- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fujifilm X
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
wallace 234 #49995 üzenetére
"Logó fényességet alap esetben, alacsony beállításon kell lennie! Ha logó fényessége nagy akkor kell magasra állítani!"
Ezek szerint ha tvcsatornát váltok és ott épp magas a logó fényereje, akkor majd a menüben hozzáállítom ezt a paramétert? Ez mennyire reális szerinted?
Minden nemzetközi fórumon a HIGH beállítást javasolják ahhoz, hogy a szoftver jobban visszavegye a statikus elem fényességét. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #49992 üzenetére
GX nem egyenlő BX, CX.
GX-ről volt szó.
A GX 2 cm vastag a falon mindenhol, a BX-CX pedig lesz vagy 5-6 cm, és a felső része pedig eláll.
Tényleg ugyanaz, csak egy képernyő.Baromság (szerinted) kiadni érte + pénzt. Így a helyes a megfogalmazás.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Attila2019 #49960 üzenetére
A híres nanocell:
Link
Gyerekszobába esetleg. -
hadar
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Biztosan volt már róla szó, de minden fórumon mást és mást írnak.
"Logó fényességének beállítása"
Alacsony vagy magas?
Logikusan az "alacsony" lenne, de sok helyen, köztük itt is olvastam már, hogy a "magas" a megfelelő beállítás.
(CX)
Köszönöm! -
Fisha
őstag
Hasonló cipőben jártam. Pillants rá az Amlogic procis topikra. 10-20 között elég jó CE rendszert lehet összerakni. DV nem lesz, illetve Netflix se. Ezeket én továbbra is belső lejátszóval tolom, mert ehhez tényleg az általad említett összeg kéne.
De amúgy szerintem nincs különösebb baj a belső lejátszóval se, pláne, ha vinyóról tolod bele az infót.
-
Bear16
csendes tag
válasz
kisbalazs83 #49961 üzenetére
Ha sporolni szeretnél a Mamut MM ma 229ért van kitéve a Philips 55 os 754 oled.
-
scavy
tag
válasz
rothfb #49981 üzenetére
Igen, én is erre gondoltam rögtön, de most rámásoltam őket külső vinyóra, és arról pedig viszi hiba nélkül. Szóval így eldőlt a dolog hogy a DLNA a hibás.
Fisha-nak és Multibitnek lesz igaza így, mondjuk egyelőre amiket nézek az Netflix, és a bizonyos megkérdőjelezhető forrásból származó filmek, így nem költenék el egy 100-ast egy külső lejátszóra. Szóval marad a jelenlegi helyzet, de azért köszönöm a válaszokat mindenkinek!
-
Multibit
nagyúr
... egy kis gondom a beépített videólejátszóval. DLNA-n keresztül...
Csak két dolgot kell elengedned, a beépített lejátszót és a DLNA-t
Persze itt (is) jönnek majd a gagyi védelmezői, velük nem óhajtok vitába szállni . Mindössze egy valamire lenne szükséged, kipróbálni egy korrekt külső mediaplayert net share-rel -
-
Fisha
őstag
Más eszköz látja ezeket? A megfigyelésem szerint inkább a dlna server oldalon szokott a gond lenni, hogy sehogyse akar frissülni a directory.
Illetve még fontos, hogy iso-t vagy más bluray struktúrát nem fog lejátszani belső lejátszó sajnos. Bár szerintem látni azért kéne. -
scavy
tag
Sziasztok!
LG Oled 65 C9 - Ezen az eszközön van egy kis gondom a beépített videólejátszóval. DLNA-n keresztül a notebookomról valamiért néhány .mkv fájlt nem játszik le (vagyis nem is mutatja a könyvtárban), a többit viszont igen. Nem találtam érdemi különbséget a filmek között, talán a kódolásukkal lesz valami? (Ilyen szinten sajnos nem értek a dolgokhoz.)
Példának okáért:
Drakulics.elvtars.2019.1080p.BluRay.DDP.5.1.x264.HUN-Legacy
A.tizedes.meg.a.tobbiek.1965.1080i.HDTV.H.264.HUN-KuNgZi
Ezeket nem mutatja a könyvtárban, tehát nem tudom lejátszani.Midsommar.2019.1080p.BluRay.x264-GECKOS
Parasite.2019.1080p.Bluray.Remux.AVC.TrueHD.Atmos.7.1.Hunsub-69
Marriage.Story.2019.1080p.NF.WEB-DL.DDP5.1.x264-CMRG
Ezeket pedig mutatja, és simán viszi minden gond nélkül.Bárminemű segítséget szívesen fogadnék, van esetleg más opció a beépített lejátszón kívül?
-
AL
addikt
válasz
blakey #49971 üzenetére
Szia. Ott szinte mindig a Tévék sokszínűségében elvesző kérdezők vannak, ha nagyon szakmailag (szakmai szavakkal) válaszolnak, minden apró részletre kiterjedve, akkor talán megsem értik ( Én sem). Nekik elég a konkrét válasz, hogy ez és ez a TV a jó. Ők nem igényelnek ilyen szakmai részleteket, mint itt. Az az igazság, hogy a vevők 99 százaléka csak bemegy az üzletbe és megveszi a tévét, nem is tudja, hogy milyen óriási különbség van TV és TV között. Aztán nézi, ami van. Üdv
-
allein
addikt
Sziasztok. Lg oledre milyen módon tudom átvinni az iPhone képernyőjét? Kettő oled van és egyikre sem csatlakozik.
A TV lanon van, a telefon wifin. Wifin kell lennie a TV-nek is?
Képernyő tükrözése, semmi nem történik.Ja, hogy a tükrözés csak apple tv-re lehetséges.
-
AL
addikt
válasz
kisbalazs83 #49969 üzenetére
Szia. Látom a másik topickban válaszoltál Neki. Köszi. Remélhetőleg jó döntést hoz. Üdv.
-
-
Fisha
őstag
válasz
KTTech #49933 üzenetére
Úgy látom te vagy a legnagyobb guruja itt ennek a mozgásfelbontás témának. Szeretnék okosodni ezügyben, mivel úgy érzem, hogy számomra ez egy nagyon fontos paraméter, de közben meg szinte sehol senki és semmi nem foglalkozik vele. Tudsz linket dobni? Azt jól értem, hogy ez nem egy technikai, hanem egy érzékelési paraméter? Ha igen, akkor hogy mérik hitelesen? Ha nem akkor, miben vagyok buta?
-
kisbalazs83
aktív tag
Szia! A Milyen TV-t topicban rainman72 csak viccelődött, miután írtam, hogy oled vs lcd, nanocell ár/érték arányra inkább ott kaphatna kielégítő választ. Itt az OLED az isten.
A beégés napi téma, ahhoz tényleg nem kell sokat keresgélni.
Sok hozzászólást olvastam Tőled. Tisztelet a kitartásért -
AL
addikt
válasz
Szia. Képminősége az oled a legjobb. Az LG Nano más, nem ad olyan betekintési szöget, sokkal gyengébb a fekete szín és a kontrasztjuk. Szerintem a B8 át ne vedd meg, mert régi. Ha új, nem hasznát, nem bemutató darab C9 et tudsz venni az jó választás. Nálunk már kifogyott. Ebben a topickban LG tulaj van a legtöbb. Philips talán 2- 3 tulaj van itt. Nekem Panasonic GZ950 van aminek nagyon szép a képe és a hangja is mindenféle állítgatás nélkül is. Játékra tudtommal jobb a c9, de biztosan lesz itt hozzáértőbb, aki segít Neked. Az oled képe a legjobb. Üdv.
-
Segal
veterán
válasz
Northlorien #49962 üzenetére
Az az igazság hogy az nvidia témájában még a témát is átnevezték találgatósról mert napi szinten érkeztek olyan hozzászólások amik már meglévő kártyákkal lévő problémák voltak.
Pedig maga a téma a még bejelentetlen videókártyák találgatásáról szólt.
A legnaagyobb vicc az egészben hogy ott is volt összefoglaló csak a kutya sem olvasta, de még csak 5 hozzászólást sem visszafele hogy egyértelmű legyen számára hogy rossz helyen jár.
Szóval tök értelmetlen dolog bármit is csinálni még a héten is be fognak futni a szokásos kérdések.... -
AL
addikt
válasz
kisbalazs83 #49961 üzenetére
Szia. A milyen tévét vegyek topickból küldték ide, innen még küldtek vissza. Aki tapasztalatlan, nem olvassa mindennap ezeket, az nem igazodik el itt. Mindannyian voltunk kezdők. Mi is kérdeztünk ilyeneket. Üdv.
-
TRobi86
csendes tag
Beégés ellen mi a jobb SDR-nél? Magasabb oled fény és alacsonyabb fényerő, vagy alacsonyabb oled fény és magasabb fényerő?
-
Northlorien
tag
Lehet nem lenne hülyeség frissíteni az összefoglalót, q&a-al a végén.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
Üdv! Minden nap megkérdezi ezt valaki, csak írd be a keresőbe és rengeteg vélemény lesz beégéssel kapcsolatba. Vagy csak lapozz vissza 1oldalt. :) 2napja ezt írtam valakinek: link
Milyen TV-t vegyek topicba kellene írnod, ha még Oled és Lcd között vacillálsz. OLED a csúcs képminőségben. LG cserél garanciában a legkissebb kijelző hibára is. Nekem Philips 55OLED754 van és nagyon meg vagyok vele elégedve. -
Attila2019
tag
Üdv. Oled tv vásárlásán gondolkodok de előtte azt szeretném kérdezni hogy mi a különbség vagy mik a tapasztalatok. Mennyire nagy az esély arra hogy beég a kép,illetve ezt garanciával csereleik/javítják?
Kiszemeltek .
1200-1300euro
Lg C9LA
Lg B8LLA
Philips 55oled754
Philip's 55pus9435Esetleg nanocellás fele annyiért
Lg 49nano867na 750€ -
KTTech
veterán
válasz
kenuba01 #49950 üzenetére
A HZ1500 és 2000 mozgásmegjelenítése azonos, viszont a 2000-ben egyedi panel van extra hűtéssel, magasabb fényerővel és kisebb eséllyel a beégésre (illetve gyárilag szinte tökéletesre van kalibrálva).
Az LG-knél jobbak a Panák mozgásmegjelenítésben, fekete közeli megjelenítésben viszont, ha szükséged van a 4K/120Hz-re és a VRR-re (mert játszol rajta), akkor az LG lesz a nyerő.
-
brucezly
csendes tag
válasz
Pro Koryak #49952 üzenetére
Már bocs de szerintem k. jól néz ki a falon. Ha nem oled lenne éjjel nappal festmények mehetnének rajt...
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak #49952 üzenetére
Ennél mindenesetre sokkal szebb.
Elhiszem, hogy valakit az se izgat ha egy tárgy szarul néz ki kikapcsolt állapotban, csak a funkcióját töltse be. Pl. egy vezetéken lógó villanykörte a nappaliban.Az viszont tényleg röhejes ha valaki azt nem tudja felfogni, hogy ahány ember annyiféle ízlés.
Nekem fontos, hogy ne nézzen ki szarul. Mint alább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest