Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz daneel_hu #20690 üzenetére

    Amiket ma látok legnagyobb problémának:

    1: megint kezdi kinőni a consumer hardware a magyar viszonylatokban megfizethető (ez szerintem itt kb. <=1000 USD), kisvállalkozás szempontjából megtérülő műszerek képességeit.
    Pl. kérdezték tőlem is nemrég, hogy lézeres fényforrású DLP projektor. Nos, kéne hozzá egy ~5000 USD beruházás (+ÁFA+vám + sallangok), hogy nyugodt szívvel el tudjam vállalni. Tavaly egyszer már fontolgattam egy olyan kütyüt puszta heccből, de győzött az ép ész, hogy ez üzletszerűen nekem sohasem térül meg és itthonra nincs rá valódi szükségem saját használatra, saját igényekre, mert a mai csúcskategória(-közeli) készülékeken már a gyári beállítások is egész jól használhatóak.

    2: Itt folytatódik, hogy a drága készülék (monitor, TV, stb) egy jól választott gyári profilban teljesen korrekt képet ad (ha pár hülyeséget kikapcsolsz a menüben, de műszer nem feltétlenül kell hozzá), otthonra is elég, de akár még komolytalan félprofi munkára is.
    Ugyanakkor átalakulóban is van a kalibrálhatóságuk. A legtöbb készüléken van egymásra rétegezve 3DLUT és a hagyományos "csúszkás" finomhangolás. A gyakorlati tapasztalatom pedig, hogy általában többet árt a mai szemmel, a +DLUT-hoz képest bugyuta csúszka, mint használ (ha nem ~hibátlan a gyári 3DLUT a háttérben, azon ezzel nem sokat lehet segíteni).
    A 3DLUT viszont még nem, vagy nagyon ritkán programozható consumer kütyün (kivétel idén az LG-nél).

    ---

    Na most, mikor visszautasítottam a lézeres témát, valahol sejtettem, hogy >50% egy tőlem is inkompetensebb fogja végül elvállalni, akár drágábban, csak ő esetleg nem tudja, vagy letagadja, hogy inkompetens.

    És ugyan ez a 2-es pontra: ki lehet menni, lehet tologatni a csúszkákat, le lehet tagadni hogy akár rosszabb is lett a végére, mint a gyári profil, el lehet kérni a pénzt. Vagy egyszerűen inkább nem járkálsz el, vagy szépen megmondod a kliensnek, hogy mi a valóság, mit tapasztaltál konkrét szituációban azzal a készülékkel és mi a véleményed/javaslatod (akkor is, ha mérges lesz rád, kvázi lejáratod magad az ő szemszögében, stb).

    ---

    Kíváncsi leszek hogy megy majd az LG B8-on a 3DLUT programozás CalMAN-el. A legújabb verzió állítólag már használható. Esetleg azt vállalom majd mostanában szívesen (a régi plazmák mellett).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák