://pricespy.co.uk/audio-video/tvs/lg-oled65cx--p5258827
tavaly nem volt árcsökkentés itthon a cx megjelenésekor, de a c1 nyitóára 300 euróval alacsonyabb a a cx nyitóáránál, szóval így szerintem arra lehet számítani, hogy lefelé fog menni a cx ára, és nem felfelé mint tavaly a c9-é.
[ Szerkesztve ]
-
layman
kezdő
ami túl szép hogy igaz legyen... vol 243. Ha valóban egy új webshop lenne, elég lett volna mondjuk 30-50 ezerrel olcsóbban adni mint a legolcsóbb árukeresős ajánlat, és sokan ott vennék meg. De mivel nem valódi webshop, ezért kénytelenek közel 150 ezerrel olcsóbban adni, hogy a naiv vásárlókban a potenciális nyereség (150 ezer spórolás) felülkerekedjen a potenciális veszélyen (nincs utánvét).
Konkrétan 1 nap alatt csődbe menne ez a cég, ha létezne, minden terméküket jóval beszerzési ár alatt adják.Télen volt egy hasonló csalás akkor főleg PS5-öt kereső vevőkre vadásztak:
[link][ Szerkesztve ]
-
layman
kezdő
Van aki használta a Media Markt 60 napos visszaküldését? Lehet hogy élnék vele (most tervezek venni 65CX-et), ha nem elég jó a panel banding, tinting tekintetében, ha jól tudom, akkor idővel változhat a banding mértéke, szóval jó lenne 2 hét helyett 2 hónap után dönteni.
Illetve a Silver + garancia elég rá ugye? Ha jól tudom a silver vonatkozik a beégésre, pixelesesédre, bandingre és tintingre, a gold meg ezeken felül baleseti védelmet is nyújt.
[ Szerkesztve ]
-
layman
kezdő
válasz snpetit #58156 üzenetére
a MM okosvonalán azt mondták fedezi ezeket. Az LG promóter meg azt mondta, hogy a + 2 év kiterjesztett garancia alatt is az LG szervizébe megy a készülék, ők mérik fel a hiba mértékét (aztán gondolom közvetítik a biztosító cég felé, amely elbírálja, hogy belefér-e a biztosításba). Még azt mondta, hogy a Gold az kisebb pixelesedés esetén is érvényes, mint a Silver.
amúgy itt van a teljes dokumentum:
[link] -
layman
kezdő
új infó: az LG Magyarország támogatás osztálya azt javasolta hogy nézzek körül külön a biztosítóknál, ezen belül a saját lakásbiztosítónál, mert valszeg találni olcsóbb/kiterjedtebb biztosítást mint amit az adott bolttal szerződésben lévő biztosító ad.
-
layman
kezdő
válasz adamssss #58166 üzenetére
van egy 3 éves C7-em, semmi baja. Az utóbbi hónapban mióta tervben van a 65CX, figyelem a fórumokat, youtube-ot, és azért eléggé az jött le hogy 65 és felette problémás tud lenni a panel. Nem segít a döntéshozatalban, hogy összevissza beszélnek a telefonos "szakértők", de attól még a legjobb döntést akarom meghozni, ha már ennyit költök.
Annak köszönhetően, hogy ennyire "parázok", kiderítettem, hogy az Aegon lakásbiztosításunknak van ingóság-biztosítási része, ami tartalmaz kiterjesztett garanciát.
"Garanciális jellegű meghibásodás (elektromos háztartási berendezésekre és mobil eszközökre)
A biztosított termék alkatrészeinek a Biztosított általi rendeltetésszerű használata alatt bekövetkező, előre nem látható meghibásodása, amelyből adódóan az alkatrész eredeti funkcióját nem, vagy csak részlegesen látja el, és melynek következtében javításra vagy cserére van szükség annak érdekében, hogy a termék rendeltetésszerű működése helyreálljon. Kizárólag azok az események biztosítottak, amelyek rendeltetésszerű használat
mellett fellépő, tartós belső hibából – amely a gyártó garancia alapján térült volna, amennyiben a meghibásodás a gyártói garancia időszaka alatt következett volna be – erednek, és nem kerültek kizárásra.
A biztosító kockázatvállalása az alábbiaknak megfelelő elektromos háztartási eszközökre terjed ki:
a) a biztosított lakás berendezéseinek részét képezi,
b) a Biztosított rendelkezik az eszköz garancia levelével és a
vásárláskor kapott számlával vagy blokkal,
c) az eszköz kora (a vásárlás napjától számítva) nem régebbi
60 hónapnál,
d) a Biztosított új állapotában vette,
e) magyarországi szakszervizzel rendelkezik,
f) vásárláskori bruttó értéke eléri a 20.000,– Ft-ot,
g) az eladástól számítva legalább 1 éves gyártói vagy eladói
garanciával rendelkezett,
h) a gyártó vagy az eladó garanciája már nincs rá
érvényben."
A szervizelésnél ha panelhiba van (pl pixelesedés, beégés), akkor gondolom cserélik az egész panelt, ennek mi lehet az értéke egy CX65 oled esetén? 310 ezer Ft-ig szervizeltetnek ezzel a biztosítással, illetve ennyit térítenek meg ha nem javítható. -
layman
kezdő
válasz mglita #58382 üzenetére
pár napja van CX 65-öm, nekem nagy pozitívum a mozgásmegjelenítés. eddig C7 55-öm volt, azon asszem deblur 3 dejudder 3 volt beállítva, de panning shotoknál (főleg fehér háttérrel) azért így is érezhető volt az akadozás és kijöttek az artifactok. A CX-nél a Real Cinema már jobb is mint a C7 deblur 3 dejudder 3 beállítása, artifact nélkül, és most még kísérletezek hogy kell-e a True Motion Cinema Clear, mert azzal még simább a mozgásmegjelenítés, anélkül hogy SOE-t produkálna (legalábbis számomra).
-
layman
kezdő
ami miatt viszont egyelőre gondolkozok hogy megtartom-e, hogy játékoknál egyszínű, világos háttérnél (homok, égbolt pl) ilyen vízszintes csík van (élőben jobban látszik): https://www.reddit.com/r/OLED/comments/hyx7r5/cx_55_horizontal_line_does_anybody_know_if_this/
másoknak is van ez, idővel halványulhat, vagy ezzel meg kéne barátkoznia minden CX (C9/C1?) panellel rendelkezőnek? vertical banding tekintetében nem rossz a panel, kb mint a C7-em, az nem annyira zavaró, de ez a vízszintes csík nagyon az. Filmeknél, sorozatoknál semennyire nem látszik.
Idegesítő még hogy nincs DTS, de azt megoldom úgy, hogy PC-vel van összekötve HDMI-vel, elindítom PC-ről, és fülhallgatóval nézem a filmet.[ Szerkesztve ]
-
layman
kezdő
furcsa, mert a reddit kommentekből az jön le hogy kb minden készüléken van ilyen csík, van akinek 4. cserére is ilyet hoztak ki. Azt mondjátok hogy itt senkinek nem volt ilyen hibája azok közül akik játszanak a TV-n? Ha visszaküldöm 14 napon belül, akkor nem nagyon nagy az esélye annak, hogy pont ugyanolyat fogok kapni, mert ugyanarról a gyártósorról gurult le az én TV-m után mondjuk kettővel?
-
layman
kezdő
3 hete írtam hogy látható vízszintes csíkok vannak a CX-emen (csak játék közben volt látható), illetve vertical banding is viszonylag látványos. Az első héten napi 3x4 órás ciklusban járattam be, hogy automata pixelfrissítés lemenjen rajta. Az utóbbi másfél hétben már semennyire nem vettem észre a 2 féle bandingot. Nem tudom, hogy ennyit javult a képernyő vagy a kezdeti időszakban kifejezetten kerestem a hibákat miután észrevettem, esetleg valamiért segített hogy 1080ti-ről 3070-re váltottam, de mostanra teljesen meg vagyok elégedve a tv-vel.
Olyannyira, hogy az első héten tervezett visszaküldés helyett tovább költök a tv-s élményre, és leváltom a logitech z906 hangfalszettet egy DENON AVR-S650H + JAMO S 809 HCS 5.0 szettre. Mivel össze van kötve a PC-vel a tv (és később össze lesz kötve eArc-on keresztül a tv az erősítővel), mennyi értelme lenne médialejátszóra költeni? Egy PC-s médialejátszóval is le lehet játszani egy DTS hangsávval rendelkező filmet erősítőn keresztül? Használja így valaki a TV-t? -
layman
kezdő
válasz alaves #58763 üzenetére
a Panasonic DP-UB9004 mivel tud többet mint mondjuk egy nvidia shield, ha nem fogok lemezeket lejátszani? a képjavító funkciók jobbak rajta mint a cx-é? mert pl az erősítő képjavító funkciói úgy tudom gyengébbek, ki kell kapcsolni.
Monngoose: valszeg fogok is venni, egy Amlogic box+CoreELEC és Nvidia shield között csak extra streamelős funkcióbeli különbség van? ha csak mkv fájlok lejátszására kell (DV, HDR stb támogatással), akkor elég az előbbi nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
- LG (OLED77G29LA) 195CM 120HZ OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- LG (OLED65B29LA) 165CM 4K OLED SMART MODELL ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest