Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• nfsu17

veterán

Sziasztok!

7D-re szeretnék egy UWA üveget.
    Minimum 10mm kellene, de lehet még szélesebb is.
    Igazából csak nagyon ritkán lenne használva, de jó lenne a nagy fényerő.
    Stabi, meg sziper-szuper AF nem is nagyon kellene.
    Viszont a penge élesség a széleken is nagyon fontos lenne.
    A 17-55 2.8 IS USM nem mindig brillírozik a széleken, és ez frusztrál nagyon, de amúgy meg nagyon jó kis obi, végül is el kell fogadnom, majd egyszer csak lecserélem full frame-re és akkor úgysem kell tovább.

Szóval a canon 10-22 lenne mondjuk egy kiszemelt, de hát az nagyon béna fényerőben.
    Tokina, meg sigma, meg társai max akkor kellenének, ha biztosra tudnám, hogy jót fogok ki.

Létezik valami olyan obi, mondjuk ami 10mm körüli, mondjuk f4 alatti, 100k alatti? Márka az mindegy.

Olvastam a topikot, valaki azt írja, hogy a tokina képcsúcsai sem annyira pengék, meg van CA is. A netes tesztképeken én nem vettem ezt észre, sokkal jobbnak láttam, mint most az én 17-55-öm széleit.
    Mondjuk zavarna, hogy fordítva van a zoom a tokinán, de ez lenne a legkisebb gond.
    10-18 meg szintén nagyon béna fényerőben.
    Jó lenne, ha minél kevésbé nyújtaná a képet 10mm körül és az is jó lenne, ha a fényforrást szépen ilyen "csillag" alakban fotózná le.

Van valakinek kéznél épkézláb méretű képe Canon Tokina 11-16-al, mondjuk belső térben, 2.8-on?

Vagy mi lenne az ideális?

Köszi előre is.

Új hozzászólás Aktív témák