Hirdetés
- Pánik a memóriapiacon
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
amdboy
senior tag
Sziasztok! Mai napon vásároltam egy LG 55b26LA készüléket. A fórumot átnyálaztam de nem nagyon találtam hozzá megfelelő kép beállitást. ( Remélem nem a figyelmetlenségem miatt)
A "problémám, hogy ugyan szép a kép, de valahogy mégsem az igazi. Már annyit állitottam,nhogy totálisan elvesztettem a fonalat, nem mellékesen lassan a szemem is kiesik a helyéröl
Szóval ha netán valaki tudna küldeni, linkelni stb egy beállítást ami elfogadható azt nagyon megköszönném 
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
undercover
üzenetére
Videóm vagy rtings.
-
hunspikey
őstag
válasz
undercover
üzenetére
Nézd meg Viktor videóját a youtube-on (tökéletes kép a channel neve) és mindenre választ kapsz
-
Niky_92
csendes tag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Nem ért hozzá az eladó vagy kínai c4😂
-
KubanitoS
veterán
LG hivatalos webshopban van -10% leárazás egyes készülékekre. Az LG C4 65"-esre is, ami engem érdekel. Így most 602 ezer forint lenne.
Érdemes lehet ebbe beleugrani, vagy karácsonyig, esetleg black fridayig (ami nálunk inkább lehúzás, mint valódi akció) várni?
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Srácok akinek LG C4-es van annak jött frissítés a tv-hez?
Az enyém kiírta reggel csak jöttem el dolgozni aztán nem foglalkoztam vele.
Kerestem most valami infót róla de nem találok semmit.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Nos, LG szerviz, C1 panelcsere beégés és rózsaszín elszíneződés miatt.
Október 6. (hétvége) - bejelentettem a javítási igényt
Október 7. - üzentek, hogy hamarosan keresnek a szervizből
Október 8. - hívott egy figura a szervizből, hogy megrendelik a panelt, ami kb. 1 hét
Október 15. - szóltak, hogy megérkezett a panel, és másnap kicserélnék a helyszínen
Október 16. - kicserélték a paneltEgységes, szép, és rózsaszín elszíneződés sincs. Szerintem ez korrekt szolgáltatás volt.
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Oké, ezt természetesen adom, én csak arról beszéltem, hogy egy helyesen grédelt HDR nem lehet sokkal világosabb átlagos képi világosságát tekintve mint egy SDR. A PQ alapú HDR szabványoknak pont az a lényege, hogy abszolút módon adja meg a fényességeket és ha jól tudom megtartották eredetileg a 100 nites diffúz fehér értéket. Más kérdés, hogy hallottam olyat, hogy végül ezt felemelték 200 nitre (talán egész pontosan 203 nitre) de ezt már nem tudom. Az biztos hogy a HDR lényege az lenne, hogy azok a csúcsfények illetve nagyon világos részletek amik egy SDR tartalom esetén clippingelnek mert kilógnak a fényátfogásból, végre megjelenhessenek és ábrázolódhassanak.
Magyarul elméletileg egy normál jelenet ahol nincs pl gyertya láng, meg nincs plazma ágyú, vagy pl nincs ion topográfiás-tachion sugaras seggredő demagnetizátor, stb - hanem például csak van egy szép diffúz fénnyel bevilágított nem zsíros malacpofájú, hanem normál portré, ott az HDR és az SDR master kotta meg kéne egyezzen!
-
RockCNC
őstag
WebOS-on valaki használja a Plexet, nasson keresztül?
Ami érdekel az, hogy a Dolby Vision és az Atmos működik?
Köszönöm! -
Csabi1984
addikt
" A rendező így álmodta meg a képet" Ez számomra azért olyan érdekes dolog mert nincs feltüntetve ez az érték gyári filmek esetén a Bluray boritón.Ha egyikünk 30-as, a másik 40, a harmadik 70 fényerőt használ stb, stb
-
hunspikey
őstag
-
Csabi1984
addikt
Szerintem a stream forrásra nem lehet alapozni. Pl ott volt az éhezők viadala legutóbbi rész stream /webdl rip sötétebb szinvilaggal láttam majd jött a Bluray rip na az jobb lett (világosabb). Viszont van aminél a Bluray rip se segített Alien vs Predator 2
-
Tyrone89
senior tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Ne is mondd, azt hittem leesek az ágyról mikor megláttam..már a Century logo-t meglátva a film elején biztos voltam benne, hogy kalap szar lesz a HDR..mar ott halovány fakónak tűnt az egész, de hát mit várunk..Disney.. Mind1..már készítek egy normális verziót belőle. Virágboltba az egyik 4K HDR/DV release alá a kommentek közé beraktam egy drive linket a film első 13 percét megcsináltam..hát már ott zongorázni lehet a különbséget. Estére talán el is készül a teljes film
-
Ébri
senior tag
válasz
Csandi
üzenetére
Még előző TV-nél a CRT után zavart, hogy nincs semmi mélye, feleségem is azt mondta, hogy neki teljesen mindegy, milyen a hang. Utána rákötöttem egy alap sony mini-hifire, s azon néztük kb. 2 két hétig, viszont valamiért visszaállt a tv hangszóróra, a nappali melletti konyhából szólt hogy nézzem meg, mert valami elromlott a tv-n. Szóval ha valaki kipróbált bármilyen jobb hangkeltőt, akár egy egyszerű aktív hangfalat, utána nem akar TV hangszórót használni.
-
T.Peter
őstag
válasz
KTTech
üzenetére
Ha sdr-rol van szo, a 100 nitet el lehet fogadni, mert az ugy helyes, de hdr-ben ez helytelen.
Attol, hogy a mozik adott fenyerot tudnak, nem jelenti azt, hogy a hdr verziokat is arra kell masterelni. Erdekes, vannak mas filmek amiket meg tudnak csinalni rendesen. A hdr nem azert lett kitalalva, hogy tovabbra is 400 nit alatti tartalmakat adjanak ki. Nem veletlenul 10k a csucs. Ne magyarazzuk meg hogy miert is jo valojaban az, ami nem az. -
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Szerintem ahogy ismerem KTTech kollégát ő pont nem olyna tudással rendelkezik, hogy bármit is félre értene.
Maga a kérdés rettenetesen kibontható, ugyanis HDR világban élünk és van egy szemünk ami a normál SDR film fényátfogásához képest azért inkább HDR tartományban mozog.
Szerintem legegyszerűbben akkor értjük meg a dolgot, ha azon kezdünk el gondolkodni, hogy mekkora fényátfogás kell egy adott jelenet ábrázolásához.
Elárulom, hogy a plazma TV-k által nyújtott 0.002 - 120 nit átfogás már bőségesen elegendő volt ahhoz, hogy minden jelenet iszonyú szépen, plasztikusan, kontrasztosan jelenjen meg. Amennyiben ezt az átfogást megtartjuk és folytatjuk a fényérték görbét felfelé, akkor:
240 nit kell a plusz egy blende fényességhez- azaz kétszer fényesebb csúcsfények
480: +2 blende azaz 4x fényesebb csúcsfények
960 + 3 blende 8x csúcsok
1440 +3,5 blende 12x csúcsokJól látható, hogy pont a mai csúcs OLED-ek képességéhez érkeztünk az 1440 nit fénysűrűséggel, viszont azt is elárulom, hogy ezek a +nitek tehát a 12x fényerő nem kellenek a valós tartalomhoz, csak és kizárólag csúcsfény ábrázoláshoz kellenek.
Tehát egy helyesen masterelt (gradált) HDR igazából egy korrekt SDR, eltárolt kiégés nélküli csúcsfény vagy ahhoz nagyon közeli részletekkel.
De ha el van baszva, ha SDR-t húznak fel HDR gradációs tartományra felskálázással és így a valós képi tartalom 120 nitjét felskálázza a kedves alkotó pl 240 nitre, az egy elrontott HDR egy kuka az egész. A gamma görbét tartani kell és amentén kötelező a fényesebb részeket ábrázolni ha a TV tudja. Így lesz helyes a HDR kizárólag.
-
hyppo!
aktív tag
válasz
dropi
üzenetére
Nem mindenkinek priorítás egy normálisabb hang egy drágának momdható tévénél, de amikor a szereleő mondja el, hogy szándékosság van benne azért az már elgondolkodtató. Miért akarnának az emberek hangrendszert venni, amikor a tévé szétszaggatja a nappalit es szomszédok idegrendszerét.
-
dropi
senior tag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Pl én
Talán mert nálunk senkinek nem fontos?
Megmondom őszintén, amíg értem, hogy mit mondanak, addig nekem megfelel a tv hangja, nálam az egyáltalán nem prioritás, hogy milyen a hangja egy tévének, hiszen zenét nem hallgatok rajta, a párbeszédeket értsem, a játékoknál meg úgyis van felirat. De fülhallgatóból se vettem még 10.000 ft felettit, pont ezért, a kocsiban van egy gyári Logic 7 hangrendszer, amire azt mondják, hogy az jó, de én mégsem hallom a különbséget anyám 25 éves Polojában lévő négy hangszoros rendszerrel összevetve 
-
szkutyi
addikt
válasz
KTTech
üzenetére
Félre érted ez nem így működik....minden filmet(nagyjából) mozira terveznek...mégsem 150nit csúcs fenyerő van a tobbségiben hdrben és doviban..mert ugye itt nem sdr-ről beszélünk
.
Kíváncsi vagyok majd a remux-ban milyen lesz az rpu...reméljük jobb...
Egyébként bele néztem, turhető a sok hajótestben lévő jelenet miatt...viszont ott is vannak lampák stb stb, nem megszokott ez az alacsony fenyerő végig...: [kép]
Egyebkent ha sdr-mozira lett volna kitalálva a film, nem lenne 4k hdr lemez.szvsz -
alaves
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Ha a rendezői elképzelés ez, akkor (csak azért mert divat) nem kell a HDR-t erőltetni: [link]
Ez mintha más forrásból (nagyobb fényerő) származna, vagy manipulált: [link]
Az Alien, a Covenant és a Prometheus nekem meglévő verziói ~1000 nitesek. Egyébként az utólag HDR-esített régebbi filmek kicsit furán néznek ki (pl. Alien 1).
A Mininonok 2 valóban fényben és színben is erős. -
KTTech
veterán
válasz
T.Peter
üzenetére
El kellene fogadni, hogy amit mozira terveznek film - ahogy a rendező megálmodja, nem ahogy a néző kitalálja -, az bizony mozi fényerővel lesz jó, nem felhúzva SDR-ben. Ha 100cd/m2-re van masterelve, akkor az 100-on lesz jó. Minél nagyobb a vászon, annál kisebb fényerő is elég (és ott -szinte- teljes sötétség van, sötét falakkal), és a nagy fényerő csak zavaró. Ha jól emlékszem, annak idején 29-30cd/m2 volt a cél fényerő a mozigépnél...
Ha eleve HDR-re lett valami megálmodva, akkor biztosan nem 100-200 cd/m2 a mastering...
-
hyppo!
aktív tag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Én úgy gondoltam, hogy jó árban vettem a 77S95C-t, de a telekom 460 ért megsajdította a szívemet.
A Sansung úgy hirdette ezt a típust, hogy woow a hangja. A tesztek és a saját fülem is pont az ellenkezőjét bizonyította. Kell hozzá a soundbar!
Lg G3/G4 hez nem volt még szerencsém, de állítólag jobbban muzsikál a gyári hangszóróival. -
belan
addikt
válasz
KubanitoS
üzenetére
Van még 65s90c euroncsba gondolom mint 55 modell rommá lehet égve a képe , és karcos is vannak rajta és másfél éve ki van rakva kb 5500 óra lehet benne sajnos valaki meg veszi és nem tudja hogy garancia nem lesz rá mert Samsung el hajt úgy mint szél vele . D széria 2024 modell ! Harmadik generációs QD-panel és már kijelző bevonat is jobb mattos bevonatott kapott ami valószínűleg nem fog úgy karcolódni és meg látszani rajta mint 2023 modellen .
-
Vismajor01
addikt
válasz
hyppo!
üzenetére
Ötletem nincs ki az aki ilyen ár/érték arányban keres TV-t de soundbart nem szándékozik venni hozzá
Anno megértettem ha valaki nekem akar 7.1es házimozi rencert kiépíteni milliókért, de ma már 100e környékén krva jó hangot lehet elérni egy sima soundbarral. Nekem Q800B van, nem csúcskategória de ígyis megámul rajta mindenki. -
KubanitoS
veterán
Részemről úgy néz ki, hogy LG C4 lesz valószínűleg a befutó.
Viszont látom beszéltek a Samsung S95-ről is, ez pontosan melyik modell?
Samsung QE65S95DAT?
Samsung QE65S95CAT?S90 meg ezek között mi a különbség?
Samsung QE65S90CAT
Samsung QE65S90DAT -
belan
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
Kb
. -
belan
addikt
válasz
bez78
üzenetére
S90c s95 játékra legjobb de filmre is gyönyörű képe van ,ezek után lg c3 ajánlanám , Philips 718 volt nekem felejtős játékra 8ms válaszideje játékra nem legjobb viszont mozgásmegjelenítés be jó Philips de nálam ennyibe ki is fújt a Philips . Hol vásárolnád oké s90c s95 már nem kapható 65 colba hivatalos forrásból szerintem és ha van is kiállított darab ami felejtős ! De 65c3 se nagyon láttam már hivatalos helyen már ami bontatlan . Euroncsot felejtsd el ismerősöm meg nézte s90c tiszta karc volt és be is volt égve lg c3 is és Samsung el hajt úgy mint sicc szóval garancia nem lesz rá .
-
bez78
csendes újonc
Sziasztok ! Ps 5 és , netfix re szeretnék vásárolni Oled tvét 65 col . Szerintetek melyik jobb választás .
Lg B4 519.000 Ft . Lg C3 500.000 Ft . Samsung S90 465.000 Ft . Samsung S95 500.000 Ft . Philips 718 469.00 Ft .
Ezer köszönet
-
szkutyi
addikt
Alien romulus egy vicc...1x éri el a 200nitet, aztán végig 100-150nit között ugral....
-
Celtis
veterán
77G4-re tudtok valahol jó árat, kedvezményt, kupont? Napokon belül remélhetőleg aktuális lesz a beszerzés.
-
belan
addikt
válasz
dropi
üzenetére
Lg b4 jobb választás újabb modell főleg ha játszol is én nekem volt van viszonyítás alapom s90c is volt na az brutális 100x jobb mint Philips 718 játékra meg ég és a föld egy bajom volt s90c vel ezért adtam el kijelző borítás nagyon vonzza a karcot és hat Samsung garancia is hírhedt így a héten jön új lg c4-em ! Nekem 80 szalekba játékra kell 20 százalék film !
-
szkutyi
addikt
Mindenkinek tudom ajánlani a Minionok2 mesét! Ver látványban nagyon sok felső kategóriás filmet!
Olyan részletgazdag sötét jelenetek vannak és akkora fenyerő hogy az csak na!
[kép] -
-
alaves
addikt
válasz
funkmester
üzenetére
Az öt gyártó OLED-jeinél nem szokott probléma lenni. Tisztességesen betölt és teker USB HDD-ről és DLNA-n keresztül egyaránt (Hisense-t nem tudom).
-
KTTech
veterán
válasz
funkmester
üzenetére
Semelyik, mert nincs egységes rendszer a mérésre...
-
funkmester
aktív tag
Üdv, milyen oldal foglalkozik a tv-k processorainak mérésével? Milyen gyorsan toltik be a kulso hdd-t, mennyire gordulekeny a filmek kozbeni tekertetes, mennyire siman mukodik a rendszer...ha ninca ilyen, mely markak jobbak ilyen tekintetben?
-
jlaci74
senior tag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Az eredeti Ambilight amit a Philips használ az szoftveresen működik külső eszköz nélkül, a hátlapba beépített LED-ekkel és tényleg qrvajó.
Amiről te beszélsz az utólagosan felszerelhető, Govee márkájú cucc, ott van egy kamera amit a tv tetejére akasztasz és "nézi" a kijelző tartalmát és a LED csíkot is te ragasztod fel a hátlapra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Torrent meghívó kunyeráló
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Pánik a memóriapiacon
- Házimozi belépő szinten
- Milyen routert?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- Victorinox jellegű svájci bicska eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Remélem ez segít majd
Szóval ha netán valaki tudna küldeni, linkelni stb egy beállítást ami elfogadható azt nagyon megköszönném

.