Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- E-book olvasók
- OLED TV topic
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Óvatos a 3D V-Cache-sel az AMD, de többféle dizájnt tesztelnek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Készül a Galaxy Tab S10 FE
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
NY_A
őstag
válasz h1ght3chzor #17551 üzenetére
Vesa 400x400 kell.
Van választék, az igényeknek megfelelőt kell venni. Pl fix, vagy dönthető.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz h1ght3chzor #17551 üzenetére
Az 55 és 65"-os LG OLED-ek jellemzően VESA 200x300-asok, a számok a rögzítési pontok távolságát jelentik milliméterben. Konzoloknál is megadják ezeket. A konzol úgyis állítható, lehetnek nagyobbak a számai (az enyém is 400x800-as), kisebbek ne legyenek.
Viszont az 55EF950V úgy látom, egy olyan ritka tévé, amelyik nem VESA-kompatibilis. Ez a gyári falitartó hozzá ha nem tévedek, illetve itt találsz alternatív megoldásokat a felfogatáshoz.
szerk: A többiek megelőztek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz h1ght3chzor #17563 üzenetére
Szeretnék segíteni, de ebben nem tudok sajnos.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz h1ght3chzor #21300 üzenetére
Senki
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
Partizan182
senior tag
válasz h1ght3chzor #21389 üzenetére
TrueHD nem megy az újakon sem, magyar AC3mat vinnie kéne.
-
Partizan182
senior tag
válasz h1ght3chzor #21391 üzenetére
Ha csak a hang nem megy (kiírja hogy unsupported audio) akkor át tudod konvertálni dd5.1-be, van rá több free app is. Ha magát a filmet nem indítja el ott más lesz a gond, esetleg próbálj beszerezni egy másik releaset, hátha.
-
energomatt
senior tag
válasz h1ght3chzor #21300 üzenetére
Másik lejátszóval, vagy másik formátumra konvertált hanggal lenne lehetséges. Vagy mi másra gondoltál?
-
energomatt
senior tag
válasz h1ght3chzor #21395 üzenetére
Pl. ezt ismerem. Részletesebben itt érdeklődj, vagy nézz szét !
[ Szerkesztve ]
-
energomatt
senior tag
válasz h1ght3chzor #21399 üzenetére
Az, hogy érdemes-e, azt neked kell eldöntened az adott körülményeidet figyelembe véve. Egyébként a képjavító technológiák így is, úgy is működnek.
-
Partizan182
senior tag
válasz h1ght3chzor #21395 üzenetére
Akkor más lesz a gond, ha csak a hang lenne akkor a videó megy, de nincs hangja (meg kiírja hogy nem támogatott hangformátum).
-
h1ght3chzor
őstag
válasz h1ght3chzor #21414 üzenetére
Folytatva a nyomozást... Valakinek ötlete mit kéne csinálnom, hogy NAS-ról is lejátsza a videót?
NAS-ról továbbra sem játsza le, viszont vinyóról ugyan azt a fájlt igen!
Aztán kiírja, hogy a fájl csak a kimeneti képet támogatja, a hangot nem. NAS-nál is kiírja ezt egyébként:
Majd vált:a HDR beállítás aktiválódott
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
univerzita
addikt
válasz h1ght3chzor #21488 üzenetére
A tv milyen protokollon csatlakozik a NAS-hoz?
-
törölt tag
válasz h1ght3chzor #21488 üzenetére
Nálam a serviio van gépre telepítve és olyan gyönyörűen átvisz mindent amit kell hogy csuda. Én is meglepődtem. Ráadásul így a tv távirányítóját használom a gépen lévő tartalmak lejátszásához. Igaz kábeles a kapcsolat a gigás modem között. Én nem találtam benne hibát. Leg egyszerűbb megoldás.
-
őstag
válasz h1ght3chzor #27700 üzenetére
Szemmagasságba
-
Bubukain
senior tag
-
renatto
őstag
Nekem sokáig egy 80cm magas állványon volt, tehát a tv alja 85cm-en volt. (Xbox Kinect miatt volt ilyen magasan). Így viszont 220-ról (ülve) eléggé felfelé kellett nézni a TV középhez, kb a felirat volt szem magasságban. Épp ezért nem rég lecseréltem egy 20cm-el alacsonyabbra és így majdnem pont szemmagasságban van a TV középvonala (~100cm, picit felfelé azért). Így jóval kényelmesebb, még ha félig fekve nézem is.
[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
Pelican
őstag
válasz h1ght3chzor #43850 üzenetére
Egyik sem a jövő, de az OLED van közelebb hozzá (pixelenkénti vezérlés).
Egyébként egy OLED-es topikban nyilván OLED pártiak lesznek többen, lehet nem itt kellene ezt a kérdést feltenned...http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
blakey
titán
Rossz a kérdés, helyesen így szól, OLED vagy LCD? Innetől kezdve tudhatod a választ, de amelyik tetszik illetve amire van szükséged. Az OLED inkább TV, mint az LCD, azaz olyan, mint a CRT csak a 4/8K világában, a Samsung felsőkategóriás LCD-i egész tűrhetőek de ugyanúgy LCD-k ahogy a többi gyártó esetében is csak a marketingesek erősen rácuppantak a QLED megnevezésre, mert így sok "gyíkember" észre sem veszi a kis "farkincát" és OLED-nek nézi.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Gaben360
senior tag
Na beüzemeltem a 65C9-et, tetszik.
Még hétvégén jobban letesztelem, csak belőttem mindent rajta amit kellett.
A méret meg látványos 55" után.
Annyit kérdeznék hogy aki Xbox one X-el használja, bekapcsoljátok az azonnali játékválaszt?
A boxon bekapcsoltam a VRR és ALLM funkciókat.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
válasz h1ght3chzor #43855 üzenetére
Elhanyagolhato a kepminoseg beli kulonbseg az osszes kozott normal felhasznalas mellett. (Adott evjarat pl 2019-es)
ha venni akarsz akkor ne nagyon keslekedj mert most futnak ki a tavalyiak azokra kellene gyorsan lecsapni mondjuk egy 55c9-re.[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
blakey
titán
válasz h1ght3chzor #43855 üzenetére
Nincs olyan látványos különbség, mint LCD-k esetében. OLED-nél pl. nincs olyan, hogy feketébb, kontrasztosabb. Egyébdolgok vannak.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
salapp
addikt
Remélem, mindkettő kihal, és jön majd valami olyan tartós, mint a CRT volt, de most - ha nem álmodsz 7-10 éves használhatóságról - az OLED sokkal jobb ár/képminőség arányában.
Leegyszerűsítve: a QLED csak egy felmarketingelt LCD, a legdrágább típusok esetében egészen korrektül összerakott zóhás háttérvilágítással. Viszont annyiból már 55-ös méret esetében OLED-et kapsz.Ja, egyébként szeretett 55GZ950-em most megint egész tűrhető áron van MM-ben (400e)
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
BusinessGuy
őstag
Én új oledes vagyok, qledről váltottam a személyes használatból kifolyólag jócskán vacilálva lévén monitornak is lenne használva és sok a játék amiben statikus hud van, ez nem barátja az olednek elméletileg.
Hosszasan mérlegeltem mert volt samsung q70 75 colban 500 pénzért és a kiszemelt c9 ekkor az istenért sem ment lejjeb 650-nél.
Végül a q70 akciót buktam, az oled lement 600-ra ígyaz lett. Első otthoni találkozásom az oleddel nem alakult verőfényesen vissza is vittem pénz vissza, utólag derült ki egy ismerősnél aki ugyan ilyet vett hogy hibás modellem volt. Végül beszereztem olcsóbban egy 65c9-et.500 óra van jelenleg a tv-ben, kicsit odafigyelősebb a használata a qlednél de eddig maximálisan elégedett vagyok, ha most kellene döntenem hogy 650-ért ez vagy 500-ért a 75 coloq qled, zokszó nélkül az oled mellett állnék. Ilyen vagyis hasonló képet csak a legdrágább qledek tudnak kipréselni mint a q90, csak az jóval drágább azonos méretben az olednél és a hasonló kép maximum filmnézésnél van jelen. A localdimming amivel elérik ezt game módban haralmasat butul és messze alulmarad a qled képe így játékok alatt, ami engem érintene. Az oled használata kicsit pepecselősebb. Nem az a tipikus ottfelejtem a vágópultot a tv képernyőn és elviszem sétálni a kutyát tv...Ennél azért oda kell figyelni a használatra. 500 órában van pár játék,windows asztal, videóvágófelület és filmek. Az odafigyeléssel idáig nulla beégést tapasztaltam.
-
poli27
veterán
válasz h1ght3chzor #44010 üzenetére
szürkeimportos 1 év garival...
-
gago1975
őstag
Nagyon nem ajánlom.
Valami nem kérek, vagy szürke import, vagy refurbished készülékeket árul, különben miért csak 1év a gari.
Holnap indul az MM akciója. Árkádba most jelenleg 377999, de holnap olcsóbb lesz. Igaz kiállított de bele lehet alkudni +1év garit a 2év mellé és a doboza is megvan.
Én hamarabb vennék meg kiállított db-ot picit drágábban de biztos forrásból mint bizonytalanul olcsóbban.
Kérdés továbbá a "garancia" is mennyire valós.
Általában az LG szervíz útálja az értékesítéseket, de nem is javítják hanem azonnal cserét írnak rá.
Aztán kérdés, hogy tud e másikat prezentálni vagy levásároltatják veled de, hogy pénzt nem adnak vissza az fix.[ Szerkesztve ]
Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
belan
addikt
Az egy kókler általában csak hibás tvji vannak pici hibákkal elsőre észre sem veszed meg egy pici bolt ha lehet annak nevezni Én még 250 se venném meg!! Egyik ismerősöm járt nála anno egy tv-t nézet meg de 5 perc után el is jött tőle. Ha jól tudom külföldön olcsón megszerzi a ilyen csomagolás sérült vagy pici hibákkal való tv-ket.
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
dgyuri0123
nagyúr
Pólus MM-ben hétvégén 330 volt az új 55C9. Kérdezz rá, hátha... Volt Panasonic FZ800 is 290-ért, de hogy kiállított darab volt-e azt nem tudom, mert nem kérdeztem.
"csak a zene van"
-
Segal
veterán
válasz h1ght3chzor #44077 üzenetére
Az eredeti dobozos árért adják 378 vagy 379 már meg nem mondom, de végülis lényegtelen. Mondtam is az embernek hogy ez bontatlanul egy világbajnok ajánlat lenne, de így az árból kéne engedni, vagy a garancia időhöz hozzádobni (főleg úgy hogy meg sem nézhettem mennyit ment).
Nekem nem volt szerencsém, mert egyiket sem engedte. (Nem ő volt a hibás, mert elment telefonálni, de neki sem engedték)
Ennyi, én elengedtem a témát, majd valakire rásózzák ilyen feltételekkel. Nekem így nem kellett"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
GalaHU
őstag
válasz h1ght3chzor #44076 üzenetére
Egy éves, kifutó készlet, már nem gyártják, eddig akciózták hogy helyet csináljanak az új modellnek.
Mennyi legyen belőle?Kb. 2 hónapja írjuk folyamatosan a fórumon, hogy olcsóbb nem lesz, nem érdemes várni...
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
senior tag
válasz h1ght3chzor #54521 üzenetére
Ez engem is érdekelne. Phillips csík van 55colos 60k... annyit nem ér nekem..
-
senior tag
válasz h1ght3chzor #54526 üzenetére
Hat na ezaz, vakon nem akarok próbálkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest