Hirdetés
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibbike01
addikt
-
alaves
addikt
válasz
Mizurichi
üzenetére
Ha jól tudom a 2025-ös webOS-nál sem működik. Lehet, hogy a tizen 9.0 (2025) alatt működő YT app.-ból is kivették a lehetőséget (ha igen, akkor biztosan valami csalafinta üzleti megfontolásból). Nálam még működik az S90C-n (2024-es tizen 8.0 upgrade-el), de ha jön a tizen 9, akkor lehet hogy már nem fog.
Még ezeket próbálhatod, ha csak beakadt valami a szoftverben:
- TV reboot: bekapcs. állapotban 5 mp-ig nyomni a táv.-on a kikapcs.-ot, amíg a TV újraindul (két kattanás).
- min. 2 perces áramtalanítás.
- ha nem jó, akkor 'Gyári visszaállítás' menüből. -
alaves
addikt
válasz
Mizurichi
üzenetére
Igen, valóban van olyan TV fw / YT app verzió ahol átmenetileg tényleg nem működik, de "rendes" esetben igen.
Legfrissebb fw legyen a TV-n és a legfrissebb YT app (legjobb, ha a YT app.-ot eltávolítod és újratelepíted).
Smart táv-on a hangerő gombot 3 mp-ig nyomni > Kisegítő lehetőségek parancsikonjai > Képernyő kikapcs. Minden forrásnál működnie kell (YT is). -
alaves
addikt
válasz
Mizurichi
üzenetére
Hát elképzelhető, hogy megszüntették, mert az LG-ken is így van már.
Nálam így van: TV hangszóró, HDMI-eARC:ki, Digit.kim: auto, Dolby atmos:be, Aut.hangerő:be, Hangvisszajelzés:ki, Szim.opt.kim:ki, Intelligens mód: Aktív hangerősítő:be, Adaptív hangzás:be, Adaptív hangerő:be -
válasz
Mizurichi
üzenetére
Szerintem nyugodtan írhat ilyeneket, gyakorlatilag egy szint felett, már nem igazán van különbség képi megjelenítésben oled és oled között! Vásárlásnál maximum a külső megjelenés már akinek számít ez, a méret vagy a rendszer ami meghatározó lehet a döntésben👍 Eleve majdnem minden gyártónak az LG szállítja a panelokat+azért ők a legtapasztaltabbak az oled terén, innentől kezdve meg nincs is miről beszélgetni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Mizurichi
üzenetére
Semmi probléma

Én is megneznek egymás mellet 2 ilyen tvt.
Ez olyan mint amikor eloveszem valamelyik régi PS2es játékot és elborzadok, hogy milyen vacak kinézete van amikor az emlékeimben sokkal szebbnek tűnt.
Tehát tényleg egymás mellett optimális osszehasonlitani őket, mert az emlékezett csalhat.
Ezért írok mindig a mérések alapján.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Mizurichi
üzenetére
Nem tudom honnan jött ez a b1 dolog, soha nem írtam ilyet. Mindig azt írom hogy kb c1 szint.
Ami nálam a c1et az a90j felé emeli az egyetlen egy dolog, hogy azonnal leaadja a max fenyerejet ellentétben a sonykkal.
Ugyanazt mondjak mint én, kiegeszitve azzal hogy a szinkezelo rendszere nem az igazi(hiaba sirnak evek ota azert, hogy valtoztassanak rajta), amit viszont én soha nem mondtam.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Mizurichi
üzenetére
Nem is jobb ezt fenntartom. Kb egyszint a 2 tv. Vagy ha egy idióta picit jobb is az a90j akkor sem éri meg a felárat ha az árát figyelembe vesszük.
Az hogy a fizetett reviewkba mit mondanak nem releváns.
Nincs c1em, csak tesztelesen volt nálam.
Nemcsak én szerintem. Vannak privát beszélgetéseim külföldi elismert szakemberekkel meg a kalibracios szoftvereket gyarto mernokokkel is a sonyrol.
Nekem ez a véleményem, így nyugodt a lelkiismeretem, hogy azt írom le amit tapasztalok, igaz ezzel párszor megutom a bokám és csak magamnak okozok stresszt, de ez van.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Mizurichi
üzenetére
Ne érts félre, nem degradalom le.
Tényleg tökéletesre lett kalibralva ezt most is tartom, de egyszerűen nem éri meg a felárat a c1-el szemben ha csak az arat nezzuk, mert nem nagyobb a fenyereje, és játékra lg jobb.
A ritkán láttam ilyen jó képet a panel homogentisra vonatkozott.
Kalibrálás után nem lehet megkulonboztetni hogy melyik a szinhelyesebb a c1 vagy az a90j. Illetve máshogy kezeli a hdrt a sony, mint ahogy ezt Vincent is mondta.
Amiben egyértelműen jobb az a90j az a panel homogenitas, ezen a téren a panasonic még a másik jó hanem a legjobb.
De meresek tekintetében semmivel nem jobb egy a90j mint egy c1, ezt kb 10 db a90j és 50 db c1 után mondom.
Azt viszont tényleg nem értem, hogy miért nem adja le a max fenyerot azonnal. Lehet ebből film esetében nem venni észre semmit , de meresek alatt én ezt egyből látom.
Az hogy most melyik mennyire szinhelyes már egy adott szint alatt nem releváns, mert szemmel nem látod a különbséget deltaE 0.8 és 0.5 között. Az alatt már lényegtelen. Sőt a legtöbb ember számára 2 vagy 3 alatt is.
És hozzatennem, hogy sem a C1 sem az a90j nem hasznalhato grading monitorkent, mert azt a szigorú követelményt egyik sem tudja.
Szóval mégegyszer nem akarom ledegradalni, erről szó sincs, kiváló tv, de a peneluniformitast leszamitva(panel lotto) semmivel nem tud többet mint egy C1 ami jóval olcsóbb.

A b7 persze fényévekre van az a90j-tol.
Tehát ha itt valakinek ajánlok tvt, akkor ár érték alapján ajánlom.
-
válasz
Mizurichi
üzenetére
Szerintem meg nincs igazad, mert nem ledegradálta, hanem egész egyszerűen ő teljesen máshogy néz egy adott készüléket mint te vagy én, tehát nem kis tapasztalatra tett szert az évek folyamán, és ez alatt ami alapján ő kalibrál és tesztel egy adott készüléket, az alapján vonja le a konzekvenciát és mond véleményt a mért adatok alapján! Szóval lehet neked meg másnak hű meg há pl a Sony vagy nekem az LGC1, viszont neki a mérések és kalibrálás alapján teljesen más értékeket mutat a műszer, és ő ez alapján mondja, hogy gyengébb mindenben a Sony mint mondjuk a C1! Ebben semmi ledegradálás nincs, mert itt sokan kíkérik az ő véleményét és mint ilyen ő elmondja, hogy te érzékenyebben állsz ehhez mint kéne, mert neked a Sony az isten, arról már senki sem tehet ne haragudj, de ez miatt nem Viktort kellene minősíteni és megszólni, mert ő aztán nem érdemli meg végképp

Ő ebben a topikban is és máshol is rengeteget segített már sok embernek, és letett az asztalra nem keveset👍 Neked a Sony a legjobb oké használd egészséggel, másnak meg lehet az Orion a legjobb, ennyi...mindenki legyen elégedett azzal amije van, és ez így van jól
-
salapp
addikt
válasz
Mizurichi
üzenetére
Igen, az mondjuk érdekes, hogy "szemikus" vizsgálat alapján ennyien egyértelműen jobbnak látjuk az A80J-t is már, mint a C1-et. De hát a számok biztos mást igazolnak. Szerencsére annyira rühellem az LG/Samsung home entertainment termékeit, hogy nem fenyegetett soha a veszély, hogy ezektől vásároljak, bárki ajánlása tolta is meg a készülékeiket.
-
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Mizurichi
üzenetére
Egyetértek veled. Nincs olyan hogy elég nagy tv. Csak az fáj, hogy ha egy 65"-os LG C11LB helyett 77"-ost akar venni valaki, akkor konkrétan a dupláját kell hogy kifizesse. Ezt soknak érzem. Magam most veszem a 65-öst és ha még élek 4-5 év múlva, akkor talán meglépem a 77-est. Addigra lehet hogy 4k lesz a tv adás is.
-
-
butch3r
senior tag
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Mizurichi
üzenetére
Ha cserélek valamikor "tevét "a nappaliban , én is egy min. 83-as méretben fogok gondolkozni , jól vàlasztottál szerintem . Valamelyik nap beugrottam az egyik ( budaörsi )M.M-ba és megnéztem az oled felhozatalt , a 77-es volt momentán a legnagyobb méret , de azt kell hogy mondjam az igazi komolyabb, làtványosabb ( pénzben is
) méretbeni ugrás 65-ről az valóban 83 vagy a feletti tévé.
A Sony meg úgy szimplán f@sz@ tévé , főleg az új panellel , úgy hogy gratula a "kis japcsihoz".
( Azért van benne egy kis kínai , koreai cucc is
) -
Pro Koryak
addikt
válasz
Mizurichi
üzenetére
Flatpanelshd teszt alapján csak "Vivid" képmódban tud ~1300nit max fényerőt, de ilyenkor is csak pár másodpercig, aztán lecsökkenti ~800nit körülire
[link]
+ ebben a képmódban valószínű nem fogod használni a tévét, mert minden más képi tényező irreális lesz.
Pana GZ/HZ/JZ2000 folyamatosan tud 1000nit fényerőt. -
gertitorpe
tag
válasz
Mizurichi
üzenetére
Én is nézem azt a TV-t

Ha a forint árfolyam is úgy akarja akkor szerintem nyár végéig esélyes egy 2m forint alatti akció, de a mostani nyitóár is nagyon jó annak fényében hogy a TV csak most jelent meg és a listaára valami 8000 euró Európában.Fényesség: igen, a tesztek alapján a mai piacon talán a Sony a legfényesebb (új 2021-es panel + hűtőborda), bár a 83-as méretről még nem nagyon készültek tesztek mert nagyon új. 10-20% fényerőkülönbségről beszélünk a tavalyi modellekhez képest.
-
AL
addikt
válasz
Mizurichi
üzenetére
Szia . Ezen az oldalon szokták jelezni a frissítéseket. Üdv.
-
válasz
Mizurichi
üzenetére
Tegnapelőtt én is frissítettem mindkét tv-t.
Változások: Improved stability...
, illetve valami a Network applikációkkal.
Itt írják: linkAnnyit észrevettem, hogy ha pl tabletről küldök át valamit a Youtube-ból, akkor a tv Youtube applikációja sokkal hamarabb nyílik meg. Szinte azonnal.
-
janos666
nagyúr
válasz
Mizurichi
üzenetére
Bedobtam ide a grafikonjaid: [link]
Akárhányszor nézegetem őket, mindig jobb érzés oldalról szemlélgetni a Panasnic-ot (pedig szerintem sehol sem írják, hogy más AR bevonatuk lenne, mint az LG-nek), vagy közelről a sötétszürkéit (ez ditherel legszebben), de a funkciók (pl. LUT programozás, HDMI 2.1 VRR, stb) miatt személy szerint mindig az LG-t venném (vagyis veszem is).Azt pedig csak félve teszem hozzá, hogy a Sony nálam mindig csak harmadik a sorban.(#37732) chros - Én abból a videóból azt szűrtem le, hogy semmi új nem lesz a nap alatt a játékosoknak, kivéve, hogy feloldják a korlátot a 2160p120-ról HDMI 2.0-hoz. Az kicsit ködösnek tűnik, hogy HDMI 2.1 kártyákkal akkor tényleg 40-120 lesz-e a VRR range a 2019-es TV-iken, de szerintem ez most csak a szokásos marketing dolog (remélem, mert különben mérges leszek
), 2019-ben is felemlegettek újdonságként olyan dolgokat, amik már a 2018-as TV-iken is működtek (sőt, félig-meddig a 2017-eseken is). -
blakey
titán
válasz
Mizurichi
üzenetére
Az a helyzet, hogy vannak új és régi kártyák valamint a szoftverek is eltérőek lehetnek de még ott vannak a gyártók akik nem biztos, hogy teljes mértékben felkészültek arra a kártyára, nálam eddig 5 TV-n csinálta ugyanígy, mondjuk mindegyikben viszonylag új kártya van, minden indításnál, ha TV-adáson kapcsolom be a TV-t akkor pár másodpercre feldobja az azonosítás ablakot, ha egy külső bemeneten kapcsolom be majd átkapcsolok a TV-bemenetre akkor nem dobja fel, mert közben megtörtént az azonosítás.
-
blakey
titán
válasz
Mizurichi
üzenetére
Panasonic fz950 tulajdonosoktól kérdezném hogy lehet megszüntetni hogy amikor bekapcsolom a tv-t, kiírja hogy a camkártya hitelesítés sikerült? - kiveszed a kártyát
, amúgy ez mindegyik TV-nél így van, legalábbis UPC kártya esetében nálam minden esetben így viselkednek. Lehet, hogy egy kártya firmware frissítéssel megoldható lenne. -
arn77
aktív tag
válasz
Mizurichi
üzenetére
Én sem látok az FZ800-on semmilyen rendellenességet. Boldog vagyok, hogy ismét Panasonic logo díszeleg a megjelenítőmön.
Nem bántam meg, hogy lecsaptam rá a jó ára miatt. Kíváncsi leszek, hogy az LG 65C9-nek mi lesz a kifutó ára, mert az lett volna a kiszemelt áldozat igazából. -
daneel_hu
addikt
válasz
Mizurichi
üzenetére
Szerintem a tök fehér képen látszik a legkevésbé.

De ne keresd... addig amíg nem látod normál tartalomnál, ne foglalkozz vele.Nálam is csak totál homogén világosszürke (E8), világosmagenta vagy hasonló felületen látszik, de nem érdekel mert 65-ösben nincs tökéletes panel. Cserébe nagyobb mint az 55.
-
Celtis
veterán
válasz
Mizurichi
üzenetére
Abban tökéletesen igaza van dh66e-nek, hogy a tinting az LG panel sajátossága, az elektronikának nincs köze hozzá. Ez amolyan panellottó. Ha sikerült kifogni egy homogén panelt, örülj neki. És fogadd őszinte irigylésemet, bitang jó TV-d van.
És ne törődj vele, hogy visszacsomagolt-e vagy sem, ha amúgy hibátlan. -
arn77
aktív tag
válasz
Mizurichi
üzenetére
Amúgy ez a Royal futár még csoda, hogy létezik. Gondolom a Tied is ők hozzák. Én küldtem nekik egy odapirítós e-mailt. Egy pár óra múlva hívott a futár, hogy hozza a készüléket. Mondom vazze és ha nem vagyok itthon? Egyébként a nyomkövetés szerint még mindig kiszállítás alatt van vidéki depóból.
-
Pro Koryak
addikt
-
chros
őstag
válasz
Mizurichi
üzenetére
Vincent videoi:
- DV vs HDR10: [link] , [link] , [link]
- HDR10+ vs HDR10 : [link]Ha van ra mod, akkor DV-t kell valasztani a 3 kozul, egyertelmuen jobb elmeletileg (gyakorlatban pl firmwaqre verziokkal is el tudja rontani az LG
). (Az mas kerdes, hogy PC-rol meg mindig nem lehet DV-t lejatszani.)
De ahogy renatto is mondja, ha nem latja egymas mellett a 2-t az ember, akkor nem mondana meg melyik-melyik. -
renatto
őstag
válasz
Mizurichi
üzenetére
Én 2-3 filmben néztem bele adott részletbe - de nem nagyítóval néztem. Nekem hangyányi különbség tűnt fel a DV javára (apró részletek pl az éjszakai ködön átszűrődő fény), de csak az egyik filmnél. Ha nem hasonlítás lett volna a cél és nem keresem a különbséget, nem mondtam volna meg hogy az egyik DV, a másik meg HDR10. Nyílván ez is film függő. Azóta nem is foglalkoztam vele... Nekem ennyi jött át. 55"-on néztem, lehet nagyobb méretnél, más tévén jobban kijön, illetve ha valaki jobban tudja mit is kellene pontosan figyelni.
-
válasz
Mizurichi
üzenetére
Az 1-es körzetű számukon automata fogadja a hívást és vannak menüpontok. Na ott nem az 1-es pontot kell választani, hanem azt hiszem a 2-est vagy a 3-ast. Az a számlázás és ott jó eséllyel felveszi valaki, akit ha szépen kérsz, ránéz a csomagszám alapján, hogy hol tart a csomagod.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Mizurichi
üzenetére
Ha tudsz szervezni rá egy autót akkor még így is jobban jársz.
Nagyon úgy tűnik, hogy azonnal meg akarod oldani a tévéhiányt.
Ez nem probléma de akkor neked kell lépned.Egyébként egy kombi Megáne-ban elfér fektetve egy 65 colos oled doboz.
Pont a futárcégek miatt iszonyatosan nyögvenyelős egy online rendelés. Vagy csak akkor nem ha számodra könnyen mozgatható/szállítható cuccot rendelsz mert akkor pl kérheted a munkahelyedre is. (vagy megint elmész érte személyesen)
De egy 65 colos tévé esetén minimum otthon kell lenned, ha aznapra ígérték. És általában csak fél napos időintervallumot szoktak adni... problémás szerintem. -
válasz
Mizurichi
üzenetére
A Royal esetében javaslom, hogy várd meg, még végigmondja a számokat, ne az 1-est nyomd meg, hanem a számlázást, az talán a 2-es vagy 3-as. Már nem emlékszem. Ott egy hölgy fogja felvenni és nagyon szépen, intelligensen kérd meg, hogy nézzen utánna a csomagodnak, mert az 1-es gomb esetében egyszerűen soha nem veszi fel senki. Ez egyébként tényleg így van...
Volt raktáron mindkét tv. Az FZ800, ha jól emlékszem több üzletükben is volt, a 950 csak egy pesti boltjukban.
Egyébként azóta mást is rendeltem az Edigitaltól és ott már voltak gondok, a raktáron lévő cucc, ami rendeléskor raktáron volt, kiderült, hogy még be kell érkeznie, így többször módosult a kiszállítási időpont. Most egy kicsit hanyagolom őket ezért. De a tv-knél nem volt gond, neked azt tanácsolom, hogy ne legyél türelmetlen. Várj 2 hétig, aztán hívd őket, ha addig nem történik változás a rendelésben. -
daneel_hu
addikt
válasz
Mizurichi
üzenetére
Lehet maradi vagyok, de ekkora értéknél mindig személyesen veszem át az üzletben a készüléket.
Megnézem hol van raktáron, odamegyek... majd vagy saját autóval, vagy ha túl nagy akkor taxival hazaviszem. 65E8PLA nem fért be a verdába, így hívtam egy taxit előre és kemény 2 000 HUF-ért hazavitettem a tévét és magamat.A fentiek miatt abszolúte tervezhető az idő is, hiszen eleve megnézem hol lehet kapni és azt is el tudom dönteni mikor érek rá odamenni megvenni.
Előfordult, hogy az online rendelést "mixeltem" a fentiekkel... pl megrendeltem online, de személyes átvételt kértem. (helyszíni fizetéssel)Még sosem ért meglepetés.
Ráadásul a vásárlás élménye is megmarad, azért mégsem egy pizzát rendeltem telefonon vagy online bazz...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG OLED C1 55"
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k - GYÁRTÓI garanciával
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os HDD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

), 2019-ben is felemlegettek újdonságként olyan dolgokat, amik már a 2018-as TV-iken is működtek (sőt, félig-meddig a 2017-eseken is).
És ne törődj vele, hogy visszacsomagolt-e vagy sem, ha amúgy hibátlan.
Vhiktor