Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gergo5991

őstag

válasz Norbek #26489 üzenetére

utca-táj-természet fotózás, tejút fotó, - sigma 17-50 f2.8 - átlag zoom tartomány, jó képminőség, fényerő miatt f2.8 akár még long expos esti képekhez is jobb, mint pld egy nikon 18-105ös ami f3.5 ről indul.
    kicsi makrózás,- legolcsóbb alternatíva egy fordított gyúrús kitobival pld nikon 18-55 vagy nemtudom a sigam 17-50 is megfelelne-e rá, ha bővebben érdekel - reverse macro néven kereshetsz rá googlén, bár igazi kihívás a dolog sok türelmet és kitartás igényel.
    néha portré - bár nem tudom a sigma 17-50es vége 50mm en mennyire karcol, de a 2.8 miatt még talán egész szép háttérmosása is lehetne a képnek
    ritkán madár fotózás (nem röptében). - ide viszont egy nikon 18-105 vagy 18-140 (drágábbik kit lens, bár nem éri meg szerintem a dupla árat) lenne jó mert ugyebár a madarak nem nagyon engedik közel magukhoz az embereket, kivéve valami városi galambok :P

130-140k keretből esetleg még kijönne egy nikon 18-105 és egy 40mm es makro nikkor. bár lehet használtan mert ahogy nézem eléggé megdrágultak a dolgok

a sigma 17-50 ről itt nézhetsz teljes méretü képeket: teljesméretü képek.

én is eléggé vacilálok mert obi vásárlás előtt állok én is szemeztem a sigma 17-70el de valahogy a netes kommentek elbátortalanítottak a minőségét illetően,

Új hozzászólás Aktív témák