- E-book olvasók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyomtató topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Télbúcsúztató hardvermix
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
7D-re szeretnék egy UWA üveget.
Minimum 10mm kellene, de lehet még szélesebb is.
Igazából csak nagyon ritkán lenne használva, de jó lenne a nagy fényerő.
Stabi, meg sziper-szuper AF nem is nagyon kellene.
Viszont a penge élesség a széleken is nagyon fontos lenne.
A 17-55 2.8 IS USM nem mindig brillírozik a széleken, és ez frusztrál nagyon, de amúgy meg nagyon jó kis obi, végül is el kell fogadnom, majd egyszer csak lecserélem full frame-re és akkor úgysem kell tovább.Szóval a canon 10-22 lenne mondjuk egy kiszemelt, de hát az nagyon béna fényerőben.
Tokina, meg sigma, meg társai max akkor kellenének, ha biztosra tudnám, hogy jót fogok ki.Létezik valami olyan obi, mondjuk ami 10mm körüli, mondjuk f4 alatti, 100k alatti? Márka az mindegy.
Olvastam a topikot, valaki azt írja, hogy a tokina képcsúcsai sem annyira pengék, meg van CA is. A netes tesztképeken én nem vettem ezt észre, sokkal jobbnak láttam, mint most az én 17-55-öm széleit.
Mondjuk zavarna, hogy fordítva van a zoom a tokinán, de ez lenne a legkisebb gond.
10-18 meg szintén nagyon béna fényerőben.
Jó lenne, ha minél kevésbé nyújtaná a képet 10mm körül és az is jó lenne, ha a fényforrást szépen ilyen "csillag" alakban fotózná le.Van valakinek kéznél épkézláb méretű képe Canon Tokina 11-16-al, mondjuk belső térben, 2.8-on?
Vagy mi lenne az ideális?
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-book olvasók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Jövedelem
- Gitáros topic
- Spórolós topik
- Háztartási gépek
- MWC 2026: Meglepően jó áron jön a kicsi, de erős, illetve a nagy és fotós Xiaomi
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mozilla Firefox
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Lenovo IdeaPad 3 - 15,6" Full HD - AMD Athlon Silver 3050U - 4GB - 512GB SSD - Win10 PRO - MAGYAR
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest