- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvin555
tag
válasz
grabber #34597 üzenetére
Azért a mindent az túlzás de meghallgatom szívesen bárkinek a véleményét
pro kontra
koszi szépen a méreteket
507 kombiba akkor remélhetőleg gond nélkül be kell férjen
milyen a q70?annyira viszont nem vagyok otthon ebbe a HDR témában ez vhogy nekem eddig kimaradt.
azt láttam hogy a Samsung HDR 10 és HDR 10 +
az LG HDR 10 és dolby vision
mi a különbség a plus és a dolby között mi a gyakorlati különbsége ami engem pl érintene?
Amire mi hasznàlnànk: most váltottam ps4prora szóval napi 1-2 óra játék meg filmnezesre használnánk kb ennyi -
válasz
darvin555 #34595 üzenetére
Szia!
Én Q70-et vettem,de ha ennyire tisztában vagy az OLED-del,akkor valszeg mindent tudsz is. Ezek után,akkor neked az OLED fog kelleni sok garival.
Azt ahol a legolcsóbban veszed a tv-t és még a legtöbb extra MAGYAR garit is adják(ellentétben pár külföldi céggel). Pl az euronics 5 évet is vehetsz gari és biztosításból ,míg az EDigitalban csak 4 évet tudtam venni.
142x86x20 az az én tv-ém doboza. Mondeoba(5 ajtós) befért simán fektetve a hátulról becsúsztatva. Állítva nem tudtam,emiatt fektetve és alá pakoltam szivacsot,nehogy gond legyen. Simán hazahoztam épségben. -
darvin555
tag
Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy most tervezek venni egy 55B9-at, megtudjatok mondani mi az a lényeges különbség amiért megéri egy 55C9-et venni?
Végig néztem az Rtings részletes tesztjèt mind2 modellről de szinte semmi különbség a kettő között.
Egyébként először egy Samsung QE55Q70RA qled típust néztem ki mert meglepően gyönyörű a képe és megdöbbentően jó a feketéje LCD panel révén és ugye nincs beégés sem ergo nem kéne plusz garanciákat vásárolni és még maga a tv is olcsóbb egy 100assal a B9től.
Szerintetek melyik lenne a jó választás?
Kiegészítő garanciával lett volna a kérdésem még hogy Aqua (termék biztosítás 1-2-3év) Alza (kiterjesztett garancia+1/+3év) Edigital (extra garancia+1/+2év vagy extra garancia és baleset biztosítás 3/4év)?
Melyiket ajánlanátok? Természetesen az esetleges beégésre lenne a plusz szolgáltatás.Illetve segítsen vki kérem aki már vett 55” tv-t megmondaná vagy lemérné esetleg hogy mekkora a doboz mérete, kombi autóval hoznám el, mert házhoz szállítást nem igen szeretnék kérni pláne ebben az időszakban.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
daneel_hu
addikt
válasz
lionshamlet #34582 üzenetére
Szerintem a HDR hosszabb életű lesz mint a 3d és teljesen más is.
A 3d-hez óriási plusz energiabefektetés kellett (vagy nevezhetjük egyszerűen plusz pénznek), míg azért egy mai mozifilmből 4K/HDR-verziót készíteni nem egy nagy truváj. (gondolom)3d-nél eleve vagy úgy kell lerenderelni animációs film esetén, ha pedig szimpla film akkor több kamerával felvenni.
Plusz probléma, hogy ami 3d-ben nagyon jó film, annak a 2d-verziója nem tökéletes, vica-verza. Kivéve az animációs filmeket. (utóbbiak 2d-ben és 3d-ben is jók).Ráadásul a 3d nem azért dögledezik mert csak szemüveggel lehet nézni. (szerintem)
-
Celtis
veterán
-
janos666
nagyúr
Na, hazahoztam az elveszett 55C9-et. Egyelőre gyönyörű darabnak tűnik (se pixelhiba, se látványos tinting, vagy hasonló a szokásos bakikból).
Már a 03.60.30 firmware-el is bekapcsolható, és majdnem működik is a G-Sync, csak néha átvillódzik vele a kép feketébe -> gondolom ehhez kéne a G-Sync Compatible hitelesített LG firmware, amit még csak az amcsik kaptak meg hivatalosan (az EU csak beta tesztverzióban, amit az elállási időszakban még biztos nem fogok feltenni). Azért hagyom frissülni a legújabb hivatalosra és megnézem azzal is.(#34588) allein
Már az 80MHz AC-nek is többet kéne tudnia, de nekem csak 100-as netem van, így nem tudom mivel méregetni (a TV-re nem tudok telepíteni iperf-et, vagy hasonlót szintetikus helyi méréshez). Valószínűleg a SoC-ban is korlátozva van valahogy a dolog (szűk keresztmetszet valami buszon, vagy szűk CPU időkeret, stb). -
Celtis
veterán
Az LCD is be tud égni, nem is kicsit. És a háttérvilágítás is elgyengülhet.
-
lionshamlet
senior tag
Erdekes felvetések, mi lesz néhány ev mulva...
Szoval mi lesz a kijelzok jövője, Milyen fejlesztések várhatóak 5-10 ev mulva?
Jonnek a 8k oledek, nyilván.
Milyen fejlesztések zajlanak most?Mi lesz a következő új ficsőr? 3D - szemüveg nélkül?
Hologram?Néhány éven belül lecseng a hdr is, kell valami uj a népnek.
-
daneel_hu
addikt
válasz
athomi #34575 üzenetére
"Ha azt nézem mennyiért mennek a régi plazmák, kötve hiszem hogy 40-50-ért fognak menni ezek az oled-ek. De ha 40-50-et is érne, annyiért kár lenne eladni ha nem muszáj. Nekem majd nyugdíjazva lesz a gyerekszobába.
"
A plazma kiváltságos helyzetben van.
Az impulzusos tévék utolsó technológiáját képviseli, 2014(?)-ig gyártották őket.
Vannak akik csak erre esküsznek, ergó semmiféle LCD vagy OLED nem helyettesítheti - szerintük - ezt.Van keletje a dolognak bőven, ezt akarom ezzel mondani.
Meg merem kockáztatni, hogy 5-6 év múlva is méregdrágán fognak elmenni a működő példányok, főleg amelyekben kevés az üzemóra mert egyszerűen van egy szűk réteg aki csak ezt akarja.Az oled nem lesz ilyen kiváltságos helyzetben X év múlva, mert vagy lesz helyette jobb, vagy még mindig oled lesz csak tartósabb, jobb.
Szerinted mennyiért fog elkelni 5-6 év múlva mondjuk egy 65C8 a hardveraprón? (a tulaj mondjuk 550k bruttóért vette)... legyen beégésmentes.
-
Archttila
veterán
Nos en ugy tudtam az legcelszerubb ha elvegzem a keszuleken a kalibralast, utana pedig DisplayCal-al mar csak finomitok rajta... (bar teny, h az altalad irt metodus joval kevesebb meloval jar)
Mit tippeltek, tavasz kornyeken lesz 65C9 530-550 kornyeken, vagy gyorsan kapjam ki a bilibol a kezem?
-
-
dh66e
veterán
válasz
Skorpio.59.j #34571 üzenetére
Biztos napi árfolyamosak.
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok bejelentettem a hibát holnap jönnek meglesik a kijelzőt meg lehet e csinálni, ha nem akkor elvileg kijelző csere lesz
-
daneel_hu
addikt
válasz
salapp #34559 üzenetére
"Amikor - hamarosan - egy C9 szintű 55-ös tévé 350 lesz majd, nem érdemes gondolkodni, ha nem lesz zavaró elszíneződés rajta, vagy más komoly gond, akkor be kell lőni viszonylag kímélő módon és élvezni 5 évig, ami után minden nap ajándék ill. mehet gyerekszobába vagy rosszul látó nagyszülőknek és kész."
Így... így.
Az itt 5-600 ezerért vásárolt készülékeket majd 5-6 év múlva lehet hirdetni a HA-n.
40-50e forintért.
Édesmindegy, hogy beégve kérsz érte 40ezret vagy relatíve jobb állapotban 50-et. -
dh66e
veterán
Azért vicces társaság ez ez e-shop.
-
Archttila
veterán
Erdekes amit irsz, lehet utana fogok olvasni.
Az, h kulonbozo profilok mennyire allnak kozel a szabvanyokhoz az engem soha nem erdekelt
en amit lehet manualisan halalpontosra lovok.
A kezdeti szarnycsapasok meg 2017-bol:
Kozepes kepessegu VA bt1886 10pt+CMS (igaz csak pri es sec allitast engedett a keszulek)Egyebkent miert nem hasznaltad/probaltad meg a HCFR-t? Tippre van Calman
de azert erdekelne a velemenyed
-
PuMbA
titán
válasz
daneel_hu #34550 üzenetére
"IPS-paneles fos ezalatt elveszítette a fényerejének 20-30%-át."
Az csak hibás darab volt, ha az RTINGS-es tesztre gondolsz, ugyanis a VA paneles Samsung fényereje ugyanolyan maradt. A háttérvilágítás meg független a paneltól
Egy LCD panel 15 év múlva is csontra ugyanazt a képet produkálja, mint újkorában, akármilyen olcsó. Ehhez elég venni egy jó régi, használt monitort a Hrdverapróról és megnézni.
-
chros
őstag
válasz
Archttila #34561 üzenetére
Nem voltal off. Nem nem hasznaltam HCFR-t kalibralasra ezzel a TV-vell (a beepitett eszkozeivel).
Epp az elmult 1-2 hetben Josh reverse-engineer-erlte calman, s keszitett egy hasolno command-line eszkozt, amivel (calman-hoz hasonloan) lehet "kalibralni" (profilzoni, 3dlut-ot kesziteni) a 2018-as/2019-es TV-ket DisplayCal segitsegevel. Egyenlore, par teszt utan az eredmenyek ketsegesek (legalabbis nekem), de biztato egy ingyenes lehetosegDe, ha nem is fog jol mukodni ez, akkor a gyari modok (ISF Bright/Expert, Technicolor (HDR), Cinema HDR, stb) alapbol is igen jok (ha LG firmware frissitessel nem baxarintotta el
).
-
Gtaati
őstag
válasz
dgyuri0123 #34562 üzenetére
Passz lehet, elég speciális eset, de valóságban simán adódhat ilyen variáció....
-
Archttila
veterán
chros te kalibraltal mar HCFR-el OLED kijelzot? Ugy latom eleg regen frissult mar a progi,
szoval van barmifele olyan bug amivel szamolni kell, vagy esetleg fals eredmenyt adhat?
A lenyeg, hogy eleg sokat hasznaltam anno igy ha nem muszaj akkor nem invesztalnek feleslegesen Calman license-be... a kulonbozetbol B9 helyett vehetnek C9-et, szoval erted -
Gtaati
őstag
Helló!
Látom volt garancia kapcsán kérdéses dolgok korábban. Pl. ha adott egy gyári készülék él a 2 év garancia rajta, majd jön egy panel csere és a panelra a cserét követően újra indul a 2 év garancia. Mi van akkor, hogy ha panelon kívüli alkatrészeken lejár a garancia és ezt követőn csak a panelon van garancia és a panellal történik valami és szeretnéd a garanciáztatni, de pl nincs már csere panel? Normál esetben jöhetne a csereutalvány, de ugye a panelon kívüli alkatrészeken már nincs garancia? Ilyen estben mi lenne? Hála az égnek nem vagyok ilyenben érintett és tudom, hogy speciális eset, de kíváncsi lennék, hogy ilyenkor mi lenne???
-
salapp
addikt
válasz
renatto #34558 üzenetére
Hát igen. Hat éve egy akkori csúcs 55VT60-at, ha meg lehetett volna kapni 400-ért, mindenki odáig lett volna. A plazmával is voltak gondok ugye statikus tartalmakkal, csak másképpen. Amikor - hamarosan - egy C9 szintű 55-ös tévé 350 lesz majd, nem érdemes gondolkodni, ha nem lesz zavaró elszíneződés rajta, vagy más komoly gond, akkor be kell lőni viszonylag kímélő módon és élvezni 5 évig, ami után minden nap ajándék ill. mehet gyerekszobába vagy rosszul látó nagyszülőknek és kész.
-
Akhilles01
junior tag
érdekes mindenesetre, ez a HDR színkezelése miatt tűnhet ennyire nagy külömbségnek, vagy falszifikálja azt a tényt hogy SDR 33 oled fény nem egyenlő HDR100-al?
-
Akhilles01
junior tag
én egy kis monitoron szoktam általában játszani ps-el biztos ami biztos, de mikor haverék átjönnek néha, akkor át szoktam dugni a HDMI-t TV-re, és azt vettem észre hogy ilyenkor nem kapcsol át HDR-re a játék, csak ha újraindítom. És így síma színház 33 oled fénnyel sokkal sötétebb a kép mint HDR-nél. jóval sötétebb.
-
chros
őstag
válasz
mnorbert17 #34547 üzenetére
> (55C97) Egyszerüen élesebbnek tünik, az lcd után
Ez a kontrasztban levo nagy kulonbseg miatt van (az abszolut fekete miatt).
-
daneel_hu
addikt
válasz
Sötétló #34544 üzenetére
"Nem kellene ennek a tv ezt vegig birnia minden fajta beeges es egyeb gondok nelkul?
Ez a tv 450-470 kozott van es nem elso generacios.
Ennyit minimum birnia kene.... Legalabbis szerintem.Ti nem.igy latjatok?"Mégis valójában mit kéne bírnia ennek a tévének? Mi az az "annyi"?
Az LG szerint 100 000 óra alatt feleződik le a készülék fényereje az eredetiről. Az már szerintem nézhetetlen, de hívjuk csak egyszerűség kedvéért felezési időnek a dolgot.
Ha 50 000 órával számolsz, akkor az hardcore-használat mellett is legalább 10 év.
Az miért nem elég?Minden technológiának megvan a nyűgje, ennek a beégés az egyik.
Szerintem már elég jók az új generációs készülékek (mondjuk 2018-as modellektől nézve).Gondolom 470 ezer Ft-ért 20 évet kéne bírnia beégés nélkül, kacsatévé vagy CNN-nézéssel, 100-as oled fénnyel SDR-módban.
Tehát a 470e Ft-ért 20 év tartósság dukál, de akkor ki fizeti meg a minőségi élményt (?!), merthogy az is akkora plusz a többi szarhoz képest, hogy össze sem lehet hasonlítani.
Egy LCD tévé nem megy tönkre 10, 20 év alatt. Igen.Az olednek 8000 óra alatt (nálam 3 év intenziv használat!) 0% fényerőcsökkenést mértek, egy IPS-paneles fos ezalatt elveszítette a fényerejének 20-30%-át. (ja nem égett be, ok)
-
mnorbert17
tag
Hát igen... jó kérdések. Mondom én sem vagyok egésszen biztos benne hogy a HDR mennyire tesz jót vagy éppen rosszat az oled panelnak. Ez majd pár év múlva kiderül. Nekem mondjuk HDR-nélkül is nagyon tetszik a képe. (55C97) Egyszerüen élesebbnek tünik, az lcd után, és természetessen a sötét jeleneteknél végre látszik is valami, nem csak egy sötét/világos paca. még SD tartalom esetén is, (Astra 19.2)
-
Sötétló
csendes tag
Azt elolvastam es a kerdes inkabb atfogalmazom.Nem kellene ennek a generacionak mar strapabirobnak lennie? Es nem ennyire kenyesnek.Hozzam baratom jon aki nem vegfelhasznalo majd o beallitsa de a kerdes akkor is all. Es igen ket hete folyanatosan olvasom a kommenteket elony hatrany stb. De meg is olded melett dontottem. Attol meg all a kerdes. Bar lehet hulye vagyok mert a vegen enfogom ezt bizonyitani pl jovo ilyenkor
-
Sötétló
csendes tag
Sziasztok
Tegnap vegre minden gond megoldasa utan kerdese lenne feletek.
Ugye a tv lg oled 55c9
Sokan irjatok igy kimelitek ugy kimeletiek a tv.
De kerdesem az en netflix , 4k HDR, Anime vegett hasznalom a tv majd.Nem.igen nezek tv max nrha egy egy focimecs.
Az oled fenyt 100% maradna.
Nem kellene ennek a tv ezt vegig birnia minden fajta beeges es egyeb gondok nelkul?
Ez a tv 450-470 kozott van es nem elso generacios.
Ennyit minimum birnia kene.... Legalabbis szerintem.Ti nem.igy latjatok? -
esicyhun
tag
válasz
lionshamlet #34415 üzenetére
Szia!
Én használom a műholdvevő részét is (C8PLA), az Astra 19.2-t nézem vele, az ingyenesen fogható német csatornákat főleg. Nincs vele probléma.
-
renatto
őstag
válasz
snecy20 #34535 üzenetére
Lehet visszább kellene venned a fényerőből. Sokat nézegettem azt a tévét, mert folyton azzal jöttek OLED ellenében, hogy a magas nit így, meg úgy, mert a HDR anélkül semmi és hogy az OLED kevés ehhez. Viszont rengeteg YT videón hiába volt láthatóan fényesebb az XF9005, a nagy fényesség eluralkodott a képeken és a részletek/átmenetek ezzel el is tűntek.... OLED-en ilyen nincs, csak ott fényes ahol kell és épp eléggé fényes is szerintem. A részletek meg semmilyen körülmények között nem vesznek el.
Egyéni vélemény: Közelről egy OLED képe teljesen más mint a többi tévé. Mintha élettel telibb/élethűbb lenne.
-
Fisha
őstag
Van más sorstársam is, aki múlt pénteken rendelt az MM-től? Van neki bármi híre? Nálam semmi, csak a rendelésfelvételről az azonnali email...
-
Celtis
veterán
válasz
snecy20 #34533 üzenetére
Mi köze a szaturációnak (színtelítettség) a fényerőhöz (kisüti a szemet)? 65B8-ról váltottam 65XF9005-re, így van összehasonlítási alapom. Kétségtelenül szebb az OLED képe, de nincs olyan észvesztő különbség. A HDR is hasonló élményt jelent, hasonló színekkel és dinamikával. (LG "Technicolor", Sony "Egyéni" beállításokban, kb az alapértelmezett értékekkel)
Természetesen bizonyos jeleneteknél az LCD FALD bloomingja kiábrándító, de szerencsére ez ritka. Cserébe nincs tinting, ami miatt ment az OLED. -
snecy20
nagyúr
válasz
daneel_hu #34534 üzenetére
A HDR azért nem egy OLED-specifikus dolog.
És nem is kimondottan az OLED vonatkozásában értettem azt, hogy számomra a HDR nem egy meggyőző feature - lehet hogyha lesz oled-es TV-m vagy monitorom, akkor át tudom ezt is értékelni.Elvileg a XF9005 sem rossz a maga módján HDR képességekben, persze nyilván LCD, de nekem azon nem adja.
-
daneel_hu
addikt
válasz
snecy20 #34533 üzenetére
"Nem tudom hogy OLED-en mennyivel másabb, biztos jobb annál mint amit a Sony XF9005-ön tapasztalok (tavalyi modell), azon valahogy nagyon elvesznek a részletek, ha a gyári HDR beállításokat magasabbra veszem."
Ez most kérdés?
Mindenesetre nem biztos, hogy jól veszi ki magát az oled-topikban - ha valamit nem láttál még, de már lehúzod róla a keresztvizet. (előre) -
snecy20
nagyúr
-
daneel_hu
addikt
válasz
snecy20 #34528 üzenetére
Mert szarul van beállítva.
Néztem ruszki 4K Eurosporton teniszt, aki szerint az természetellenes az még nem látott jól beállított HDR-t, vagy jó profilt.
(3x teniszezem egy héten, mielőtt azzal jönnél, hogy nincs meg az agyamban milyen színek vannak a pályán.)
Nem a Marvel-filmeket kéne alapul venni...
-
daneel_hu
addikt
válasz
mnorbert17 #34524 üzenetére
Ez nem így van, de majd Jani leírja miért.
HDR-módban a W-alpixel is nagyon rásegít a tartalomra, ráadásul teljesen más a HDR fényerővezérlése mint SDR esetében. Jani szerint SDR oled-fény 20 = kb HDR 100-as oled-fény.
Ráadásul a W(hite)-alpixel igen strapabíró.Összességében amennyiben nincs statikus elem HDR esetében, még jót is teszel a tévével.
Statikus elemnél most értek mindent ami rövidebb-hosszabb ideig a képernyőn van, még a teli színes feliratokat is.
Amennyiben jól be van állítva a készüléked (SDR 20-30 oled-fény, HDR 100) és vegyes tartalmakat nézel, - kerülve a statikus elemeket -, akkor évekig jó lesz a tévéd.
Szerintem 3-4 év garantált. Legalább. -
snecy20
nagyúr
válasz
HDR-ről nekem az a véleményem, hogy egy totál túlszaturált, természetellenes cucc. Jelen van már vagy 5 éve, de még mindig sok a kamu körülötte.
-
renatto
őstag
válasz
Akkor vehettél volna valami olcsó tévét is!
90%-ban este filmezünk, amit lehet HDR-ben. Sőt már a játékok jelentős része is HDR, ami szintén gyönyörű! Biztos nem hagynám ki, elvégre ezért vettem! A B7-ben 2 év alatt rengeteg HDR játék, film volt és a beégéstől abszolút nem tartottam, csak az első 2-4 hétben voltam óvatosabb.
HDR-nél pixelvezérelt a kép (fényesség), így nem feltétlen megy ami a csövön kifér, de ha menne is, legalább kontrollált formában. Míg SDR-nél a 100-as OLED fény, na az a "teligáz".... Persze mindenki arra és úgy használja a tévét ahogy neki szimpatikus.
-
-
mnorbert17
tag
A HDR mód valóban szép és látványos, de szerintem is hosszútávon garantált a beégés, ha valaki sokat HDR-t néz. Hiszen itt aztán a tévé belead apait anyait, minden a maxon, este sötét szobába tényleg majd kiveri az ember szemét. Nem tudom elhinni hogy ez hosszútávon nem káros az oled panelnak..
Én mindenesetre kerülöm a HDR-t.... -
Celtis
veterán
válasz
renatto #34518 üzenetére
Garanciális kérdések tekintetében szerintem az LG oldalán található Jótállási és garanciális feltételek leírás a mérvadó hallomásból szerzett információk helyett.
Eszerint a termék kijavítása esetén a jótállás illetve a szavatosság időtartama meghosszabbodik azzal az idővel, amely alatt a fogyasztó a terméket a kijavítás miatt rendeltetésszerűen nem használhatta, ez esetben a munkalapon szereplő bejelentés dátuma bír érvénnyel. Emellett a kicserélt alkatrészre újra indul a jótállási idő.
-
renatto
őstag
válasz
Gigi01 #34519 üzenetére
Szabadni szabad, csak nem kellene. Ha lentebb veszed, a fényes részek kevésbé lehetnek majd fényesek, tehát nem lehet meg a megfelelő fényességkülönbség, szóval elrontod a dinamikát, pedig a HDR-nek ez a lényege. Nem tudom, ezt LG tudná megmondani. De azt is, miért 80 OLED fény az alapbeállítás SDR-nél, hisz úgy csak idő kérdése és tuti ki/beég valami...
#34520 torma1981 A többire nem. Tehát 1 évesen panelcsere és pl a tápod elromlik onnan 1,5 évre, akkor az már nem lesz garanciás.
-
torma1981
veterán
válasz
renatto #34518 üzenetére
Pontosan. Lg irta nekem levélbe, telefonba is ezt mondták. Innentől kár vitatkozni. Az adott főelemre indulhat szerintem is csak a 2 év újra. Nem az egész tv-re. Ezt nem tudom pontosan.
Tárgy : Javítás
Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
Az Ön által feltett kérdésre azt a választ tudom adni, hogy a garanciális időn belül, tehát 2 éven belül kicserélt alkatrészekre újra indul a garancia idő, ami 2 év.
Valahol elcsúszott a tájékoztatás ezt illetően a kaposvári szerviznél, de ezt az információt a garanciális feltételek alapján biztosan el tudom Önnek mondani.Lg munkatárs írta levélben tavaly.
-
renatto
őstag
válasz
athomi #34514 üzenetére
2 év garancia jár az új panelra. ez 100%. A szerelő mondta amikor kicserélte az enyémet. Semmi papír nem kell hozzá, mert a rendszerben benne lesz (bár a munkalapot lefényképeztem).
(#34517) Dreimus FŐELEM cserénél újraindul. Mi az hogy teljesen "mindegy mit mondtak"?! LG így csinálja és a lenyég.
Ha a törvény lenne mindig a mérvadó a való életben, akkor a bűnözők a börtönben lennének.
MÁS:
Az MM-ben 700k a 65C9 és jár hozzá egy 50k-s LG BT hangszóró.
-
daneel_hu
addikt
válasz
lionshamlet #34511 üzenetére
PLANET EARTH II. 4K HDR 2160p
Technicolor hdr profil... (meleg2-esre állítva ahogy Jani írja)Lehet nem egy referencia hdr, viszont ez mégicsak egy természetfilm, szerintem sokat mutat abból mit tud a készülék.
-
athomi
veterán
válasz
blaca83 #34483 üzenetére
Ez úgy szokott lenni, hogy a cserélt alkatrészre csak 1 év jótállás van, de ha neked még több mint 1 év jótállásod van, akkor az eredeti garanciaidő lejártáig hosszabbodik annak is a garanciaideje. Tehát ha neked 3 éves a TV-d, és 5 év jótállással vetted, akkor a cserélt alkatrész jótállása is addig tart, ameddig az 5 év garanciaidőd tart. Ha viszont az 5. évben cserélnek alkatrészt, akkor a cserélt alkatrészre már csak 1 év jótállást kapsz.
-
janos666
nagyúr
válasz
lionshamlet #34512 üzenetére
A Színház és Szakértő módok, illetve a Játék mód megfelelően beállítva pontos, színhű, a többi nem igazán (főleg a Kiemelt). A Technicolor egy egyedi Meleg1 színhőt használ, amit szemre lőttek hozzá egy projektorhoz, én azt sem szeretem (és értelmét sem látom, mert olyan projektort nagyon kevés helyen használnak).
Ja, Játék módban is tedd Auto-ra a Színtér beállítást (SDR és HDR is) és ott a Meleg2 színhő úgy jön ki, ha eltolod a színhő csúszkát a bal legszélső állapotba. -
lionshamlet
senior tag
válasz
renatto #34505 üzenetére
Igen, az elején majd kiégette a retinám a 100% oledfény hdr-en.
Viszont sok filmnél nem sikerült jól a 4k transzfer.
Pl az uj Jurassic world silány lett.
Persze az én hibám, mert referencia minőséget vártam minden filmtől.
A moana viszont szépen néz ki, még a Pi életét kell ráengednem és a Cápás Shallowst.
De egyelőre csak a Demo anyagok nyűgöztek le kepminőségügyileg. -
janos666
nagyúr
válasz
lionshamlet #34504 üzenetére
Nem, a HDR-es 100 (avagy DolbyVison 50) az körülbelül az SDR 20-nak felel meg a HDR tartalom nagy részénél (~100 nit), kivéve a HDR csúcsfényeket (szóval összességben világosabb lehet így átlagban a HDR, de nem állandóan és csak foltokban).
Inkább figyelj arra, hogy Színház (vagy játék) módot használj, és kapcsold ki az almenükben az összes képjavítót (kivéve Valós Mozi, vagy ízlés szerint TruMotion), főleg a Dinamikus nevűeket.(#34506) robi-k
Ezt eddig is tudtuk (a Dolby Pulsar referenciamonitor is LCD). Gyakorlatilag egész jó tipp arra nézve, hogy melyik BD anyag mivel készül, hogy ha ~1000 az MDL, akkor OLED monitoron, ha ~4000, akkor LCD monitoron (persze lehet kivétel).
De egy kis érdekesség: a kiadott filmek több, mint fele ~1000 nit MDL -
robi-k
őstag
Érdekességként: a Dolby Vision masteringet a stúdiók nem OLED-en végzik, hanem pl. ilyen profi monitorokon Flanders Scientific XM 310K, amik csak 45.000$ kerülnek
-
renatto
őstag
válasz
lionshamlet #34504 üzenetére
A B7-en sosem vettem lentebb és az elején rengeteg HDR demo-t néztem és kifejezetten HDR filmeket néztem az elején, hogy lássam mit is vettem.
-
renatto
őstag
válasz
lionshamlet #34501 üzenetére
Túlbonyolítod.
HDR-nél 100 az OLED fény!
SDR-nél jó a 30. De később is legyen 20-50 között.
4 óra használat (összeadódik, tehát nem kell egyben) után, ha simán kikapcsolod a tévét magától lefut az 5-7 perces frissítő rögtön (Ha közben nem kapcsolod vissza a tévét. Ha mégis visszakapcsolod, akkor a következő kikapcsoláskor fut le...). Amikor végez ezzel fogod hallani, hogy "kattan" egyet a tévé. Ha van türelmed várd ki, 5-7 perc és akkor fogod tudni a továbbiakban, ha lefut... -
lionshamlet
senior tag
C9 - sokadik kérdés.
Bejáratás alatt sdr es hdr módban is 30% legyen az Oledfeny, ugye?
Nálam 30% mind2 esetben.Irja az osszefoglalo, 5 ora utan maradjon 1 orat készenlétben a tv, míg lefutnak a korrekcios folyamatok.
Keszenleti mod alatt egyre gondolunk, a táv piros kikapcsolo gombjaval kapcsolom ki a tv-t, es igy marad standy modban.
Vagy van menuben valahol elrejtve a pixelfrissitesek kozott egy keszenleti korrekcios mód, direkt erre a célra?
(Lehet tulbonyolitom):D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Google Pixel topik
- Everest / AIDA64 topik
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Hővezető paszták
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest