Hirdetés
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hello! Néhány laikus kérdést szeretnék feltenni, kezdő Lumix G5 tulajként.
Ha minél nagyobb fényerejű obit szeretnék, akkor ugye ezeket az "f/1,8" értéket kell figyelni és minél kisebb, annál nagyobb fényerejű?!
Van egy második kérdésem is, amit próbálok érthetően megfogalmazni: Az objektív végén lévő üveg fizikai mérete mennyire függ össze a fényerővel?! Tehát nekem egy "hozzáértő" azt mondta, h ha ez minél nagyobb átmérőjű, annál nagyobb a fényereje. Ezzel szemben amiket néztem objektíveket a Panára, nem láttam összefüggést a fizikai méret és a fényerő között.
Itt van ez a két objektív, amelyek közül a felsőnek kisebb a fényereje, hiába nagyobb az üveg vagy mi az elején Pana obik
Remélem érthető a kérdés! Nem tudom értelmesebben megfogalmazni

Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- Truecam M5 GPS WiFi autós menetrögzítő kamera + CPL Polarizációs szűrő + 64Gb Endurance kártya
- Új - Canon EOS R6 Mark II milc fényképezőgép - 0 expó
- Canon RF 800mm f/11 Is STM + álcázó+állványtalp+napellenző
- CANON EF 17-40 f/4 L USM MEGVIGYÁZOTT DARAB
- Lenovo X280 12" - i7 8550U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4409
- LG UltraGear 34GS95QE-W OLED Monitor! / 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
- Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- 8gb 16gb DDR 5 so-dimm laptop RAM 4800MHz 5600MHz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest