- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
Attila2019 #65708 üzenetére
Csak azért, mert macerásnak gondolom állandóan dugdosni.
Inkább vennék egy mycloud NAS-t. Elég buta, de ilyen célra épp megfelel.Talán árban sem nagy az eltérés és sokkal kényelmesebb a használata. -
alaves
addikt
válasz
Attila2019 #65703 üzenetére
2 TB-os NTFS HDD-vel biztosan megy, de nem hinném hogy lenne tárkapacitás limit.
-
Celtis
veterán
válasz
Attila2019 #65703 üzenetére
6TB? Miért nem csinálsz egy NAS-t belőle?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Attila2019 #64984 üzenetére
Biztos 2.1-es az a hama kábel (az egy dolog, hogy boltban úgy reklámozták, hama-val már jártam úgy, hogy 2.0-nak volt írva a webshopbna, aztán kiderült, hogy csak 1.4.......)?
Tölts fel képet a gpu beállításokról.
-
freemanone
addikt
válasz
Attila2019 #64950 üzenetére
Hogy van összekötve a lánc? Amíg nem a TV-ből ment a hang earc-on, hanem a soundbarból passtrough-val voltak mókás dolgok nekem is. Aztán egy kábellel is volt problémám, random időnként elment a jel 1 pillanatra...
Ami nekem meghozta a megoldást, az hogy direktbe van kötve a TV a PC-re és a soundbar a TV-ről kapja a jelet. Valamint a normális hdmi kábel. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Sávszélesség problémának hangzik.
Engedélyezted a tv-n a nagyobb sávszélességet az adott hdmi csatlakozón?
Azt jó tudni, hogy a CX-ben a 2.1-es hdmi csatlakozó nem teljes értékü, a 48 Gb/s helyett csak 40-et tud ez pc esetében lehet limitáló tényező 4K felbontás, 120 Hz és 10 - 12 bit színmélység mellet.
Az viszont érdekes, hogy 1080p-vel is vacakol.
Próbálj meg hdmi kábel cserét, nagyon sokszor az okozza a problémát. (Premiumcord-ban még nem csalódtam)
Vagy a videokártyán próbálj meg másik kimenetre csatlakozni.
-
krx21
nagyúr
válasz
Én is a kábelre tippelek…
-
alaves
addikt
válasz
Határeset HDMI 2.1 kábeleknél szokott ilyen lenni, de lehet, hogy valami egész más a probléma.
-
FingR86
őstag
válasz
Attila2019 #63400 üzenetére
Bezony. Főleg amikor böngészőben fehér hátterű lapokat görgetek, vagy olyan lapfülek között váltogatok ahol a fehér dominál. Igaz, eddig még csak játék profillal használtam PC-ről, de ki fogok próbálni más profilt is. Esetleg tiltom a g-sync-et, hátha látok vmi változást. Én azért jóval alacsonyabb fényerőn használom jelenleg mint te. Nálam amióta átállítottam a gamma értéket, azóta nincs szükség akkora oled fényerőre. Addig nekem is 80-90 volt az elég. Azóta az 50 is mintha sok lenne néha.
-
alaves
addikt
válasz
Attila2019 #63391 üzenetére
2020-as modellektől kezdődően agresszívabb az ABL algoritmus, LG-nél 60 OLED fény alatt már elfogadható. (pl. kipróbáltam OLED754-en (2019), a google nyitó oldalnál gyakorlatilag 90 OLED fénynél sem látszik az ABL működése).
-
Rebelf
aktív tag
válasz
Azt a 90 oled fényt vedd le 30 körülre , és kapcsold ki az automata szabalyzast . Játék profil helyett meg valami értelmes gyari kalibrációt használj , pl film. És persze minden “javító” effektust offra,mert csak rontanak. És akkor normálisan fog működni, ha nincs baj a tv-vel.
-
FingR86
őstag
válasz
Nálam is ez van.
Cx
Oled fényerő csak 50
Jatek profil
Energiatakarek kikapcsolva.
Automata fényerő kikapcsolva.Én is kB böngészőben való görgetéskor tapasztalom amikor sok a fehér. Eddig még nem tudtam rajonni mi okozza.
-
Chaser
legenda
válasz
most hogy mondod, nálam nem volt ilyen pc-n - sem -
legelső perceknél tartottam ettől az automata szabályzástól, de nem volt semmi - ha volt is nem tűnt fel egyáltalán -
mondjuk nem is 90% oled fény van nálam, még nappal is kiégetné a retinám ( :szerk:
lehet csak x % felett kapcsol be az automata?
megnézném a helyedben másik profillal/lentebb vett fényerővel -
ricsip
addikt
válasz
Attila2019 #61079 üzenetére
Az is 1 jó módszer lehet, de ahogy olvasom akkor ott is összesen 3-an voltatok hozzá?
-
Mankó
veterán
válasz
Attila2019 #61020 üzenetére
Már csak egy kodi kellene. :)
-
demeterf2
tag
válasz
Attila2019 #61018 üzenetére
Szia!
Eddig rajta volt, rendszeresen használom.
-
GalaHU
addikt
válasz
Attila2019 #60420 üzenetére
A patch biztos jó valamire, de erre nem…
Én felraktam, de ugyanaz a jelenség. Ilyenkor kikapcsolom a PC-t (főkapcsológombbal, biztos nagyon örül neki) és a következő boot már jól működik.
Egyes fórumokon kábelhibának írják, de én már 3 kábellel is próbáltam, de nem lett jobb.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Attila2019 #60024 üzenetére
Eddig ezt nem írtad, hogy 3 napon át szélesvásznú filmeket néztél rajta, a leírásod alapján 100%-os OLED fénnyel. Akkor nem csodálom, hogy nem tetszett a panelnek. Youtube-on, vagy saját...mindegy a lényeg, hogy kezdj el nézni teljes képernyős sima 4K felbontású és logó mentes tartalmakat.
Aztán 4 óra után kapcsod ki a tévét, hogy lefusson a karbantartás 6-7 percig. Utána vissza kapcsolod, aztán újból elindítod pl ezt a videót [link] a lényeg, hogy logómentes legyen és sima 4K, nem pedig HDR, vagy Dolby Vision. Ezt a történetet játszd el 4-5-ször, utána el kell tűnnie alul-felül a csíkoknak és egy homogén kijelzőt kell, hogy majd láss. -
törölt tag
válasz
Attila2019 #59991 üzenetére
Ezt "frissen" fényképezted, vagy rögtön azután, hogy lement rajta egy (több) szélesvásznú film? Ennél durvább IR-t is láttam OLED-en, de az pár percen belül nyilván elmúlik.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Attila2019 #59987 üzenetére
Ezt a tévét már használták! 1-3 képen látszik főleg szélesvásznú filmekre azt is valószínűleg full fényerőn és HDR-ben. Utolsó képen nagy, de halvány pirosas tinting is van, de ezt tartalomnál nem fogod látni. Csak a sarkaiban fehér a fehér. Ha 100-zas oled fénynél is sötétebbnek tűnik, akkor meglehet a magyarázat is, hogy miért látszik a szélesvásznú csík alul felül.
Gondolom az előző tulaj is max fényerőn járatta aztán megunta és visszaküldte.
Ez a tv nem új, sőt hibás, ha max oled fénynél is sötétnek tűnik. Nekem a 77-es cx 33-ra van belőve, nappal is bőven elég volt, de este még az is zavar. A HZ2000 meg 25-ön is elég.
Én ezt a tévét azonnal visszaküldeném egy szép körítéssel a p..ba a genyó eladónak! -
Pro Koryak
addikt
válasz
1. kép: valóban, ahogyan írták, alul/felül világosabb csík, ez nem normális egy új tévénél!
Üzemórát megnézhetnéd.
3. + 5. kép: bal szélétől pár centivel beljebb egy világosabb függőleges csík vagy a széle sötétebb onnantól- így kép alapján.
Ezt meg messzire kerüld el:
"oledfény 100 és a fényerő 50 hdr hatású profil néha élénk Profil."Lehet az első kép hibáját ezzel sikerült produkálni.
-
alaves
addikt
válasz
"Standard-dynamic-range (SDR) video represents light intensity based on a CRT's brightness, contrast and color characteristics and limits. It's able to represent a video or picture's colors with a maximum luminance around 100 cd/m2, a black level around 0.1 cd/m2 and Rec.709 / sRGB color gamut. It uses the gamma curve as transfer function."
Ez CX-en ~28 OLED fény. 100-as OLED fénnyel nagyon eltérsz az eredeti szabványtól és képalkotástól.
-
wallace 234
őstag
válasz
Attila2019 #59998 üzenetére
Majd megszokod, próbáld ki 60 as oled fényen sdr be. Vagy ahogy tetszik!
-
wallace 234
őstag
válasz
Eco mód ki van kapcsolva? Ill az autómatikus energia mód ki van kapcsolva? Újabb oled tvknek valóban kisebb a fényerő, de 100 as oled fény sok. A fekete sávok, amik halványan látszik, majd a kompenzáció ciklus, rendbe hozza.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Azé' vetted a tévét, hogy tesztvideókat nézegess?
Élvezd. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
"Számomra kicsit sötét a tv egy lg 42lb650v 3d lcd tv után így az oledfény 100"
Hűűű, te nagyon el lettél rontva azzal az LG lcd-vel. 100-as oled fény???
Én 15-ön használom és nem sötét, illetve sötét, ha a képtartalom is az, valamint így is megvan a kb. 100 candela. Maradhattál volna lcd vonalon, ott nem számít a túltolt, hamis, ronda képi világ.
Kivéve, ha HDR-hez használod a 100-as oled fényerőt... -
so_ha
senior tag
válasz
Az 55CX9LA szürke importos (a "9LA" két tuneres), mert Magyarországon hivatalosan csak a 3LA-t forgalmazzák/ták (itthon többnyire műszaki outletben vásárolható csak).
-
Monngoose
aktív tag
válasz
Ritka jó kis tévének tűnik, viszont az első kép remélem csak rosszul sikerült, mert úgy néz ki, mint egy használt, amin csak szélesvásznú filmeket néztek.
-
72wolfman
csendes újonc
válasz
Én nem látok hibát a képeken. Jó szórakozást hozzá!
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Attila2019 #58562 üzenetére
Itthon spórolsz kb. 25 "ropit[".( 55cx3 kb.:398eFt , 1188 eur=kb.423eFt , de hát nem egy nagy összeg ( egy jó kis bluetooth fejhallgató ára)
/OFF]
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Én lecsaptam rá.
Egyúttal be is köszönnék a topicba.
-
xerobyte
aktív tag
válasz
Hát az leginkább attól függ, hogy a fizetésed EUR-ban kapod-e
-
törölt tag
válasz
Attila2019 #52253 üzenetére
Nincsenek ilyen modellek.
CX van és BX, amik az idei modellek.
C9 van és B9, amik a tavalyi modellek. -
Madwe
nagyúr
válasz
Attila2019 #50774 üzenetére
Cx a leginkább ajánlott oled most (meg c9 ha kapsz valahol) s jó az ár érte
-
lala666
őstag
válasz
Máshol általában 1600 környékén van ahogy nézem.
-
Segal
veterán
válasz
1380 euro-ért baromi drága. Ha még egyáltalán kapható a C9 (tavalyi model) akkor is itthon idén márciusban átszámítva olyan 1050-1100 euros áron dobálták ki a maradék készletet.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Attila2019 #49960 üzenetére
A híres nanocell:
Link
Gyerekszobába esetleg. -
AL
addikt
válasz
Szia. Képminősége az oled a legjobb. Az LG Nano más, nem ad olyan betekintési szöget, sokkal gyengébb a fekete szín és a kontrasztjuk. Szerintem a B8 át ne vedd meg, mert régi. Ha új, nem hasznát, nem bemutató darab C9 et tudsz venni az jó választás. Nálunk már kifogyott. Ebben a topickban LG tulaj van a legtöbb. Philips talán 2- 3 tulaj van itt. Nekem Panasonic GZ950 van aminek nagyon szép a képe és a hangja is mindenféle állítgatás nélkül is. Játékra tudtommal jobb a c9, de biztosan lesz itt hozzáértőbb, aki segít Neked. Az oled képe a legjobb. Üdv.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
Üdv! Minden nap megkérdezi ezt valaki, csak írd be a keresőbe és rengeteg vélemény lesz beégéssel kapcsolatba. Vagy csak lapozz vissza 1oldalt. :) 2napja ezt írtam valakinek: link
Milyen TV-t vegyek topicba kellene írnod, ha még Oled és Lcd között vacillálsz. OLED a csúcs képminőségben. LG cserél garanciában a legkissebb kijelző hibára is. Nekem Philips 55OLED754 van és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Túra és kirándulás topic
- Ingatlanos topic!
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged