Hirdetés
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- E-book olvasók
- Óvatos a 3D V-Cache-sel az AMD, de többféle dizájnt tesztelnek
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rizsa7777777
tag
Sziasztok!
Rendelkezem egy LG 55B7V TV-vel és olyan kérdésem lenne, hogy szoktam játszani a tv-n (xbox one) és az normális hogy 2-3 óra után ha kikapcsolom a konzolt akkor a fekete képernyőn ilyen random pixelek elkezdnek villogni fehéren összevissza a képernyőn ? De csak pár másodpercig és utána abbahagyják. Ez lenne az a screen shift amit a menüben lehet kapcsolni? Eddig csak xbox-ozás után vettem észre ezt. -
rizsa7777777
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a minap észrevettem két kisebb pixelhibát(fekete pixelek) egy LG OLED55B7V típusú tv-nél. Az egyik talán 2-4 pixelt érint(közvetlenül egymás mellett) de pontosan nem tudom kivenni, hogy hány lehet a másik meg 1 talán. Mindkettő viszonylag a panel szélén található bal oldalon. Egyik közép tájban a másik alul. Nézési távolságból 1,5-2 méter nem is igazán látszik csak ha nagyon arra koncentrál az ember és nagyon világos a kép.(csak főleg a tudat zavar, hogy ott van ) Olyan kérdésem lenne, hogy a garancia még él a tv-re tehát érdemes vele foglalkoznom, hogy mondjuk kicseréljék a panelt (ha egyáltalán ez elég indok ) vagy az megint lutri, hogy milyen lesz az új panel ? Esetleg ilyen LG-s garanciáztatással volt már valakinek dolga ?
Köszönöm előre is ! -
rizsa7777777
tag
válasz dgyuri0123 #30171 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ !
-
rizsa7777777
tag
válasz adamssss #30173 üzenetére
Köszi szépen, igen ettől tartok én is de azért szólok szerintem nekik, azt majd ha kijön a szerelő mond rá valamit lehet ki se cserélik mert nem központi helyen van. Viszont nagyon idegesít, már mint maga a tudat, hogy van rajta nem is feltétlenül az, hogy zavaró lenne tv-zés közben
-
rizsa7777777
tag
Sziasztok! Ma jöttek kicserélni a panelt az LG 55B7V típusú készülékemben. Pixel hiba miatt, még garanciába megcsinálták. Azt el kell mondanom, hogy tényleg flottul ment a dolog. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, elmondtam mi a baj, rá 5-10 percre már hívtak is a szervíztől, hogy akkor küldjek képet a hibáról stb, és akkor meg is rendelték a panelt. Ma pedig ki is cserélték. Kevesebb mint egy hét alatt lement az egész folyamat.
Viszont most ezen az új panelon már örültem, hogy nincs semmi gond tök jó de most mégis észre vettem, hogy egy pixel (elég látható helyen van sajnos majdnem a képernyő közepén) a kék színeknél fehéren világít, de csak a kéknél(és annak árnyalatainál), a többi színnél nincs gond. Ez idővel majd elmúlhat szerintetek, be tudhatom, annak, hogy 0 perces a panel ? (még a pixel frissítést nem volt időm elindítani, mert jönnöm kellet dolgozni) -
rizsa7777777
tag
válasz renatto #30190 üzenetére
Eggyel fentebb leírtam a menetet . Kérdeztem a srácot aki kijött azt mondta még kb 800 darab van elvileg raktáron az LG-nek B7-hez való panelből, mert mondta, hogy csak garanciába viszik főleg mivel ha valaki ki akarja cseréltetni garancia után akkor kb 700 euro az ára (csak a panel). A pixelhibára meg azt mondta, hogy a legtöbbször már elég 1 pixelhiba is (de csak OLED esetén) és kicserélik, amivel nem igazán foglalkoznak az a beégés (már mint azzal az indokkal nehezebb kicseréltetni).
[ Szerkesztve ]
-
rizsa7777777
tag
válasz alaves #30346 üzenetére
Nekem full ugyan ez a jelenség ami ebben a videóban is van.
https://www.youtube.com/watch?v=-vZAtKcGVHQ&feature=youtu.be&t=50s
-
rizsa7777777
tag
Sziasztok!
Rendelkezem egy Lg OLED55B7V tv-vel. És szeretném használni egy Audio-Technica vezetéknélküli fejhallgatóval. Meg is találja, amikor csatlakoztatnám akkor csatlakozik hozzá, majd le is dobja rögtön és a tv kiírja, hogy hibatörtént a csatlakozás során. Próbáltam egy Marshall fejhallgatóval is azzal működik. Esetleg valaki találkozott már ezzel a problémával és van rá valami megoldás vagy szimplán vannak olyan márkák, típusok amivel nem tud kommunikálni rendesen ? -
rizsa7777777
tag
Sziasztok!
A képen látható problémám jelentkezett egyik pillanatról a másikra. Nem vettem észre eddig egyáltalán, hogy bármi ilyen féle probléma lett volna, hogy mondjuk napról napra egyre erősebben látható lett volna, hanem nem volt semmi jele. Egyik nap még semmi most meg már ilyen. Ezzel gondolom nem nagyon lehet semmit kezdeni? Ez egy régebbi típus. LG 55B7V széria. Imádom az OLED paneloknak a képét és a színvilágukat, de azért az már kicsit felháborító, hogy ez a 3. panelom eddig. Az előzőek pixel gondok miatt lettek cserélve, szerencsére még garancia időn belül, de ez már kiesik belőle. Egy ilyen panelcsere mennyibe fájhat valakinek van vele tapasztalata ?
-
rizsa7777777
tag
Nah ez rendkívül érdekes! Most lefuttattam manuálisan a pixelfrissítőt és eltűnt a probléma. Kíváncsi leszek random előjön e majd, de akkor egyelőre megúsztam. Ennek ellenére ha valaki tisztába van egy panelcsere árával azt megköszönöm, ha leírja.
-
rizsa7777777
tag
válasz alaves #81290 üzenetére
Igen igen azért is kérdeztem mert annyiért inkább maradnék még ennél. De amúgy meg persze ha drágább akkor inkább raknék hozzá és vennék valami újabb modellt. De jogos, ha még előjön ez a gond akkor felhívom őket és akkor kiderül. Az a baj amúgy szeretem az LG-t meg főleg a színvilágát, csak ezekkel a panelokkal úgy néz ki nincs szerencsém, pedig nincs agyon használva. Köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Tőzsde és gazdaság
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- PlayStation 5
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest