Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
front3r
őstag
Sziasztok! Van aki az OLED tv-jét PC-re kötve is használja?
Tapasztalt beégést?
Ha lesz 1-2 éven belül ilyen tv-m, akkor így szeretném használni! Felejtsem el?Plusz: Sajnos a PC-m már nem képes 4K-s videókat akadás mentesen lejátszani, viszont a tv-kben van videó-lejátszó, ami talán igen - hangsáv és felirat váltással egyetemben.
Sőt, az LG WebOS manual-ját olvasva talán tud olyat is, hogy pc-ről nyitja meg a videó fájlokat....Használjak pc-re egy kisebb monitort?
[ Szerkesztve ]
PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, MacBook Pro
-
front3r
őstag
válasz chris0000 #13798 üzenetére
Köszi a választ!
Amikor aktuális lesz nekem, lehet még kijön 1-2 modell, és hátha javul a beégés elleni technológia!
Vagy úgy fogom használni, hogy a tálca ne legyen állandó, a böngészési időt is próbálom majd redukálni, stb...
Mástól nem tartok, mert ps4 pro fog nagyrészt menni rajta, filmek, sorozatok, de tv adás nem igen, maximum ha lesznek még jó dokumentum filmes csatornák addigra, ami értékelhető. Talán addigra lesz hazai 4k-s sugárzás is!A pénztárcámnak egyelőre maximum az 55 colos modell felelhet meg bele, de ha addigra(1,5 év) a 65 colos tv-k ára is lejjebb fog menni, akkor majd megfontolom egy olyan modell vásárlását. De ha az nem lesz 500k alatt, akkor be fogom érni az 55"-al.
Amúgy is kb 1-1,5 méterről nézem a tv-t. A PC jelenleg is rá van kötve...PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, MacBook Pro
-
front3r
őstag
Nem tudom van-e itt olyan, aki játszik az OLED TV-jén.
Ha igen, akkor észre vett-e olyan akadásokat, amit az LCD-n nem látott? Zavarja ez?
Mert láttam olyan tesztet, ahol mondjuk az Uncharted 4-nél kiemelték, hogy látni lehetett a megröccenéseket az OLED tv-n.
Ha igen, akkor mondjuk egy Sony tv-n ezeket az erősebb processzor meg tudja oldani? Amit egy LG mondjuk nem?A cikkből itt az idézet:
"A nagy méret amúgy azt is magával vonja, hogy az interpolációs hibák, vagy a 30 FPS alá zuhanó képfrissítés súlyos pofonként csattannak az ember arcán. A fene sem gondolta volna, hogy az amúgy tükörsimán pörgő Uncharted 4-ben is feltűnnek a döccenések, már ahol ez persze rövidebb időkre is, de elő-előfordul."Most ez a "nagy méret" miatt lehet? Keveset játszottak volna a tesztelők nagy méretű tévéken?
Mivel még nincs OLED tv-m, csak próbálok minél többet megtudni róla, így felmerülnek bennem ilyen kérdések is. Nehogy olyan gyártót/típust válasszak, amelyiknél már ti tudjátok, hogy játékra hát nem a legjobb választás, vagy hasonló.
[ Szerkesztve ]
-
front3r
őstag
válasz Ren Hoek #13837 üzenetére
Akkor nem arról van szó, hogy valami olyasmi problémát találtak, ami csak OLED kijelzőn jelentkezik. Rendben.
Más: TV hiányában Note8 képernyőjén ismerkedem az OLED-el, és a HDR10-el.
Már itt elmosolyodom mikor a csillag fénye a sötét képen szinte elvakítja a szemem, és az ugrik be, hogy na, ennek ilyennek kell ennek lennie! Pedig ez csak egy kis képernyő képe, és már itt tök jól átjön az OLED ereje....
Lehet összehozom, hogy valami 0% THM-el a foci VB idején, egy jó akcióban behúzom az 55B7V-t. Mivel úgy is a napom nagy része itt telik el.PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, MacBook Pro
-
front3r
őstag
válasz daneel_hu #13849 üzenetére
Konzolom van, régen én is PC-s voltam. Az FPS címeket is megszoktam rajta(BF1, régen volt cod-om is, Wolfenstein).
Casual szinten játszom, elhiszem hogy PC-n jobb FPS-t játszani, hiszen ott pontosan és gyorsan tudsz reagálni. Nem is vonz a PUBG, MOBA, CS:GO és hasonló játékok, amelyek főleg PC-n sikeresek.Így nem is releváns, hogy a PC-t fejlesszem(úgy le van maradva a gépem, hogy drágább lenne mint egy OLED tv). Marad a konzol, a TV video player-e meg elvileg megeszi majd a tömörített formátumokat, amit akár PC-ről(?) is meg tudok vele nyittatni, vagy LAN-on cast-olni a tv-re(Windows 10 tudja, jelenlegi tv-re is működik ez a funkció). Maximum beszerzek egy nagyobb méretű USB stick-et vagy külső HDD-t.
-
front3r
őstag
Sikerült beszerezni egy 55B7V modellt! Tényleg sokkal jobb az OLED, ahogy itt többen "elájultak" tőle, de viszont kell nekem szakmai fórumot olvasgatnom...
Mert, ahogy olvasgattam a topikot, láttam hogy jelen van ez a banding probléma. Nagyon fel sem tűnt, de most már tényleg látni. Igazából a teszt videókon vettem észre hogy nálam is jelen van.
Gariztassam, vagy várjak pár hónapot? Minden panel banding-es?
Joshi: Azzal csak az a baj, hogy olyan a feketéje mint a szaharai napsütés.
[ Szerkesztve ]
-
front3r
őstag
válasz body100 #14192 üzenetére
Én is mostanában vettem át az 55B7V-t. Hát, ahogy telik az idő még jobban tetszik.
Persze az első nap instant bokalefosós volt, de minden egyes használat során(bármilyen tartalmat is nézve) bólogatok, hogy hát igen, ennek így kell kinéznie. HDR esetén hunyorgok, alig tudok a filmre figyelni, mert bámulatos a fény-szín játék - annyira hangulatos, magával ragadó minden. Kb úgy érzem, hogy én is ott vagyok a filmben, ha lehet így mondani eléggé valóság szerűek a jelenetek. Sima LCD-nél ez egyáltalán nem jött át.Ja és az "Univerzális távirányító" app-al érdemes szerintem konkrétan meghatározni a bemeneteket, hogy mire használja az ember: Játékkonzol, PC, stb... Talán(ebben nem vagyok biztos) az adott eszközhöz is lövi be a beállításokat(?). Ezt valaki meg tudja erősíteni?
-
front3r
őstag
válasz Ren Hoek #14402 üzenetére
Jaj, az nekem sem tűnt fel elsőnek, hogy fólia van rajta, mert elég szépen "ráragasztották", és így észre se lehet venni igazából. Viszont feltűnő volt, hogy a sarkokban lévő színes matricákat mondom ráragasztották a kijelzőre? Nem lesz gáz az eltávolítása? Aztán láttam, hogy ezek a fóliára vannak ráragasztva szerencsére.
Na meg mielőtt alaposan megnéztem én is töröltem le a port a fóliáról.PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, MacBook Pro
-
front3r
őstag
Inkább azt látni, hogy a 2016-os széria hibája, vagy hiányossága ez. B7-esnél itt még ilyet nem olvastam. Nekem is 2 hete van meg az 55B7V-m, és eleinte rögtön a HDR tartalmakat néztem rajta, és ment rajta magas oled fényerőn SDR twitch stream is, igaz csak 3 órát kb, na de ott van statikus tartalom igazán.
Ha hiszek az LG ide bemásolt válaszán, akkor semmi aggódni valóm sincs a beégés miatt.
Sajnos pont lecsúsztam az 5 év gari kiterjesztésről...PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, MacBook Pro
-
front3r
őstag
55B7V tv-m van pár hete, és már a kezdetektől feltűnt valami. Ha egy statikus képet nézek, akkor észre lehet venni bizonyos időközönként, hogy az egész kép egy pixelt(?) arrébb ugrana valamelyik irányba. Bármelyik input-nál jelentkezik. Amikor pc volt rákötve, és amikor a saját youtube kliensben néztem, akkor is észre vehető volt ez a jelenség. Mozgó képnél vagy nem csinálja, vagy nem veszem észre.
Hibás a tv-m, vagy ez is valami beégés védelmi technológia? 😁
Nem annyira sűrűn csinálja, de fél méterről észre lehet venni.Valaki találkozott már ezzel a jelenséggel?
-
front3r
őstag
válasz UberMutant #14664 üzenetére
Köszi, az lesz az. Csak magyarul "panel váltás"-ként minden másra gondoltam, csak erre nem. 🤐
-
front3r
őstag
B7V tulajokat kérdezem, hogy amikor lefut a pixelfrissítés, az után ha bekapcsoljátok a tévét, akkor kiírja, hogy végzett a pixelfrissítéssel? Vagy ezt csak akkor teszi, ha manuálisan futtatjátok?
Mert nálam sosem írta ki, csak akkor amikor manuálisan indítottam.
-
front3r
őstag
válasz fplweb2012 #15097 üzenetére
Engem is kicsit meglepett hogy eddig levitték az árát, de még az is lehet hogy a munka miatt lecsúsztam volna az akcióról...de még így is a Telekomtól meg lett kb 440-ért részletre, amit egyáltalán nem bántam meg!
Ja, és ez után bemenni egy moziba... hát szinte felnevettem a vászont látva. Ja bocs, inkább sírtam...Azt hiszem a mozit mellőzőm, amíg nem lépik meg az OLED minőséget valahogy.
[ Szerkesztve ]
-
front3r
őstag
Hát ezen a tv-n(B7V) sokkal jobb egy Transformers film is. Nem hittem volna.
vonSux: Igen, a látvány miatt, mert ugye ennek a filmenk csak ez az erőssége.[ Szerkesztve ]
-
front3r
őstag
Néztem ambilight megoldást az LG tv-hez, és szerintem az elfogadható megoldás az Ambivision lenne, csak mivel nincs HDMI splitter-em, így hát elég drága beruházás lenne. Mert abból a 4k HDR képes splitter elég drága...
Akinek esetleg lenne olcsóbb megoldása, az szóljon! Mindenképpen olyan kellene, hogy ne kelljen hozzá HTPC és a konzolokról - de igazából bármiről - működjön.[ Szerkesztve ]
-
front3r
őstag
válasz zohan echte #15780 üzenetére
Nekem is van egy minimális hajlat benne, de nem ekkora mértékben egyáltalán, kb hasonló szögben mint nálad.
Ha nem változik idővel a meleg miatt - vagy bármi miatt - akkor nincs ezzel probléma(legalábbis nálam).Viszont ha változni fog akkor az bizony garanciális probléma, mert nem történt fizikai ráhatás - hanem a panel magától lett ilyen - ezt amúgy az LG könnyen ki tudja deríteni szerintem.
-
front3r
őstag
Az Apple TV 4k médialejátszó az tud ISO-t kezelni(ha nem gyári, akkor 3rd party app-al), és ez esetben ki tudom küldeni a TV-re a DV-t?
Ha igen, akkor ez beszerzős lesz, de valószínű csak jövőre, addig meg lehet megoldják a többi új vagy jelenlegi médialejátszóval is. De nem vagyok otthon a témában annyira, hogy most kizárjam ennek a lehetőségét.
A HDR10+ az várható LG készülékekre szerintetek valami update formájában? Van azon kívül akadálya, hogy az LG egyelőre "nem foglalkozik vele"? Lehet nem is lesz befutó standard a HDR10+ ?
[ Szerkesztve ]
-
front3r
őstag
[ Szerkesztve ]
-
front3r
őstag
válasz tutitibi #16259 üzenetére
"HDR, Dolby Vision tartalom mennyire elérhető és hol ?"
A filmek már 4K HDR vagy/és DV támogatással jelennek meg. Netflix és még 1-2 streaming szolgáltatónál is egyre több az ilyen tartalom. Illetve a játékok terén, de ott főként HDR10 dominál.
Youtube-on is szép számmal találhatsz iyen videókat(főként a tv saját YT klienssével szoktam nézni ezeket a videókat, nem tudom a média lejátszók esetében mennyire tudja kezelni a HDR forrásokat, de a beépített az biztosan kezeli).PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, MacBook Pro
-
-
front3r
őstag
válasz #72042496 #16933 üzenetére
Az első mondatod remélem valamiféle irónia vagy poén! Mert van aki képes elhinni. (akkor jó )
Mikroszálas kendő a megoldás, illetve a pöttyökre sima vizet, vagy a makacsabbra telefon tisztító folyadékot használok, de csak annyit hogy vagy a kendőre teszem, vagy a kijelzőre, hogy ne follyon le a szélére! Gyengéden kell törölni értelemszerűen, mert vékony a panel. A gyártó nem javasolja hogy a szélére bármilyen folyadék menjen, mert az befolyhat és árthat a panelnek(és az ugye nem garanciális probléma)!
Remélem nem írtam semmi hülyeséget!
[ Szerkesztve ]
-
front3r
őstag
Azért pont az internet minőségében pont lemaradásban vannak, és ez ráveti a bélyegét más szolgáltatásokra is. Várhatóan nemsokára ott is beindulnak majd a fejlesztések, csak kérdés mikor... mivel nem ismerem az ottani fejlesztéseket, így nem tudom, csak ezt mondják/tapasztalják mások, hogy ott kicsit le vannak maradva e tekintetben.
-
front3r
őstag
Bulgaria 8K HDR 60P (FUHD)
Bokalefosós videó, ki ne hagyjátok! Amúgy is must have ez a csatorna![ Szerkesztve ]
-
front3r
őstag
.
[ Szerkesztve ]
-
front3r
őstag
válasz Locutus #23294 üzenetére
Ha már megint beégés: Törvényszerű, hogy változatos tartalmakkal is egy idő után beég a panel, vagy csak a fényerő fog 5-10 év használat után csökkenni, ha odafigyelünk rá egyébként hogy mit nézünk?
Nem is tudom, hogy van-e ilyen hosszútávú tapasztalata itt bárkinek..Az aláírásomban látható modell van meg tavaly május óta, pc monitorként is használom, nem láttam az időnkénti IR-en kívül problémát, pixelfrissítést futtatok le időnként.
-
front3r
őstag
válasz renatto #23299 üzenetére
Azért, mert volt 1-2 halvány folt, vagy a másik, hogy sok kis foltot lehetett látni teljes fényerőnél a teszt színekkel, így lefuttattam. Ez után eltűntek a foltok. De ezek a foltok is csak akkor látszódtak, ha nagyon közelről nézted a kijelzőt, egyáltalán nem volt észrevehető egyébként.
TV adást nem nézek egyáltalán a tv-n, így a logók nem zavarnak. Játékok közben(főleg az újabbaknál) már van lehetőség a HUD elemeinek a csökkentésére, vagy dinamikusra állítására. Ezen lehetőségeket is ki szoktam használni.
Én is próbálom úgy használni pc-re kötve, hogy minél kevesebb statikus tartalom legyen, közben alacsony OLED fénnyel párosítom. Ha pedig játszom, vagy filmet nézek, akkor az OLED fényerőt is 100%-on használom, általában HDR tartalmakkal. De ezeket is kb csak 4 óra hosszan, de nem a panel kímélése miatt.
10 évig amúgy sem szándékozom használni ezt a tv-t, úgy is fél úton váltani fogok valamire, mert elkap a hype.Apropó: Böngésző felső sávjára van valami kímélő mód? Azon kívül, hogy F11-et, vagy hasonló "ismert" funkciót használnék böngészés közben?
-
front3r
őstag
Sziasztok! “Nem tervezett” inkább impulzusvásárlásból megrendeltem egy LG 55” C2-őt, mert nem bírtam magammal.
Most még egy B7-esem van, de beégett 3 év intenzív használat után, hiába óvtam azzal, hogy a statikusabb tartalmakat(értsd twitch streameket) maximum vagy közepes energiatakarékos módban néztem. Meg ha láttam foltokat, akkor időnként indítottam pixeltisztítást. Mégis beégett, főleg erősebb színeknél látni, pl. sivatagos képeknél.
3 év gari volt rá, 2018 májusi vásárlással, szinte pont lejért a gari, mikorra jelentkezett a probléma. Az a durva, hogy a némítás ikonja is beégett, pedig az mozog a kijelzőn. Annyit meg nem volt némítva, hogy probléma legyen. A feliratok helye is hasonlóan látszódik.Ezt már semmilyen módon nem lehet garanciális panelcserével szervizbe adni? Kifoghattam egy rossz panelt, vagy ez a széria ilyen? Fura, mert a B6-ra mondták nagyon, hogy azok még gyakrabban égtek be, de mostanában meg azt olvasom, hogy ez a széria is hajlamos volt erre.
Nehogy a C2-vel is ez legyen végül.PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, MacBook Pro
-
front3r
őstag
válasz Motion_Blur #74333 üzenetére
LG-től közvetlenül: [link]
655-ért (-5% kedvezménnyel) részletre.
Köszi!Bízom benne, hogy ez hosszabb életű lesz, mondjuk már van klímám is, így a hűtése is megoldott.
-
front3r
őstag
válasz Tyrone89 #74335 üzenetére
Valószínű így van, amit írsz. Megnéztem és most is 50-re van beállítva.
De inkább magasabb értékeket használtam(őszintén nem pártoltam ezt a kisebb fényerő dolgot, hiszen azért vettem, hogy megmutassa mit tud), nem gondoltam, hogy “ennyire káros” magas értékeken használni, ha már engedte az LG. Amúgy szinte minden nap ment a TV, alig volt, amikor nem, és reggeltől estig/hajnalig.
De még így is azt gondoltam, hogy mivel berakom energiatakarékosba, így 10 évet ki fog bírni, hát a francokat…Most a C2-nél úgymond “kötelező” lesz levinni az OLED fényt 25 köré? Vagy itt már kezelték ezt a problémát?
Attól nem kell félni, hogy nagyon melegszik majd a panel, mert van klíma, és közvetlenül rátolja a hűvös levegőt(Ez jó neki, vagy ez is káros? Már ebben se vagyok biztos…inkább megkérdezem).PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, MacBook Pro
-
front3r
őstag
Köszönöm a tanácsokat, akkor az SDR-re odafigyelek.
-
front3r
őstag
válasz N.YCityBoy #74344 üzenetére
A Disney plus az elérhető minőséget/felbontást a kijelző és az app/weboldal képességeinek megfelelően mutatja, nem azt látod, hogy mi lehet a maximum minősége annak, ami fel van töltve. Ebben különbözik a többi streaming szolgáltatástól.
Az hogy nálad mi a “hiba” azt nem tudom, de nálam AppleTV-ben szépen mutatja a DV-t is.PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, MacBook Pro
-
front3r
őstag
válasz N.YCityBoy #74370 üzenetére
Valszeg nem ez a gond, és lehet már nézted, a Disney plus alkalmazásbeállításainál az adathasználat Automatikuson legyen, mivel ha lentebb állítod, akkor az adott tartalomnál az összes HDR opciót eltünteti és csak SDR-t ír ki elérhető minőségnek. Ezt most próbáltam ki.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Formula-1
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- A Tesla nemmel szavazott, de LiDAR-forradalom indul az EV-piacon
- E-book olvasók
- World of Tanks - MMO
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest