Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tutitibi
senior tag
-
renatto
őstag
Köszi!
Úgy látom idén először tényleg van érdemi különbség a B és C/E széria között. Bár a panellottó mindig benne van, de a B9-re mindenütt ~550-600-at mértek, míg a C9-re rendre 700-750-et, valamint most már a képi hibákat is egyre többen megemlítik, illetve az FW frissítés is ellene szól.
-
lionshamlet
senior tag
Köszi, akkor meg most leállítom a letolteseket az exfatos meghajtora :D
-
johnwillow
tag
válasz
lionshamlet #33792 üzenetére
"Kizárólag a Windows operációs rendszernek megfelelő FAT32 vagy NTFS fájlrendszerrel formázott USB-eszközt használjon." [link]
http://kr.eguide.lgappstv.com/manual/w19_mr/dvb/Apps/w4.5_mr_e02/e_hun/share.html
-
janos666
nagyúr
válasz
lionshamlet #33792 üzenetére
Amúgy épp most került be hivatalosan a Linux kernelbe, miután publikálta és feloldozta jogilag a Microsoft az exFAT specifikációit. Persze a TV-ken és hasonló kütyükön nagyon sokára fog >=5.4 kernel futni, de a jövőben már "alap" dolog lesz.
-
lionshamlet
senior tag
Valaki ki tudna próbálni a C9-en, kezeli e az exfatot?
-
janos666
nagyúr
válasz
sakal83 #33780 üzenetére
Jobb HDR színkezelés (ahogy azt a korábban linkelt összehasonlításból is látod a dE grafikonokból), és talán a 120fps lejátszás (Netflix/Amazon/stb), de nem tudom, hogy mikor lesz ilyen anyag legalább mutatóban (mikor legutóbb néztem, Netflix-en a HFR demó az 60fps, ami tényleg több, mint 24/25/30, de messze nem 100/120, talán Youtube-on van már pár demó).
(#33784) Zoligamer
Azért két részes, hogy fel tudd tenni külön is. (Annak idején morgolódtam összeszereléskor, hogy miért van annyi alkatrésze és jár ennyi csavarral.)
-
Zoligamer
csendes újonc
Sziasztok! A c8/c9 tulajdonosoktól kérdezem.A tévé talpa hangterelő is egyben, azzal eggyüt fel lehet rakni a falra? És ha nincs rajta az mennyit ront a hangminőségen?
-
sakal83
addikt
Sziasztok
A B9 és C9 között mi a különbség jelenleg?
-
chros
őstag
Vincent: LG 55B9 review
-
Calogero
addikt
válasz
lionshamlet #33770 üzenetére
Ti milyen 4k medialejatszoval etetitek a tv-t?
HTPC -
renatto
őstag
válasz
Évekkel ezelőtt feladtam a Mede8er-t pedig én is arra vártam hátha lesz 4k.... de nem, viszont szerencsémre váltottam, így nem vártam feleslegesen a semmire. Nálam HimediaQ30-van, az egyik legolcsóbb (most 30k), de nekem nagyon bejött. Mindet lejátszik, csak a DB menüt nem. Nem gigabites, ha ez számít. Az Apple tévé is jó lehet, ha az Atmos hang nem játszik és az csak hálózati amúgy. Nincs USB.
-
devil-k
nagyúr
válasz
A mede8er felett rég eljárt az idő... Jelenleg HTPC és Apple TV 4K
-
-
blakey
titán
válasz
torma1981 #33754 üzenetére
Pedig így van, 1-1 eszközt megvesz a Mo-i forgalmazótól, a többit Romániából szerzi be, ne legyen dolgod olyan szervizeltetéssel, mert már volt olyan eset, hogy 1,5 hónap volt egy TV szervizeltetése, mert kiderült, hogy Bukarestbe szállították és ott javították. Pl. most a 65B9-ből elvileg vásárolt az eMag is az LG Mo-tól, de pl az LG 65C9-ből nem vásárolt és mégis kapható, ha a Mo-i forgalmazó nem erősíti meg, hogy tőlük származik akkor én nem venném meg.
Illetve ha megnézed akkor alul van egy ilyen infósáv ahol előfordulhat, hogy egyéb forgalmazásból is árul eszközöket, pl.: -
Strezi
őstag
válasz
devil-k #33755 üzenetére
Nekem konkrétan szó nélkül gariztak (elszállították), 65 OLED-et, majd adták vissza a pénzt mert meggondoltam magam. Gyakorlatilag nem dugtam be eléggé egy HDMI kábelt és azt hittem hogy az egyik csatlakozója rossz...
Őnálluk (utólag jogosan) nem jelentkezett ez a hivba. Így, eléggé korrekt volt a hozzáállásuk, sőt.
De egyéb, most népszerű problémával nem gariztattam ott
-
allein
addikt
Urak, OLED65C9 várható ára holnap 650-700k, MM.
MM infó, LG-s emberke mondta.
65E9 viszont nem lesz 800k-ért
-
renatto
őstag
válasz
blakey #33752 üzenetére
Az eMag (általa forgalmazott termék) szerintem minden esetben gyári garanciát ad LG tekintetében (ebből több termékem van tőlük), de egy része magyarországi, míg a másik romániai. TV-nél magyarországit ad.
Ha nem OLED-ről beszélünk, amúgy nem mind1? Nem igazán érdekel, hogy az Apple 2. éve hova szól, hisz a világon mindenhol 1 év csak, így a második mindenképp plusz. Felőlem egy romániai garázsban is javíthatják majd ha szükségem lesz rá, csak javítsák meg.
-
renatto
őstag
válasz
Celtis #33749 üzenetére
Ezt elolvasva igazolja ha átadtad a futárnak, az ő felelősségük (persze neked kell bizonyítanod, hogy te hibátlanul küldted).
Az ügyfélszolgálat tényleg idióta, képtelen egy egyszerü kérdésre válaszolni és csak szajkózza a sablon szövegeket ész nélkül, újra, meg újra. Gondolkodás esete fel sem merül.
"becsomagoltam, több réteg buborékfóliába, majd több réteg kartonpapírba."
"Ezt nem értem, pedig már máskor is csomagoltam be így terméket, azok nem törtek össze. "Gyanítom nem tévé volt az. Ha így leesik, többnyire a sarkára, szinte borítékolható a törés/sérülés. Úgy érzem meg is érdemelte, ha 200-300k-s készüléket így küldött vissza...
-
devil-k
nagyúr
A spekuláción kívül van valami olyan tény is garanciáztatásról, ami valós? Pl. írt valami az Emagnak, LG-nek?
-
renatto
őstag
válasz
Celtis #33749 üzenetére
Ott-ott, de mivel a terméket minden esetben az eMag küldi-viszi, így onnantól hogy átadtad a futárnak, az már az ő (eMag) felelőssége. Persze belerakhattad törve is.
Nekem többször kellett visszaküldenem terméket, javításra vagy elálltam és másnap jött a futár érte, felcimkézte és ennyi. Ennél egyszerűbb nem lehet a garanciáztatás. A szerviz pedig kb 1 hét volt (legutóbb Philips Saeco kávéfőző). Azóta is működik. Még a garanciában feltűntették mennyivel hosszabbodik a szerviz miatt!
-
Celtis
veterán
válasz
renatto #33747 üzenetére
Úgy tudom Romániában történik a garanciális szerviz. Aztán a TV hogyan jut oda meg vissza az jó kérdés.
A saját oldaluk is ezt erősíti meg: Az eMAG által forgalmazott termékek esetében Háztól házig garancia (Pick-up & Return) szolgáltatást kínálunk
-
chros
őstag
válasz
Pro Koryak #33663 üzenetére
(#33663) Pro Koryak : "30e fontos kis Sony oled ... A GZ2000 meg pont ezt érte utol képminőségre vagy talán már jobb is valamiben"
Ugye nem gondoljuk ezt komolyan
(#33563) Pro Koryak : "idei Pana makroblokk problema ... Milyen forrásból, 4k hdr, 1080p, 720p...stb?"
BluRay. @jk82-nek sikerult reprodukalnia a hibat.
Arrol van szo, hogy az idei Panak nem hasznaljak a W pixel-t egy bizonyos vilagossag szintig, mig a tobbi gyartonal a W mindig hasznalatban van. De a gond az, mikor a Pana is bekapcsolja a W pixelt, akkor ugyanaz lesz az effekt, mint a tobbi gyartonal. Azaz a problema mas vilagossag ertekeknel jelenik meg, ezert nem tunt fel senkinek eddig (pl Vincent-nek sem), mert az eddig hasznalt tesztvideok nem ebben a savban okoztak a gondot.
@Janos, ha van kedved, teszteld a 4k HDR10/Quants2D videokat a C8-adon (itt tudod letolteni a szettet): egy kalibralt (pl. technicolor) es egy nem kalibralt (pl cinema) modban. Kivancsi lennek a kulonbsegre.
A B8-on az eredmeny szo szerint siralmas!(De az SDR mode meglepoen jo.)
-
gu007
aktív tag
Sziasztok! Múlt hét pénteken én is pontot tettem a vásárlás végre. 55C9-el. Csak hát a MM nem kapkod a kiszállítással
-
snecy20
nagyúr
Holnap pontot kellene rakni az OLED téma végére, ha lesz érdemi BF akció, ha nem.
-
daneel_hu
addikt
válasz
pinnacle #33719 üzenetére
"Egyébként lehet valami új beégés védelem van az idei LG TV-ken, nem láttam semmit, pedig egész nap ugyanaz a demo megy rajta, G-SYNC-et meg nem aktiválnák ha ilyen veszély lenne. Gondolom játék közben még jobban beéghet, persze lehet ott is működik a logó védelem."
Ha ugyanaz megy rajta hónapokig, és nincs rendesen beállítva a készülék akkor még mindig problémát okozhat. Logo halványítás a 2018-asokban is benne van.
-
renatto
őstag
válasz
lionshamlet #33727 üzenetére
ExFAT-ot nem tudom.
m2ts-t lejátsza, viszont egyesével kell majd elindítanod mind a "~400"-at. Ergo neked kell megkesesned a fő fájlt.
MKV-ból a DolbyAtmos hang többnyire néma lesz.
És az ISO fájlt nem játsza le, így BD25/BD50-et ne magozzál.Legalábbis a B7-en így van, nem tudom valamit javítottak-e ezen azóta...
-
lionshamlet
senior tag
válasz
lionshamlet #33726 üzenetére
Ehhez kapcsolódóan a DisplaySpec. szerint megbirkózik az m2ts formátummal, tehát a magról letöltött nem kmv konténerbe készített hanem ~ 400 fájlt tartalmazó releaseket lejátsza?
Az Aquamen jó kis demó lenne, 2 release elérhető.
- 1 mkv ami ha jól értem, csak Hdr-t tartalmaz ~60gb
- 1 m2ts, ami 83gb, és tartalmazza a dolby visiont is. -
lionshamlet
senior tag
válasz
lionshamlet #33712 üzenetére
Gondolom az Exfatra formázott külső Hdd-vel nem lesz gondja?
-
atom18
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Xbox one S készüléket egy E8-hoz olyan kérdésem lenne, hogy milyen képmódban érdemes használni és milyen beállításokkal? (gondolom az nem jó ami filmre is van)
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Pro Koryak #33717 üzenetére
-
Pro Koryak
addikt
-
válasz
lionshamlet #33712 üzenetére
Kereső esetleg? Topic visszaolvasása?
-
Pro Koryak
addikt
válasz
snecy20 #33711 üzenetére
Pont nem, laza 1 hétig mentek ezen az áron. Hol itt, hol ott.
Pl. "Panasonic 65FZ800 - 500K" - még én is elgondolkodtam veszek még egyet.LG B szériát én sem vennék.
Ma láttam "beragadt" 65C8-at mömö-ben, középen már egy pixelhiba a demo videónál is látszott kb 20-30mp-nyi vizslatáskor.
Na majd a 65C9 jövőre.Jajj, én kérek elnézést!
-
lionshamlet
senior tag
Sziasztok,
Vettem egy tv-t és a kérdés az lenne mire ajánlott figyelni vele kapcsolatban, tippek-trükkök, stb...Lg 55 OLED C9
Hétfőn érkezik hozzám, addig is gondoltam letöltök néhány 4k filmet.
A Tv saját lejátszója megbirkózik a nagyobb méretű h.265 mkv fájlokkal?
(mondjuk egy usb3-as port elfért volna emiatt)
4k mediaplayerem nincs, 1080p Mede8er van csak.Illetve kíváncsi lennék a saját tapasztalataitokra is a megjelenítővel kapcsolatban, hozza e az elvárásokat?
A tv telepitésével kapcsolatban ezt a videót követem, talán ennél jobb nem is kell
[link] -
renatto
őstag
-
belan
addikt
válasz
snecy20 #33705 üzenetére
Nem lenne rossz ha oled monitorok is lennének de beégest kizártnak tartom hogy el tudják kerülni ! De csodák még vannak
. Renatto itt a idő pana oled legyen tudom oda vagy érte amugy gz 1500 ,2000 kifejezetten tetszik ! De ma neztem a gz950 ,1000 se rossz szep jo képük van régi retro lábbal !
Amúgy jo áron lenne vennék panat is !
-
renatto
őstag
válasz
daneel_hu #33697 üzenetére
Nincs, de voltak pillanatok amikor úgy tűnt van nekik!
Konkrétan az 5 éves gari, ami végül füstbe ment.
-
válasz
renatto #33690 üzenetére
A dizájn szubjektív. A 65FZ950-em a soundbarral (de még az 55FZ800-am sem) néz ki rosszul. A lényeg amúgy is belül van.
A garit nem tudom, nem volt még gariztatnivaló Panám. De nem lehet rossz, inkább úgy fogalmaznék, hogy az LG-jé jobb.
A promóció... Na az @$#%&^%$*.
Nem akarok káromkodni...
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest