- Milyen RAM-ot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Dell asztali gépek
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
h377
tag
Aki pedig az automatikus fényerő szabályozás agresszivitása miatt aggódik vagy egyszerűen csak ezt tesztelné, az ezen a linken található videón tesztelheti: [link] kb...
Mármint a valós felhasználás szempontjából inkább...
-
Jorgi Kormi
senior tag
Engem az oled csak az ára miatt tartott vissza a vásárlási szándékomnál , de ez is megoldódott. Ha ennyire bizonytalan vagy , várd meg a jövő évi nagyobb akciókat , amikor a 2020-as modelleket kiszórják és csapj le egyre , hogy "félelmeidet" a zsebedben megmaradó "zsé" kompenzálja.
-
h377
tag
válasz
Chaser #51862 üzenetére
Egyébként nekem a 3 éves garancia után ment tönkre egy anno 350k-ba kerülő TV-m, de kötöttem kiegészítő biztosítás és kicseréltek mindent benne, csak a hátsó műanyag maradt. Tehát nem igaz, hogy nem ér semmit a kiegészítő gar. Sőt balesetre is tudsz kötni. Persze előfordulhat olyan eset, amikor valamilyen okból a szerviz szerint nem hibás az eszköz. Azonban ez a biztosító hivatalos szervizzel javíttatta az eszközt ezrt úgy gondolom, hogy ha az eredeti 2 év alatt adott probléma hibának minősül és a szerviz elismeri, akkor az extra évek alatt miért ne javítaná, ha abból még pénze is származik?
-
-
Chaser
legenda
az én véleményem az oledről:
drága....de mihez képest? hasonló kategóriás lcd-hez képest nem
nevetséges a két év gar, de megoldható több is
viszont ami élményt ad, azt nem pótolja az lcd
nagyon örvendetes, hogy ott a panel beégésenek esélye konvergál a zerohoz, de ugyanúgy megdögölhet gar lejárta után két nappal mint az oled, vagy bármi
ezzel szemben több sebből vérzik az lcd, nagyon jó a qled és nanocell, de mindkettő szimpla lcd egy plusz réteggel
majd amikor minden pixel mögött lesz led, akkor talán beéri az oledet
de akkor drágább lesz az olednél ( : rengeteget fog zabálni, zsákutca - vannak is hasonló stúdió monitorok, akár két lcd réteggel, crt mélységben, rohadt drágán és nagy zabával -
soha nem lesz olyan feketéje mint az olednek és olyan kontrasztja sem
nem hibátlan, több nyűgje van, ezeket az ember vagy elkönyveli és élvezi amit nyújt
vagy nem könyveli el, és használja a "biztonságos" lcd-t, de ott közelében nem kap olyan élménytszerk:
tömegtermelés van
addig célszerű valamivel tervezni amíg gar van rá, ha x évet még ráhúz az ajándék
aki dolgozott szervizben tudja
sokan arra alapoznak hogy az előző is 10 évet ment, ami semmit nem jelent -
-
A fórumokba legtöbbször azok írnak be, akiknek problémájuk van. Mondjuk én kivétel vagyok, meg vannak azért itt is páran akiknek nincs gondjuk, mégis írogatnak. De azért inkább az előbbi a jellemző. Tudom úgy jön le a fórumból, mintha állandó problémák lennének az oleddel. Én pl mielőtt vettem a tvket, egy betűt nem olvastam fórumot. Csak cikkeket, mire kell és érdemes ilyen technológiánál odafigyelni. Aztán végiggondoltuk itthon, mire lesz használva és el lett döntve. Ez kb összesen 2 hét volt, lehet, hogy még sokat is mondtam. Amikor a döntés megszületett, azonnal meg lettek rendelve egyszerre. Két lcd cserélve oledre, maradt még egy plazma. Mi játékra nem használjuk az oledet, arra van monitor. Eszembe sem jutna, de ez megint én vagyok. Tvzésre, filmekre, sorozatokra lettek véve és annak tökéletesen megfelelnek. Van mindenhol külső lejátszó.
Játékoknál biztosan megvan az a hűbmeg érzés, de én is úgy voltam, hogy ezzel a technológiával én nem kockáztatok, meg nincs is rá igény. Arra van egy jobb monitor vagy ha nagyobbat akarnék, qledet vennék. Főleg, hogy én is több évre terveztem az oleddel.
Ettől még itt sokan játszanak velük és elégedettek. De ha min 5 évre tervezel, én nem oledet vennék játszani. Ezért nem érdekelt pl az Lg féle 120Hz, meg VRR, meg hdmi 2.1. Majd másnak más lesz a véleménye. -
Crus
őstag
Eddig azért cseréltem a CRT kor óta(!) készüléket max 3 évenként, mert mindig előbb-utóbb elegem lett valamelyik éppen aktuális választott nyűgjéből. Szépen sorban itt letudnám írni, mik voltak azok és mely készülékekről van szó, de nem akarok ennyire offolni, meg úgysem érdekel egy OLED tulajt már ilyesmi.
Az elállási jog tudtommal csak a neten keresztül rendelt termék esetében él. Na most itt egy paradoxon van. A neten akciós a tv, az üzletben meg nem. Az üzletben van a tv, a neten meg nincs. Ha meg olyan helyről rendelem netről, amelyik kiszállít, mert nincs a közelemben saját boltja, akkor meg ott vannak a dobálós futárok. Mindig ez van... egy pokol a tv vásárlás és az egész után még ott a panel lottó :-(
-
Madwe
nagyúr
De miért kéne 1-2 évente cserélni? Ami long term probléma lehet az a burn in. A TT, VB már rögtön kiderül h gond e, ha az elálssz a vásárlástól vagy gariban cserélteted, megérkezel a neked megfelelő panelhez s utána semmi dolgod nem lesz. Idővel előjövő probléma ritka, nem gyakoribb mint egy lcd esetén.
-
Crus
őstag
válasz
rothfb #51852 üzenetére
A felhasználói szokások szvsz nagyban befolyásolják, hogy az ember mit vesz. Pl. én PC monitorként használom az esetek 60%-ban, a maradék konzol (PS4, Switch, X1X) és filmek bámulása PC-ről.
Nekem volt QLED-em, nem fogom a Fradinak az UTE-t dicsérni, de HDR-ben őrületesen odatette magát. Normál tartalmaknál éreztem azt igazán, hogy az OLED ott csúnyán elveri színhűségben, akár egy YT klipp, 1080p, vagy nem HDR képes film esetében.Mégis azért álmodoztam KÖZBEN is az OLED-ről, mert a színek megszállottja vagyok. De csak az elmúlt 1.5 napot itt elolvasva, azért szerintem érthető, hogy a potenciális vevők fenekében eléggé ott van a para faktor. Nagyon nagyon nem szeretnék 1-2 évente tv-t cserélni. Szeretném, ha ez a készülék legalább 5-6 évig kiszolgálna, de ezek a hibák, amikről fentebb is írtatok nagyon ijesztőek + nekem a PC monitor miatt a beégés démona is kísért.
-
rappit4
őstag
válasz
Celtis #51850 üzenetére
Köszi ez így akkor nagyon bíztató. Mindent kikapcsklva sem volt vészes. Leglalacsonyabb frame interpoláció meg oled motion proval jobb is volt talan mint a plazma. A panasonic legalacsonyabb frame interpolációja viszont nekem már nagyon szappanoperás volt, viszont a panának meg a BFIje volt jobb.
Továbbra sem tudok dönteni, hogy 55cx vagy 55hz1500 legyen. -
Crus
őstag
válasz
Palesztin994 #51722 üzenetére
U.e. a helyzetben őrlődöm én is. Ahhoz képest, hogy mennyit elkérnek egy ilyen tv-ért, ahhoz képest ijesztően sok baj van vele. Engem is napon választanak el a vásárlástól, hétvégéig el akarom dönteni mindenképpen, hogy mi legyen. Az nagyon vicces lesz, hogy végül majd megint veszek egy QLED-et, mert annyira félek az OLED-től :-(
-
Celtis
veterán
válasz
rappit4 #51848 üzenetére
Természetesen kadencia helyesen "adja ki". Ha kikapcsolod a TV-n az interpolációt, akkor azt a 24p-t fogod látni ami a filmen van. Az más kérdés, hogy a panel 120Hz-en jár és valójában 5:5 pulldown történik, de amit látsz az 24fps lesz.
Itt megnézheted lassítva is. -
hadar
csendes tag
Sziasztok!
Bocs, hogy újra felteszem a kérdést, de nem jött válasz az elsőre.
Használ itt valaki XPLAY-t? CX-en nem találom a store-ban. Honnan tudnám letölteni?Köszönöm!
-
Madwe
nagyúr
válasz
Palesztin994 #51844 üzenetére
Hibás készülék mindenhol lehet, ezért van a garancia
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
alaves #51839 üzenetére
Nincs mit.
Sajnos ez van jellemzően, hogy 1.4-es HDMI-t adnak mint normál port. De egyébként nem értem, hogy miért nem írják oda a specbe, hogy melyik port up to ennyi vagy annyi. Nem hiszem, hogy elvárható a vásárlótól, hogy ilyen szinten képben legyen az architektúrákkal, stb.
-
Palesztin994
aktív tag
.
-
NYPD
aktív tag
Cx-en ez a panel hiba (akár tt akár vb) az 55-ösökre is ennyire gyakori, vagy inkább a 65 és nagyobbaknál jellemző? Gondolkozom a cx-en ha beesik 400 alá, de nekem elég az 55ös. Bx-nél szintén vannak ilyen problémák?
-
alaves
addikt
válasz
#Morcosmedve #51801 üzenetére
Köszönöm, erre nem is gondoltam.
Tehát Intel® Core™ i5 10210U + Intel UHD graphic driver + nvidia MX110 + USB 3.1 Type C adja a 2160p/60Hz-et.
(Írtam az Asus-nak, hátha tud választ adni, bár elsőre csak a HDMI típust és paramétereit küldték meg, de legalább tudom, hogy HDMI 1.4b, mert sehol nem volt leírva). -
krx21
nagyúr
-
Landon
addikt
válasz
torma1981 #51819 üzenetére
Pont ilyen 3 csík van a 3 hónapos CX-emen. Várom az LG-t hogy cserélje a panelt.
@krx21 - Erdekes amit írsz. Pontosan milyen elektronikai hibara gondolsz? Lehet hogy panel csere meg sem oldja ezt? De alaplapi elektronikai hiba miért okozna ilyen képi hibát? Én valami olyasmire tippelnek hogy ebben a 3 sávban valami probléma van a feszultseg értékekkel? De nem akarok hülyeséget írni... Még túl szabályosnak tűnik a 3 csík. Nem értem de 3 hónapja kutatom a témát de semmilyen magyarázatot nem találtam csak egy jó adag esetet 8-as szériáról a 10-sig. A fenti kolléga 7-ese az első amit látok.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Palesztin994 #51834 üzenetére
Tavalyi modell. A c9ben csak 1 állású bfi van, a cxben már 3. A c9ben ugyanakkor még van dts dekóder, a cxben nincs. A c9ben 48gbps-es a hdmi 2.1 a cxben csak 40 (miután 10bites s nem 12bites a panel, ez nem számít). A cxben jobb a proci, dv ai, pörgősebb a webos rajta (de c9en is pörgős). Valamivel kisebb a peak brightness a cxnél a c9 javára.
Ebből a dts lehet érvágás, ha kell neked (stream appok dolbyt használnak így ott mindegy, ha saját letöltött tartalmad van amit a tévén játszanál le beépített appal, pl plexel s dts rajta a hang akkor probléma, de ha pl külső médialejátszód van erősítőre kötve akkor nem érint.)
igazából sztem azt érdemes mérlegelni, h a dts hiánya érint e, a bfi fontos e neked. Ha egyik se érdekel, akkor amelyik jobb áron van? (De c9 már nem nagyon kapható újonnan, max újracsomagoltan a legtöbb helyen)
-
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok!
A C9-es LG miben rosszabb a CX-nél?
-
törölt tag
https://www.monitorinfo.hu/a-hdmi-a-displayport-es-az-adatatviteli-korlatok/
Itt azt írják, hogy bőven elég 4k 60hz 4:4:4 10 bithez a dp 1.2. Azonban máshol meg mást mondanak. Hátha valaki ért ehhez, mert én már össze vagyok zavarodva. -
törölt tag
Sziasztok! Itt teszem fel a kérdésem, mert még a net sem tudott választ adni.
Natív 10 bit 4:4:4 4k 60hz menni fog displayport 1.2-es monitoron keresztül? (a hdmi csak 2.0-ás) Gpu az rtx 2060. Elvileg mennie kell, de sehol sincs rá konkrét válasz.
Előre is köszönöm a válaszaitokat!
-
Chaser
legenda
a b8-at futárral kértem, futároknak elmondtam csak akkor fizetem ki ha megnézzük, nem akarok lyukra futni eltört panellel, épp elég sztorit olvastam sértetlen dobozban sérült termékről, nem hiányzik
szó nélkül kibontották és megnéztük - ott csesztem el, hogy nem rakattam össze, úh. egyedül oldottam meg, pedig a jatt' futotta volna :d, mókás volt ( : -
bárhonnan veszek is, ez marad így, ha nem bontják ki akkor vihetik is vissza ahonnan hoztákwulfi
perwze, már tiszta
fentebb írták páran az 5 év gart, ezért is furcsállottam, úgy simán jó vétel lenne a cx, de ugye szezont keverik fazonnal
most úgy néz ki a matek, 353-4e alzán a bx, 458e cx, egyéb értelmes boltban sem olcsóbb, felhívom őket van-e garkiterjesztés csak lemaradt, de így a cx nálam nem esélyes
jövőre jövő több gar sejtettem hogy bolti, de náluk nyugodtan lehet bolti is -
-
_Balee_
aktív tag
Mi a különbség az LG OLED 55CX9LA és a 55CX3LA között?
-
Monngoose
aktív tag
Mindenki úgy várja ezt a jövő évi 3 éves garit, mint a messiást. Bár ne lenne igazam, de gyanítom, hogy ez a gyártókat nem érinti (csak a forgalmazókat), úgyhogy valszeg ez egy LG oled-nél pl. úgy fog kinézni, hogy 2 év gyári + 1év bolti. A boltit meg kenhetjük a hajunkra, mint eddig is...
-
wulfi
tag
válasz
Chaser #51821 üzenetére
"biztósítós dolognak semmi köze a gyári garhoz"
Tiszta sor nem is mondta, hogy lenne hozzá köze.Azt tisztázzuk azért, h. CX-re is 2 év a hivatalos LG által biztosított garancia.
"ha már gar, jól tudom jövőre kötelezően 3 év lesz 200 v 250e érték fölött az eu-ban?"
Igen, igaz, ezt írni is akartam, hogy ha vársz akkor jövőre 3 év lesz, más kérdés, hogy ez a kötelező gari emelés együtt jár e majd az ár emelkedésével is. -
Chaser
legenda
biztósítós dolognak semmi köze a gyári garhoz továbbra sem, pulóver mellé vehetek pólót is, de az kicsit sántít ha úgy híresztelem hogy pólót osztanak a pulóver mellé ( :
legtöbb biztosítós mutyi meg kalap sz@rt se ér, tisztelet a kivételnek
alzán anno lehetett gart bővíteni oledre is, amit ők adnak, de most nem láttam bx-nél
sztem is kurta a 2 év gar, ezért nem is gonkolkoznék a drágább cx-en ha 5 év garos ahogy itt többen előadták
ha már gar, jól tudom jövőre kötelezően 3 év lesz 200 v 250e érték fölött az eu-ban? -
wulfi
tag
válasz
Chaser #51817 üzenetére
Nyilván te döntöd el élsz e garancia kiterjesztéssel, hivatalos LG +garit nem lehet venni, a Sonynál pl. lehet.
Én személy szerint a bolti meghosszabbítás nem tartom hülyeségnek, ha már vesz az ember egy több százezres készüléket, én kötnék rá, persze csak hivatalos partnerboltban pl MM, Euronics...a 2 év nem valami sok, de ez persze az én véleményem. -
Chaser
legenda
nem sok esélye van egymás mellett, ha veszek alzából veszem
láttam ilyet is:
" nem lehet olyan rossz - vagy valami hasonló - ha 5 év art adnak rá"
ezt a cx-re értve
tudom, hogy van több biztosítós gar meg egyéb hülyeség, de annak semmi köze a gyári garhoz
tehát ezek az emberek eszerint a hülyeséget tolták ha jól értem? - mert gyári gart keverni bármilyen egyéb opciós bővítéssel nálam hülyeség kategória - -
butch3r
senior tag
válasz
Pityke78 #51814 üzenetére
netflix webes felületén tudod állítani. (csak ott)
fos mondjuk majdnem minden opció, de lehet állítani
(én asszem fekete betű, opaque (vagy ilyesmi szal részben áttetsző opció) és fehér háttér.
így nem b*ssza a szemem, cserébe kicsit talán túl halvány is de nekem ez vált be. -
Pityke78
őstag
Skacok, egy olyan kérdésem van, hogy most nekiálltam nézni egy filmet netflixen ami Dolby Vision és az eredeti Otthoni mozi beállításokkal nézem. A képpel nincs is baj, de a felirat annyira fehér, hogy kisüti a szemem.
Ezt inkább a netflixben állítsam, vagy játsszak a TV beállításokkal?
Bár ha jól tudom a netflixen csak egy fajta fehér betűszín van.Köszi
-
-
Chaser
legenda
mi a pontos különbség 55cx és 5bx közt? olyasmi mint anno 55b8 és 55c9 közt?
azt tudom, bx-nél kisebb a fényerő és teljes műanyag a talp elvileg
előzőleg 55b8-am volt, annak a fényereje nekem tökéletes
illetve, többeknél láttam cx-nél az 5 év gart említeni, én bárhol nézem 2 év van
100e ft van bx és cx közt, azért az nem két ft
film és game a cél, nem szuper fényes helyiségben - amire az 55b8 is tökéletes volt, vrr hiánya miatt váltam meg tőle - -
Madwe
nagyúr
Nem kérhetsz cserét, a pénzed kapod vissza, pár nap de 1-2 hét is lehet az átfutási ideje.
nem tudom mi a jó döntés, panelcserével azért benne van h rossz panelt kapsz s cserélgetni kell, mondjuk garancia újraindul s ha elállsz tőle s veszel újat azzal is előfordulhat
ha gariztatnád, olyan 1 hét kb mire megjön a cserepanl s kijönnek helyszínen lecserélni.
ha elállsz tőle neked kell visszaküldened saját költségre, az szerintem több utánajárás mint a panelcsere.nem tudom mennyiért vetted, mekkora volt az akció, de azért mostanában benne van h megint esik az ára.
én pár hete hasonló cipőben voltam, akciósan vettem (akkor 670 volt, miközben 740ért mentek még, mostanában mindenhol van 670ért vagy alatta) de én gariztattam - szerencsére nálam csak az alaplapot panellel összekötő kábel volt hibás, így panel amivel meg voltam elégedve, maradhatott (bár tt azon is van, élőben gyk nem látni. Viszont se subpixel se vb hiba nincs vele)
-
dejv
tag
akciósan vettem a készüléket a MM-ban, ha elállok a vásárlástól, akkor kérhetek cserét, vagy az akciós ár miatt inkább a garanciális panelcserére kéne lőnöm?
köszi!
-
wulfi
tag
Huhh.. hát amit először küldtél kép az elég látványos, pedig én vak vagyok az ilyenekhez. Itt a távolabbi képen mondjuk ha erősen lesem akkor látom de nekem az már nem zavaró, a közelebbin megint jobban kiütközik.
Amit előttem is mondtak, ha zavar, látod akkor, ha tudsz elállás, ha nem, akkor panelcsere. -
#Morcosmedve
veterán
“USB-C-HDMI“ ...más opció nincs is...
Nekem ez van, ami tutira jól tudja a 60Hz-et PC/laptoppal:
- ha 4k TV-re kell: i-tec C31CBLHDMI60HZ USB-C - HDMI
- ha 4k (bármilyen) monitorhoz: i-tec C31CBLDP60HZ USB-C - DisplayPortNincs tapasztalatom a Trusty-val, de nem kelt nagy bizalmat. i-TEC bevált, céges környezetben, több féle eszközükkel is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest