- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kompakt vízhűtés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #4398 üzenetére
Pontosan. Elektronika, illetve a vezérlés módosítva lett.
Talán a 2018-as panelek tudnak majd 1000nit-et... -
törölt tag
Árban gondolom nincs nagy eltérés kategórián belül.
Azóta meg, csak finomítottak kicsit rajta. -
törölt tag
Lassan mindenki rákattan az oledre.
-
Madwe
nagyúr
Nincs olyan h legjobb, attól függ mik a szempontok. A1nél a design mellett szólhatÜ(na) a bfi (ha jól máködne, de nagyon vibrál s sötét lesz a képe) A sony s pana az lg tavalyi paneljeit használják, ahoz adnak pluszt. Igaz az idei lgknél nincs nagy előrelépés, de azért vmennyi van.
Az meg h miért pont a c7, mikor a b7 e7 g7 ugyanaz csak más designban... Nomeg akkor már ott a w7, na az a legjobb oled idén, az tuti, csak győzd kifizetni
Az image retention (ami nem beégés!) az sokmindentől függ. Ha max fényerőn játszol napi 6h ugyanazzal a játékkal, ahol ugyanottvan a hud, akkor tuti jelentkezik. Ha csak 75re veszed a fényerőt, akkor már lehet h nem fog jelentkezni. De miután kikapcsolod a kijelzőt s lefut a javítás, utána eltűnik. Azaz innentől kezdve a 2. példa lényegtelen, az h a hét minden napján ugyanazt tolod az mindegy, mert amikor kikapcsolod legalább 4h a tv-t (és nem áramtalanítod!) akkor másnap nulláról folytatod.
-
rendon
tag
Köszönöm a hozzáértő válaszodat.
A beégést azt lehet nagyából tudni hogy ,mennyi idő után következhet be?
Mondjuk ha több órát játszok ugyan azzal a játékkal? (Pl 6 órát nyomom a Batlefield-et)
Vagy, napi szinten játszok ugyan azzal a játékkal, több héten keresztül.
Az igaz hogy a LG C7 a legjobb OLED tv, a második, meg a Sony A1? Legalábbis egy külföldi teszt oldal szerint.
Ezekről van tapasztalat? -
Madwe
nagyúr
Az idei modellek között panelbeli különbség nincs, ugyanaz a b7 mint a w7, csak designban különböznek.
A tavalyi 4k modellek is majdnem azonosak, egyedül a b6 volt kicsit más helyzetben az egyedi chip miatt, de a panel ott is közel azonos. Tavaly még volt 3ds, és volt hajlított modell is (c6 hajlított 3ds, e6 sík 3ds stb)
Az fhd szériáról nem sokat tudok, lényegében egy többéves panel újratokozása a 910v s társai...A panel élettartama már a 2016osnál is több, mint sima lcdnél, 100.000 üzemóra alatt veszti el a fényereje felét, ami napi 10h bekapcsolt, 100%os!!! (én pl 25ön hajtom) mellett is majd 30 év alatt érné el, azaz sokkal elöbb cseréled le, vagy megy benne tönkre bármi más elektronika, a panel miatt nem kell aggódni.
Beégni nem tud, csak image retention van, amit kikapcsolt állapotban kijavít, azaz nem kell rá úgy vigyázni, mint egy plazmára, de nyilván egy fix huddal ellátott pcs játék, vagy böngésző folyamatos futtatása nem egészséges neki, ha valaki ezt csak ritkán teszi, leginkább filmet/sorozatot néz akkor nincs baj. Pl tv logója nem fog beégni stb.
Ami volt s van is probléma de egyre kevésbé az a sávosodás near black levelnél, vinnyettálás, abl, illetve gyenge mozgóképfelbontás.
Legutóbbi talán ami egyedül zavaró filmeknél 24p esetén, de ha pl lcdnél se használsz bfit, vagy azt se tudod mi, akkor lényegtelenIlletve trumotion azt helyreteszi ugye, cserébe szappanozik és artifactol...
Én a helyedben ha találnék jó áron tavalyi modellt (b6 ha nem kell 3d, c6 ha kell s amugy is középről nézed, vagy e6 ha kell s szempont az h sík legyen kis plusz pénzmagért) néznék, idei sok felárat nem ér meg szvsz.
-
rendon
tag
Sziasztok. 2-3 hónapon belül szeretnék OLED tv venni.
Melyiket érdemes most megvenni, filmre, videójátékra, és tv müsorra?
Sajnos csak annyi a tapasztalatom, amit a Medi Markt ban láttam, hogy gyönyörű a képe...stb
Meg egy pár hátrányról is tudok, hogy beéghetne, és nem bírnak annyi üzemórát, mint a led tv, de még biztos hogy ezen kívűl is vannak hibái.
Ezek változtak, vagy javultak a réggebi tipusokhoz képest? -
Gaben360
senior tag
válasz
daneel_hu #4377 üzenetére
Megoldódott,beállítási probléma volt mindkét részről lejátszó-tv.
Most brutál a kép,tegnap néztem a grimm s6 01-et,direkt 720p töltöttem le,hát nem semmi,pont tele van sötét jelenetekkel,én bexartam.Ma trónok harca lesz évadzáró 1080p-be,kiváncsi leszek.
Haverom megnézte a hétvégén le volt döbbenve,pedig azt mondta,mielőtt megvettem,hogy tuti nincs akkora difi az lcd képével,hát most már tudja.Elköszönt és azt mondta,most mennyek haza és nézzem az lcd-t ezekután??? -
Ijk
nagyúr
Az attól függ milyen plazma. Near black inhomogenitás jelentkezik az OLED-en, illetve mivel az impulzusos plazmával szemben sample and hold így mozgóképfelbontásban is elmarad.
Ellenben nem lesz dithering zaj, sok plazmánál volt line-bleeding bizonyos képtartalomnál, és ugyebár lesz jobb kontraszt, jobb felbontás és jobb 3d.Be kell tesztelni valahol mennyire felel meg a személyes preferenciádnak. Ha megrendeled látatlanban akkor marad a zsákbamacska, bár nem sok plazma tualjt láttam eddig panaszkodni a váltás után.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Gaben360 #4303 üzenetére
"Nem full kásás a kép,tudom,direkt van ilyen felvételű film,hanem az arcokon vagy ruhán,miközbe a környezet mögötte éles.Olyan mint amikor a kábeltv blokkosodik,csak kisebb mértékű.
Lefényképezném,de telefonnal nem biztos,hogy látnád rendesen."Próbáltam szinte mindent beállítani, állítgatni a lejátszón.
Egy biztos, 1080p-s anyagnál ez nincs, csakis 720-as esetében.
Elképzelhető, hogy felskálázási probléma lesz ez, de tuti a Popcorn a ludas benne, nem a tévé.Ha natív 4k-ra állítom a lejátszó kimenetét, akkor sem jelentkezik a gond.
-
törölt tag
Nemrég volt kérdés az íveltségéről, kicsit lapoz vissza. Én úgy látom, hogy akiknek van és használják az EG910V-t vagy másik ívelt OLEDet, azoknak semmi gondjuk vele. Ezt találtam, mint gyári tartót, [link] A csavar szerintem sima metrikus, és én se vennék ilyet hozzá, mint ahogy a linkeden se ilyet használtak.[link]
-
MaUser
addikt
Sziasztok!
Gondolkozom plazma után oled-re váltáson, s ár miatt nagyjából az 55"-os 910v-re szűkül a kör. Ennek kapcsán lenne két kérdésem:
- plazma (st) után van amiben visszalépésnek tűnt a 910v? (nem igazán olvastam ilyenről, de ha valakinek van erről első kézből tapasztalata, ne kíméljen)
- ez alapján úgy tűnik, hogy vesa mount-tal felrakható a falra (nem szeretnék a mostani helyett egy újat felfúrni), van itt valami amire figyelni kéne? (pl. nem vesa szabvány a csavar, stb.)(Elnézést ha már volt róla szó, nem találtam meg.)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
daneel_hu #4372 üzenetére
Én inkább úgy írtam volna, hogy
- 2 észreveszi, de hagyja, mer' olcsó vót
- 7 észre sem veszi, mert ugysem állitja be rendesen
- 1 meg visszaviszi.... (és teleír minden fellelhető fórumot azzal, hogy mekkora sz@r az adott tipus)De(!) azt azért érdemes megjegyezni, hogy nem mindegyik "outlet" árul "szemetet", több helyen is fellelhető a "hazai sarcok" kijátszásával olcsósított darab, ami új és max. a garancia bukható..... kinek-mit ér meg bevállalni az alacsony árért ....
-
daneel_hu
addikt
válasz
Nemir Ombe #4368 üzenetére
"Az benne az üzlet, ha esetleg nem veszed észre ..."
Bezony.
Vagy észreveszi, de nem meri visszavinni.
10 emberből - hasonló hiba esetén - szerintem 8 nem viszi vissza.- 2 észreveszi, de bemeséli magának, hogy majd együttél vele,
- 2 észreveszi, de amikor a haveroknak/családnak mutogatja, akkor a hibát elfedi, takargatja
- 2 észreveszi a hibát de nem meri visszavinni és konfrontálódni az eladó céggel.
- 2 nem veszi észre
- 2 észreveszi = visszaviszi és kicserélteti, visszaszerzi a zsozsót.Ezért biznisz.
De be lehet helyettesíteni bármilyen terméket, szolgáltatást. Bármit. -
ottofon
csendes tag
Szóval az outletben mindig van valami hibája a készüléknek. Ha az csupán esztétikai akkor az nem gond. Előző LG tévém is outletes a talpán volt karcolás amit amúgy se használtam sosem mert a falon van.
Ha meg más hibája lenne akkor rossz tv-t csak nem adnák el??? Vagy mi abban az üzlet nekik hogy megveszem majd gariban visszaviszem mert mondjuk foltos a kijelző vagy recseg a hangszóró? -
Ijk
nagyúr
Persze hogy eletszerubb, független tesztoldal nem az OLED gyenge pontjait fogja nagyítóval keresgélni. Samsung bevet mindent a saját QLED-je érdekében, ráadásul egy olyan agresszív marketinges cégtől egy ilyen teszt már nem is meglepő. Samsung mindig is szerette másik cég termékeinek gyengeseget kiemelni. Pl. Polarizált szűrős kártyával mutogattak 20 centirol hogy az LG passzív 3d-je felezi a felbontast.
-
-
Ijk
nagyúr
Marketing, de attól még igaz. Különben meg beperelhetik a Samsungot hitelrontasert.
Kár lenne tagadni hogy az oled ilyen extrém helyzetben IR-t produkal.
Majd az LG meg csinál egy kontraszt, kephomogenitas tesztet ahol majd a QLED vérzik el.
Egyébként amikor plazma után ranezek a VA paneles monitorom sotetulo sarkaira, inhomogen kontrasztjara, szineire, biztos nem vennék QLED tv-t. -
daneel_hu
addikt
válasz
Piftuka #4350 üzenetére
Azokból is rettenetesen kevés van.
Nézd meg a 2017-es kínálatot, összesen 43db 3d-s film lesz/van.
Ebből több mint a fele animációs film, ezek közül tényleg vannak jók.A maradékból próbáltam mazsolázni, vajon mi lehet jó. (vagy "A" kategóriás" hollywoodi)
Elsőre A Blade Runner és a Star Wars ugrik ki és talán a Majmok bolygója.
A többi az már mi?Nagyon-nagyon kevés... továbbra is ez a véleményem.
Én szeretem a 3d-t, de a kínálaton is látszik, hogy az egész elmegy teljesen az animációsok irányába, talán nem is véletlenül. Ezeket szerencsére utólag sem lehet túl bonyolult megcsinálni 3d-re.
Nekem is az animációs filmek a kedvenceim 3d-ben. Van pár üdítő kivétel ezen kívül is, de két kezemen meg tudom számolni kb. -
törölt tag
válasz
Nemir Ombe #4354 üzenetére
Annak az ára jobban kellene szerintem neked is.
Samsung reklámfilm helyett egy cikk: Philips OLED vs. QLED Shoot-out results! -
index31
tag
-
törölt tag
válasz
ottofon #4341 üzenetére
Talán-talán. Elvileg az eredeti első szoftverrel még van lehetőség megnézni az üzemórát, ha az van még rajta.
Mint ahogy nekem is sikerült egy webos1-es tévén.
A 910V-n már webos2 van. A Felhasználói Segédletben itt láthatod a menüpontokat. Előbb megkeresed a A beállítások bemutatása részben>>Az általános menüpontot választva a legalsó lesz>>A tv leírása, és ebben a részben volt a számláló. Ez a frissítésekkel eltűnt, egyszer egy downgrade-del még sikerült visszatenni egy korábbi fw-t, akkor is ki tudtam olvasni az üzemórát.
Vagy még a Home/Smart menüből is el lehet jutni a kezelési útmutatóból a keresett részhez.
Ő is Outletből vett tévét(bár nem ilyet), itt láthatod a tapasztalatait. [link],[link],
[link], -
Piftuka
veterán
Érdemes megnézni ezt: "SONY BVMX300/2 30-inch 4K TRIMASTER EL™ OLED critical reference monitor" teszt (by Vincent Teoh; HDTVTest)
Jól érzékelteti a lehetséges fejlődési irányt. A színhűség, a képminőség gyakorlatilag már tökéletes.
A mozgás javításán és a fényerő növelésén van még mit dolgozni. (Különösen szemléletes a 4000 nit fényerejű anyagoknál a részletek eltűnése.)
Egyébként elképesztően csodás élmény lehet a filmet éppen abban a valójában megtekinteni, ahogyan azt a rendező megálmodta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest