Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ROBOTER

    addikt

    válasz .DLL #15798 üzenetére

    Gondolom, ha van egy kiállításod, és 60cm X 40cm-es képeket kell kiállítanod, akkor a 12 megapixeles és a 16 megapixeles kamerádból származó képeket ugyanakkora méretben fogod kitenni.

    A weblapodra pedig ha 1200x800 képpont méretű képeket teszel ki, akkor sem fogod picit megnövelni, pl. 1385x923-ra a képméretet, ha áttérsz Nikon D300-ról D5100-ra. Mert a képméretet a cél határozza meg, nem a forrás.

    A diffrakció mindig látható, amikor látni kell és soha nem látható, ha nem kell látni. Egy optikai jelenség, és csak azt befolyásolja, hogy a nagyobb felbontású kamera előnye kihasználható-e vagy sem. De ettől a teljes kép nem lesz rosszabb vagy jobb. Mert a végleges papíralapú vagy elektronikus képen azonos téma (tárgyrészlet) van, nem pedig azonos pixelszám a forrásból. Kivéve a teszteknél, elemzéseknél. Ennek viszont semmi köze (ebből a szempontból) a felhasználáshoz.

    Ráadásul a diffrakció nem digitális jelenség. A kontrasztvesztés folyamatos, a diffrakciós határ pedig egy megállapodás alapján elfogadott kontrasztvesztéshez van kötve. De ez nem jelenti azt, hogy nem keletkezik új információ. Keletkezik, csak egyre kevesebb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák