Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Oké, ezt természetesen adom, én csak arról beszéltem, hogy egy helyesen grédelt HDR nem lehet sokkal világosabb átlagos képi világosságát tekintve mint egy SDR. A PQ alapú HDR szabványoknak pont az a lényege, hogy abszolút módon adja meg a fényességeket és ha jól tudom megtartották eredetileg a 100 nites diffúz fehér értéket. Más kérdés, hogy hallottam olyat, hogy végül ezt felemelték 200 nitre (talán egész pontosan 203 nitre) de ezt már nem tudom. Az biztos hogy a HDR lényege az lenne, hogy azok a csúcsfények illetve nagyon világos részletek amik egy SDR tartalom esetén clippingelnek mert kilógnak a fényátfogásból, végre megjelenhessenek és ábrázolódhassanak.
Magyarul elméletileg egy normál jelenet ahol nincs pl gyertya láng, meg nincs plazma ágyú, vagy pl nincs ion topográfiás-tachion sugaras seggredő demagnetizátor, stb - hanem például csak van egy szép diffúz fénnyel bevilágított nem zsíros malacpofájú, hanem normál portré, ott az HDR és az SDR master kotta meg kéne egyezzen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest