Hirdetés
Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Azt te csak hiszed

Panther: fertőzött fájlt nem tudok adni, illetve azt tudom csak odaadni, ami megfertőzte a gépem. Csak egy baj van: egy olyan .rar-ban van benne, ami 250MB-os, és érthető okokból nem akarom kitömöríteni. De megadhatom a weboldalt, ahonnan leszedtem. Ha megér neked 250MB-ot, akkor hajár
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
Jaja. Egyetlen személyes adatom meg ami sérült egy féligse kész ultra-gagyi C program próbálkozás lefordított .exe-je volt...valahogy nem sajnálom

Btw. én azért vagyok ébren, mert ha egyszer ma már nem tudtam L2-zni, akkor holnap tudjak...szóval mindent fel akarok rakni, ami ahhoz szükséges, hogy holnap már ne kelljen ezekkel szórakoznom.
Ami a legszörnyűbb az egész vírusosdiban, hogy már múlt héten is éreztem, hogy valami nem oké ezzel a géppel (ugyebár ezzel csak hétvégenként kerülök kapcsolatba). De meg se fordult a fejembe hogy vírus lenne...persze másnak ha valami baja van, akkor mindig az első kérdés: nem lehet hogy vírus? Ez a vírusosdi olyan modernkori ''Ez velem biztos nem történhet meg'' szindróma (lásd még: HDD tönkremenés, boltban újonnan vett gépalkatrész alapból garanciális levés, stb.)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
Egyébként pont jókor lett a net sávszél meggyorsítva: most kétszer olyan gyorsan pótolhatom az elveszett dolgokat(...más szemszögből nézve: kétszer annyi vírust tölthetek le adott időegység alatt
). Mondjuk szerencsére az axelero-nál megtartották azt a jó szokásukat, a névleges feletti a tényleges sávszél (legalábbis nálam mindig ez volt). Most pl. 140kB/s-el töltök, ami azért több, mint 1 Mbit (ami a névleges)
Ha azt akartam volna, hogy ne röhögj rajta, akkor úgy írom meg
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
Hajjaj, most jut eszembe, ugyebár van nekem egy laptopom szervízben jelenleg...a laptop erintkezésbe kerül a külső rack-el...a kérdés csak az, hogy akkor a külső rack már fertőzött volt? Ha nem: jó hír, egy csomó adatot vissza lehet állítani. Ha igen: hajjaj!. Akkor ott is rakhatom újra az XP-t...feltéve, hogy a szervízesek már ezt nem tették meg, látva hogy tiszta vírus az egész
(de bazz, ez kurva égés...beadni szervízbe egy full vírusos gépet...azt hiszem én is átváltok zacskófejre
) -
Cathfaern
nagyúr
Eh...

Most nézem, már négy óra...mondjuk alapból sem terveztem korábban lefeküdni, de:
1. Mással terveztem eltölteni ezt az időt
2. Még messze nem végeztem
(pedig a program install-ok nagyrészét azt hiszem holnapra hagyom...)
Btw. levontam a kettes számú következtetést is:
A setup fájlokat mindig tartsd becsomagolva, mert:
1. Így kisebb helyet foglalnak el (még ha nem is sokkal)
2. Az ilyen b*sz*tt vírusok nem eszik bele magukat. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
AVG azt mondta, hogy nem visszaállíthatóak. Btw. Win32/Parite néven emlegeti.
Mondjuk annak örülök, hogy csak .exe-ket fertőz...kicsit idegesebb lennék, ha mondjuk az mp3-aimat / képeimet tette volna tönkre...''kicsit''...Igazából nem is értem miért nincsenek mostanában ilyen vírusok. Na nem mintha hiányoznának, na de jóval nagyobb kárt okoznak (szvsz) és ugyebár a vírusíró célja ez, nem? (remélem nem adtam senkinek se ötletet
) -
Cathfaern
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
Hát, ha elrontás alatt ugyanazt értjük (nem lesz futtatható a fájl), akkor elrontani nem rontotta el, mivel akkor a Windows se működne...ugyanis szó szerint minden *.exe-t átírt
Fertőzött fájlt szerencsére már nem tudok küldeni
Most már csak az van hátra, hogy a külső rack-et rádugni, s megnézni az is fertőződött-e...de attól félek igen 
Btw. megtaláltam a vírus forrását (legalábbis nagy valószínűséggel). Pont ahhoz a Lineage II-höz volt egy unoffical patch rar-ban...az abban lévő .exe volt fertőzött
Mondjuk a tanulságot levontam: vírusírtó ezentúl mindig be lesz kapcsolva (bármennyire is utálom az állandóan futó programokat).
Ja, egy kérdés:
A Windows elég hülyén nevezte el a partíciókat, a rendszer lett a D, az adat meg a C. Ezen lehet valahogy javítani? -
Cathfaern
nagyúr
Úgy útálom azt a rohadékot, aki megírta azt a kib*sz*tt vírust, ami megfertőzte gyakorlatilag az összes exe-t ezen a gépen
Külön öröm, hogy mire észrevettem, már a 120GB-os vinyó is rá volt dugva...mondjuk azt azonnal lehúztam, remélem nem mászott át rá (teljesen). Legjobb, hogy nincs is itthon Windows CD
(a vírus leírthatatlan, megváltoztatja magát az .exe fájlt). Igazabol nem is amiatt vagyok ideges, hogy újra kell rakni a Win-t, hanem amiatt, hogy hazajöttem, gondoltam játszok egy jót a Lineage II-vel (MMORPG), de nem ehelyett telepítsek Window (várjak rá, míg letöltődik (természetesen van full legális is, de az épp havernál van
)), rakjam újra a dolgokat, pótoljam az elveszett fájlokat (nagyon remélem, hogy a külső vinyót nem fertőzte meg, azon volt full back-up, arról még könnyű lenne visszaállítani...). Fasza 
-
Cathfaern
nagyúr
Valami oknál fogva nekem műinfósként filozófiát kell tanulnom...
Na mindegy, lényeg hogy olvasok egy könyvet, épp Arisztotelésznél tartok. Van tőle egy idézet:
''A nő elrontott férfi...A nők egyetlen erénye, hogy kevesebbet esznek a férfiaknál, egyébként azonban irigyek, álhatatlanok, gyávák, bosszúállók, érzékenyek, oktalanok és hazugok''
Azért nem semmi volt az öreg
-
Cathfaern
nagyúr
Van egy olyan vicces szöveg, ami valahogy úgy kezdődik, hogy a főnök küld egy kör e-mailt, hogy bevezettek egy új vállalati szoftvert a SEGGEM-et. Meg van ennek egy folytatása, a szoftver neve nem jut eszembe. Ez nincs meg valakinek?
-
Cathfaern
nagyúr
Csak nálan nem működik a messenger?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
PeliScan
üzenetére
Emlékszem
S eszembe is jutott
Nálam az okozza változást, hogy ugyebár eljöttem egyetemre, s így megváltozott az életritmuson/stílusom. Illetve az, hogy megismertem egy online játékot, s azzal azért sok időm elmegy...
Összegezve: mindez akkor is ugyanígy történt volna, ha nem válok moderátorrá.
Btw. szerintem azért drasztikusan nem csökkent a hsz. számom. Igaz az off topicba keveset írok, meg a fényképezősbe is, ellenben mind linuxos, mind konzolos topicokba elég sokat írtam mostanában is. Meg amúgy sem a nyári hsz számhoz kéne hasonlítani, amikor egész nap ráérek... -
Cathfaern
nagyúr
Szvsz az idézőjelek zavarnak be nálad.
Hmm...egyre jobb: Bővebben: link
-
Cathfaern
nagyúr
Biztos vagy te ebben? Bővebben: link
-
Cathfaern
nagyúr
Ha egy tanárnak írok e-mailt, akkor szerintetek hogy legyen a köszöntést? A helyzetet bonyolítja, hogy nem a tantárgyával kapcsolatos lenne a mail.
-
-
Cathfaern
nagyúr
Xnview kell neked Bővebben: link. Alapvetően egy képnézegető, de nagyon jó a képlopó része is.
-
Cathfaern
nagyúr
Képekkel kapcsolatban: igazából egyik se ronda (
), de ha választani kéne, akkor a Peli által belinkelt. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
VladimirR
üzenetére
1. Így értettem én is
Ugyanis _már_ nem lehet aláírásba képet rakni...
2. Elnézve a logókat, rájöttem mit kevertem. Szóval a különbség nem PH vs. PH!, hanem ph! vs. PH! (régen kisbetű volt az egész)
egyébként ezt volt még az igazi PH! (vagyis ph!
) fórum: Bővebben: link (tudom, ez főoldal, de a fórum pont így nézett ki) Azóta csak romlott a fórum kinézete ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
TrollBalint
üzenetére
Ráadásul ünnepnapon

-
Cathfaern
nagyúr
válasz
TrollBalint
üzenetére
Azt azért egy kicsit nehezebben.
Panther: írjál még valamit, legyen meg a 10ezer
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
PeliScan
üzenetére
Használj BSDC++-t, vagy StrongDC++-t, s akkor be tudod állítani DC-ben a korlátozást (persze ha olyan hub-on vagy, ahol ezt tiltva van, akkor ez nem jó). De a legjobb megoldás tényleg a cfos/cfosspeed (cfos ha ADSL-ed van, cfos speed ha router mögött vagy, vagy kábeled van)
-
Cathfaern
nagyúr
Igazából a szoftver''lopás''t leginkább ahhoz lehet hasonlítani, mint amikor elmész egy könyvtárba, kiveszel egy könyvet, s azt az 1-től utolsó oldalig lefénymásolod magadnak. Hisz egy PC-s játékkal is tulajdonképpen ezt teszed, annyi különbséggel, hogy te már a ''fénymásolatot'' kapod meg.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
TrollBalint
üzenetére
Szvsz ez japán, s a japánok mindig is írtak vízszintesen is.
-
Cathfaern
nagyúr
Hmm...valaki nem tudna egy linket adni ahhoz a - poén - szöveghez, ami állítólagosan a c++ kitalálójával készített interjú, s amiben elmondja, hogy a c++-t szándékosan sz@rra csinálta csak azért, hogy a (sima) c programozók többet keressenek? Egyszer olvastam, de most nem találom
(remélem érthető voltam
) -
-
Cathfaern
nagyúr
Aktív témák
- -40% ÚJ DOBOZOS Lenovo Thinkpad T14 Gen 5: Ultra 7 165U/32GB DDR5/512GB/400nit/5MP/vil.MAGYAR bill.
- -300e Ft KEDVEZMÉNY:ÚJ Lenovo Thinkpad T14 Gen 5:Ultra 7 165U/64GB DDR5/512GB/400nit/vil.MAGYAR bill
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- -42% ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500 14mag, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, ÚJ HU bill + egér
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8365U I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)
(sajnos még náluk van) Ha azon lesz, küldök neked

(pedig a program install-ok nagyrészét azt hiszem holnapra hagyom...)
Mondjuk a tanulságot levontam: vírusírtó ezentúl mindig be lesz kapcsolva (bármennyire is utálom az állandóan futó programokat).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az nem simán ''zöld iksz'', hanem az a híres ''moderátor kompatibilis zöld iksz''
(hú, most elbizonytalanodtam. Lehet hogy akkor még nem voltak moderátorok, s akkor ''házigazda kompatibilis zöld iksz'')

Szóval ez is kacskaringózott egyett