-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gergo5991
őstag
válasz
Norbek #26489 üzenetére
utca-táj-természet fotózás, tejút fotó, - sigma 17-50 f2.8 - átlag zoom tartomány, jó képminőség, fényerő miatt f2.8 akár még long expos esti képekhez is jobb, mint pld egy nikon 18-105ös ami f3.5 ről indul.
kicsi makrózás,- legolcsóbb alternatíva egy fordított gyúrús kitobival pld nikon 18-55 vagy nemtudom a sigam 17-50 is megfelelne-e rá, ha bővebben érdekel - reverse macro néven kereshetsz rá googlén, bár igazi kihívás a dolog sok türelmet és kitartás igényel.
néha portré - bár nem tudom a sigma 17-50es vége 50mm en mennyire karcol, de a 2.8 miatt még talán egész szép háttérmosása is lehetne a képnek
ritkán madár fotózás (nem röptében). - ide viszont egy nikon 18-105 vagy 18-140 (drágábbik kit lens, bár nem éri meg szerintem a dupla árat) lenne jó mert ugyebár a madarak nem nagyon engedik közel magukhoz az embereket, kivéve valami városi galambok130-140k keretből esetleg még kijönne egy nikon 18-105 és egy 40mm es makro nikkor. bár lehet használtan mert ahogy nézem eléggé megdrágultak a dolgok
a sigma 17-50 ről itt nézhetsz teljes méretü képeket: teljesméretü képek.
én is eléggé vacilálok mert obi vásárlás előtt állok én is szemeztem a sigma 17-70el de valahogy a netes kommentek elbátortalanítottak a minőségét illetően,
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest